Terorizam Forte i kriznog staba

Moderator: O'zone

Locked
Qler

#401 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

Capljina74 wrote: 20/08/2021 12:31
Qler wrote: 20/08/2021 12:29 Dosli smo dotle da vakcinisani se sad ponasaju bahato... sad trebamo mi pricati sta fali, i onako cete se zaraziti, zasto se mi moramo maskirati, paziti radi vas ne vakcinisanih, ako te zarazim i zavrsis na resporiatoru, nisam ja kriv, nego ti sto nisi vakcinisan.
Pa zarazićeš nekog svog. Može i on biti vakcinisan, ali odgovor nikada nije isti.

U medicini jedan i dva su najrijeđe trica.

To je jako opasno razmišljanje da vakcinisani prolaze samo sa blagim poslijedicama.
ne sa blagim, sa blazim, dokazano.

A evo kritikos zna da je ovo zavjera ustasko dzihadska... ima prijatelja u stranci...
Edin H.

#402 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Edin H. »

kritikos wrote: 20/08/2021 12:36
Qler wrote: 20/08/2021 12:29 Dosli smo dotle da vakcinisani se sad ponasaju bahato... sad trebamo mi pricati sta fali, i onako cete se zaraziti, zasto se mi moramo maskirati, paziti radi vas ne vakcinisanih, ako te zarazim i zavrsis na resporiatoru, nisam ja kriv, nego ti sto nisi vakcinisan.
Psihologija potvrđuje da onaj ko se zajebe ili se osjeća prevarenim insistira na tome da i ostali krenu tim putem kako ne bi ostao sam u zajebu ili prevari (svjesno ili podsvjesno), a inače taj osjećaj pravda time da su uvijek drugi krivi. Vrijeme će pokazati da je to samo jedna obična farmaceutska prevara upakovana sa korumpiranim doktorima uz medijsku podršku širenja panike i straha uz promociju vakcine. Živi bili i vidjeli poslije 4-5-6 doze kad splahne sva ta euforija.
Eki :roll:
Capljina74

#403 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

Qler wrote: 20/08/2021 12:37

Pa zarazićeš nekog svog. Može i on biti vakcinisan, ali odgovor nikada nije isti.

To je jako opasno razmišljanje da vakcinisani prolaze samo sa blagim poslijedicama.

A evo kritikos zna da je ovo zavjera ustasko dzihadska... ima prijatelja u stranci...
Ponavljam ti da te gluposti u medicini ne važe.

Imaš roditelje. Vakcinisani, kontaš odgovor bio dobar, a jesi li siguran?

Da li su radili specifična At IgG klase?

I ti u fazonu libo te rinakaš šibaš po okolini... Možeš da pokupiš i prenosiš virus, a da nisi ni svjestan...

Zato je ta priča opasna.

Zavjera!?

I ja vjerujem da je Zemlja ravna i da je nose slonovi na leđima kornjače. I kod Ciganki da je pica naopako okrenuta.
Last edited by Capljina74 on 20/08/2021 12:43, edited 2 times in total.
kritikos

#404 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by kritikos »

kritikos zna matematiku, teoriju vjerovatnoće, bavi se statistikom i zna čitati brojeve. Progooglaš zvanične statističke podatke i lijepo sagledaš sliku, itekako nema poklapanja u skoro svim poljima, osim finansijskim. Za to ne treba prijatelj u stranci, kao ni neka zavjera. Zapadni sistem funkcioniše na mrtvom materijalizmu i kapitalu i sve se gleda kroz prizmu finansijske dobiti. Fantastičan marketinški spin se odrađuje, ali evo AZ danas udarila kontru Pfizeru za višemjesečno blaćenje AZ. Dok se naprđuje oko vakcine, za koju me libo ona stvar, mene više brinu statistički parametri ekonomije, jer nam se naredne 3 godine crno piše!
Last edited by kritikos on 20/08/2021 12:42, edited 1 time in total.
Filter

#405 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Filter »

@Qler i tebe namamise u zivo blato :roll:
Hakiz

#406 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

kritikos wrote: 20/08/2021 12:41

kritikos zna matematiku, teoriju vjerovatnoće, bavi se statistikom i zna čitati brojeve. Progooglaš zvanične statističke podatke i lijepo sagledaš sliku, itekako nema poklapanja u skoro svim poljima, osim finansijskim. Za to ne treba prijatelj u stranci, kao ni neka zavjera. Zapadni sistem funkcioniše na mrtvom materijalizmu i kapitalu i sve se gleda kroz prizmu finansijske dobiti. Fantastičan marketinški spin se odrađuje, ali evo AZ danas udarila kontru Pfizeru za višemjesečno blaćenje AZ.
Okrenemo se Moderni i stvar riješena :lol:
Qler

#407 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

Sva ta statistika (tacan zbog netacnih podataka) pada u vodu, kad su meni brat, starci, dedo, nene, amidza svi prebolili i neki imali i ozbiljne simptome.

I zasto bi se ja pravio pametan, neke teorije izvlacio, kad imam dokaz sta radi corona? Da rizikujem sigurno oboljenje, ili da rizikujem da mi u najgorem slucaju bude isto, a velike sanse da ce biti bolje
cvrčak_na_hedonizmu

#409 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Malo liberal,, malo fasista. Zanimljiv smijer kretanja.
Raigor Stonehoof

#410 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Raigor Stonehoof »

:thumbup:

svaka mu dala. samo u kost sa niskointeligentnima.
Altsa

#411 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Altsa »

Do NG cete svi morati imati potvrdu o vakcinisanju da bi usli u zajednicke prostore. A do tada ovi nevakcinisani se mogu jos malo koprcati i seruckat.
Last edited by Altsa on 20/08/2021 12:50, edited 1 time in total.
kritikos

#412 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by kritikos »

Qler wrote: 20/08/2021 12:43 Sva ta statistika (tacan zbog netacnih podataka) pada u vodu, kad su meni brat, starci, dedo, nene, amidza svi prebolili i neki imali i ozbiljne simptome.

I zasto bi se ja pravio pametan, neke teorije izvlacio, kad imam dokaz sta radi corona? Da rizikujem sigurno oboljenje, ili da rizikujem da mi u najgorem slucaju bude isto, a velike sanse da ce biti bolje
Vjeruj mi, veća briga treba da ti bude kako preživjeti naredne 3 godine. Statistički podaci su porazni na polju ekonomije, a već se vidi da je dobra inflacija. Pametnije bi bilo ovoj Vladi KS da već sada razmišlja kako se pripremiti za sanaciju štete ekonomije, posvete pažnju na robne rezerve i naprave akcioni plan, a ne da glume žabu koja zadiže nogu jer je vidjela tamo negdje kako se konj potkiva. Ne brinu mene razvijene zemlje, one će se namirit preko naših leđa. A tebi treba da bude veća briga brat, starci, dedo, nene, amidza i co. kako da prežive i od čega kad nastane divljanje cijena i neimaština.
apsidejzi

#413 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by apsidejzi »

sime_cipol wrote: 20/08/2021 12:22
apsidejzi wrote: 20/08/2021 10:50
Pa vakcinisao sam se ja, ali nas treba minimalno 70% da bi imalo stvarnog efekta i da bi koeficijent sirenja bio ispod 1.
Vakcinisanje ne sprečava sirenje virusa, nego samo razvoj tezeg oblika bolesti.
Vakcinisani se ponašaju bahato, misle primili vakcinu i da je tu kraj pridržavanju mjera i njihovog odnosa prema epidemiji.
Sa primanjem vakcine i dalje trebaju nositi masku, i dalje drzati distancu i dalje paziti na druge. I cekati novu vakcinaciju :D
Svi vakcinisani ne razviju antitijela tako da to sto je neko vakcinisan ne znaci automatski da ne moze oboliti. Kada virus udje u vakcinisanu osobu koja je razvila antitijela on se naravno pocne razmnozavati kao i kod nevakcinisanih. Medjutim, kada njegov imuni sistem skonta da je rijec o nezeljenom antigenu on salje antitijela koja je vec proizveo i antitijela neutralisu virus i izbace ga iz ogranizma. Citav proces traje max tri cetiri dana. Naravno da u ta tri cetiri dana postoji sansa da ova osoba prenese dalje virus na druge ljude ali isto tako postoji sansa da citav proces traje dva sata.

Za razliku od ovog, nevakcinisane osobe trebaju minimalno 15 dana da razviju antitijela i dodju u istu poziciju kao vakcinisani. Dva sata naspram 15 dana je velika razlika.

Vakcinisane osobe trebaju da se ponasaju na isti nacin kao i nevakcinisane u smislu da se zdravo hrane, unose vitamin D i cesto peru ruke te da ostanu u jebenoj kuci/stanu ako osjete da su bolesni. To je sve sto i jedni i drugi trebaju uraditi i virus ce izumrijeti jer nece naci dovoljno plodnog tla. Glavni problem od samog pocetka je to sto pojedini ne zele slijediti ova pravila. Znam ih koliko hoces koji su bili pozitivni i isli u restorane da jedu. Kritikovao, al ne vrijedi...
GandalfSivi

#414 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by GandalfSivi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/08/2021 12:47
Po stoti put, sloboda prestaje tamo gdje se ugrozavaju prava drugih, ali kad neces da shvatis, ne mogu pomoci…
Capljina74

#415 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

GandalfSivi wrote: 20/08/2021 12:49

Po stoti put, sloboda prestaje tamo gdje se ugrozavaju prava drugih, ali kad neces da shvatis, ne mogu pomoci…
Zato si ti stari denucijant i žbir.

'Oš i ovaj post prijaviti?
cvrčak_na_hedonizmu

#416 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ko Ameri u Iraku, Afganistanu, Libiji ? Ne vidim da ti je to smetalo da podrzavas i svadjas se zbog demokrata, koga li vec. Milioni mrtvih, al jebe se tebi, zar ne ?

Malo liberal, malo fasista. Ne mozes se boriti za ljudska prava na jednom spektru, a ogranicavati ih na drugom. Sizofreno je.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 20/08/2021 12:54, edited 1 time in total.
nosara

#417 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by nosara »

Sta uzima ovaj vranic? Dobro je skroz. :lol:
Haris.ba

#418 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Haris.ba »

I ima li kakvih belaja zbog ove najave u stvarnosti?
Hakiz

#419 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 20/08/2021 12:54 I ima li kakvih belaja zbog ove najave u stvarnosti?
U ponedjeljak odluka. Presumpcija nevinosti, čemu belaj ako ne donesu diktat?
Revolucionar ★

#420 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Revolucionar ★ »

Ako nevakcinisani smatraju da svojim bivstvom imaju pravo ugrozavati druge, u cemu je onda fasizam da u vasa prava zadire vlast, kao sto vi zadirete u prava nas vakcinisanih, izlaganjem nas virusu. Neces vakcinu, uredno, ogranici se u svoja cetiri zida .... oh cekaj, jel ovo kao i antilgbt pricica... :D :D :-) :-)
sumirprimus

#421 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by sumirprimus »

hehe, konacno malo akcije :D

cvrcak i nije smijer, nego smjer :lol:
sve znaju ja jaa
MorningStar

#422 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by MorningStar »

Hakiz wrote: 20/08/2021 12:56
Haris.ba wrote: 20/08/2021 12:54 I ima li kakvih belaja zbog ove najave u stvarnosti?
U ponedjeljak odluka. Presumpcija nevinosti, čemu belaj ako ne donesu diktat?
Belaj je u tome kako su uopste dosli do ideje a ne dalje da govorimo.
GandalfSivi

#423 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by GandalfSivi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/08/2021 12:54

Ko Ameri u Iraku, Afganistanu, Libiji ? Ne vidim da ti je to smetalo da podrzavas i svadjas se zbog demokrata, koga li vec. Milioni mrtvih, al jebe se tebi, zar ne ?

Malo liberal, malo fasista. Ne mozes se boriti za ljudska prava na jednom spektru, a ogranicavati ih na drugom. Sizofreno je.
Pa ja prvi jebajem sve redom svima (pogotovo Amerima) koji zagovaraju rat. Nisam ja Salik i Challi da ne smijem pisnuti protiv odredjenih drzava…
Capljina74

#424 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

apsidejzi wrote: 20/08/2021 12:49
sime_cipol wrote: 20/08/2021 12:22

Vakcinisanje ne sprečava sirenje virusa, nego samo razvoj tezeg oblika bolesti.
Vakcinisani se ponašaju bahato, misle primili vakcinu i da je tu kraj pridržavanju mjera i njihovog odnosa prema epidemiji.
Sa primanjem vakcine i dalje trebaju nositi masku, i dalje drzati distancu i dalje paziti na druge. I cekati novu vakcinaciju :D
Svi vakcinisani ne razviju antitijela tako da to sto je neko vakcinisan ne znaci automatski da ne moze oboliti. Kada virus udje u vakcinisanu osobu koja je razvila antitijela on se naravno pocne razmnozavati kao i kod nevakcinisanih. Medjutim, kada njegov imuni sistem skonta da je rijec o nezeljenom antigenu on salje antitijela koja je vec proizveo i antitijela neutralisu virus i izbace ga iz ogranizma. Citav proces traje max tri cetiri dana. Naravno da u ta tri cetiri dana postoji sansa da ova osoba prenese dalje virus na druge ljude ali isto tako postoji sansa da citav proces traje dva sata.

Za razliku od ovog, nevakcinisane osobe trebaju minimalno 15 dana da razviju antitijela i dodju u istu poziciju kao vakcinisani. Dva sata naspram 15 dana je velika razlika.

Vakcinisane osobe trebaju da se ponasaju na isti nacin kao i nevakcinisane u smislu da se zdravo hrane, unose vitamin D i cesto peru ruke te da ostanu u jebenoj kuci/stanu ako osjete da su bolesni. To je sve sto i jedni i drugi trebaju uraditi i virus ce izumrijeti jer nece naci dovoljno plodnog tla. Glavni problem od samog pocetka je to sto pojedini ne zele slijediti ova pravila. Znam ih koliko hoces koji su bili pozitivni i isli u restorane da jedu. Kritikovao, al ne vrijedi...
Oko sedam dana ne petnaest.

Zato prehlade traju od pet do devet dana. Individualno.

Ono dva sata je uslovno, tj. da je kontakt došao jako brzo poslije preboljenja ili vakcinacije.

Uzima se tri do četiri dana da se aktivira mehanizam zaštite.

Ali upis ti je ok.
Login7777

#425 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Login7777 »

Revolucionar ★ wrote: 20/08/2021 12:57 Ako nevakcinisani smatraju da svojim bivstvom imaju pravo ugrozavati druge, u cemu je onda fasizam da u vasa prava zadire vlast, kao sto vi zadirete u prava nas vakcinisanih, izlaganjem nas virusu. Neces vakcinu, uredno, ogranici se u svoja cetiri zida .... oh cekaj, jel ovo kao i antilgbt pricica... :D :D :-) :-)
Vakcinisani prenose virus takođe. By the way vakcinisan sam.
Locked