Tako je, niko ne poredi direktno Talibane i Trumpa ili njegove pristalice ali su mentalno na istoj talasnoj dužini samo na različitim ideološkim pozicijama.Novosti wrote: ↑19/08/2021 12:38Osmi Socrates wrote: ↑19/08/2021 12:35 Ne možete bolan Trumpa porediti sa Talibanom. On jeste idiot, ali i takav je imao ograničenja šta može uraditi a šta ne.
Imao je i opoziciju koja je djelovala da mu suzi krug djelovanja. Na kraju, mada uz male problemčiće, izborima je smijenjen sa vlasti.
Al imaju isti mentalitet, ko da je prosječan republikanac koji maše
Biblijom i koji širi teorije zavjere bolji od talibana.
Afganistan
-
Milenkov buraz
#2701 Re: Afganistan
-
Milenkov buraz
#2702 Re: Afganistan
Imaginarni kažeš? Pa jedan sjedi u Predsjedništvu BiH i odaziva se na Dodik, neće da odobri helikoptere u spašavanju dobara i života, naziva cijeli narod konvertitima i slične gadosti, još samo da nam počne mater balijsku javno psovati ali eto nije on Taliban u tom mentalnom i duhovnom smislu.Black swan wrote: ↑19/08/2021 12:42 Imamo stvarne talibane danas tu...odmah sad nad 40 milijuna ljudi
Ali odmah se moraju traziti neki imaginarni talibani na zapadu
sve u duhu politicke korektnosti i izjednacavanja strana
-
Osmi Socrates
#2703 Re: Afganistan
Pa ne mogu ja i mentalitetu. Ali mogu o institucijama. Na kraju, institucije su spasile Ameriku od državnog udara.
Da se ono što se dešavalo u Americi sa Trumpom dešavalo u zemlji koja nema izgrađene institucije, završilo bi sa milionima mrtvih.
Al' dobro. Po nekim upisima, meni se čini da su se neki baš uželjeli svjetskih ratova. Pa dobro, ako je tako, onda navijam i ja za potpuni američki izolacionizam, pa da vidimo čija majka Zgembo Adislić style.
Da se ono što se dešavalo u Americi sa Trumpom dešavalo u zemlji koja nema izgrađene institucije, završilo bi sa milionima mrtvih.
Al' dobro. Po nekim upisima, meni se čini da su se neki baš uželjeli svjetskih ratova. Pa dobro, ako je tako, onda navijam i ja za potpuni američki izolacionizam, pa da vidimo čija majka Zgembo Adislić style.
-
Osmi Socrates
#2704 Re: Afganistan
Baš mi se sviđa kad zvučim apokaliptično. 
- @mba
#2705 Re: Afganistan
talibanima je data vlast kao i ihwanima u egiptu, kako se drzava vodi o tome talibani nemaju pojma, uvesti serijat i svi problemi rijeseni je iluzija
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2706 Re: Afganistan
buuaahahahah promašio si celi nogometMilenkov buraz wrote: ↑19/08/2021 12:49Imaginarni kažeš? Pa jedan sjedi u Predsjedništvu BiH i odaziva se na Dodik, neće da odobri helikoptere u spašavanju dobara i života, naziva cijeli narod konvertitima i slične gadosti, još samo da nam počne mater balijsku javno psovati ali eto nije on Taliban u tom mentalnom i duhovnom smislu.Black swan wrote: ↑19/08/2021 12:42 Imamo stvarne talibane danas tu...odmah sad nad 40 milijuna ljudi
Ali odmah se moraju traziti neki imaginarni talibani na zapadu
sve u duhu politicke korektnosti i izjednacavanja strana
Eto i ti si primjer Talibana u tom kontekstu, sve evropske vrijednosti, zapadnjačka kultura i standardi a tamo na onoj temi podrška Dodiku i negiranju genocida. Eh moj Talibančiću sa Lištice
![]()
- Truba
#2707 Re: Afganistan
ništa im nije dato izdržali su 20 godina i svaka im čast na tome
isto ko partizanima i svima onima koji se obrane od napadaja višestruko jačeg neprijatelja
npr HVO
- spreca
#2708 Re: Afganistan
Hercegovina ti je puna krscanskih talibanaBlack swan wrote: ↑19/08/2021 13:08buuaahahahah promašio si celi nogometMilenkov buraz wrote: ↑19/08/2021 12:49
Imaginarni kažeš? Pa jedan sjedi u Predsjedništvu BiH i odaziva se na Dodik, neće da odobri helikoptere u spašavanju dobara i života, naziva cijeli narod konvertitima i slične gadosti, još samo da nam počne mater balijsku javno psovati ali eto nije on Taliban u tom mentalnom i duhovnom smislu.Eto i ti si primjer Talibana u tom kontekstu, sve evropske vrijednosti, zapadnjačka kultura i standardi a tamo na onoj temi podrška Dodiku i negiranju genocida. Eh moj Talibančiću sa Lištice
![]()
![]()
-
Milenkov buraz
#2709 Re: Afganistan
Black swan wrote: ↑19/08/2021 13:08buuaahahahah promašio si celi nogometMilenkov buraz wrote: ↑19/08/2021 12:49
Imaginarni kažeš? Pa jedan sjedi u Predsjedništvu BiH i odaziva se na Dodik, neće da odobri helikoptere u spašavanju dobara i života, naziva cijeli narod konvertitima i slične gadosti, još samo da nam počne mater balijsku javno psovati ali eto nije on Taliban u tom mentalnom i duhovnom smislu.Eto i ti si primjer Talibana u tom kontekstu, sve evropske vrijednosti, zapadnjačka kultura i standardi a tamo na onoj temi podrška Dodiku i negiranju genocida. Eh moj Talibančiću sa Lištice
![]()
![]()
Black swan wrote: ↑19/08/2021 13:09ništa im nije dato izdržali su 20 godina i svaka im čast na tome
isto ko partizanima i svima onima koji se obrane od napadaja višestruko jačeg neprijatelja
npr HVOznam da vas ova tri slova nerviraju
Ah ta propala paravojna organizacija kao i tvorevina za koju su se borili. Dapače, ne nervira, već podsjeća u kakvoj smo situaciju bili i opet opstali. Hvala na podsjećanju
P.S Hajmo sada ponovo na temu, off topic nije u interesu nikome.
Last edited by Milenkov buraz on 19/08/2021 13:13, edited 1 time in total.
- spreca
#2710 Re: Afganistan
Evo odmah moram cesati jajaBlack swan wrote: ↑19/08/2021 13:09ništa im nije dato izdržali su 20 godina i svaka im čast na tome
npr HVOznam da vas ova tri slova nerviraju
- Truba
#2711 Re: Afganistan
ništa ti i tebi slični nemate drugo nego osobne uvrede
bacim vam košćicu vi se fatate
otkad je bosna na Zapadu pa spominješ dodu
bosna je zapadno
nije na Zapadu
bacim vam košćicu vi se fatate
otkad je bosna na Zapadu pa spominješ dodu
bosna je zapadno
nije na Zapadu
- Truba
#2713 Re: Afganistan
Zapad je strana svijeta nasuprot istoku. Ako se gleda sa Zemlje, čini se da na njemu Sunce zalazi.
Zapad se također koristi kao sinonim za razvijene zemlje na zapadnoj polutci. Nerijetko se tu ubraja i Australija, iako je na istočnoj polutci.
slušo sam desetine izjava i govora i intervjua DODE
nigdje nije bilo biblije svetog save i pravoslavlja
e takve poredite s talibanima
ajd da si one DVERI poredio
ili Ljotićevce
al treba malo odvagat
Zapad se također koristi kao sinonim za razvijene zemlje na zapadnoj polutci. Nerijetko se tu ubraja i Australija, iako je na istočnoj polutci.
slušo sam desetine izjava i govora i intervjua DODE
nigdje nije bilo biblije svetog save i pravoslavlja
e takve poredite s talibanima
ajd da si one DVERI poredio
ili Ljotićevce
al treba malo odvagat
Last edited by Truba on 19/08/2021 13:17, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#2714 Re: Afganistan
bosna je bukvalno zapad za te dole rezime i diktature, po pitanju sloboda i ljudskih prava, pa i demokratije cak i ovakvi iscaseni kakvi jesmo, a jesmo realno
e sad zamisli kakvi su ovi drugi.
-
sumirprimus
#2716 Re: Afganistan
ja nigdje nisam vidio da spreca brani talibane, ili bilo koji od onih dole rezima. cak naprotiv. inace spreca zivi u metropoli, za razliku od vecine nas i zato mu skidam kapuNiemand wrote: ↑19/08/2021 11:52sumirprimus wrote: ↑19/08/2021 11:11 kad upoznam jednog al jednog bosanca da se odreko zivota i blagodeti zapada, a otiso da zivi u te slobodarske zemlje, onda cu skinut kapu i rec, svaka cast ljudine to je principijelnost.
a sve dok vi pljujete po tom istom takvom nesavrsenom zapadu(kao nacinu i vrijednostima zivota, od demokratije i izbora, do ljudskih prava i sloboda), a branite te rezime od irana saudije kine rusije, pa i serijat, iz udobnosti i sigurnosti zivljenja pa koliko toliko na tom istom zapadu, jer i bosna je zapad za sve te dole drzave. to je licemjerstvo drugovi moji.
iran hvali a u evropu se uvali![]()
-
Milenkov buraz
#2717 Re: Afganistan
Ma pusti, momak je ograničen inače k'o balvan, bukvalista, ne može jednik dokućiti suštinu pa se uhvati tako nebitnih opšte poznatih stvari. Ovako ga malo nekad potpalim pa piše sam sebi.sumirprimus wrote: ↑19/08/2021 13:16 bosna je bukvalno zapad za te dole rezime i diktature, po pitanju sloboda i ljudskih prava, pa i demokratije cak i ovakvi iscaseni kakvi jesmo, a jesmo realno![]()
- Truba
#2718 Re: Afganistan
ljudi vukovar brane 3 mjeseca protiv 4 vojne bre sile na svetu i dan danas osporavaju postojanje hrvata i hrvatske
a tamo 20 godina ih podučavaju... i na kraju prdež
ništa nada
i onda kaže neko nešto protiv talibana
sposobni ljudi svaka im čast tako se bori za svoje ideje
eh sad kakve su te ideje
ima sud i povijest da kaže
a tamo 20 godina ih podučavaju... i na kraju prdež
i onda kaže neko nešto protiv talibana
sposobni ljudi svaka im čast tako se bori za svoje ideje
eh sad kakve su te ideje
ima sud i povijest da kaže
-
sumirprimus
#2719 Re: Afganistan
ne, on sad na racun vjere bosanskih muslimana potencira da bosna kao nije dio evrope i tog zapadnog svijeta. naravno da nije njemacka, ali je kao evropska drzava itekako okrenuta evropi i zapadnim vrijednostima. uostalom gdje nasa dijaspora ide posle rata negoli u njemacku, svedsku, austriju, englesku, ameriku?
kao bez hrvata kao stolnog naroda nema ni europskih vrijednosti. a bogststvo je upravo u ralzicitosti. i tu je neka poveznica tlaibana i domacih vonabi talibana u iskljucivosti.
kao bez hrvata kao stolnog naroda nema ni europskih vrijednosti. a bogststvo je upravo u ralzicitosti. i tu je neka poveznica tlaibana i domacih vonabi talibana u iskljucivosti.
-
Milenkov buraz
#2720 Re: Afganistan
Btw. u debelom si off topicu, ovo je tema o Avganistanu, kakve veze Vukovar ima sa Avganistanom.
-
Osmi Socrates
#2721 Re: Afganistan
Dodo nije (još) Taliban, ali ne znači da neće biti. Nije ni Karadžić bio Taliban na početku političke karijere. Završio u Hagu.
Ali, ne ide mi u glavu da neko brani Dodika.
Zbog čega?
Zbog čega?
-
sumirprimus
#2722 Re: Afganistan
saveznistvo u iskljucivosti i mogucnosti secesije. kao i interes. prodaju se mnogi za sitne solde.
- Truba
#2723 Re: Afganistan
zato što bi sds drage volje pustio hrvate niz wc šoljuOsmi Socrates wrote: ↑19/08/2021 13:23 Dodo nije (još) Taliban, ali ne znači da neće biti. Nije ni Karadžić bio Taliban na početku političke karijere. Završio u Hagu.
Zbog čega?![]()
- Haris.ba
#2724 Re: Afganistan
A krscanstvo je doslo iz? :skoljka:sumirprimus wrote: ↑19/08/2021 13:22 ne, on sad na racun vjere bosanskih muslimana potencira da bosna kao nije dio evrope i tog zapadnog svijeta
Ako je zapadni svijet samo krscanski svijet, onda i nije.
Last edited by Haris.ba on 19/08/2021 13:27, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#2725 Re: Afganistan
to je ba apsolutno nebitno. svaka vjera je dosla odnekle. nase najvece bogatstvo osim u sumama jeste u toj razlicitosti. i sve sto je protiv toga je i direktno protiv svih nas. opozit razliticosti i toleranciji je iskljucivost i tu je neka poveznica. kao i moguce divljenje, recimo talibanima.Haris.ba wrote: ↑19/08/2021 13:25A krscanstvo je doslo iz?sumirprimus wrote: ↑19/08/2021 13:22 ne, on sad na racun vjere bosanskih muslimana potencira da bosna kao nije dio evrope i tog zapadnog svijeta![]()