SDA-All about

detroit-mercy

#64976 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

drug_profi wrote: 20/08/2021 20:54 I ko je pisao pisma podrske?
Nakav Čosić.
Seselj :mrgreen:
putokaz1

#64977 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

detroit-mercy wrote: 20/08/2021 21:05
Nakav Čosić.
Bosanac i sarajlija Šešelj
detroit-mercy

#64978 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

putokaz1 wrote: 20/08/2021 21:25
Bosanac i sarajlija Šešelj
Neka svoga i u gori hajduka :mrgreen:
drug_profi

#64979 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Nakav Čosić.
E bravo! Taj.
palermo

#64980 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Kao što rekoh, matrica velikosrpske propagande......dovedi u sumnju ličnost koja je vodila borbu, posljedično dovodiš u sumnju integritet same borbe, sa krajnim ciljem da se dovedu u pitanje i ciljevi zbog kojih se borba vodila.

A šuplje prodajite kome možete......zbog čega to radite, stvarno me ne interesuje
drug_profi

#64981 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Nije Alija borba, nemoj da mu pridajes taj znacaj.
Sto se prije rjesimo kulta Alije, prije cemo sazrijeti i sagledati stvari kako treba.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64982 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Drzava to sam ja. U prevodu. Sva sustina SDA drzavotvornosti objasnjena in a nutshell.

Zato ti Vucic vakcinise gradjane a Plenkovic gasi sumske pozare. A drzavu ti predstavlja neko reperezentativan kao Bisera.
Patton44

#64983 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

drug_profi wrote: 20/08/2021 22:06 Nije Alija borba, nemoj da mu pridajes taj znacaj.
Sto se prije rjesimo kulta Alije, prije cemo sazrijeti i sagledati stvari kako treba.
:lol: :lol: :lol:

Ono o kultu prica,skini tog hojrata sa avatara,pa se javi.
detroit-mercy

#64984 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 20/08/2021 22:05 Kao što rekoh, matrica velikosrpske propagande......dovedi u sumnju ličnost koja je vodila borbu, posljedično dovodiš u sumnju integritet same borbe, sa krajnim ciljem da se dovedu u pitanje i ciljevi zbog kojih se borba vodila.

A šuplje prodajite kome možete......zbog čega to radite, stvarno me ne interesuje
Zato sto smo velikosrbi sta bi drugo mogli biti ili pak velikosrpski spijuni :mrgreen:.
Realno, ni Alija ni sin mu nisu vodili nikakvu borbu :mrgreen:
palermo

#64985 Re: SDA-All about

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 20/08/2021 23:07
palermo wrote: 20/08/2021 22:05 Kao što rekoh, matrica velikosrpske propagande......dovedi u sumnju ličnost koja je vodila borbu, posljedično dovodiš u sumnju integritet same borbe, sa krajnim ciljem da se dovedu u pitanje i ciljevi zbog kojih se borba vodila.

Zato sto smo velikosrbi sta bi drugo mogli biti ili pak velikosrpski spijuni :mrgreen:.
Realno, ni Alija ni sin mu nisu vodili nikakvu borbu :mrgreen:
Ne, ne.morate biti velikosrbi.....mozda ste samo mali ogorceni ljudi jer niste svoje zivotnw zelje ostvarili. Ili ste mozda samo naivni da.ne.kazem neku drugu rijec...ili ste nostalgicari zarobljeni u proslom vremenu....nemam.pojma,.niti me., kao sro rekoh, interesuje.

Al da gurate velikosrpsku matricu gurate....nemoj da glasnika krivis
drug_profi

#64986 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

@Patton44
na foe si mi.
Sigurno si nesto mnogo glupo rekao sa puno smajlija.
Srecom ne moram citati.
-Chesterfield-

#64987 Re: SDA-All about

Post by -Chesterfield- »

drug_profi wrote: 21/08/2021 01:32 @Patton44
na foe si mi.
Sigurno si nesto mnogo glupo rekao sa puno smajlija.
Srecom ne moram citati.
Rekao ti da skineš hojrata sa avatara.
Billy The Pljuc

#64988 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Mogao je dobri dedo dobiti i doživotnu i opet bi ga braća pustila iz zatvora, jbga trebao im je a da im je valj'o - valj'o im je što jes jes.

Mislim, samo to puštanje iz zatvora, da se i ne govori o kasnijim "zaslugama" dobrog dede, ne ide u prilog tzv. velikosrpskoj propagandi u smislu narušavanja lika i djela dobrog dede.

"U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Latiću, i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi “Srpske akademije nauka i umetnosti” (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SRBiH. Pismo (naslovljeno “Predstavka”) se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe."

"U Beogradu 6. lipnja 1986. godine

Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:

akademik Matija Bećković

akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

akademik prof. dr. Mihajlo Marković

akademik Dragoslav Mihajlović

Borislav Mihajlović – Mihiz

akademik prof. dr. Nikola Milošević

Tanasije Mladenović

akademik dr. Gojko Nikoliš

akademik prof. dr. Predrag Palavestra

akademik Mića Popović

akademik prof. dr. Radovan Samardžić

akademik Mladen Srbinović

akademik prof. dr. Dragoslav Srejović

akademik prof. dr. Ljubomir Tadić

U ime Odbora

Ljubomir Tadić"
spreca

#64989 Re: SDA-All about

Post by spreca »

palermo wrote: 20/08/2021 20:47
spreca wrote: 20/08/2021 14:16 Sto ga dozivotno ne zatvorise
https://www.klix.ba/vijesti/bih/proslo- ... /210820087
I sad ti žao što ne živiš u velikoj Srbiji.....

e, moj spreča....

P.S znam ja da si ti Bh patriota, ali nikako ne mogu shvatiti kako ne shvataš da je priča o Aliji koji nas je zajebao klasična velikosrpska priča koju ti iz nekog razloga prihvataš...
Palermo, ja znam da ti ovu nasu jadnu Bosnu volis slijepo kao i ja,kako da nevolim grudu na kojoj sam se rodio, isuvise je dokaza da je alija bio marioneta u njihovim rukama, ima tome kamara dokaza,dok je SDA i Ridji na vlasti,to ce se pokusavati kriti.U ratu se opasao raznim generalima sa sumjivom pozadinom kao i razni Radoncici (eno ga juce na rodjendanu sa Dodigom kod Covica) i ostali KOSovci sa kojima je cijelo vrijeme rata bio u kontaktu,previse je argumenata protiv njega nego sto ih je za njegovu odbranu, zivimo u drzavi u kojoj jos nije zavrsen rat,ukoliko nije bio siguran nije se trebao hvatati u kolo
Billy The Pljuc

#64990 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Ima nekih stvari koje se naprosto ne mogu ignorisati, poput ovoga iz mog prethodnog posta.

Izdavač iz BG, "Srpska reč" je, interesantno, izdavačka kuća koja je štampala "Islamsku deklaraciju" našeg dobrog dede. Sam izlazak na svjetlo dana tog "djela" se dešava u vrijeme kad je Tile bio još živ ali reakcija na isto ne dolazi sa njegove strane i za vrijeme njegovog života, nego poslije.

Helem nejse, da ostavimo predratna dešavanja u prošlosti i ne obraćamo uopšte pažnju na isto, sve ono što se dešavalo u ratu i poslije daje sasvim dovoljno činjenica o karakteru "borbe" koju je dobri dedo vodio.

Moje mišljenje je da nema osnove za nekakvu teoriju "velikosrpske propagande" u cilju narušavanja lika i djela dobrog dede, ovo potonje sasvim dovoljno govori o istom.

Poštujem da neko ima pozitivno mišljenje o njemu, pored svega što se može zdravorazumski zaključiti i što ne ide u prilog istom. Degutantno je protivnike takvog mišljenja karakterisati na bilo koji način, ostvareni ili ne, naivni, nostalgičari...možemo biti sve pomalo od toga ali mi baš ne stoji da barem ja guram neku velikosrpsku matricu.

Da postoji kult Alije Izetbegovića, definitivno postoji, da se trebamo riješiti istog, definitivno trebamo.

Crtica iz života, sopstvenog, svojevremeno, dok mi je stariji sin bio osnovoškolac, imali su nekakav zadatak, literarno ili na bilo koji način, da nešto nacrtaju/napišu/naprave o Aliji Izetbegoviću.

Znači, sin oca sa ovakvim stavovima poput moga, dobije nekakvu plaketu za svoj rad, koji se btw nalazi negdje izložen, moguće i u muzeju.

Ne bi u tome bilo ništa loše, kao uostalom ni u mojim sopstvenim stavovima, da se kojim slučajem o dobrom dedi donosi sud na osnovu činjenica, mitomaniji ne bi trebalo biti mjesta ni na jednoj strani.

Činjenice sasvim dovoljno govore same za sebe.
Bloo
Globalna šefica

#64991 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

spreca wrote: 21/08/2021 07:13

e, moj spreča....

P.S znam ja da si ti Bh patriota, ali nikako ne mogu shvatiti kako ne shvataš da je priča o Aliji koji nas je zajebao klasična velikosrpska priča koju ti iz nekog razloga prihvataš...
Palermo, ja znam da ti ovu nasu jadnu Bosnu volis slijepo kao i ja,kako da nevolim grudu na kojoj sam se rodio, isuvise je dokaza da je alija bio marioneta u njihovim rukama, ima tome kamara dokaza,dok je SDA i Ridji na vlasti,to ce se pokusavati kriti.U ratu se opasao raznim generalima sa sumjivom pozadinom kao i razni Radoncici (eno ga juce na rodjendanu sa Dodigom kod Covica) i ostali KOSovci sa kojima je cijelo vrijeme rata bio u kontaktu,previse je argumenata protiv njega nego sto ih je za njegovu odbranu, zivimo u drzavi u kojoj jos nije zavrsen rat,ukoliko nije bio siguran nije se trebao hvatati u kolo
I da vise razlucite obojica razliku izmedu drzave i zemlje. :mrgreen:
Volis sumu, rijeku,poljeeeeeeeeeeeeee, gdje su svi dobre volje...osim tersova u Hercegovini.
KAko mozes voljeti - organiziranu društvenu zajednicu ujedinjenu pod zajedničkim političkim sistemom. :mrgreen:
spreca

#64992 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Bloo wrote: 21/08/2021 08:05
spreca wrote: 21/08/2021 07:13
Volis sumu, rijeku,poljeeeeeeeeeeeeee, gdje su svi dobre volje...osim tersova u Hercegovini.
KAko mozes voljeti - organiziranu društvenu zajednicu ujedinjenu pod zajedničkim političkim sistemom. :mrgreen:
Nisam ni rekao da volim Drzavu,koja nam je svima jebala znanje,Volim zemlju Bosnu a i Hercegovinu ali bez onih ljigavih koji su i doveli ovu zemlju do haosa
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#64993 Re: SDA-All about

Post by pici »

NIKO NE ŽELI DA OSTANE U SDA
U Novom Gradu još dva vijećnika SDA prelaze u Stranku za BiH sa Semirom Efendićem?

Klub vijećnika SDA već je na samom početku napustilo nekoliko vijećnika i krenulo za načelnikom Semirom Efendićem koji sada, podsjetimo, rukovodi Strankom za BiH
Nakon što je u Općinski odbor SDA Novi Grad uvedeno povjereništvo po mjeri vrha stranačke Centrale, a na prijedlog onih koji su dočekali svoju priliku, nakon što su godinama hudili u zadnjim redovima, počeli su i prvi znakovi nezadovoljstva, saznaje PRESS.

Naime Klub vijećnika SDA već je na samom početku napustilo nekoliko vijećnika i krenulo za načelnikom Semirom Efendićem koji sada, podsjetimo, rukovodi Strankom za BiH.

Odluka o uvođenju povjereništva čekala se kako bi i drugi vijećnici SDA “znali šta im je činiti”.

Tako je na adresu novogradske SDA upućen zahtjev za ispisivanje iz članstva još dva vijećnika.

Nakon što dobiju svoje ispisnice, pretpostavlja se da će svoju političku karijeru oba vijećnika nastaviti uz načelnika Efendića.
u sdO ostaju vepar, ilijaski mutant i bracni par causesku...
palermo

#64994 Re: SDA-All about

Post by palermo »

spreca wrote: 21/08/2021 09:54
Bloo wrote: 21/08/2021 08:05

Nisam ni rekao da volim Drzavu,koja nam je svima jebala znanje,Volim zemlju Bosnu a i Hercegovinu ali bez onih ljigavih koji su i doveli ovu zemlju do haosa
O spreca, spreca....eto te kao oni ruski historicari koji su tvrdili da je Bpsna i Hercegovina samo zemlja i teritorija ne drzava.
Volis drzavu, ne.volis trenutnu vlast.....tako treba da glasi recenica....
Again, ne.potpadaj pod velikosrpsku propagandu
Dozer

#64995 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Mozda zbog svega sto gledamo zadnjih 30 godina....?

Ne trebaju nam tu nikakvi Srbu i njihova velikosrpska matrica.

Ti to ne vidis jer si vani, a zasto ih branis otamo, to samo ti znas...
Dozer

#64996 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Billy The Pljuc wrote: 21/08/2021 06:30 Mogao je dobri dedo dobiti i doživotnu i opet bi ga braća pustila iz zatvora, jbga trebao im je a da im je valj'o - valj'o im je što jes jes.

Mislim, samo to puštanje iz zatvora, da se i ne govori o kasnijim "zaslugama" dobrog dede, ne ide u prilog tzv. velikosrpskoj propagandi u smislu narušavanja lika i djela dobrog dede.

"U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Latiću, i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi “Srpske akademije nauka i umetnosti” (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SRBiH. Pismo (naslovljeno “Predstavka”) se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe."

"U Beogradu 6. lipnja 1986. godine

Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:

akademik Matija Bećković

akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

akademik prof. dr. Mihajlo Marković

akademik Dragoslav Mihajlović

Borislav Mihajlović – Mihiz

akademik prof. dr. Nikola Milošević

Tanasije Mladenović

akademik dr. Gojko Nikoliš

akademik prof. dr. Predrag Palavestra

akademik Mića Popović

akademik prof. dr. Radovan Samardžić

akademik Mladen Srbinović

akademik prof. dr. Dragoslav Srejović

akademik prof. dr. Ljubomir Tadić

U ime Odbora

Ljubomir Tadić"
Tacno.
A nakon toga je islo sve kako je islo. Alija je tu bio samo pijun, koji je trebalo da dobije svoj san zbog kojeg je i zaglavio u zatvoru. I dobio je, a sin mu to naslijedio. Babovina, jbg....

Prva osnovana etno-nacionalna stranka u BiH bila je SDA.
I to, gle cuda, osnovase je bas oni za koje je SANU urgirala da ih se pusti ranije iz zatvora, sto je na kraju i ucinjeno.

Nista nije slucajno, pa ni to, kao ni sve nakon toga.
palermo

#64997 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Dozer wrote: 21/08/2021 11:39

Mozda zbog svega sto gledamo zadnjih 30 godina....?

Ne trebaju nam tu nikakvi Srbu i njihova velikosrpska matrica.

Ti to ne vidis jer si vani, a zasto ih branis otamo, to samo ti znas...
Pa.dobro,.ono tacno je da.sam trenutno vani, upravo kahvu pijem u basci bristtola (nije bilo mjesta kod Zele)...a.ovo ostalo, tja
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64998 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

e, moj spreča....

Nije velikosrpska prica sto ti gradjane srbija vqkcinise, sto ti pozare rs i hrvatska gase, nije velikosrpska prica 10 miliona na pokvarene respiratore, nije velikosrpska prica "poslo me asim", nije velikosrpskaprica kriminal sa cdrtifikatima, privqtizacijom, borci na prosjackom stapu, svi silni kriminalci koji su izrata kao milioneri izasli....sve ti je to alija stvorio. Zajebo nas je sve
Dozer

#64999 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

@palermo Pa kako onda ne vidis isto sto i ja i mnogi drugi tokom proteklih 30 godina....?

--------
U medjuremenu, kako i rekoh...

https://www.rtvbn.com/4011335/velike-si ... icke-scene
emirolini

#65000 Re: SDA-All about

Post by emirolini »

Alija nas je jebo za sva vremena, duplo vise nego njegov sin i snaha, oni samo nastavljaju tradiciju.
Post Reply