Ne znam sta se pravis pametan. Znas na sta sam mislio. Broj antitijela protiv covid opada inace bi imali imunitet zauvijek.Capljina74 wrote: ↑21/08/2021 17:42
Jarane, izvini, ali stvarno pišeš gluposti.
IgG su imunoglobulini, proteini sa svojim rokom trajanja, poslije kojeg idu u reciklažu.
IgG nikada ne izlazi iz seruma.
Sve vrijeme pričamo o divljem serovaru od koga je napravljena vakcina, a ne o bilo kom drugom.
Terorizam Forte i kriznog staba
Moderator: O'zone
-
gamer4ever
#876 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
-
Medobrundo25
#877 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ma dsjte ba pravite se coskasti bezveze, naravno ds te prisiljavaju, jer inace nema normalnog zivota. Bar je tako u EU, ne mozes u teretanu, ne mozes u restoran, ne mozes u frizerski, u kafic itd. I sta tu nije prisiljavanje? Samo je jos ovo soft verzija, bojim se da nam spremaju i gore. Vecina ljudi koji ja znam su se vakcinisali radi ovoga, jer im je svima svega dosta, psihicki su stradali i jednostavno zele normalan zivot. Niko se nije vakcinisao zato sto se boji korone, hajmo biti realni. Ti su vec davno vakcinisani, i taj broj je bio gotov vec na cca 10% populacije.Dead Man Walking wrote: ↑21/08/2021 18:24Pa upravo tako se i desava, ko hoce vakcinise se, ko nece ne mora. I ne samo kod Forte (za kojgeg btw smatram da je debil svakako) nego svugdje na svijetu. Ja jos nisam cuo da je bilo slucajeva prisilne vakcinacije.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑21/08/2021 14:46
Alternativa je da se vakcinise ko hoce, ko nece ne mora, zastiti ugrozene kategorije i vozi dalje.
-
Dead Man Walking
#878 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
U restoran, teretanu, kafic, frizerski itd ne mozes ni ako nemas para, ako nisi okupan, ako nisi prikladno obucen, itd itd.
- muhafuca
#879 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
u EU je besplatan PCR test a sa njim mozes svuda kao i sa potvrdom o vakcinaciji.Medobrundo25 wrote: ↑21/08/2021 19:14Ma dsjte ba pravite se coskasti bezveze, naravno ds te prisiljavaju, jer inace nema normalnog zivota. Bar je tako u EU, ne mozes u teretanu, ne mozes u restoran, ne mozes u frizerski, u kafic itd. I sta tu nije prisiljavanje? Samo je jos ovo soft verzija, bojim se da nam spremaju i gore. Vecina ljudi koji ja znam su se vakcinisali radi ovoga, jer im je svima svega dosta, psihicki su stradali i jednostavno zele normalan zivot. Niko se nije vakcinisao zato sto se boji korone, hajmo biti realni. Ti su vec davno vakcinisani, i taj broj je bio gotov vec na cca 10% populacije.Dead Man Walking wrote: ↑21/08/2021 18:24
Pa upravo tako se i desava, ko hoce vakcinise se, ko nece ne mora. I ne samo kod Forte (za kojgeg btw smatram da je debil svakako) nego svugdje na svijetu. Ja jos nisam cuo da je bilo slucajeva prisilne vakcinacije.
uvedi besplatan PCR test i ovdje i onda uvedi mjere ogranicenja kretanja - nikakav problem
- spinel_
#880 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Evo ti slucaj Francuske:Dead Man Walking wrote: ↑21/08/2021 18:24Pa upravo tako se i desava, ko hoce vakcinise se, ko nece ne mora. I ne samo kod Forte (za kojgeg btw smatram da je debil svakako) nego svugdje na svijetu. Ja jos nisam cuo da je bilo slucajeva prisilne vakcinacije.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑21/08/2021 14:46
Alternativa je da se vakcinise ko hoce, ko nece ne mora, zastiti ugrozene kategorije i vozi dalje.
Jesi ti za ovo?Vlasti su najavile vakcinisanje djece od 16 godina bez pristanka roditelja, a ispod 16 godina priznaju pristanak samo jednog roditelja, što stvara konflikt unutar obitelji.
-
Dead Man Walking
#881 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Kakve to veze ima sa onim sto sam ja napisao?
- madner
#882 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Bilo besplatno, vise nije.
Da je posteno, nije. Da je po zakonu jeste.
Da je posteno, nije. Da je po zakonu jeste.
-
Medobrundo25
#883 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Da, ali do 10. mjeseca, onda ce se placati. Covjece znas li.koja je logisticka nocna mora testirati se stalno da bi otisao u jebenu radnju ili teretanu. Tjeraju na vakcinaciju, samo lijepim rijecima.muhafuca wrote: ↑21/08/2021 19:28u EU je besplatan PCR test a sa njim mozes svuda kao i sa potvrdom o vakcinaciji.Medobrundo25 wrote: ↑21/08/2021 19:14
Ma dsjte ba pravite se coskasti bezveze, naravno ds te prisiljavaju, jer inace nema normalnog zivota. Bar je tako u EU, ne mozes u teretanu, ne mozes u restoran, ne mozes u frizerski, u kafic itd. I sta tu nije prisiljavanje? Samo je jos ovo soft verzija, bojim se da nam spremaju i gore. Vecina ljudi koji ja znam su se vakcinisali radi ovoga, jer im je svima svega dosta, psihicki su stradali i jednostavno zele normalan zivot. Niko se nije vakcinisao zato sto se boji korone, hajmo biti realni. Ti su vec davno vakcinisani, i taj broj je bio gotov vec na cca 10% populacije.
uvedi besplatan PCR test i ovdje i onda uvedi mjere ogranicenja kretanja - nikakav problem
-
Hakiz
#884 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
-
Gray
#885 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Dosta ljudi sto niej za vakcinaciju kažu da vakcina nije savršena pa zašto se vakcinisati.
Ne štiti 100 posto od zaraze, ne štiti 100 posto od tezek goblika, ne štiti 100 posto od smrti, pa zašto se vakcinisati.
Sve je to tačno. Ali to je najbolje sto imamo. Ne štiti 100 posto od zarzae ali štiti 50 posto.
Ne štiti 100 posto od ozbiljnog oblika ali štiti npr 70 posto.
Ne štiti 100 posto od smrti ali štiti 90 posto. Dakle, ako bi 10 ljudi umrlo od korone vakcinacijom ih se može spasiti 9.
Zar ti nije vise nego dovoljno? To je najbolje sto imamo.
To je kao da ja kažem želim moj savršeni auto od 500 konja, sa kožom unutra, panoramom, svim sistemima, itd, ali on košta 500 hiljada KM a ja imam 40, pa posto ne mogu imati taj savršeni auto onda neću ništa ni kupovati, bit ću bez auta.
Ništa ne svijetu nije 100 posto savršeno. Ne postoji. Nego radimo sa onim što imamo.
Ne štiti 100 posto od zaraze, ne štiti 100 posto od tezek goblika, ne štiti 100 posto od smrti, pa zašto se vakcinisati.
Sve je to tačno. Ali to je najbolje sto imamo. Ne štiti 100 posto od zarzae ali štiti 50 posto.
Ne štiti 100 posto od smrti ali štiti 90 posto. Dakle, ako bi 10 ljudi umrlo od korone vakcinacijom ih se može spasiti 9.
To je kao da ja kažem želim moj savršeni auto od 500 konja, sa kožom unutra, panoramom, svim sistemima, itd, ali on košta 500 hiljada KM a ja imam 40, pa posto ne mogu imati taj savršeni auto onda neću ništa ni kupovati, bit ću bez auta.
Ništa ne svijetu nije 100 posto savršeno. Ne postoji. Nego radimo sa onim što imamo.
- spinel_
#886 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Pa ima, na kraju ce biti prisilno. Zapravo vec jeste. Ako ne mozes u radnju kao u Francuskoj naravno da te prisilno tjeraju da se vakcinises.
Forto i debil Vranic samo kopiraju iz EU.
Ljudi bi i pristali da ne traze kasnije boostere, pa 4,5 doze. Ja prvi bih se vakcinisao da ne traze sezonski svako 200 dana.
- zubi
-
Hakiz
#888 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Da je Gandi živ rekao bi ako 60-80 % ljudi odbije da se vakciniše, izdrži nekoliko mjeseci do godinu, to što 70 % ljudi neće ulaziti u restorane, teretane, institucije će toliko finansijski naštetiti tim poslovima i državi da će morati da ih puste i bez vakcine.Medobrundo25 wrote: ↑21/08/2021 19:14Ma dsjte ba pravite se coskasti bezveze, naravno ds te prisiljavaju, jer inace nema normalnog zivota. Bar je tako u EU, ne mozes u teretanu, ne mozes u restoran, ne mozes u frizerski, u kafic itd. I sta tu nije prisiljavanje? Samo je jos ovo soft verzija, bojim se da nam spremaju i gore. Vecina ljudi koji ja znam su se vakcinisali radi ovoga, jer im je svima svega dosta, psihicki su stradali i jednostavno zele normalan zivot. Niko se nije vakcinisao zato sto se boji korone, hajmo biti realni. Ti su vec davno vakcinisani, i taj broj je bio gotov vec na cca 10% populacije.Dead Man Walking wrote: ↑21/08/2021 18:24
Pa upravo tako se i desava, ko hoce vakcinise se, ko nece ne mora. I ne samo kod Forte (za kojgeg btw smatram da je debil svakako) nego svugdje na svijetu. Ja jos nisam cuo da je bilo slucajeva prisilne vakcinacije.
To je pricip građanskog neposluha, odlučiš da se ne boriš ne samo nasiljem nego nikako, da budeš pasivan, odrekneš se usluga države, ti u početku trpiš, a onda država počne da trpi jer niko ne koristi njene usluge. A tada nema ni naplate poreza, to jeste punjenja budžeta. Tako je Gandi pobijedio britansku imperiju, a to znači da ta taktika funkcioniše.
Ali, Gandi je davno umro, a ni mi nismo baš neki borci...
- muhafuca
#889 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
ogromna vecina ljudi koja se vakcinisala, vakcinisala se da moze putovati lakseGray wrote: ↑21/08/2021 19:56 Dosta ljudi sto niej za vakcinaciju kažu da vakcina nije savršena pa zašto se vakcinisati.
dosta ih se vakcinisalo radi posla jer ide gore dole (inostranstvo-BiH relacija)
masa njih se vakcinisala sto eto, ljudi se vakcinisu pa ode i ja.
i gomila drugih razloga
vrlo mali broj ljudi se vakcinisao zato sto je razmisljao o virusu i prepao se pa otisao da se vakcinise.
-
Medobrundo25
#890 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Odlican post drug, u potpunosti se slazem ali ljudi su se vec predali, nema od toga nista. Plus u EU zive odvratni tupavi beskicmenjaci , koji slijepo i debilno vjeruju svojim vladama, i apsolutno izvrsavaju naredbe bez ikakvog pogovora. Nazalost samo mozes ostati na marginama drustva ili se prikloniti masi.Hakiz wrote: ↑21/08/2021 20:01Da je Gandi živ rekao bi ako 60-80 % ljudi odbije da se vakciniše, izdrži nekoliko mjeseci do godinu, to što 70 % ljudi neće ulaziti u restorane, teretane, institucije će toliko finansijski naštetiti tim poslovima i državi da će morati da ih puste i bez vakcine.Medobrundo25 wrote: ↑21/08/2021 19:14
Ma dsjte ba pravite se coskasti bezveze, naravno ds te prisiljavaju, jer inace nema normalnog zivota. Bar je tako u EU, ne mozes u teretanu, ne mozes u restoran, ne mozes u frizerski, u kafic itd. I sta tu nije prisiljavanje? Samo je jos ovo soft verzija, bojim se da nam spremaju i gore. Vecina ljudi koji ja znam su se vakcinisali radi ovoga, jer im je svima svega dosta, psihicki su stradali i jednostavno zele normalan zivot. Niko se nije vakcinisao zato sto se boji korone, hajmo biti realni. Ti su vec davno vakcinisani, i taj broj je bio gotov vec na cca 10% populacije.
To je pricip građanskog neposluha, odlučiš da se ne boriš ne samo nasiljem nego nikako, da budeš pasivan, odrekneš se usluga države, ti u početku trpiš, a onda država počne da trpi jer niko ne koristi njene usluge. A tada nema ni naplate poreza, to jeste punjenja budžeta. Tako je Gandi pobijedio britansku imperiju, a to znači da ta taktika funkcioniše.
-
Hakiz
#891 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ne znamo hoće li umrijeti. Možda neće niko. Možda će razviti neke bolesti, stanja, posljedice po plod pri trudnoći koji će biti veliki pritisak na zdravstveni sistem, sterilitet koji će današnju "bijelu kugu" učiniti dječijom igrom.
Možda će to sve biti posljedice korone. Možda vakcine.
A možda će sve proći bez ikakvih posljedica
Ali, to ćemo znati sigurno tek za koju deceniju.
-
Hakiz
#892 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Realno.muhafuca wrote: ↑21/08/2021 20:05ogromna vecina ljudi koja se vakcinisala, vakcinisala se da moze putovati lakseGray wrote: ↑21/08/2021 19:56 Dosta ljudi sto niej za vakcinaciju kažu da vakcina nije savršena pa zašto se vakcinisati.
dosta ih se vakcinisalo radi posla jer ide gore dole (inostranstvo-BiH relacija)
i gomila drugih razloga
vrlo mali broj ljudi se vakcinisao zato sto je razmisljao o virusu i prepao se pa otisao da se vakcinise.
-
Medobrundo25
#893 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Od mozda 100 ljudi koje ja znam da su se vakcinisali, 2 osobe su se vakcinisale radi virusa.Hakiz wrote: ↑21/08/2021 20:11Realno.muhafuca wrote: ↑21/08/2021 20:05
ogromna vecina ljudi koja se vakcinisala, vakcinisala se da moze putovati lakse
i gomila drugih razloga
-
Baba Jefimija
#894 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Medobrundo25 wrote: ↑21/08/2021 19:50Da, ali do 10. mjeseca, onda ce se placati. Covjece znas li.koja je logisticka nocna mora testirati se stalno da bi otisao u jebenu radnju ili teretanu. Tjeraju na vakcinaciju, samo lijepim rijecima.
Naravno da ćete plaćat. Jedan test vrijedi 48 sati. Znači svaki treći dan.
-
Baba Jefimija
#895 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Okupila se šaka retarda u Splitu pa spominju 5G mrežu i koronu
A idiota majko mila 
-
Hakiz
#896 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Opet ću ponoviti, ja sam pristalica vakcinisanja.Medobrundo25 wrote: ↑21/08/2021 20:07Odlican post drug, u potpunosti se slazem ali ljudi su se vec predali, nema od toga nista. Plus u EU zive odvratni tupavi beskicmenjaci , koji slijepo i debilno vjeruju svojim vladama, i apsolutno izvrsavaju naredbe bez ikakvog pogovora. Nazalost samo mozes ostati na marginama drustva ili se prikloniti masi.Hakiz wrote: ↑21/08/2021 20:01
Da je Gandi živ rekao bi ako 60-80 % ljudi odbije da se vakciniše, izdrži nekoliko mjeseci do godinu, to što 70 % ljudi neće ulaziti u restorane, teretane, institucije će toliko finansijski naštetiti tim poslovima i državi da će morati da ih puste i bez vakcine.
Ali sam protivnik kovid pasoša, traženja da ljudi dokažu da nisu zaraženi bez indicija da jesu i slične diktature.
Naravno, ako vlasti donesu propise, ja kažem da ih treba poštovati.
A onda na izborima ne glasati za tu vlast.
- zubi
#897 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Aha.Hakiz wrote: ↑21/08/2021 20:10Ne znamo hoće li umrijeti. Možda neće niko. Možda će razviti neke bolesti, stanja, posljedice po plod pri trudnoći koji će biti veliki pritisak na zdravstveni sistem, sterilitet koji će današnju "bijelu kugu" učiniti dječijom igrom.
Hocemo sto posto, uspostavice se direktna uzrocno- posljedicna veza sa vakcinom... Totalno nebitno sta ce se drugo dešavati tih 30 godina... Sve ce to biti do vakcine...
- muhafuca
#898 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
de nam video, clanak ... nesto ... da vidimoBaba Jefimija wrote: ↑21/08/2021 20:15 Okupila se šaka retarda u Splitu pa spominju 5G mrežu i koronuA idiota majko mila
![]()
-
Hakiz
#899 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ti imaš opsesiju vakcinom? Pročitaj moj post pažljivo.zubi wrote: ↑21/08/2021 20:25Aha.Hakiz wrote: ↑21/08/2021 20:10
Ne znamo hoće li umrijeti. Možda neće niko. Možda će razviti neke bolesti, stanja, posljedice po plod pri trudnoći koji će biti veliki pritisak na zdravstveni sistem, sterilitet koji će današnju "bijelu kugu" učiniti dječijom igrom.
Hocemo sto posto, uspostavice se direktna uzrocno- posljedicna veza sa vakcinom... Totalno nebitno sta ce se drugo dešavati tih 30 godina... Sve ce to biti do vakcine...
-
Baba Jefimija
#900 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
muhafuca wrote: ↑21/08/2021 20:29de nam video, clanak ... nesto ... da vidimoBaba Jefimija wrote: ↑21/08/2021 20:15 Okupila se šaka retarda u Splitu pa spominju 5G mrežu i koronuA idiota majko mila
![]()