Terorizam Forte i kriznog staba

Moderator: O'zone

Locked
Qler

#251 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

Image
MorningStar

#252 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by MorningStar »

travar wrote: 19/08/2021 22:03
1. Ko ne zeli da se vakcinkse neka potpise da odbija lijecenje u slucaju teskih simptoma.- mislim sasvim prihvatljivo.
2. Zabraniti masnu i slanu hranu te alkohol jer ista uzrokuje mnoge bolesti - dakle popunjavaju krevete u bolnicama.
3. Mandatorno trcanje od 5 kilometara na dan kako bi se ocuvalo kardiovaskularno zdravlje - valjda znamo koliko kreveta srcani udari popune.
4.Svi koji su pretili ne mogu kupovati hranu nego samo sa bonovima ogranicene kolicine jer pretilost uzrokuje koliko bolesti,smrti i zauzima bolnicke krevete.

......
zubi

#253 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by zubi »

MorningStar wrote: 19/08/2021 21:42
zubi wrote: 19/08/2021 21:37

Sta da ti kazem, sretno :thumbup:

I bojim se nisi ti to shvatio kako treba, ja cu hodati a ti ces cucit pred kompjuterom :lol:
Ne brini se ti rijesit ce se karton koje god boje , ovdje se radi o pravu na izbor. A ti ces da sjedis pred kompjuterom jer tu ti je prirodno staniste - sa ili bez korone.
:lol: :lol: :lol:
Qler

#254 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

Ljudi ne kontaju šta je pandemije, I da ne rizikuju samo svoj život nego i život ljudi oko vas. Meni je preče da ne zaraznim starce nego da sebe spasim. A vakcinacijom i sebe i njih sprečava se drastično rizik od oboljenja ili težih simptoma...

Ali neka, ne želimo da nas Bill Gates chipuje, da iskoristi za brži update Windows 11 :)
Better Man

#255 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Better Man »

zubi wrote: 19/08/2021 21:27
Better Man wrote: 19/08/2021 21:25

Nisam, jer mi nije omogućeno da biram vakcinu koju ja želim. Ako mogu vlastodršci da biraju, onda hoću i ja. Ne želim kinesku vakcinu koju niko nije, niti će priznati. Nisam iz Sarajeva. Kad budem mogao da biram, onda ću se i vakcinisati. Ali prije će biti da ću otići u Srbiju da se vakcinišem, jer tamo mogu da biram, a ovdje to neće nikad biti moguće zbog lopova koji nam vode državu, entitete, kantone i općine.
Ima haman pola godine da u Srbiji mozes da biras... al eto bitno je naci izgovor.
Znam da ima, ali nikako neuspijevam da se s prijateljem i njegovom suprugom organizujemo da odemo zajedno, jer mi se neide samom.
Login77777

#256 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Login77777 »

Hajd cemu kuknjava. 30 godina trpite sdO teror a sad tu raspravu radi nekog forte dizete.
MorningStar

#257 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by MorningStar »

Qler wrote: 19/08/2021 22:12 Ljudi ne kontaju šta je pandemije, I da ne rizikuju samo svoj život nego i život ljudi oko vas. Meni je preče da ne zaraznim starce nego da sebe spasim. A vakcinacijom i sebe i njih sprečava se drastično rizik od oboljenja ili težih simptoma...

Ali neka, ne želimo da nas Bill Gates chipuje, da iskoristi za brži update Windows 11 :)
Cek jel ti kontas ako se vakcinises da ne mozes prenijeti zarazu ?
Naslovnica

#258 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Naslovnica »

travar wrote: 19/08/2021 22:03
Kakav iritantno debilan glas, tonalitetom me podsjeti na propagandnog iz Die Deutsche Wochenschau. 8-)

Jedan on komentara, poprilicno u sridu:
Yes and also the covid vax pitch keeps changing from "stop the spread" to " don't overwhelm the hospitals"
:thumbup: :lol:
Last edited by Naslovnica on 19/08/2021 22:18, edited 1 time in total.
Qler

#259 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

N, ali ako se ja vakcinišemo, I starci se vakcinišu, I žena, onda su manje šanse da se 1. fasuje Corona, 2. imaš teže simptome.

Meni dovoljno.
Capljina74

#260 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

Qler wrote: 19/08/2021 22:17 N, ali ako se ja vakcinišemo, I starci se vakcinišu, I žena, onda su manje šanse da se 1. fasuje Corona, 2. imaš teže simptome.

Meni dovoljno.
Koju si primio?
MorningStar

#261 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by MorningStar »

Qler wrote: 19/08/2021 22:17 N, ali ako se ja vakcinišemo, I starci se vakcinišu, I žena, onda su manje šanse da se 1. fasuje Corona, 2. imaš teže simptome.

Meni dovoljno.
I kakve veze imam ja ako se ne vakcinisem sa tobom koji si vakcinisan ? Ti si zasticen a ja mogu prenositi bolest vakcinisan ili ne kao i ti - zapravo ti si veca opasnost po mene.
Naslovnica

#262 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Naslovnica »

Meni dovoljno.
Eto, vakcinisite se i to je to, zastitili ste se minimalno 60%, bar dok ne dodje vrijeme za trecu dozu. :thumbup:
Capljina74

#263 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

Naslovnica wrote: 19/08/2021 22:20

Meni dovoljno.
Eto, vakcinisite se i to je to, zastitili ste se minimalno 60%, bar dok ne dodje vrijeme za trecu dozu. :thumbup:
Ko je rekao četvrta?
zubi

#264 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by zubi »

dječak sa šibicama wrote: 19/08/2021 21:48 Da ne govorim sta nas ceka od jeseni, a nije korona. Ogromna je nestasica soje i kukuruza, osnovna hrana zivotinja, vec je najavljeno poskupljenje mesa. Ulje je poskupilo odavno, nema ga ispod 3 marke, nafta ide gore dole vise gore (samo kod nas ide samo gore), psenica poskupljuje, cijene su vec eksplodirale ali svi se pretvaraju da ne vide, a tek ce podivljati. I sve to bez ikakve reakcije nadleznih,
Cekaj, ovo ti fakat ocekujes od nase vlasti da nesto poduzmu po tom pitanju? I zamjeraš im na slaboj reakciji...??
Qler

#265 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

Primio A-Z.

I nema se svrhe raspravljati, jebo te kralj, sreća pa u doba boginja i polio i ostalih bolesti nije bilo interneta... Nemoj je primiti, umri, radi šta hoćeš... Eto, to je najbolje.
dječak sa šibicama

#266 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by dječak sa šibicama »

Polako dolazimo na stadij gdje nije ni bitno ko prenosi koronu i koliko je rasprostranjena, bitno je da se vakcinisemo.

Tako sad vec imaju praksu da mozes uci u kino ili na stadion ako si vakcinisan, ne i ako imas negativan test. Dakle, vakcinisan i mozda zarazan moze, ali ne i ti koji si nevakcinisan i nisi zarazan jer imas test.

Pri tome, lockdown i za skoro potpuno vakcinisane sredine, ako oni procjene da je potreban. A potreban je, naravno.
MorningStar

#267 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by MorningStar »

dječak sa šibicama wrote: 19/08/2021 22:23 Polako dolazimo na stadij gdje nije ni bitno ko prenosi koronu i koliko je rasprostranjena, bitno je da se vakcinisemo.

Tako sad vec imaju praksu da mozes uci u kino ili na stadion ako si vakcinisan, ne i ako imas negativan test. Dakle, vakcinisan i mozda zarazan moze, ali ne i ti koji si nevakcinisan i nisi zarazan jer imas test.

Pri tome, lockdown i za skoro potpuno vakcinisane sredine, ako oni procjene da je potreban. A potreban je, naravno.
Kako u kini fercera to... Ako nisi vakcinisan sta ? Nista ... A koncentracije stanovnistva :lol:

Al svi se vakciniste i bit ce sve ok...

I kazu Kina autokratska :lol:
Qler

#268 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

Pa potreban je jer se ne vakcinisani peću i šire među sobom zarazu i sjeba aju sve ostale. Svi se vakcinišu, globalni imunitet poraste, smanje se šanse za zarazu, za težim slučajevima, liječiš se kući a ne na respirator, ne kontam kako nekome ne ide u glavu da vakcina pomaže, nije magični lijek, niko ne kaže da liječi sidu rak i koronu, ali pomaže, smanjuje rizik zaraze, smanjuje rizik prenošenja... Što se vežeš kad voziš auto, što kočiš, stat će nekad, što gledaš na obje strane ulice kad svakako te neki kreten može pokupiti? Kompletna logika Anti vaksera je debilna...
Capljina74

#269 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

Qler wrote: 19/08/2021 22:22 Primio A-Z.

I nema se svrhe raspravljati, jebo te kralj, sreća pa u doba boginja i polio i ostalih bolesti nije bilo interneta... Nemoj je primiti, umri, radi šta hoćeš... Eto, to je najbolje.
Pričaš sada gluposti.

Nemoj da mješaš viruse sa različitim genetičkim materijalom te samim tim različitim osobinama.

DNK virus teško ide u genetičke avanture tiče šifta, a RNK kao dobar dan.

Samim tim i vakcine su problem.

A ovdje imaš eksperiment sa prenosom uživo. mRNA vakcine su eksperimentalne, ako ćeš ono po tehnologiji Kinez je najsigurniji.
Login77777

#270 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Login77777 »

dječak sa šibicama wrote: 19/08/2021 22:23 Polako dolazimo na stadij gdje nije ni bitno ko prenosi koronu i koliko je rasprostranjena, bitno je da se vakcinisemo.

Sve dok mogu bez vakcine uci u prodavnicu da uzmem hranu dobro je.
A stadion, kino, kafici itd bas me briga za to.
A oni ako mogu placati sve propale firme jer nece ljudi vise dolaziti neka izvole.
Na kraju ce porezni obaveznik sve placati kad restorani, kins itd konkurs prijave.
Capljina74

#271 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

Qler wrote: 19/08/2021 22:27 Pa potreban je jer se ne vakcinisani peću i šire među sobom zarazu i sjeba aju sve ostale. Svi se vakcinišu, globalni imunitet poraste, smanje se šanse za zarazu, za težim slučajevima, liječiš se kući a ne na respirator, ne kontam kako nekome ne ide u glavu da vakcina pomaže, nije magični lijek, niko ne kaže da liječi sidu rak i koronu, ali pomaže, smanjuje rizik zaraze, smanjuje rizik prenošenja... Što se vežeš kad voziš auto, što kočiš, stat će nekad, što gledaš na obje strane ulice kad svakako te neki kreten može pokupiti? Kompletna logika Anti vaksera je debilna...
Još jedan selam od Hizraela.

Izvini, ali pojma nemaš o problemu.
gamer4ever

#272 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by gamer4ever »

MorningStar wrote: 19/08/2021 22:19

Meni dovoljno.
I kakve veze imam ja ako se ne vakcinisem sa tobom koji si vakcinisan ? Ti si zasticen a ja mogu prenositi bolest vakcinisan ili ne kao i ti - zapravo ti si veca opasnost po mene.
Manje su sanse da prenosis zarazu ako si vakcinisan, jer su manje sanse da se inficiras virusom. Sad kome ces prenjeti, vakcinisanom ili ne, nije ni bitno. Siris dalje vise nego vakcinisani i pridonosis odrzavanje ove pandemije
MorningStar

#273 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by MorningStar »

Qler wrote: 19/08/2021 22:27 Pa potreban je jer se ne vakcinisani peću i šire među sobom zarazu i sjeba aju sve ostale. Svi se vakcinišu, globalni imunitet poraste, smanje se šanse za zarazu, za težim slučajevima, liječiš se kući a ne na respirator, ne kontam kako nekome ne ide u glavu da vakcina pomaže, nije magični lijek, niko ne kaže da liječi sidu rak i koronu, ali pomaže, smanjuje rizik zaraze, smanjuje rizik prenošenja... Što se vežeš kad voziš auto, što kočiš, stat će nekad, što gledaš na obje strane ulice kad svakako te neki kreten može pokupiti? Kompletna logika Anti vaksera je debilna...
Kako sje baju sve ostale ?? Kako smanjuje rizik prenosenja ??
Svako ima pravo na izbor - ako hoce da rizikuje smrt zasto da ne- tvojom logikom rjesenje za saobracjne nesrece je zabraniti upotrebu auta.
spinel_

#274 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by spinel_ »

Dobro. Sve je debilno.
Kako objasnjavas danas Izrael koji je u martu/aprilu izasao iz pandemije i koji je skoro sve sto je moglo vakcinisao da bi danas imali rekordno zarazenih?
Ok, vjerovatno ces mi napisati gore bi prosli da nisu primili.
Medjutim, ako ce se restrikcije opet uvoditi cemu onda sve ovo?
Kod nas ima slabo vakcinisanih pa bolje prolazimo.
Engleska vratila sve u normalu bolje prolazi.
Ali vi bi zato zabranili nevakcinisanim osnovno ljudsko pravo.
Nemam rijeci.
Last edited by spinel_ on 19/08/2021 22:33, edited 1 time in total.
Qler

#275 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Qler »

Capljina74 wrote: 19/08/2021 22:30
Još jedan selam od Hizraela.

Izvini, ali pojma nemaš o problemu.
Prosvijerli me, samo prije toga, ako može koji doktorat imaš, koliko se baviš mikro biologijom i šta te to čini kompetentnim da mi objasniš što vakcina ne valja ako svi svjetski priznati, dokazani, priznati doktori kažu da valja. Čisto da znam sa kojim kapacitetom dolaziš da me razuvjeriš. I ako imaš dobre argumente, prihvatam.
Locked