i agree wrote: ↑20/08/2021 10:06
Qler wrote: ↑20/08/2021 10:04
Ja kad sam laserom skinuo dioptriju govorili su mi kako smijes, sta znas sta ce biti, pa ovo pa ono... odes na youtube tamo sve videi o problemima, te ova komplikacija te ova...
Ja kako sam skinuo dioptriju uvijek kazem, nikad u zivotu nisam nista pametnije uradio, a da sam slusao ove teoreticare, jos bi navece se budio da skinem naocale, i patio se sa njima...
Drago mi je zbog tebe,to je ono sto pricam,neka svako radi za sebe sta misli da treba i odlucuje u svoje ime.
Znam da je besmisleno ali:
Genijalčino, ne vakcinišeš se samo zbog sebe. Nije samo tvoje tijelo u pitanju, pa da vrijedi takva logika.
Isto tako, to što nećeš da se vakcinišeš, direktno ugrožava ljude sa kojima si u kontaktu.
Postoje ljudi koji su ugroženi i koji ne smiju primiti vakcinu. Bolesni, djeca, koji se oporavljaju od operacija... Tvoj kontakt sa takvim ljudima ih bukvalno može ubiti, ako si zaražen. Nemoj mi reći da ćeš raditi PCR test kad kreneš po hljeb u granap.
Sloboda koji ti tražiš je sloboda da ubiješ nekoga iz nemara, a sve zbog mrvice ličnog komfora.
Očigledno ti niko u porodici nije umro ili dobro najebo od korone, jer bi drugu priču pričao.
Vjeruj mi, da se tiče samo tebe i takvih, ja bih vam plaćao da se ne vakcinišeš, da se malo pročisti društvo, ali nisi samo ti u pitanju, nažalost.