Izbori će brzo. Neće vas ni rekonstrukcija pruge izvaditi.Naslovnica wrote: ↑20/08/2021 13:15 https://www.klix.ba/vijesti/bih/vranic- ... /210820064
KANTON SARAJEVO
Vranić o restriktivnim mjerama za nevakcinisane: Nećemo imati suosjećanja za one koji pružaju otpor
Ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo Haris Vranić je kazao detaljnije kakav je plan vlasti i kriznog štaba u pogledu uvođenja restrikcija za nevakcinisane.
Ranije je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nagovijestio da će nevakcinisanima ulaz biti zabranjen u većinu kantonalnih institucija, danas je ministar Vranić naveo kako će ulazak u zatvorene objekte biti dozvoljen uz predočavanje dokaza o vakcinaciji.
Vranić je naglasio da neće biti "sentimenta za one koji imaju otpor prema tim mjerama".
Prilikom obilaska vakcinalnih punktova u Zetri, Vranić i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler su razgovarali o ovoj temi, a evropski ambasador je rekao da su restriktivne mjere za nevakcinisane normalne svugdje u Evropi, jer je to čin zaštite društva.
"Ako želite posjećivati stadione, kafiće i druge objekte, ne možete to bez odgovarajuće potvrde već neko vrijeme u EU", rekao je Sattler.
"Kao što ste čuli i gospodina Sattlera, to je uobičajena praksa u svim evropskim i uređenim zemljama, pa je tako krizni štab koji je zasjedao u srijedu dao neke zaključke koje smo donijeli na vladi i mi ćemo u utorak od devet sati imati sastanak s kriznim štabom da razmotrimo sve te predložene mjere", rekao je on.
Naglašava da će se tada zasigurno znati da li će nove mjere biti uvedene i dodaje kako ih on potpuno podržava, ali nije siguran da li će ih vlada ipak donijeti u ovom trenutku s obzirom na to da epidemiološka situacija još uvijek nije kritična.
"Epidemiološka situacija je za sada stabilna, međutim, kao što vidite, svaki dan variraju ti brojevi novozaraženih, sreća je jedino što nemamo to punjenje bolnica"
Na kraju zaključuje da vakcina nije obligatorna sa zakonske strane, ali da bi svi trebalo da budemo svjesni moralne obaveze prema drugim osobama.
"Nadam se da će stanovnici KS konačno shvatiti da je vrlo važno da se vakcinišu. Nemojte dozvoliti da zbog vas neko oboli i završi sa smrtnim ishodom. Pozivam na vakcinisanje po stoti put, sve vakcine su provjerene i priznate u EU. Dobit ćete i bar kodove za kretanje", zaključio je.
Ovaj Sattler nastavlja gdje je Wigemark stao, gomila laži, petljanja i licemjerja.
Kakva jeftina i prefirgana propaganda puna laži, FUJ!
Terorizam Forte i kriznog staba
Moderator: O'zone
-
Hakiz
#451 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
- Riddle
#452 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Cak i terminologija koju koriste poziva na revolt.
Cuj pruzaju otpor
Cuj pruzaju otpor
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#453 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Pitanje za Vranića
Ako se vakcinišem Sinofarmom mogu li dobiti potvrdu za kretanje u EU? Hoće li me pustiti u Svedsku?
Ako se vakcinišem Sinofarmom mogu li dobiti potvrdu za kretanje u EU? Hoće li me pustiti u Svedsku?
- dječak sa šibicama
#454 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Kaze ministar Vranic "vakciniste se, svaka je vakcina dobra"
Pa sto se onda ti i ministri niste vakcinisali "svakom", nego ste preko stela uzeli Pfizer.
Ovi ce na narednim izborima dobiti 2% glasova, i neka ce.
Pa sto se onda ti i ministri niste vakcinisali "svakom", nego ste preko stela uzeli Pfizer.
Ovi ce na narednim izborima dobiti 2% glasova, i neka ce.
-
Naslovnica
#455 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Naravno da ne možeš.sime_cipol wrote: ↑20/08/2021 13:19 Pitanje za Vranića
Lažu na oči.
-
sumirprimus
#456 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
u eu ne.
u pojedine zemlje tipa madjarske turske da.
u pojedine zemlje tipa madjarske turske da.
- sime_cipol
#457 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Onda cekam Pfizer, kao i Vlada 
-
doktor78
#458 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ljekari koji šire teorije zavjere su posebna priča. Prisustvovao sam nadrealnoj sceni da na punktu za vakcinaciju u okviru doma zdravlja ljekar sa susjednog odjeljenja hoda među građanima i odvraća ih od vakcinacije...
-
sumirprimus
#459 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
ko ceka doceka , osim bakira i njegovih, oni su davno preko reda, prije i penzionera.
ko je htio i mislio dobro sebi i svojima zavrsio je sve u srbiji davno
- GandalfSivi
#460 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Fasista sam zato sto glasam, odlicnocvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑20/08/2021 13:04Pa glasanjem i davanjem podrske jal demokratama, jal republikancima direktno uticete na milione mrtvih i unesrecenih. Usa, Rusija, Kina, sve je to isto govno ( slobodno dodaj ako sam nekoga zaboravio ). Od rata preko sankcija do proksi ratova i trabanata.GandalfSivi wrote: ↑20/08/2021 12:57
Pa ja prvi jebajem sve redom svima (pogotovo Amerima) koji zagovaraju rat. Nisam ja Salik i Challi da ne smijem pisnuti protiv odredjenih drzava…
E ti sto ga popusise, a u pitanju su stotine miliona ljudi, na njih primjeni onu svoju "sloboda prestaje tamo gdje se ugrozavaju prava drugih" pa mi javi sta si skontao i jesi li promijenio misljenje.
Do tada, malo liberal, malo fasista.
- dječak sa šibicama
#461 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Oni dobili Pfizer preko stele, jos ih vakcinisalo u kancelarijama a inace vakcinacija u domovima zdravlja je nemoguca by Vlada kantona, ukrali vakcine onkoloskim pacijentima, ljudi mjesecima idu u Srbiju jer ova nesposobna bagra nije osigurala vakcine, i sad kad su dobili rashodovane astra zenice sad daj bodite se ovce omogucili smo vam i svaka je dobra.
Bodi svoje dijete doniranom vakcinanom, smrade.
Bodi svoje dijete doniranom vakcinanom, smrade.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#462 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Sto niste u srbiji se boli pfizerom... imate astru, hos nes moras... podrska naboljoj vladi do sada... gazi zelene gmazove...MRS
Last edited by pici on 20/08/2021 13:26, edited 1 time in total.
-
Blitz1
#463 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ne umire se ni od HIV-a tako lako. Zapravo od njega se i ne umire...
- Bihnela
#464 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
‘Austrija i Hrvatska prve su zemlje koje su u Europi odredile rok isteka valjanosti cijepljenja‘
Austrija i Hrvatska jedine ne priznaju potvrde o cijepljenju starije od 270 dana
Prema informacijama Whicha, nova pravila za putovanja koje su odredili dvije europske turističke destinacije određuju da se 270 dana ili otprilike devet mjeseci nakon druge doze neće priznavati internacionalna potvrda o cijepljenju. To znači, objasnio je Which Britancima, kako bi oni koji su u potpunosti cijepljeni do ožujka mogli izgubiti pravo ulaska u Austriju i Hrvatsku u studenom 2021. godine.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15096164
Austrija i Hrvatska jedine ne priznaju potvrde o cijepljenju starije od 270 dana
Prema informacijama Whicha, nova pravila za putovanja koje su odredili dvije europske turističke destinacije određuju da se 270 dana ili otprilike devet mjeseci nakon druge doze neće priznavati internacionalna potvrda o cijepljenju. To znači, objasnio je Which Britancima, kako bi oni koji su u potpunosti cijepljeni do ožujka mogli izgubiti pravo ulaska u Austriju i Hrvatsku u studenom 2021. godine.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#465 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Jel vi tako sa svakim rrazgovaratecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑20/08/2021 12:57Ne bih rekao, cim te nisu obrisali o storu ili podbacili, IQ im nije jaca strana. Ali hajde, na greskama se uciRaigor Stonehoof wrote: ↑20/08/2021 12:54
Tebe je tvoja kuja okotila. Moji roditelji nisu imbecili kao ti. Vakcinisali se na vrijeme.![]()
- i agree
#466 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Nije tacno ovo.CaoA_A_AKCIJA wrote: ↑20/08/2021 11:55Znam da je besmisleno ali:
Genijalčino, ne vakcinišeš se samo zbog sebe. Nije samo tvoje tijelo u pitanju, pa da vrijedi takva logika.
Isto tako, to što nećeš da se vakcinišeš, direktno ugrožava ljude sa kojima si u kontaktu.
Postoje ljudi koji su ugroženi i koji ne smiju primiti vakcinu. Bolesni, djeca, koji se oporavljaju od operacija... Tvoj kontakt sa takvim ljudima ih bukvalno može ubiti, ako si zaražen. Nemoj mi reći da ćeš raditi PCR test kad kreneš po hljeb u granap.
Sloboda koji ti tražiš je sloboda da ubiješ nekoga iz nemara, a sve zbog mrvice ličnog komfora.
Očigledno ti niko u porodici nije umro ili dobro najebo od korone, jer bi drugu priču pričao.
Vjeruj mi, da se tiče samo tebe i takvih, ja bih vam plaćao da se ne vakcinišeš, da se malo pročisti društvo, ali nisi samo ti u pitanju, nažalost.
- sime_cipol
#467 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Znaci nakon 270 dana Vranic opet nece imati milosti iako si vakcinisanBihnela wrote: ↑20/08/2021 13:28 ‘Austrija i Hrvatska prve su zemlje koje su u Europi odredile rok isteka valjanosti cijepljenja‘
- i agree
#468 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Jel ovaj vranic odgovoran za fake respiratore?
- Bihnela
#469 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Izgleda
tako su rekli strucnjaci i nauka
270 dana vazi i onda ponovo na bockanje
tako su rekli strucnjaci i nauka
270 dana vazi i onda ponovo na bockanje
Last edited by Bihnela on 20/08/2021 13:34, edited 1 time in total.
-
Capljina74
#470 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Tada nije postajala vakcina, a čovjek pričao pravo stanje stvari.
Od toga da nisu imali ništa da se zaštite koliko ih je država naguzila, mislim na njih na prvoj liniji.
- cvrčak_na_hedonizmu
#471 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Ne volimo se bas, kao sto se da primjetiti. Inace sam finBobi wrote: ↑20/08/2021 13:28Jel vi tako sa svakim rrazgovaratecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑20/08/2021 12:57
Ne bih rekao, cim te nisu obrisali o storu ili podbacili, IQ im nije jaca strana. Ali hajde, na greskama se uci![]()
?
-
Naslovnica
#472 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Koliko se vas samosvjesnih i odgovornih redovno vakcinisalo protiv sezonske gripe - zbog starijih, zbog bolesnih, zbog djece, zbog ovih što se oporavljaju od operacija?A_A_AKCIJA wrote: ↑20/08/2021 11:55
Znam da je besmisleno ali:
Genijalčino, ne vakcinišeš se samo zbog sebe. Nije samo tvoje tijelo u pitanju, pa da vrijedi takva logika.
Isto tako, to što nećeš da se vakcinišeš, direktno ugrožava ljude sa kojima si u kontaktu.
Postoje ljudi koji su ugroženi i koji ne smiju primiti vakcinu. Bolesni, djeca, koji se oporavljaju od operacija... Tvoj kontakt sa takvim ljudima ih bukvalno može ubiti, ako si zaražen. Nemoj mi reći da ćeš raditi PCR test kad kreneš po hljeb u granap.
Sloboda koji ti tražiš je sloboda da ubiješ nekoga iz nemara, a sve zbog mrvice ličnog komfora.
Očigledno ti niko u porodici nije umro ili dobro najebo od korone, jer bi drugu priču pričao.
Vjeruj mi, da se tiče samo tebe i takvih, ja bih vam plaćao da se ne vakcinišeš, da se malo pročisti društvo, ali nisi samo ti u pitanju, nažalost.
Jer i gripa je itekako opasna za te populacije.
Ono, da se ne lažemo.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#474 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Pa ružno jecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑20/08/2021 13:34Ne volimo se bas, kao sto se da primjetiti. Inace sam fin![]()
-
Karikaturist
#475 Re: Terorizam Forte i kriznog staba
Pa ne mozes nas svijet natjerati da nosi masku i da drzi distancu a kamoli da se vakcinise.
BiH cirkus Montijev.
BiH cirkus Montijev.