Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Moderator: Chloe
- nosara
#651 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Od debila bjeze, tacno.
- Hajvan
#652 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
A ti jos ovdje, to te cini....?!?
- nosara
#653 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Mentalno sam nedostizno daleko.
- Skijaš
#654 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
I.Đ. osumnjičen je da je pogodio u glavu pepeljarom M. K. koji je vršio nuždu ispod njegovog prozora na trgu Đenerala Draže Mihajlovića u Bijeljini, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Bijeljina.
Od tog se bjezi na Island ili u Kanadu .... kacenje o sisu Drazinog fana koji je aktivno ucestvovao u srozavanju civilizacije na Balkanu nije bijeg nego saucesnistvo.
- nosara
#655 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Destinacija je njegov izbor.
- Skijaš
#656 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Ali .... ako ti se destinacija poklapa sa destinacijom Duska Kornjace, Savcica, Djukica i ostatka ekipe, nemoj da se lazemo o tom kako si pobjegao gdje pravedni bjeze. Nije problem kada kritikujemo Sarajevo, to je potrebno, to je neophodno. Kritikovati Sarajevo iz Beograda je kurvanjski.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#657 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Kritikovati Sarajevo iz Beograda nije kurvinski. Kritikovati Sarajevo dok istovremeno sve pravdas Beogradu jeste.
-
detroit-mercy
-
breuer
#659 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
sve tačno, al trebala je onda i naša raja o tome razmišljati kad su masovno nahrnuli da se upravo tamo vakcinišu...Skijaš wrote: ↑20/08/2021 18:12Ali .... ako ti se destinacija poklapa sa destinacijom Duska Kornjace, Savcica, Djukica i ostatka ekipe, nemoj da se lazemo o tom kako si pobjegao gdje pravedni bjeze. Nije problem kada kritikujemo Sarajevo, to je potrebno, to je neophodno. Kritikovati Sarajevo iz Beograda je kurvanjski.
ja koliko sam upratio, Bazdulj se nije previše osvrtao na Sarajevo otkako je otišao u Beograd, ali ga je za jezik povuklo sva ona fama oko Handkea...
- seln
#660 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
'iljadu mu masovnih grobnica... jel to neko stvarno pokusava uspraviti Mu'arema kao moralnu vertikalu?
- Skijaš
#661 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Nije narod kriv, krivicu za to snose samo sarajevski politicari. Vakcinu je trebalo primiti gdje je to moguce, kao sto su i ono nekoliko izgladnjele djece nakon pada Srebrenice trebala uzeti ponudjenu cokoladu, makar i iz ruku Ratka Mladica.breuer wrote: ↑20/08/2021 18:52sve tačno, al trebala je onda i naša raja o tome razmišljati kad su masovno nahrnuli da se upravo tamo vakcinišu...Skijaš wrote: ↑20/08/2021 18:12
Ali .... ako ti se destinacija poklapa sa destinacijom Duska Kornjace, Savcica, Djukica i ostatka ekipe, nemoj da se lazemo o tom kako si pobjegao gdje pravedni bjeze. Nije problem kada kritikujemo Sarajevo, to je potrebno, to je neophodno. Kritikovati Sarajevo iz Beograda je kurvanjski.
Pijanku sa Handkeom i Kusturicom mu je trebao nabiti na nos sav civilizovan svijet a ne samo Sarajevo.ja koliko sam upratio, Bazdulj se nije previše osvrtao na Sarajevo otkako je otišao u Beograd, ali ga je za jezik povuklo sva ona fama oko Handkea...
- Tanqueray
-
Hakiz
- ¤ jelena ¤
#664 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
A Venders aminovo, pjesmu mu napiso...
Kako ono bi...
Ko je inače jezik uzimao tako ozbiljno
kao svoj životni zadatak?
Ko je inače pritom uvek tražio
da o njemu brinemo kao o onom što nam je najvažnije?
Ko je inače nosio težinu sveta
ni sa čim drugim doli s poverenjem u reči?
Ko je inače, sa svakom novom knjigom,
ostajao tako veran sebi,
a pritom s tako mnogo odvažnosti?
Ko je inače opisivao prirodu s toliko ljubavi,
da smo je mogli videti novim očima?
Ko inače ako ne ti, Peter?
Kad sam se uopšte tako radovao zbog nekog drugog
kao danas zbog tebe!
Tvoj Vim
Kako ono bi...
Ko je inače jezik uzimao tako ozbiljno
kao svoj životni zadatak?
Ko je inače pritom uvek tražio
da o njemu brinemo kao o onom što nam je najvažnije?
Ko je inače nosio težinu sveta
ni sa čim drugim doli s poverenjem u reči?
Ko je inače, sa svakom novom knjigom,
ostajao tako veran sebi,
a pritom s tako mnogo odvažnosti?
Ko je inače opisivao prirodu s toliko ljubavi,
da smo je mogli videti novim očima?
Ko inače ako ne ti, Peter?
Kad sam se uopšte tako radovao zbog nekog drugog
kao danas zbog tebe!
Tvoj Vim
- Skijaš
#665 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Kazem sta je trebalo a ne sta jeste. Da civilizovani svijet redovno povlaci ispravne poteze, ne bi se nametalo onu podlost zvanu embargo na uvoz oruzja u vrijeme kada druga strana ima arsenal JNA.
Kako god, krece se od teze da je eto Muharem gledao svoja posla te da je poceo kritikovati Sarajevo tek nakon galame prouzrokovane druzenjem sa Handkeom. Kao, da je Sarajevo to presutilo, sutio bi i Muharem. A to je pogresno jer to garantuje permanentnu zaledjenost medjuetnickog sukoba u kojem svi imaju svoje medjusobno sukobljene istine. Ne moze se 3 dana u sedmici biti velikosrpski agitator koji slavi Milosevica a ostatak sedmice lik s kojim se pije i pjeva. Ako normalizujemo pogresno, prestajemo braniti ispravno. Meni je nepojmljivo recimo da sjednem i pijem s likom koji kaze da su Srbi genocidan narod ili da je Jasenovac samo propaganda. Nista zajednicko taj pacijent i ja nemamo osim mozda profesionalne kurtoazije, a cesto ni to. Obojica anonimusi. Sjesti kao javna licnost s poznatim likom koji je otvoreno velikosrpski agitator i uz pjesmu se napiti k'o guzica, pa ne znam, ujutro bih se objesio o najblizu sljivu.
Sreca pa u Sarajevu jos ima zdravih elemenata kojima ta guba Handke nije prihvatljiva. A ako ce se Muharem naci uvrijedjen, ko ga jebe ... eto mu Savcic, Djukic i Dusko Kornjaca.
- seln
#666 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Svih mu cetnika Manjace, u pravu si.
Isti onaj civilizovani svet koji je gledao dogadjaje u Srebrenici kao da posmatra "Opstanak".
- don vito
-
doktor78
#668 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Neka hvala, prvih par rečenica o odlasku Srba iz Sarajeva bilo dovoljno da potvrdi sve što se ovdje o dotičnom pisalo i što se nezasluženo razvuklo na 20 i kusur stranica.
Ponoviću jedan od mojih prethodnih upisa:
Ko sebi za jarane izabere Kusturicu, Bećkovića i Kecmanovića jr. samim odabirom društva je sve rekao o sebi.
Ponoviću jedan od mojih prethodnih upisa:
Ko sebi za jarane izabere Kusturicu, Bećkovića i Kecmanovića jr. samim odabirom društva je sve rekao o sebi.
- bingov buraz
#669 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Napisah već,level lokalnog alkosa kojeg će dripci naložiti da za pivu uhvati prolaznicu za guzicu.
Ok nije piva već druženje sa Handkeom i Kustom,ne mislim da je Muarem materijalista.
Ok nije piva već druženje sa Handkeom i Kustom,ne mislim da je Muarem materijalista.
-
Bayone
#670 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
A ima li sad da neko napiše da Bazdulj crta mete na leđa ljudima, pošto su njegova najveća publika demobilisani vojnici vrs iz proteklog rata i razni desničari, što se vidi iz komentara na njegove tekstove ispod fašističkih portala za koje uglavnom piše. A ni njegova veza sa srpskom DB nije zanemariva.don vito wrote: ↑21/08/2021 10:36 https://www.kcns.org.rs/agora/88679/
3, 2, 1... Neka pljuvačina krene.![]()
Povezivanje Danisa Tanovića sa ustaškom ideologijom je tamo mnogo gore nego da ga svrsta u alijine mudžahedine. Nedavno su fašisti upali na promociju basarine knjige, koga je bazdulj prozivao da je izdajnik. Ovo je otvoreni poziv na linč Tanovića, čiji će se novi film sasvim sigurno prikazivati u Srbiji.
-
Škobo Habu
#671 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Pljuvačina?don vito wrote: ↑21/08/2021 10:36 https://www.kcns.org.rs/agora/88679/
Nisam znao da je Danis Tanović starčevićevac!?
- dječak sa šibicama
#672 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Razumijem bjezanje od zabokrecine, Sarajevo to danas jeste, ali nikada necu razumjeti zasto ti Jugosloveni kako sami sebe definisu, zasto svi oni bjeze u Beograd.
Bjezis od zabokrecine Sarajeva, pa u Beograd. Sta je Beograd, kosmopolitska sredina? Beograd nije zabokrecina? tamo gdje je krema drustva ekipa iz Zadruge i Parova, pola srbijanskih medija cak i mnogi koji nisu zutilo, vrve naslovima o rijaliti sljamu, a zasto nego zato sto kosmopolitski Beograd to zeli da cita i prati.
Beogradski tabloidi, portali, novine, bez ustezanja i pardona pisu najgore moguce bljuvotine, o komsijama i susjedima, drzavni ministri Srbije bez srama nazivaju komsije i susjede ustasama, balijama, mudzahedinima, zamislimo da neki Salko ministar iz Sarajeva da izjavu "cetnici iz Beograda" misleci na Vucica ili Vulina. Tu bi Bazdulj reagovao sa pet sest tekstova, ali kad Vulin to kaze, Muharem ne registruje.
Uostalom, Beograd je i srusio Jugoslaviju.
Objektivan, nepristran Jugosloven bi registrovao i reagovao, ako nista jer i on dolazi iz "balijalenda". Rekao bi nesto o profasistickim beogradskim portalima i tabloidima, drzavnim ministrima i politicarima. Ali ocito da se on vec uklopio u tu hinjenu beogradsku "kosmopolitsku" izbjeglicku ekipu iz Sarajeva, koju definise ono Karajlicevo jugoslovenstvo u kojem on, jugosloven i patnik za "boljim vremenima", ne vidi nista lose u subari, kokardi i bradi.
Ako je napisao nesto o tim temama, a ja ne znam, onda se izvinjavam.
Bjezis od zabokrecine Sarajeva, pa u Beograd. Sta je Beograd, kosmopolitska sredina? Beograd nije zabokrecina? tamo gdje je krema drustva ekipa iz Zadruge i Parova, pola srbijanskih medija cak i mnogi koji nisu zutilo, vrve naslovima o rijaliti sljamu, a zasto nego zato sto kosmopolitski Beograd to zeli da cita i prati.
Beogradski tabloidi, portali, novine, bez ustezanja i pardona pisu najgore moguce bljuvotine, o komsijama i susjedima, drzavni ministri Srbije bez srama nazivaju komsije i susjede ustasama, balijama, mudzahedinima, zamislimo da neki Salko ministar iz Sarajeva da izjavu "cetnici iz Beograda" misleci na Vucica ili Vulina. Tu bi Bazdulj reagovao sa pet sest tekstova, ali kad Vulin to kaze, Muharem ne registruje.
Uostalom, Beograd je i srusio Jugoslaviju.
Objektivan, nepristran Jugosloven bi registrovao i reagovao, ako nista jer i on dolazi iz "balijalenda". Rekao bi nesto o profasistickim beogradskim portalima i tabloidima, drzavnim ministrima i politicarima. Ali ocito da se on vec uklopio u tu hinjenu beogradsku "kosmopolitsku" izbjeglicku ekipu iz Sarajeva, koju definise ono Karajlicevo jugoslovenstvo u kojem on, jugosloven i patnik za "boljim vremenima", ne vidi nista lose u subari, kokardi i bradi.
Ako je napisao nesto o tim temama, a ja ne znam, onda se izvinjavam.
- seln
#673 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Nije Mu'arem vrijedan moje pljuvacke.don vito wrote: ↑21/08/2021 10:36 https://www.kcns.org.rs/agora/88679/
Zivio je i Dezulovic u Beogradu, ali nikad nije propustio da odere taj isti Beograd u prigodnij kolumni.
Kao sto je derao i Zagreb, i Split i Sarajevo, vec kako je ko zasluzio.
Ali, Dezulovic je novinar, a Mu'arem piskaralo.
-
doktor78
- Tanqueray
#675 Re: Muharem Bazdulj u društvu persona koje se ne kupaju
Mora da ima neki razlogdječak sa šibicama wrote: ↑21/08/2021 12:54 Razumijem bjezanje od zabokrecine, Sarajevo to danas jeste, ali nikada necu razumjeti zasto ti Jugosloveni kako sami sebe definisu, zasto svi oni bjeze u Beograd.
Nikad nije kasno, sto bi rekao Zika, da se vidi da tamo nesto ima sto privlaci ljude.