Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Do brzine ti je. Premalu brzinu imas za kanale visoke rezolucije. Minimalno ti treba 25Mb. I ja sam na samoj granici, ali radi OK.
Kod tebe je vdsl, i mislim da možeš imati veću brzinu. Znači oni odvrću a noise margin opada.
Uglavnom ta noise margin ne bi trebala biti ispod 10, mada je kod mene dok sam bio na jednom modemu uredno radilo i na 8
Edit:
Što ti je pušten upload 1 GB, kada po ovim parametrima možeš imati višestruko veću brzinu.
Koji ti je ovo paket?
Last edited by -Chesterfield- on 19/08/2021 12:00, edited 1 time in total.
Do brzine ti je. Premalu brzinu imas za kanale visoke rezolucije. Minimalno ti treba 25Mb. I ja sam na samoj granici, ali radi OK.
Kod tebe je vdsl, i mislim da možeš imati veću brzinu. Znači oni odvrću a noise margin opada.
Uglavnom ta noise margin ne bi trebala biti ispod 10, mada je kod mene dok sam bio na jednom modemu uredno radilo i na 8
U teoriji mogu, ali su instalacije toliko trule i stare da cim puste preko 30 modem zatrokira i neprestano se restartuje. Ovo je maksimum na ovakvim instalacijama, a posto uskoro selim, ne isplati mi se mijenjati. U novoj kuci bih trebao imati optiku (u teoriji). S njima se nikada ne zna.
U teoriji mogu, ali su instalacije toliko trule i stare da cim puste preko 30 modem zatrokira i neprestano se restartuje. Ovo je maksimum na ovakvim instalacijama, a posto uskoro selim, ne isplati mi se mijenjati. U novoj kuci bih trebao imati optiku (u teoriji). S njima se nikada ne zna.
A to je nešto drugo. I kod mene je bio kvar na paricama u zemlji. Oni su to popravili, ali nisu više ništa dirali - ostavili ova dva modema koja su postavili prije kvara, jer tada nisu znali šta je u pitanju.
Mislim da bi sada mogao i vdsl, barem 20 Mbps na ovom modemu gdje mi je samo Internet?
Edit:
Što ti je pušten upload 1 GB, kada po ovim parametrima možeš imati višestruko veću brzinu.
Koji ti je ovo paket?
ako idem nekim zaključkom da su se u proteklom periodu u velikom broju HUBTech resiveri skidali i postavljani ZTE RESIVERI jer navodno Hubtech neće moći podržati novu platformu, možemo zaključiti da se masovna zamjena resivera već uveliko završila i da će biti samo poslan firmware za postojeće resivere.
Lično ja se radujem android platformi ali bit ću rezervisan kao i onda kada sam najavio sportklubove na ovom forumu
Ako se prelazi na android platformu cemu tolike zamjene ZTE resivera koji nisu android?
pored android platforme spremaju još nešto. Uglavnom zadatak nam je bio da se uklone/zamjene hubtech resiveri jer neće biti kompatibilni.
PlusSA wrote: ↑19/08/2021 09:49
Jel moguce da se napravi mapa da raja zna koliko može tjerati brzinu neta.
– „Povećanje pristupne brzine do 100 Mbps“, tehnički će se realizirati tako što će se korisnicima manjih paketa dodijeliti paketi MojaTV Net 4/5, odnosno MojaTV Full 4/5 , sa brzinama do 100Mbps, u zavisnosti od tehničke mogućnosti i preferencije korisnika.
Ovo je pi*anje po korisnicima, ovakvi naslovi i brzine do 100 Mbps su dno dna.
Halo ba
Podneses zahtjev za odredjeni paket i vidis moze li ta brzina kod tebe.
Ni jedan oprater nema mapu na koju ti mislis
mape postoje , svaki operater ima te mape ali zbog konkurencije se ne smije objavljivati.
@Dr_Help Doktore ima li naznaka za uvrstavanjem CineStar i Viasat paketa? Stvarno me ne zanimaju kanali koje su registrovali sto je @MTV naveo, osim mozda ovog Superstara, mada su i tu reprize repriza sa Pinka.
Pozdrav
Mozda je glupo pitanje al ne zamjerte
Koje vdsl modeme (modelele) imaju u Bh telecom-u u koje se koblovi uljucuju od pozada, i da li bi oni htjeli zamjenti postojeci modem (Innbox v44 u kojeg kablovi idu sa strane, pa mi je ne praktican) sa nekim drugim u koji se kablovi ukljucuju od pozad.
Hvala
PajaELdin wrote: ↑19/08/2021 13:58
@Dr_Help Doktore ima li naznaka za uvrstavanjem CineStar i Viasat paketa? Stvarno me ne zanimaju kanali koje su registrovali sto je @MTV naveo, osim mozda ovog Superstara, mada su i tu reprize repriza sa Pinka.
Tako je brat @PajaELdin Fale definitivno Viasat i Cinestar kanala...Meni posebno nedostaje Viasat History.Imam app EON dao mi kolega gledam preko mobitela ,ali nije to to..Zelim da imam kvalitetan dokumentarni sadržaj direktno na TV.
Mirzareli wrote: ↑19/08/2021 14:11
Jel to znaci da cemo preko sadašnji ZTE resivera moci koristiti bez problema novu android platformu ?
Sumnjam sa je ovo izvodljivo
Ruku na srce uzet cu tipican primjer ZTE mobitela i ako bi android box bio ZTE veselo ce biti na 1444
Ja se nekako najviše nadam da ce srediti Smart tv app za tizen i nekim cudom internet da mi se poveca
Android box svako ko je imao želju za tim uzeo je davno
Vidjet cemo kad zažive noviteti septembar nije svakako daleko .Sto se tice ZTE ja vise od dvije godine koristim dva resivera i modem ZTE nemam nikakvi problema sa trenutnom opremom.
Shark 11 wrote: ↑19/08/2021 14:16
Pozdrav
Koje vdsl modeme (modelele) imaju u Bh telecom-u u koje se koblovi uljucuju od pozada, i da li bi oni htjeli zamjenti postojeci modem (Innbox v44 u kojeg kablovi idu sa strane, pa mi je ne praktican) sa nekim drugim u koji se kablovi ukljucuju od pozad.
Hvala
Ruku na srce uzet cu tipican primjer ZTE mobitela i ako bi android box bio ZTE veselo ce biti na 1444
Ja se nekako najviše nadam da ce srediti Smart tv app za tizen i nekim cudom internet da mi se poveca
Android box svako ko je imao želju za tim uzeo je davno
Vidjet cemo kad zažive noviteti septembar nije svakako daleko .Sto se tice ZTE ja vise od dvije godine koristim dva resivera i modem ZTE nemam nikakvi problema sa trenutnom opremom.
Jedno je oprema drugo je optimizacija za Android box
To ce svakako biti haos i teško izvesti, mada svakako je to dug proces.
Kako god sretno njima u implementaciji noviteta ako ih bude a korisnicima puno sabura
Shark 11 wrote: ↑19/08/2021 14:16
Pozdrav
Hvala
ZTE H267N
Hvala.
Valjda će htjeti zamijeniti za taj, pitat cu u poslovnici.