Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
drug_profi

#14976 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Evo ne bi mi mrsko da pronadjem.
https://www.morh.hr/canadair-cl-415-2016/

dva metra dubina minimum, 1340 metara duzina potrebna za punjenje

Iz rijeka mozda, ako su Amazon ili Dunav.
Iz jezera kod nas samo najsiri dio Jablanickog, s tim da ne znam ima li dovoljno prostora da se izvuce iz te rupe jer je max uspon 5m/s, a za sekundu preleti 10 metara pod uslovom da ide maksimalnom brzinom, sto je nemoguce netom nakon punjenja. Hajmo reći da je onda pretpostavljeni uspon pod 45°.
Vjerovatno moze vjest pilot to raditi, ali ocigledno da nam je to bezveze prica jer nejgovih 5,5 tona vode moze ponijeti i dobar namjenski helikopter.
A helikopter se moze koristiti za druge stvari. Kanader samo za jednu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14977 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

drug_profi wrote: 18/08/2021 13:40 Evo ne bi mi mrsko da pronadjem.
https://www.morh.hr/canadair-cl-415-2016/

dva metra dubina minimum, 1340 metara duzina potrebna za punjenje

Iz rijeka mozda, ako su Amazon ili Dunav.
Iz jezera kod nas samo najsiri dio Jablanickog, s tim da ne znam ima li dovoljno prostora da se izvuce iz te rupe jer je max uspon 5m/s, a za sekundu preleti 10 metara pod uslovom da ide maksimalnom brzinom, sto je nemoguce netom nakon punjenja. Hajmo reći da je onda pretpostavljeni uspon pod 45°.
Vjerovatno moze vjest pilot to raditi, ali ocigledno da nam je to bezveze prica jer nejgovih 5,5 tona vode moze ponijeti i dobar namjenski helikopter.
A helikopter se moze koristiti za druge stvari. Kanader samo za jednu.
Nije neizvodivo...vi ste pisali da ne može nikako..

Ne mora uvijek uzimati max količinu vode...

Ja sam takodjer za opciju helikoptera, jeftiniji, praktičniji...
nosara

#14978 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Nemere unaske nista, samo prilec uhlad. :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14979 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Trebaju nam kanaderi i Mister No da njima upravlja.
drug_profi

#14980 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ja kazem sta su mi davno rekli ljudi koji se bave avijacijom.
YT dokazi znace samo da je neko uradio nesto sto nije standardno.

kanader 5,5 tona vode. Air traktor moze 3,3 spakovati ako je opremljen plovcima, a npr. Sikorski FireHawk (UH70 BlackHawk vatrogasna verzija) moze 3700 litra ponijeti.
U svemu ovome se jasno vidi da je Kanader za nas potpuna budalastina, a da se namece kao rjesenje recimo mala eskadrila traktora i recimo jedan ili dva vatrogasna helikoptera.

Pomenuti Firehawk košta kao nov 26 miliona dolara, uz sve potrebne prateće elemente.
Ima i jeftinijih varijanti, jednako kvalitetnih, iz Rusije. Kamov Ka32 kojeg koriste i zapadne zemlje, košta 6,5 miliona dolara.
Styling

#14981 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Gledam prije par veceri slike sa Crvenog cilima SFF-a i vidim Dinu i Daliju. Ljepi su, nema sta, skladni, ali Dalija, hadzijina zena, nosi halter haljinu sa golim ledjima i dekolteom. Pa ne ide hanuma to tako. Zar ne postujes muzev hadziluk?
drug_profi

#14982 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Svakom svoje. Meni je to znak da kod njega postoji jasan stav da svako ima pravo na svoje slobodno opredjeljenje.
Styling

#14983 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 18/08/2021 14:45 Svakom svoje. Meni je to znak da kod njega postoji jasan stav da svako ima pravo na svoje slobodno opredjeljenje.
Nisam sigurna da je taj stav po pitanju oblacenja zene bas ispravan. Miz hadzija a ona polugola hoda, meni to dvoje nikako zajedno.

Za to vrieme u stranci se preferiraju i guraju “pokrivene”.
mnjonja

#14984 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mnjonja »

Moram reci da me sokira cenzura na ovom forumu
autocenzura
pola veoma bitnih vijesti i informacija fali
ne prenose se
ne prica se o njima sem u par "lijevih" medija
znam da klix filtrira ali me duboko razocaralo da i forum to radi
forumasi koji su znali iskopati sve..svakoga..sada sute na pojedine informacije
razocarenje
seoBIH

#14985 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seoBIH »

Styling wrote: 18/08/2021 16:06
drug_profi wrote: 18/08/2021 14:45 Svakom svoje. Meni je to znak da kod njega postoji jasan stav da svako ima pravo na svoje slobodno opredjeljenje.
Nisam sigurna da je taj stav po pitanju oblacenja zene bas ispravan. Miz hadzija a ona polugola hoda, meni to dvoje nikako zajedno.

pa nismo talibani jbte :-) :-) :-)
Hakiz

#14986 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Ne pretjeruj.

Uostalom, ona nije polugola hodala ni prije udaje za njega, pa ne hoda ni danas. Ima ljudi koji je se sjećaju iz ranijih godina...
Styling

#14987 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Hakiz wrote: 18/08/2021 16:31

Ne pretjeruj.

Uostalom, ona nije polugola hodala ni prije udaje za njega, pa ne hoda ni danas. Ima ljudi koji je se sjećaju iz ranijih godina...
Za standarde muza hadzije je polugola cim se vide gola ledja i duboki dekolte.
Styling

#14988 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

seoBIH wrote: 18/08/2021 16:27

pa nismo talibani jbte :-) :-) :-)
Nismo, ali ja govorim o cinjenici da joj je muz hadzija i da to sa sobom nosi odredjenu tezinu, tj. pravila oblacenja i ponasanja.
Hakiz

#14989 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 18/08/2021 16:34
Hakiz wrote: 18/08/2021 16:31

Ne pretjeruj.

Nije svaki muž hadžija isti, niti je isti dekolte svakome predubok. O ukusima se ne raspravlja.

Uostalom, navikao je na manekenke, a to znači i oskudno odijevanje žena sa kojima je u vezama i brakovima, pa sigurno ima veći prag tolerancije od drugih hadžija.

Samo, ne znam zašto je to relevantno. Nismo Amerikanci pa da odjeća koju nosi "prva dama" mora biti u skladu sa proklamovanim vrijednostima politike njenog muža. Nekada se i mizoginija pokaže kao dobrom, ta praksa da političari ovdje kriju žene kako da ih se stide otvara vrata ženama da mogu imati i dekolte i otvorena leđa i pored muža hadžije.

Uz to Dalija je takođe javna ličnost, pa je vidljivija od žena drugih političara.
seoBIH

#14990 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seoBIH »

Budala je svako onaj ko misli da marama preko glave daje neku sigurnost, ili normu vrijednosti. Pa bi tako i ova stranka bila neozbiljna da daju prednost pokrivenima, što ne vjerujem i za što mislim da je jedan od spinova.

Opet nema se ništa konkretno, hajmo malo o vjeri, o ženi (cuj o zeni političara pričamo jbte), ili o pokrivenima. I tako trijes godina...
joe_black

#14991 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joe_black »

Hakiz wrote: 18/08/2021 16:43

Nije svaki muž hadžija isti, niti je isti dekolte svakome predubok. O ukusima se ne raspravlja.

Uostalom, navikao je na manekenke, a to znači i oskudno odijevanje žena sa kojima je u vezama i brakovima, pa sigurno ima veći prag tolerancije od drugih hadžija.

Samo, ne znam zašto je to relevantno. Nismo Amerikanci pa da odjeća koju nosi "prva dama" mora biti u skladu sa proklamovanim vrijednostima politike njenog muža. Nekada se i mizoginija pokaže kao dobrom, ta praksa da političari ovdje kriju žene kako da ih se stide otvara vrata ženama da mogu imati i dekolte i otvorena leđa i pored muža hadžije.

Uz to Dalija je takođe javna ličnost, pa je vidljivija od žena drugih političara.
Kod nas kada covjek obavi hadz, zene ga sve izazivaju: "Hadzija, Hadzija cu.na ti ko kandzija."
Hair sevap

#14992 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hair sevap »

Sarajmen wrote: 18/08/2021 17:03
malakh wrote: 18/08/2021 13:24

još 2008. godine fup i federalna civilna zaštita u suradnji sa undpom (mislim da je bio undp), su pravili plan za nabavku kanadera i obuku nekoliko specijalaca za upravljanje istim. tada se planiralo da se isti snabdijeva iz jablanickog ili buskog jezera, ali h komponenta nije bila za to. doduše moje mišljenje je da su oni predvidjeli da bo busko jezero bilo bolje rješenje i onda sve stopirali. ne trebam govoriti zašto.

što se tiče air tractora, za to nemam informacija i nisam upućen, a ovo gore ti je informacija iz prve ruke.
Za eksploataciju vode u zahvatu Buškog jezera Republika Hrvatska našoj državi ne plaća naknadu, koja do sada iznosi oko 100 miliona BAM. Dovoljno je to novca da se dobrim dijelom kupe nove namjenske letjelice i za gašenje požara i izgradi potrebna infrastruktura za iste. Sva hajka na vuka a lisice meso pojele.
Mislim da je 100 miliona BAM malo. Nana iz komšiluka je pričala uz kahvu da je iznos duga barem 800 miliona BAM. Problem je što taj novac pripada kantonu gdje se nalazi jezero. Kako ćemo ih nagovoriti da nam ustupe taj novac? Mislim da smo sasvim kvalifikovani da potrošimo mnogo veću lovu od tog duga, samo ih moramo nekako nagovoriti da nam je prebace na naš račun. Dalje ćemo znati i sami.
Styling

#14993 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Nije to stvar ukusa. Meni se njena haljina itekako svidja, ali opet kazem, muz je obavio hadz i ako ce se drzati pravila koja proizilaze iz te titule, onda mu se zena ne moze onako oblaciti. Neprimjereno je. Jedino ako nju ta njegova titula ne interesuje pa fura svoj fazon. Meni je to onda sve u raskoraku. Ne znam da li je primjereno da muskarci gledaju u gola ledja i dekolte zene jednog hadzije i da imaju prljave misli. Ona bi se od toga trebala zastititi, jer tako stiti i obraz svoga muza. Ali, eto, sta ja znam, danas ocigledno sve moze.
Styling

#14994 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

seoBIH wrote: 18/08/2021 16:58 Budala je svako onaj ko misli da marama preko glave daje neku sigurnost, ili normu vrijednosti. Pa bi tako i ova stranka bila neozbiljna da daju prednost pokrivenima, što ne vjerujem i za što mislim da je jedan od spinova.

Opet nema se ništa konkretno, hajmo malo o vjeri, o ženi (cuj o zeni političara pričamo jbte), ili o pokrivenima. I tako trijes godina...
Nije spin. Vidjeces na slijedecim izborima liste zenskih kandidata. Nisam ja dzaba pisala da su Novi grad preuzele dzematlije iz Fahdove dzamije.
drug_profi

#14995 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

On je hadzija sebi, nije njoj.
Ne sjecam se gluplje rasprave.
A sto jeste tako kako jeste meni govori i o Dininom shvatanju modernog islama i ljudskih prava.
Bloo
Globalna šefica

#14996 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Styling wrote: 18/08/2021 17:57 Ne znam da li je primjereno da muskarci gledaju u gola ledja i dekolte zene jednog hadzije i da imaju prljave misli. Ona bi se od toga trebala zastititi, jer tako stiti i obraz svoga muza. Ali, eto, sta ja znam, danas ocigledno sve moze.
Onda je problem u muskarcima ne u njenim ledima valjda...?

Njena leda su njena leda, ne njegova.
Mada gospoda je prije par godina imala biser:
Ja sam čudna vrsta patrijarhalne feministice, apsolutni sam pobornik ravnopravnosti žena, ali čvrsto vjerujem da je muškarac glava kuće. S tim u skladu kod nas se i dijele obaveze”
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14997 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

Ako je hadžija, nije taliban hebote... :lol:
A i danas biti hadžija je više pomodarstvo,...kad se vidi ko tamo ide...
mirza_15

#14998 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Styling wrote: 18/08/2021 17:58
seoBIH wrote: 18/08/2021 16:58 Budala je svako onaj ko misli da marama preko glave daje neku sigurnost, ili normu vrijednosti. Pa bi tako i ova stranka bila neozbiljna da daju prednost pokrivenima, što ne vjerujem i za što mislim da je jedan od spinova.

Nije spin. Vidjeces na slijedecim izborima liste zenskih kandidata. Nisam ja dzaba pisala da su Novi grad preuzele dzematlije iz Fahdove dzamije.
Koliko pokrivenih žena ima u organizaciji žena NG?
Koliko ih je pokrivenih bilo na listi sada na loklalnim izborima?
Doktorica Merjem Ridžal koja je bila 5. na listi i na 36. mjestu isto pokrivena žena. Dvije od šesnaest. Zaista zabrinjava predrasude koje imaš prema vjerničkoj populaciji. Te novi predsjednik (privremeni) vehabija (nije vehabija), te nekakve vehabističke struje povezane sa džamijom Kralj Fahd, sada o pokrivenim.... Najbolje izgleda da se ta populacija ne miješa u politiku i da ne upražnjava to pravo. Možda da im se kakvim dekretom zabrani? Vjerovatno ni Adnan Delić, iako najbolji ministar u Vladi KS, po tebi nije najsretnije rješenje jer mu je žena pokrivena.
mirza_15

#14999 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Ovo oko Dine i žene mu je po meni potpuno bespotrebna rasprava. On ima svoj život, ona svoj. Kada su se uzeli on nije bio hadžija, a čini mi se ni da nije bio toliko okrenut vjeri. U međuvremenu čovjek odlučio da krene tim pravcem. Ne znači da i ona mora da to prati. Ima slobodu da odluči. Nije valjda da kada Dino okom ona mora skokom? I to očigledno dobro funkcioniše između njih dvoje. Ko smo onda mi da tu nalazimo neke zamjerke ako se oni slažu?
Hakiz

#15000 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Styling wrote: 18/08/2021 17:57

Nije to stvar ukusa. Meni se njena haljina itekako svidja, ali opet kazem, muz je obavio hadz i ako ce se drzati pravila koja proizilaze iz te titule, onda mu se zena ne moze onako oblaciti. Neprimjereno je. Jedino ako nju ta njegova titula ne interesuje pa fura svoj fazon. Meni je to onda sve u raskoraku. Ne znam da li je primjereno da muskarci gledaju u gola ledja i dekolte zene jednog hadzije i da imaju prljave misli. Ona bi se od toga trebala zastititi, jer tako stiti i obraz svoga muza. Ali, eto, sta ja znam, danas ocigledno sve moze.
Hadžija nije titula. Hadž je nešto šta bi svaki musliman morao obaviti, nije to ništa posebno.

Druga stvar je što su SA i IZ BiH od toga napravili stvar koju je teško i skupo realizovati.
Post Reply