Afganistan

Post Reply
Novak20

#2676 Re: Afganistan

Post by Novak20 »

Treba priznati talibane prije Kineza. Bravo. :D

Autor: Željko Milićević Tko je ovaj kukavac ?

https://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=73614
Na području Afganistana su istočne i zapadne imperije lomile zube ima tome pa više od četiri tisuće godina. Od Perzijskih imperija, do Aleksandra Makedonskog; od Mongola Džingis Kana, do Britansko-Indijskog Carstva; od novijeg Britanskog Carstva, do Sovjetskog Saveza, pa do današnjeg Američkog Carstva, svi su oni pokoravali Afganistan da bi na kraju ostavili svoje kosti, savili rep među noge i pobjedonosno krenuli u bijeg.

Pogotovo u naše doba, i to u zadnjih dvadesetak godina, njima, prvenstveno Englezima i Amerikancima su se pridružila tradicionalna europska kolonijalna carstva pod krinkom NATO saveza.

Pred našim očima su poharali zemlju, pobili mnoštvo ljudi, popljačkali prirodna bogatstva - minerale, opijum (koji je neophodno potreban u izradi lijekova) i naftu, a sve to na račun „oslobađanja“ zemlje od takozvanih vjerskih fanatika, a u najboljoj namjeri nametanja svojih „vrijednosti i ljudskih prava“. Bivši podpredsjednik Sjedinjenih Država, Dick Cheney, je bio jedan od elitnih kleptokrata u pljački Afganistana: Halliburton's Iraq, Afghanistan Contracts at $600 Million and Growing | Fox News

Uz pljačku zemlje, zapadne kolonijalne sile su koristile „rat“ u Afganistanu za testiranje novih vojnih tehnologija, oruđa i naoružanja, kao i za razvoj i unapređenje psihološkog ratovanja, gdje se jednu zemlju pred očima cijelog svijeta komada, rastura i ugnjetava i time se svjetska publika prisilno dovodi u psihološko stanje nemoći. Bijelo se prikazuje kao crno; patriote i branitelji kao razbojnici i teroristi; kolonijalni osvajači, masovne ubojice i pljačkaši kao osloboditelji i borci za pravdu i ljudska prava. To si ti nedavno sam iskusio, Bošnjo.

Svijet je, opet, kupio tu obmanu jer ta obmana dolazi od onih na koje smo se naučili oslanjati u nevolji - ne razabirući u tome da se oslanjamo na vlastite, povijesne i dokazane dušmane.

Dok je pažnja javnosti bila - i još uvijek je - na „oslobađanju“ Afganistana od Talibana, „Izrael“ je dovršavao genocid Palestinaca, međutim to nije za kritiku jer smo kroz generacije naučili da „Izrael“ predstavlja „vodeću demokraciju“ na Bliskom Istoku.

To sve ti, Bošnjo moj, gledaš i ne usudiš se dignut svoj glas u obranu braće i sestara u vjeri jer si programiran da ne možeš naći svoju kičmu.

Ne usudiš se kritizirati kolonijalne sile, jer ti one nude članstvo u svom ekskluzivnom vojnom klubu. Kroz to članstvo će te primorati, Bošnjo moj, da ideš ubijati muslimane u njihovim zemljama samo za to jer su kolonijalne sile odlučile, već odavno, da Kinu treba opet kolonizirati.

Da ti imaš kičmu, Bošnjo, ti bi bio prvi koji će javno priznati Taliban.

Afganistan se neformalno naziva „grobnicom imperija“ i to i zaslužuje. Ti ljudi imaju kičmu, to su dokazali ako ne prije, a ono u zadnjih trideset godina kroz koje su se vojno oduprijeli dvjema najvećim nuklearnim silama na svijetu, i njihovim kolonijalnim suradnicima. To je kičma, Bošnjo, koju ti nemaš jer su te uvjerili u to.

Gazije u Oslobodilačkom ratu 1992-1995. su imali kičmu. Ti ju, Bošnjo, danas nemaš.

Ti se bojiš javno govoriti o Šerijatskom pravu, a da ne spominjemo da se bojiš govoriti o Talibanima koji su ispratili zapadne koloniste isto kao što su ih ispratili obični vijetnamski seljaci koji su se u svojoj zemlji bavili uzgajanjem riže.

Afganistan, a pogotovo Taliban, Bošnjo moj, nikad nije kročio u zemlje Zapadne Europe, ili u Kanadu ili u Sjedinjene Države. A sve te zemlje su kročile vojnom čizmom po cijelom Afganistanu i napali Taliban iz patološkog osvetoljublja.

Ako ne požuriš, Bošnjo moj, Kina će biti prva zemlja koja će priznati novu vladu u Afganistanu - i to ona Kina koju se optužuje da čini genocid Ujgura, jer potrebno je imati nekakvu podlogu za ponovno koloniziranje Kine.

Smrtonosne igre se igraju, Bošnjo moj, kao što su se igrale tisuće godina, ti si to sam iskusio. Povijest je tvoja budućnost, Bošnjo. Za tu budućnost moraš imat kičmu.

Nađi ju, čim prije.
spreca

#2677 Re: Afganistan

Post by spreca »

Niemand wrote: 19/08/2021 11:52
spreca wrote: 19/08/2021 11:48

Nista te ja nisam skonto,kakve kape?
sumirprimus wrote: 19/08/2021 11:11 kad upoznam jednog al jednog bosanca da se odreko zivota i blagodeti zapada, a otiso da zivi u te slobodarske zemlje, onda cu skinut kapu i rec, svaka cast ljudine to je principijelnost.
a sve dok vi pljujete po tom istom takvom nesavrsenom zapadu(kao nacinu i vrijednostima zivota, od demokratije i izbora, do ljudskih prava i sloboda), a branite te rezime od irana saudije kine rusije, pa i serijat, iz udobnosti i sigurnosti zivljenja pa koliko toliko na tom istom zapadu, jer i bosna je zapad za sve te dole drzave. to je licemjerstvo drugovi moji.
iran hvali a u evropu se uvali :thumbup:
Ah to,pa mogu reci da ja nisam bas puno ni nadrljo ili izgubio,ima razlike,moj put je interesantan,ja sam napustio zapad i sa firmom se uputio u Irak i bio tamo sve do Sadamove gluposti da udje u Kuvait i tad je trebalo mjenjati teren, sobzirom da je moja firma imala poslove i u SSSRu povlacenjem iz Iraka nas je rasporedila u Ukrainu (Odessa-Kiev) i rusiju u Moskvu.J a sam bio kategoricki protiv toga da idem u te zemlje u to vrijeme jako siromasne svim i svacim i tako pola godine sam se otimao dok mi nisu rekli da imama dva izbora,da prekinem radni odnos ili da idem u bivsi SSSR.Pristao sam da odem za Ukrainu u Odessu jer je to primoraski grad na Crnom moru i da je tu toplije nego u Moskvi itd a moje protivljenje je bilo samo duuge zime i hladnoca,u glavnom danas sam tu gdje jesam i nezalim puno zbog toga,uvijek ima sitnica koje smetaju,ma covjek je jako prilagodljivo bice
Hakiz

#2678 Re: Afganistan

Post by Hakiz »

musicman80 wrote: 19/08/2021 11:51
jelleMania wrote: 19/08/2021 11:37 Niko ne pricao o zivotu dje i bolje ... to zna svako ... nego o intervenciji tog istog zapada u ime demokratije , a svaku tu drzavu su ostavili u jos vecem rasulu ...tamo se tako zivi stoljecima i doaso posteni amerikanac da im namece demokratiju , ne samo njima ... sad ti kazem tako su nametali i civilizaciju indijancima i drugima ... jer ako nije po njihovome nije ni ispravno

Pogledaj samo koliko se obicnom narodu u Afgenistanu zivot promjenio u ove dvije decenije "americke okupacije". Zene su dobile pravo da se skoluju, da se oblace kako zele, ucestvuju u vlasti, dobile su glas koji nisu imale za vrijeme vlasti talibana. Pogledaj samo koliko je smanjen broj nepismenih osoba, ljudi su naucili dosta o administraciji i kako da upravljaju firmama i imaju privatan business. Djevojcice nisu bile kidnapovane i odvodjene iz kuca zbog prisilne udaje za nekog sestdesetogodisnjaka, imale su slobodu kretanja i pravo na rad. Amerikanci su u slucaju Afgenistana oslobodioci i reformatori a nikako okupatori kako ih ovi pro-talibanski forumasi nazivaju.
Ma, dobro, Amerika je usrala motku što poslije poraza SSSR u Afganistanu nije tada ostala i nastavila modernizaciju. Što je rekla, posao urađen, nemamo više šta ovdje raditi. A to je direktno rodilo talibane.

I sve šta talibani rade je posljedica te frustracije Amerikom, mi se borili za vas, a vi nas ostavljate u siromaštvu? E, ako je tako, Allahu ekber, samo nam Allah može pomoći, tekbir.

I danas imamo ovo šta imamo, a šta je direktna posljedica američkog ponašanja. Kasno du se sjetili popravljati stvari za koje su sami krivi.

Ali, talibani kao pozitivni? :lol:
Hakiz

#2679 Re: Afganistan

Post by Hakiz »

jelleMania wrote: 19/08/2021 11:58
Hakiz wrote: 19/08/2021 11:56

Je li? Islam nastao u Afganistanu, Afganistanci i prije 3.000 godina imali šerijat? Nije tamo nametnut islamskom ekspanijom i osvajanjima?
Islam se kao prvo ne namece nigdje ...da je tako ni jednog hriscanina ovde ne bi bilo :D
Aha, kako da ne.
jelleMania

#2680 Re: Afganistan

Post by jelleMania »

Novak20 wrote: 19/08/2021 12:00 Treba priznati talibane prije Kineza. Bravo. :D

Na području Afganistana su istočne i zapadne imperije lomile zube ima tome pa više od četiri tisuće godina. Od Perzijskih imperija, do Aleksandra Makedonskog; od Mongola Džingis Kana, do Britansko-Indijskog Carstva; od novijeg Britanskog Carstva, do Sovjetskog Saveza, pa do današnjeg Američkog Carstva, svi su oni pokoravali Afganistan da bi na kraju ostavili svoje kosti, savili rep među noge i pobjedonosno krenuli u bijeg.

Pogotovo u naše doba, i to u zadnjih dvadesetak godina, njima, prvenstveno Englezima i Amerikancima su se pridružila tradicionalna europska kolonijalna carstva pod krinkom NATO saveza.

Pred našim očima su poharali zemlju, pobili mnoštvo ljudi, popljačkali prirodna bogatstva - minerale, opijum (koji je neophodno potreban u izradi lijekova) i naftu, a sve to na račun „oslobađanja“ zemlje od takozvanih vjerskih fanatika, a u najboljoj namjeri nametanja svojih „vrijednosti i ljudskih prava“. Bivši podpredsjednik Sjedinjenih Država, Dick Cheney, je bio jedan od elitnih kleptokrata u pljački Afganistana: Halliburton's Iraq, Afghanistan Contracts at $600 Million and Growing | Fox News

Uz pljačku zemlje, zapadne kolonijalne sile su koristile „rat“ u Afganistanu za testiranje novih vojnih tehnologija, oruđa i naoružanja, kao i za razvoj i unapređenje psihološkog ratovanja, gdje se jednu zemlju pred očima cijelog svijeta komada, rastura i ugnjetava i time se svjetska publika prisilno dovodi u psihološko stanje nemoći. Bijelo se prikazuje kao crno; patriote i branitelji kao razbojnici i teroristi; kolonijalni osvajači, masovne ubojice i pljačkaši kao osloboditelji i borci za pravdu i ljudska prava. To si ti nedavno sam iskusio, Bošnjo.

Svijet je, opet, kupio tu obmanu jer ta obmana dolazi od onih na koje smo se naučili oslanjati u nevolji - ne razabirući u tome da se oslanjamo na vlastite, povijesne i dokazane dušmane.

Dok je pažnja javnosti bila - i još uvijek je - na „oslobađanju“ Afganistana od Talibana, „Izrael“ je dovršavao genocid Palestinaca, međutim to nije za kritiku jer smo kroz generacije naučili da „Izrael“ predstavlja „vodeću demokraciju“ na Bliskom Istoku.

To sve ti, Bošnjo moj, gledaš i ne usudiš se dignut svoj glas u obranu braće i sestara u vjeri jer si programiran da ne možeš naći svoju kičmu.

Ne usudiš se kritizirati kolonijalne sile, jer ti one nude članstvo u svom ekskluzivnom vojnom klubu. Kroz to članstvo će te primorati, Bošnjo moj, da ideš ubijati muslimane u njihovim zemljama samo za to jer su kolonijalne sile odlučile, već odavno, da Kinu treba opet kolonizirati.

Afganistan se neformalno naziva „grobnicom imperija“ i to i zaslužuje. Ti ljudi imaju kičmu, to su dokazali ako ne prije, a ono u zadnjih trideset godina kroz koje su se vojno oduprijeli dvjema najvećim nuklearnim silama na svijetu, i njihovim kolonijalnim suradnicima. To je kičma, Bošnjo, koju ti nemaš jer su te uvjerili u to.

Gazije u Oslobodilačkom ratu 1992-1995. su imali kičmu. Ti ju, Bošnjo, danas nemaš.

Ti se bojiš javno govoriti o Šerijatskom pravu, a da ne spominjemo da se bojiš govoriti o Talibanima koji su ispratili zapadne koloniste isto kao što su ih ispratili obični vijetnamski seljaci koji su se u svojoj zemlji bavili uzgajanjem riže.

Afganistan, a pogotovo Taliban, Bošnjo moj, nikad nije kročio u zemlje Zapadne Europe, ili u Kanadu ili u Sjedinjene Države. A sve te zemlje su kročile vojnom čizmom po cijelom Afganistanu i napali Taliban iz patološkog osvetoljublja.

Ako ne požuriš, Bošnjo moj, Kina će biti prva zemlja koja će priznati novu vladu u Afganistanu - i to ona Kina koju se optužuje da čini genocid Ujgura, jer potrebno je imati nekakvu podlogu za ponovno koloniziranje Kine.

Smrtonosne igre se igraju, Bošnjo moj, kao što su se igrale tisuće godina, ti si to sam iskusio. Povijest je tvoja budućnost, Bošnjo. Za tu budućnost moraš imat kičmu.

Nađi ju, čim prije.
Ma donjeli im amerikanci čitanke da uce ....to je propaganda :D
Milenkov buraz

#2681 Re: Afganistan

Post by Milenkov buraz »

Nađi ju, čim prije.
To je neki vaš sa vaše strasne podmetnut Bošnjacima. :mrgreen:
Milenkov buraz

#2682 Re: Afganistan

Post by Milenkov buraz »

MarlboroGold wrote: 19/08/2021 11:51 Jbt isto kao da pričamo o Bošnjacima, Turcima, Palestincima ili cjelokupnom ummetu pa da neko udari kontru upućena na zapadnu civilizaciju, imperijalizam itd.

Pričamo o jebenim Talibanama od kojih je i islamski svijet digao ruke i smatrao ih budalama. Kako to neke pogađa pa srčano nastupaju u odbrani plemenskog naroda je stvarno fascinantno.
Pa Amerikanci digli sidro iz Avganistana i šta sada trebamo mi u BiH rezati veze zbog toga. Hoće tako, sretno im. Ako neće neka dignu revoluciju i zbace Talibane. Ako ne onda mogu kao kod nas rahat patnja. :oops:
spreca

#2683 Re: Afganistan

Post by spreca »

Milenkov buraz wrote: 19/08/2021 12:05

To je neki vaš sa vaše strasne podmetnut Bošnjacima. :mrgreen:
Nema nista gore ko kad cafir hoce biti musliman ili se lazno pretvara da ovima udari na ugled
Thorgerson

#2684 Re: Afganistan

Post by Thorgerson »

Ja se samo nadam da cemo izvuci neke pouke iz svega ovoga. Jer mi ovdje opstajemo samo i iskljucivo zbog tih vama mrskih "zapadnih sila".

Sutra da se ameri povuku odavdje, svi znamo sta bi ovdje bilo. A nije nemoguce.

Proteklih 10 godina zapad jeste na neki nacin nas pustio ovdje same i evo vidimo dokle smo dosli. Drzava se raspada.

Zato mi je smijesno sto neki ljudi ismijavaju afganistance kao jesu smotani, a mi smo isti. Zar nismo i mi dobili milijarde dolara? Pa gdje su? Sta imamo od drzave? Sve sto imamo, napravljeno je od strane stranaca.
Osmi Socrates

#2685 Re: Afganistan

Post by Osmi Socrates »

Ne mogu vjerovati da neko piše pozitivne postove o Talibanu. :lol: Valjam se od smijeha, a nije baš da je situacija za smijanje. Ali, ne mogu se suzdržati.

Čitava ova diskusija je veoma čudna. :lol:

Nego, kad pročitam neke postove, baš bi bilo interesantno da se Amer stvarno malo izolira od čitavog svijeta, po Trumpovom receptu. Da vidimo kako bi to izgledalo i ko će koga prije za vrat. :lol:
Niemand

#2686 Re: Afganistan

Post by Niemand »

spreca wrote: 19/08/2021 12:03

Ah to,pa mogu reci da ja nisam bas puno ni nadrljo ili izgubio,ima razlike,moj put je interesantan,ja sam napustio zapad i sa firmom se uputio u Irak i bio tamo sve do Sadamove gluposti da udje u Kuvait i tad je trebalo mjenjati teren, sobzirom da je moja firma imala poslove i u SSSRu povlacenjem iz Iraka nas je rasporedila u Ukrainu (Odessa-Kiev) i rusiju u Moskvu.J a sam bio kategoricki protiv toga da idem u te zemlje u to vrijeme jako siromasne svim i svacim i tako pola godine sam se otimao dok mi nisu rekli da imama dva izbora,da prekinem radni odnos ili da idem u bivsi SSSR.Pristao sam da odem za Ukrainu u Odessu jer je to primoraski grad na Crnom moru i da je tu toplije nego u Moskvi itd a moje protivljenje je bilo samo duuge zime i hladnoca,u glavnom danas sam tu gdje jesam i nezalim puno zbog toga,uvijek ima sitnica koje smetaju,ma covjek je jako prilagodljivo bice
Citala sam kad si pisao o bagdadu nekad, nego malo me nervira ova prica kako toboze niko sa zapada ne mrda, eto bgm ne idu zapadnjaci raditi u emirate. Cak i bijelosvjetske kurve nagrnule dole za te pare, a ono se jos ibreti idel iko sa zapada idje. Singapur i slicno da ne pominjemo uopste.

Kakogod, nije ni tema, :kakoste:
Novosti

#2687 Re: Afganistan

Post by Novosti »

Milenkov buraz

#2688 Re: Afganistan

Post by Milenkov buraz »

Thorgerson wrote: 19/08/2021 12:10 Ja se samo nadam da cemo izvuci neke pouke iz svega ovoga. Jer mi ovdje opstajemo samo i iskljucivo zbog tih vama mrskih "zapadnih sila".

Sutra da se ameri povuku odavdje, svi znamo sta bi ovdje bilo. A nije nemoguce.

Proteklih 10 godina zapad jeste na neki nacin nas pustio ovdje same i evo vidimo dokle smo dosli. Drzava se raspada.

Zato mi je smijesno sto neki ljudi ismijavaju afganistance kao jesu smotani, a mi smo isti. Zar nismo i mi dobili milijarde dolara? Pa gdje su? Sta imamo od drzave? Sve sto imamo, napravljeno je od strane stranaca.
Pa nije baš, istina da smo dobili ogromne novce, da ima korupcije, ali za razliku od BiH Avanistanci nisu imali trojnu vlast da dijele sa ostalima, nisu imali Talibane iz RS-a u vlasti koji bi im kočili i vremensku prognozu...nije to isto, ni blizu. Sličnosti ima ali nije isto. Nama su morali starnci nametati od valute, izgleda tablica do zastave, sve živo jer Talibani iz RS-a nisu dali ništa kao ni danas, Avganistanu ne, mogli su sami sve odlučiti ali očito da tamo narod više voli Talibane.
Last edited by Milenkov buraz on 19/08/2021 12:22, edited 1 time in total.
deogest

#2689 Re: Afganistan

Post by deogest »

I onda kaze sto nema aliena. Pa kako ces ljude uvjerit da postoji ista vise, visa sila, nakon sto vide kako se ponasaju u 21 stoljecu. Afganistan, Sj Koreja, primjera je mnogo. Zivotinje su za ljude vrh lanca. Pa da imaju sposobnost razmisljanja kao mi, svijet bi bio ljepsi.
Milenkov buraz

#2690 Re: Afganistan

Post by Milenkov buraz »

deogest wrote: 19/08/2021 12:22 I onda kaze sto nema aliena. Pa kako ces ljude uvjerit da postoji ista vise, visa sila, nakon sto vide kako se ponasaju u 21 stoljecu. Afganistan, Sj Koreja, primjera je mnogo. Zivotinje su za ljude vrh lanca. Pa da imaju sposobnost razmisljanja kao mi, svijet bi bio ljepsi.
S. Amerika, Evropa...itd. gdje ljudi vjeruju da je zemlja ravna, da vakcina chipuje, da postoji zavjera Bil Gates-a i sl. Nije sve tako crno-bijelo. Talibana u tom mentalnom kontekstu imaš i na zapadu, zapadnjaka, kršćana, koji su po idejama i shvatanjima bare-bare sa Talibanima.
Osmi Socrates

#2691 Re: Afganistan

Post by Osmi Socrates »

Istina je da i na Zapadu ima zadrtih kao što su Talibani, ali oni neće nikad na vlast. :lol:
Novosti

#2692 Re: Afganistan

Post by Novosti »

U pravu je Milenko, a to da nemogu doći na vlast nije točno... eno Trump.
MarlboroGold

#2693 Re: Afganistan

Post by MarlboroGold »

Osmi Socrates wrote: 19/08/2021 12:28 Istina je da i na Zapadu ima zadrtih kao što su Talibani, ali oni neće nikad na vlast. :lol:
Image

Ovakvi ili gori? :mrgreen:
Milenkov buraz

#2694 Re: Afganistan

Post by Milenkov buraz »

MarlboroGold wrote: 19/08/2021 12:31
Osmi Socrates wrote: 19/08/2021 12:28 Istina je da i na Zapadu ima zadrtih kao što su Talibani, ali oni neće nikad na vlast. :lol:
Image

Ovakvi ili gori? :mrgreen:
Da, da, zamisli da ovakvi dođu na vlast na zapadu.
Osmi Socrates

#2695 Re: Afganistan

Post by Osmi Socrates »

Ne možete bolan Trumpa porediti sa Talibanom. On jeste idiot, ali i takav je imao ograničenja šta može uraditi a šta ne.

Imao je i opoziciju koja je aktivno radila da mu suzi krug djelovanja. Na kraju, mada uz male problemčiće, izborima je smijenjen sa vlasti.
Last edited by Osmi Socrates on 19/08/2021 12:37, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#2696 Re: Afganistan

Post by dječak sa šibicama »

Pa jeste, Trump i talibani, tu je to negdje, isti su.

Kakve gluposti mozes citati, ali zabavno je.
spreca

#2697 Re: Afganistan

Post by spreca »

Ja kao musliman ,mogu reci da Serijat nije ni u jednoj drzavi nije donio demokratiju i blagostanje osim zaostalosti i bijede
Novosti

#2698 Re: Afganistan

Post by Novosti »

Osmi Socrates wrote: 19/08/2021 12:35 Ne možete bolan Trumpa porediti sa Talibanom. On jeste idiot, ali i takav je imao ograničenja šta može uraditi a šta ne.

Imao je i opoziciju koja je djelovala da mu suzi krug djelovanja. Na kraju, mada uz male problemčiće, izborima je smijenjen sa vlasti.

Al imaju isti mentalitet, ko da je prosječan republikanac koji maše
Biblijom i koji širi teorije zavjere bolji od talibana.
MarlboroGold

#2699 Re: Afganistan

Post by MarlboroGold »

Milenkov buraz wrote: 19/08/2021 12:07
MarlboroGold wrote: 19/08/2021 11:51 Jbt isto kao da pričamo o Bošnjacima, Turcima, Palestincima ili cjelokupnom ummetu pa da neko udari kontru upućena na zapadnu civilizaciju, imperijalizam itd.

Pričamo o jebenim Talibanama od kojih je i islamski svijet digao ruke i smatrao ih budalama. Kako to neke pogađa pa srčano nastupaju u odbrani plemenskog naroda je stvarno fascinantno.
Pa Amerikanci digli sidro iz Avganistana i šta sada trebamo mi u BiH rezati veze zbog toga. Hoće tako, sretno im. Ako neće neka dignu revoluciju i zbace Talibane. Ako ne onda mogu kao kod nas rahat patnja. :oops:
Naravno da ne trebamo. Već rekoh na nekoj od prethodnih stranica - da se pojedinci hoće toliko srčano boriti za osvještavanje vlastite nacije nego što se bave ummetom i to tamo nekim plemenima Bogu iza nogu koji su paganske običaje i vlastitu ideologiju smiksali sa Islamom, tako da su dobili nakaradan produkt svega toga. Da nema iste te Amerike BiH bi davno bila podjeljena između Srbije i Hrvatske.

Amerikans infidels, invejders... čim je BiH isti ovi kmeče Americans help Baznija
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2700 Re: Afganistan

Post by Truba »

Imamo stvarne talibane danas tu...odmah sad nad 40 milijuna ljudi

Ali odmah se moraju traziti neki imaginarni talibani na zapadu

:lol: sve u duhu politicke korektnosti i izjednacavanja strana
Post Reply