Nemam ja vremena da se više bavim tobom. Imao sam nekad što se vidi po količini tvojih kompleksa. Ne vidiš svoju aroganciju ni u ogledalu. SretnoSaraFina wrote: ↑18/08/2021 23:25Ne laskaj si, da sam te bilo gdje proganjala. Pogotovo da imam kompleksi od tebe. Ako jesam, privatno, slobodno javno objavi prepisku na kojem god opcilistu to bilo.MarlboroGold wrote: ↑18/08/2021 23:18
Ne znam šta želiš postići sa tim bezveznim provokacijama s Duldungom i sad s time. Vratio sam se sam iz privatnih razloga i mogu otići opet bilo kad bez ikakve frke. Doduše malo teže jer se više ne pitam samo ja. To što sam ti nabio komplekse iz ovog ili onog razloga šta ja mogu, pa si me i na Beharu proganjala čim sam se registrovao. To je do tebe. Nisam ja kriv što je tema jedna od najaktivnijih.
Ja ne podnosim samo hinjaluk i detektiram ga. Zato opet kazem, budi posten i priznaj da tvoja pojava nije slucajnost. Nisi sposoban za vodeću poziciju u ovakvim konfliktnim konverzacijama, ali rado pridrziš skute.![]()
Ljubav dijasporaca prema domovini
- MarlboroGold
#701 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
-
Osmi Socrates
#702 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Ja svakog tretiram sa poštovanjem. Tvoj je problem što si tamo (bio) pristran, kao i ovdje. I opet te nisam tretirao drugačije.ExNihilo wrote: ↑18/08/2021 23:23Što ti ne gledaš srednji put u onoj virtuelnoj močvari gdje se izdrkavaš na 5 aktivnih forumaša?Osmi Socrates wrote: ↑18/08/2021 23:21
Pa dobro. Onda je meni neobično. Obično moderatori gledaju da biraju neki srednji put u bilo kojoj diskusiji, jer kako će drugačije moderirati.![]()
Al' hajd', svako je drugačiji. I oni su naši.![]()
Ti misliš da jesam, ali fakti jednostavno to ne podržavaju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#703 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
u suštini, sve je počelo od toga da se nije u stanju pravilno ni najosnovnija stvar uraditi, a piše se o velikim temama.hadzinicasa wrote: ↑18/08/2021 23:17 Pa eto im predrasude, kojih ima i s druge strane a manifestuju se kroz bahatost iste te dijaspore koja misli da je superiornija samo jer se makla iz kasabe koja ju je odgojila… tipicno skorojevicko ponasanje polusvijeta i malogradjanstina.
Istina je da sit gladnom ne vjeruje, a da se covjek lako na dobro navikne kao i da brzo zaboravlja.
Ne nalazim se ja kao sto @Chmoljo rece u predrasudama i hrpetini iskazanih frustracija i predbacivanja zbog „zakinutosti“ ovdje. Ali kao sto razumijem i empatisem sa pokusajima dostojanstvenog zivota i borbom prosjecnog covjeka u dzungli zvanoj BiH, jednako vidim i drugu stranu koja iako nije tu, a nije tu upravo zbog gore navedene cinjenice i dalje zivi tu BiH stvarnost sto povremeno, sto svakodnevno kroz svoje najmilije. A i to je jedna frustracija, koju pojacava dodatno daljina. Mozda nije uporedivo, ali svakako mije zanemarivo. A da ne govorim o paradoksu koji slijedi. Otisao si, a ne mozes otici. Ako imas imalo duse.
evo ja sam ovdje morao obrazlagati svoj post više puta, imputirano mi je da sam rekao nešto što nisam, predstavljen sam da sam nekakav kakav nisam.
eto takve je imbecilnosti je čovjeku puna kapa, sa kojom se još samo može zajebavati i podjebavati.
žabokrečina ovdje nije zbog vanzemaljaca, nego zbog ljudi sa kojima živimo. valjda je to toliko banalno da se ne mora objašnjavati. al ne, nađe se forumaš koji meni kaže: jesmo to mi dijasporci krivi što vam je tako?!
pa jeboteled, vidiš da je žabokrečina manja jer je otišo. i takav onda palamudi o velikim temama i kako treba.
eto o tome je.
i onda se svede na infantilno: mrziš sve, mrziš nas jer smo Bošnjaci, ne smetaju ti ovi sa dvojnim... mislim, moronski jebote.
ja sam dijete poludijasporca. otac više nije bio kući nego što jeste. osim lokalnog terena, više su ga vidjele Zambija, Irak, Iran, Libija, Egipat, Tunis, Turska, Kuvajt... nego ja. osto ga željan dan danas. a to su bila neka, jel, sretnija vremena. tako da mogu ja štošta razumjeti.
ali i mene se može razumjeti, ako se uradi osnovna radnja ovog foruma: pročita jebeni post do kraja. bonus ako uspije razumjeti.
- SaraFina
#704 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Nikad Alfa, nikad… uvjek BetaMarlboroGold wrote: ↑18/08/2021 23:27Nemam ja vremena da se više bavim tobom. Imao sam nekad što se vidi po količini tvojih kompleksa. Ne vidiš svoju aroganciju ni u ogledalu. SretnoSaraFina wrote: ↑18/08/2021 23:25
Ne laskaj si, da sam te bilo gdje proganjala. Pogotovo da imam kompleksi od tebe. Ako jesam, privatno, slobodno javno objavi prepisku na kojem god opcilistu to bilo.
Ja ne podnosim samo hinjaluk i detektiram ga. Zato opet kazem, budi posten i priznaj da tvoja pojava nije slucajnost. Nisi sposoban za vodeću poziciju u ovakvim konfliktnim konverzacijama, ali rado pridrziš skute.![]()
![]()
- MarlboroGold
#705 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Još samo Maja fali pa da bude rat triju strana 
- MarlboroGold
- Chmoljo
- seln
#708 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
ma ja, ba... vlastito govno najljepse mirise.Chmoljo wrote: ↑18/08/2021 23:30
u suštini, sve je počelo od toga da se nije u stanju pravilno ni najosnovnija stvar uraditi, a piše se o velikim temama.
evo ja sam ovdje morao obrazlagati svoj post više puta, imputirano mi je da sam rekao nešto što nisam, predstavljen sam da sam nekakav kakav nisam.
eto takve je imbecilnosti je čovjeku puna kapa, sa kojom se još samo može zajebavati i podjebavati.
žabokrečina ovdje nije zbog vanzemaljaca, nego zbog ljudi sa kojima živimo. valjda je to toliko banalno da se ne mora objašnjavati. al ne, nađe se forumaš koji meni kaže: jesmo to mi dijasporci krivi što vam je tako?!
pa jeboteled, vidiš da je žabokrečina manja jer je otišo. i takav onda palamudi o velikim temama i kako treba.
eto o tome je.
i onda se svede na infantilno: mrziš sve, mrziš nas jer smo Bošnjaci, ne smetaju ti ovi sa dvojnim... mislim, moronski jebote.
ja sam dijete poludijasporca. otac više nije bio kući nego što jeste. osim lokalnog terena, više su ga vidjele Zambija, Irak, Iran, Libija, Egipat, Tunis, Turska, Kuvajt... nego ja. osto ga željan dan danas. a to su bila neka, jel, sretnija vremena. tako da mogu ja štošta razumjeti.
ali i mene se može razumjeti, ako se uradi osnovna radnja ovog foruma: pročita jebeni post do kraja. bonus ako uspije razumjeti.
I sta kazes, zabokrecina? I o njoj smiju govoriti samo "domaci"?
pa, dajte promijenite pravila foruma, pa da ne pisemo vis eo ovako dubokoumnim stvarima.
I to na temi o dijasporcima.
Ti nas fakat smatras glupima.
- SaraFina
#709 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Iscuri mi jekoderm, ne cmači bogati.
- MaksprotivMarksa
#710 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Mmmmmm seksualna tenzija
-
Osmi Socrates
#712 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Ma ja ne ratujem ni sa kim.
Davno sam ja prošao fazu konflikta radi konflikta na forumima.
- SaraFina
#713 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Je li te stvarno detektirao Nihilo? Ti li si dragi Sokratesu?Osmi Socrates wrote: ↑18/08/2021 23:34 Ma ja ne ratujem ni sa kim.
- Chmoljo
#714 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
špajzu, nije bitna tema, bitan je način.
ne znam na koji način da više nacrtam...
- ExNihilo
#715 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Bukvalno mi je tvoj šef rekao da se na tebe ljudi žale. A imate do 10 aktivnih forumaša.Osmi Socrates wrote: ↑18/08/2021 23:27Ja svakog tretiram sa poštovanjem. Tvoj je problem što si tamo (bio) pristran, kao i ovdje. I opet te nisam tretirao drugačije.
Ti misliš da jesam, ali fakti jednostavno to ne podržavaju.
Pokušaj ne doživljavati ulogu moderatora kao vrh Maslovljeve hijerahrije potreba.
- seln
#716 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Zahodu, onda pripazi na vlastiti nacin.
Javis se i opletes po dijaspori... i onda nam prodajes lafinu kako sti to mislio na najbolji moguci nacin.
Jebem ja misljenje, vidim sta si napisao.
-
DearJohn
- seln
- ExNihilo
- SaraFina
#721 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Ko god ti ne podilazi egu problematičan je.ExNihilo wrote: ↑18/08/2021 23:37Bukvalno mi je tvoj šef rekao da se na tebe ljudi žale. A imate do 10 aktivnih forumaša.Osmi Socrates wrote: ↑18/08/2021 23:27
Ja svakog tretiram sa poštovanjem. Tvoj je problem što si tamo (bio) pristran, kao i ovdje. I opet te nisam tretirao drugačije.
Ti misliš da jesam, ali fakti jednostavno to ne podržavaju.![]()
Pokušaj ne doživljavati ulogu moderatora kao vrh Maslovljeve hijerahrije potreba.
- ExNihilo
#723 Re: Ljubav dijasporaca prema domovini
Srećom, ti podilaziš.