Nismo te shvatili, hoces li i ti jednu kucu?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Logovan
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Haris033
#47628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rumeni nastavlja sa svojim populističkim i mafijaškim djelatnostima i sve to prikazuje kao da je neki filantrop.
Nadam se da će ga neko, konačno, poslati u ćorku!
Redukcije vode, njemu, Hadžiću i Ćesiru, nikada neću halaliti i doći će nekada vrijeme kada će odgovarati..
Redukcije vode, njemu, Hadžiću i Ćesiru, nikada neću halaliti i doći će nekada vrijeme kada će odgovarati..
-
zdruzdjo
#47629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zivio nekada u blizini tih baraka u Buca Potoku. Datiraju tamo negdje mislim iz 60-ih. U tim barakama se izmjenjalo naroda i naroda. Bilo i srba koji su pocetkom rata ragulili. Kako je to bilo rjeseno imovinsko-pravno, Boga pitaj. Mislim da je to sve bilo "nicije", ali ne tvrdim. Uglavnom jad i bijeda sve(bez namjere za vrijedjanjem ili omalovazavanjem). Ulazio sam par puta tu kao djete. Mislim da su imali zajednicke wc. Nakon rata su neki od tih ljudi sami to nesto obnovili(fasade, krovovi, sanitarije). Cak su ovi na drugim krajevima i podigli spratove, nesto dogradjivali.....
Iskreno moja sumnja je da tu nesto ne mirise jer je u zadnje vrijeme "buknula" izgradnja u okolini a taj "plato" je savrsen za neku zgradicu od par stotina veoma kvalitetnih "tibra-like"
Iskreno moja sumnja je da tu nesto ne mirise jer je u zadnje vrijeme "buknula" izgradnja u okolini a taj "plato" je savrsen za neku zgradicu od par stotina veoma kvalitetnih "tibra-like"
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#47630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da si tu zivio znao bi da tu treba da prodje cesta...dakle nista od Tibre i gradnje. Osim toga na tom potezu ima jos bruka kuca a ove barakje zauzimaju ukupnu povrsinu od oko 550 kvadrata sto je dovoljno za jednu normalnu kucu sa minimalnom okucnicom. Ali mentalitet ne dozvoljava da se ne razvijaju raznorazne teorije zavjerezdruzdjo wrote: ↑20/08/2021 12:46 Zivio nekada u blizini tih baraka u Buca Potoku. Datiraju tamo negdje mislim iz 60-ih. U tim barakama se izmjenjalo naroda i naroda. Bilo i srba koji su pocetkom rata ragulili. Kako je to bilo rjeseno imovinsko-pravno, Boga pitaj. Mislim da je to sve bilo "nicije", ali ne tvrdim. Uglavnom jad i bijeda sve(bez namjere za vrijedjanjem ili omalovazavanjem). Ulazio sam par puta tu kao djete. Mislim da su imali zajednicke wc. Nakon rata su neki od tih ljudi sami to nesto obnovili(fasade, krovovi, sanitarije). Cak su ovi na drugim krajevima i podigli spratove, nesto dogradjivali.....
-
zdruzdjo
#47631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hrasno38 wrote: ↑20/08/2021 12:57
Da si tu zivio znao bi da tu treba da prodje cesta...dakle nista od Tibre i gradnje. Osim toga na tom potezu ima jos bruka kuca a ove barakje zauzimaju ukupnu povrsinu od oko 550 kvadrata sto je dovoljno za jednu normalnu kucu sa minimalnom okucnicom. Ali mentalitet ne dozvoljava da se ne razvijaju raznorazne teorije zavjere
Prijeratni plan je bio takav da je trebalo tuda da prodje jos puno cesta/puteva ali je puno stvari tu palo poslije rata obzirom da nelegalne gradnje i nerjesene imovinsko pravne zackoljice.
Dosta je bilo srba koji su otisli odatle a npr bilo je 4-5 vlasnika/nasljednika neke parcele koji su sada rasuti po svijetu pa se ne moze to rjesiti.
Cak i sama drinska se trebala prosiriti i prije samog semafora iz pravca drinske je trebalo da se pravi put desno pa da mota iznad onih zgrada. medjutim tu se zakomplikovalo bas zbog ovog navedenog. Onda je napravljena cesta koja veze buca potok sa pofalicima. i tuda su nikle kuce, na zrak-ovoj zemlji.
Sto se tice tog puta kod baraka, mislim da problem oko tog puta pravi dio gdje je vlasnik zemljista "sofa" market.
Prostora oko baraka, nije tu bas 550 kvadrata. ima tu malo vise. a kao da je to problem sto je malo. Uzmi samo situaciju da je zgrada ispod dignuta na zemlji koju je prodala jedna stara porodica koja je kucu imala godinama i da su bukvalno provukli potok kroz cijevi da bi dobili prostor za izgradnju. Znaci ispod zgrade kroz cijevi tece potok. Ne kazem da je to sto navodim, nego onako. Smrdi, ali ne mora da znaci da je govno. Mozda je neko i prdnuo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#47632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prvi red baraka koji je izgorio je povrsine 562 kvadrata. Zemljiste na kojem su izgradjene barake je u "B" listu posjednika upisana opcina Novi grad i ono iznosi preko 4000 kvadrata a same barake koje su izgorile zauzimaju oko 560 kvadrata. Oko ovih baraka koje su izgorile imaju jos tri zgrade u tom kompleksu koje takodje pripadaju stambenom preduzecu. Prije samih baraka na 3 metra razmaka ima izgradjena kuca kao i poslije baraka tako da je na tom mjestu vrlo tesko graditi "Tibru" kako se prica. Sto se tice potoka on je kaptiran ogromnim cijevima tako da to nije problem.zdruzdjo wrote: ↑20/08/2021 13:22hrasno38 wrote: ↑20/08/2021 12:57
Da si tu zivio znao bi da tu treba da prodje cesta...dakle nista od Tibre i gradnje. Osim toga na tom potezu ima jos bruka kuca a ove barakje zauzimaju ukupnu povrsinu od oko 550 kvadrata sto je dovoljno za jednu normalnu kucu sa minimalnom okucnicom. Ali mentalitet ne dozvoljava da se ne razvijaju raznorazne teorije zavjere
Prijeratni plan je bio takav da je trebalo tuda da prodje jos puno cesta/puteva ali je puno stvari tu palo poslije rata obzirom da nelegalne gradnje i nerjesene imovinsko pravne zackoljice.
Dosta je bilo srba koji su otisli odatle a npr bilo je 4-5 vlasnika/nasljednika neke parcele koji su sada rasuti po svijetu pa se ne moze to rjesiti.
Cak i sama drinska se trebala prosiriti i prije samog semafora iz pravca drinske je trebalo da se pravi put desno pa da mota iznad onih zgrada. medjutim tu se zakomplikovalo bas zbog ovog navedenog. Onda je napravljena cesta koja veze buca potok sa pofalicima. i tuda su nikle kuce, na zrak-ovoj zemlji.
Sto se tice tog puta kod baraka, mislim da problem oko tog puta pravi dio gdje je vlasnik zemljista "sofa" market.
Prostora oko baraka, nije tu bas 550 kvadrata. ima tu malo vise. a kao da je to problem sto je malo. Uzmi samo situaciju da je zgrada ispod dignuta na zemlji koju je prodala jedna stara porodica koja je kucu imala godinama i da su bukvalno provukli potok kroz cijevi da bi dobili prostor za izgradnju. Znaci ispod zgrade kroz cijevi tece potok. Ne kazem da je to sto navodim, nego onako. Smrdi, ali ne mora da znaci da je govno. Mozda je neko i prdnuo.
-
moonca
#47633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
moguce ---Jewish-...lightning

-
plava strijela
#47634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izgleda da ja Damiru Hadžiću ukinuta oslobađajuća presuda.Ide novo suđenje,ali mislim da si mislio na Hadžića bivšeg direktora vik-a.Haris033 wrote: ↑20/08/2021 12:20 Rumeni nastavlja sa svojim populističkim i mafijaškim djelatnostima i sve to prikazuje kao da je neki filantrop.
-
zdruzdjo
#47635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ok vidim poznajes stanje na terenu metri, kvadrati itd...hrasno38 wrote: ↑20/08/2021 13:38
Prvi red baraka koji je izgorio je povrsine 562 kvadrata. Zemljiste na kojem su izgradjene barake je u "B" listu posjednika upisana opcina Novi grad i ono iznosi preko 4000 kvadrata a same barake koje su izgorile zauzimaju oko 560 kvadrata. Oko ovih baraka koje su izgorile imaju jos tri zgrade u tom kompleksu koje takodje pripadaju stambenom preduzecu. Prije samih baraka na 3 metra razmaka ima izgradjena kuca kao i poslije baraka tako da je na tom mjestu vrlo tesko graditi "Tibru" kako se prica. Sto se tice potoka on je kaptiran ogromnim cijevima tako da to nije problem.
-Onako sta ti mislis, kako ce se razvijati dalja situacija tu?
-Opstina ce napraviti neke nove barake.
-Poravnati ce se za pripremu tog nekog puta koji je planiran nekad 80-ih.
-Sami stanari ce da obnavljaju svoje barake ili da ih ponovo grade pa ce im se "upisati" vlasnistvo....
A sto se tice potoka i "ogromnih" cijevi. Pa da jesu ogromne u odnosu na onu kolicinu vode sto normalno ide kroz potok. Ali potok je znao ozbiljno nabujati i izliti se iz korita i zaplaviti okolo.
Da se nesto desava sa tim zemljištem, ukazuje to da je asfalt propao i napravio ogroman stepenik(20-ak cm) tacno na djelu kuda je isao potok. Jednom velikom duzinom. To se nesto krpilo ali....
Last edited by zdruzdjo on 20/08/2021 21:51, edited 1 time in total.
-
YouAreMyDestiny
#47636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bitno je, šta je predviđeno regulacionim planom.
- Haris033
#47637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislio sam na Nezira Hadžića. Taj je u talu sa rumenim i Husom Ćesirom. Njih trojica glavni krivci za višegodišnje maltretiranje građana KS kroz redukcije vode.plava strijela wrote: ↑20/08/2021 13:48Izgleda da ja Damiru Hadžiću ukinuta oslobađajuća presuda.Ide novo suđenje,ali mislim da si mislio na Hadžića bivšeg direktora vik-a.Haris033 wrote: ↑20/08/2021 12:20 Rumeni nastavlja sa svojim populističkim i mafijaškim djelatnostima i sve to prikazuje kao da je neki filantrop.
- vjeshalica
#47638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste ukinutaplava strijela wrote: ↑20/08/2021 13:48Izgleda da ja Damiru Hadžiću ukinuta oslobađajuća presuda.Ide novo suđenje,ali mislim da si mislio na Hadžića bivšeg direktora vik-a.Haris033 wrote: ↑20/08/2021 12:20 Rumeni nastavlja sa svojim populističkim i mafijaškim djelatnostima i sve to prikazuje kao da je neki filantrop.
Lik je toliko zla nanio da se rijecima ne moze opisati
-
plava strijela
#47639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odmara u Faletićima na nepostojećoj vikendici sa bazenom.vjeshalica wrote: ↑20/08/2021 17:41Jeste ukinutaplava strijela wrote: ↑20/08/2021 13:48
Izgleda da ja Damiru Hadžiću ukinuta oslobađajuća presuda.Ide novo suđenje,ali mislim da si mislio na Hadžića bivšeg direktora vik-a.
Lik je toliko zla nanio da se rijecima ne moze opisati
- vjeshalica
#47640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi iz baraka ce biti zbrinuti u prostorijama ŽIŠovog DomaHaris033 wrote: ↑20/08/2021 12:20 Rumeni nastavlja sa svojim populističkim i mafijaškim djelatnostima i sve to prikazuje kao da je neki filantrop.
-
plava strijela
#47641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Djevojku na biciklu udarilo auto kod Šaminog gaja,zadnji točak zgužvan a ona sjedi na cesti sa vozačem.
-
Naslovnica
#47643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stanje šoka.plava strijela wrote: ↑21/08/2021 18:36 Djevojku na biciklu udarilo auto kod Šaminog gaja,zadnji točak zgužvan a ona sjedi na cesti sa vozačem.
-
plava strijela
#47644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja mislim da je bila u šoku,vozač govori da je vozi u bolnicu ona ništa.Mislim da je sa biciklom završila za sva vremena.Naslovnica wrote: ↑21/08/2021 19:29Stanje šoka.plava strijela wrote: ↑21/08/2021 18:36 Djevojku na biciklu udarilo auto kod Šaminog gaja,zadnji točak zgužvan a ona sjedi na cesti sa vozačem.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja kad sam pao s bajka u maju prošle godine
nisam godinu dana sjeo na bajk
a pao sam tako što mi je pedala zakačila onaj dio betona što viri od tite kad se krene prema šetnici...
nisam godinu dana sjeo na bajk
a pao sam tako što mi je pedala zakačila onaj dio betona što viri od tite kad se krene prema šetnici...
-
Sociolog
#47646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/67 ... u-ekvadoru
Ah fakultetske jutarnne kafe 2008/09 uz Avaz i obicno bude Super Beba na naslovnici
Ah fakultetske jutarnne kafe 2008/09 uz Avaz i obicno bude Super Beba na naslovnici
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#47647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kazu da,je super beba bio u braku sa rukometasicom Svetlanom Kitić-cecom..Sociolog wrote: ↑22/08/2021 14:20 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/67 ... u-ekvadoru
-
noviclan
#47648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hel' fakat mandrknuo ili je patka da se ne tereti za nedjela
-
Sociolog
#47649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moze mu majka biti.konektovan wrote: ↑22/08/2021 15:22Kazu da,je super beba bio u braku sa rukometasicom Svetlanom Kitić-cecom..Sociolog wrote: ↑22/08/2021 14:20 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/67 ... u-ekvadoru
Cuj u Ekvadoru...
Gdje nadje Ekvador..
Sta je ovo svi idu u Latinsku Ameriku.
- Logovan
#47650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"On posljednjih 10 godina nije bio u kriminalnom svijetu. Zapravo, on nikada nije ni bio kriminalac, već je pratio modu. Kriminalom se bavio iz mode. Pratio je, eto, tu neku raju...", dodaje na kraju Mehmedbašić.