"Under the guise of academic research, this report is nothing short of an attack on those who exercised their personal freedom to attend Sturgis," Noem said. "Predictably, some in the media breathlessly report on this non-peer reviewed model, built on incredibly faulty assumptions that do not reflect the klix facts and data."zubi wrote: ↑11/08/2021 20:20It was a smaller turnout last year, Todd noted, saying it still led to "a massive outbreak in the Dakotas."saint_mirad wrote: ↑11/08/2021 19:11
ovo je superspreader, a obamin rodjendan i parada pedera nekako nisu.![]()
Haj sta fali, prosle godine se zajebali, mogu i ove![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
hladan.preminger
#45701 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- spinel_
#45702 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi ... /210812013
Gdje onaj sto putuje? Tek 2022 moze u Zeland. Ako i tada. Nace se novi soj i novi izgovor za produzenje i sve tako. Do 2100 godine
Gdje onaj sto putuje? Tek 2022 moze u Zeland. Ako i tada. Nace se novi soj i novi izgovor za produzenje i sve tako. Do 2100 godine
-
udri me jace
#45703 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
imamo neum jebo new zelandspinel_ wrote: ↑12/08/2021 09:18 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi ... /210812013
Gdje onaj sto putuje? Tek 2022 moze u Zeland. Ako i tada. Nace se novi soj i novi izgovor za produzenje i sve tako. Do 2100 godine![]()
- Tesla Edison
#45704 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije tema, ali zar oni nisu pod vlašću kraljice i pod ustavom UK-a? Koliko znam, njima kraljica mora odobriti vladu. Čak im je na zastava skoro ista.Hendrix wrote: ↑12/08/2021 07:07Naravno da nesto ne stima jer si opisao Ameriku a ne Australiju sto se tice ekonomskih posljedica. Ljudi imaju socijalna primanja i pomoc ako ostanu bez posla, firme dobijaju sredstva da isplate plate uposlenicima ukoliko im promet opadne ispod odredjenog procenta. Zdravstveni sistem je besplatan za gradjane, nije to Amerika da bankrotiras ako trebas na operaciju. Njihova ekonomija uopste nije dozivjela krah stavise... znas li da je Australija trenutacno najveci izvoznik gasa na svijetu? Cijena zeljezne rude se udvostrucila u zadnjih par godina, ljudi klepaju milijarde na tome.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑12/08/2021 03:54
Vojska, policijski punktovi, zabrane kretanja, dronovi. To se desava u Australiji.
Dalje, da stavimo stvari u perspektivu, u Australiji je umrlo manje od hiljadu ljudi od pocetka covida, mjere i sesti/sedmi lockdown, zabrane kretanja su unistili barem pedeset puta vise ljudi od navedenih hiljadu. Od nelijecenja, straha, propadanja poslova, gubitka kuca i stanova do unistenih brakova i obrazivanja do posrnule ekonomije, steta koja je nesaglediva i cije ce se posljedice tek mjeriti. Mada, australska vlada se ocito bori za svakog covjeka - tako sto primjenjuje cisti totalitarizam i sto godinu i pol jebe 25 miliona ljudi zbog hiljadu. Il nesto ne stima u cijeloj prici. Dilema, dilema.
Poenta je da niko u Australiji nije ostao bez kuce zbog pandemije to ti garantujem. I to je drzava gdje je biznis i para na prvom mjestu i njima je stalo do svega samo ne zatvaranja ekonomije i lokalnih biznisa. Ali su svjesni da ce im zdravstveni sistem propasti ako to ne urade i onda jos totalno sjebati i ono sto imaju. Dzaba ti najbolji zdravstveni sistem kada je svaki dimenzioniran na par posto ljudi kojima je potrebna pomoc, Covid to povecava brutalno i zato sistem pada. Ti opisujes zdravstveni sistem Bosne kada je rijec o nelijecenju a ne Australije.
A sto se tice demokratije, Australija je odavno totalitarna ali to uopste nema veze sa pandemijom koja vise smeta politicarima i njihovim bogataskim vladarima nego obicnom svijetu. Ti kada dodjes na granicu tamo oni imaju pravo da ti traze sve passworde na telefonu i da im predas odma na licu mjesta ili mrs nazad. Ili recimo zakon o kriptografiji koji je ono na nivou Sjeverne Koreje. Ali opet to nema veze sa virusom i pandemijom nego njihovom internom potrebom za totalnom vlascu. Nisu budale da ofirno rade ono sto mogu lagano raditi vec godinama i unistavati svaki vid slobode i privatnosti.
A opet, ogromna razlika između matične Velike Britanije i Australije.
-
udri me jace
#45705 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
znaci ljudi su godinu na socijali
-
Ali_G
#45706 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa imal iko na ovom forumu da je u Australiji da napise kako tamo funkcionise zivot u vrijeme pandemije?
Meni je rodjak prije pandemije bio u Sidneju i on je iznenadjen sistemom. Pravo rano se zatvaraju ugostiteljski objekti, nema pusiti i piti gdje hoces. Policija stalno patrolira. Iako su nominalno zapadna civilizacija neke stvari vise naginju totalitarnim rezimima. Al njihovim gradjanima to ocito ne smeta. A da je nelogicno, jeste
Meni je rodjak prije pandemije bio u Sidneju i on je iznenadjen sistemom. Pravo rano se zatvaraju ugostiteljski objekti, nema pusiti i piti gdje hoces. Policija stalno patrolira. Iako su nominalno zapadna civilizacija neke stvari vise naginju totalitarnim rezimima. Al njihovim gradjanima to ocito ne smeta. A da je nelogicno, jeste
- zubi
#45707 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
personal freedom to attend Sturgishladan.preminger wrote: ↑12/08/2021 09:14"Under the guise of academic research, this report is nothing short of an attack on those who exercised their personal freedom to attend Sturgis," Noem said. "Predictably, some in the media breathlessly report on this non-peer reviewed model, built on incredibly faulty assumptions that do not reflect the klix facts and data."
By all means, samo naprijed
-
Trappist
#45708 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kome umiru ljudi ispod 50 godina? MOze li oficijalni podatak neki ? CItaj i kod nas, u hrvatskoj i srbiji, 99% umrlih je starije zivotne dobi sa udruzenim bolestima.Hendrix wrote: ↑12/08/2021 00:52Samo sto im sada od Delte umire mnogo vise ljudi starosti ispod 50 godina tako da ta tvoja suplja o zrtvovanju staraca ne pali. I onako usput da li bi isto pricao da je rijec o tvojoj majci ili nani? Hajd ba dugo su zivjeli jelde?
Kako je lako tako nesto lupiti kada nisi licno ukljucen u to zar ne? Par posto ljudi tu i tamo umre, nista strasno i idemo dalje.
Bolje biti moralista nego totalno odsutan od bilo kakvih osjecaja radi svoje komocije.
Ne znam kako da ti kazem, ali nicija nana ni majka nece dozivotno zivjeti. Prije 7 godina sam za vikend pio kafu sa nanom, salili se, zena spremila burek taj dan, citav dan na nogama bez ikakvih problema, tu noc imala srcani i umrla. Ljudi umiru svaki dan, od virusa, bolesti, saobracajnih nesreca, pucnjava, mozdanih, i treba biti svjestan toga. Ako ce moja komocija koja ukljucuje da mogu izaci normalno iz drzave, da mogu otici u restoran, kino, prosetati poslije 23:00 sata, ubiti nekoga, onda ti zivis u nekom imaginarnom svijetu.
Edit:
"Na području Federacije Bosne i Hercegovine u posljednja tri mjeseca, od maja do jula, dogodile su se 5.432 saobraćajne nesreće, što je za 280 više u odnosu na isti period prošle godine." - previse se oslanjamo na komociju, ja predlazem da svi prestanu voziti automobile osim onih koji prevoze robu i osnovne zivotne namirnice, tako cemo spasiti stotine zivota
Last edited by Trappist on 12/08/2021 10:31, edited 1 time in total.
-
Trappist
#45709 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Sydney ima rekordne brojke novozaraženih. Mediji: Slijedi još stroži lockdown"
I onda Izrael:
"Prema odluci Kriznog štaba Izraela, zelenu propusnicu za sportske i kulturne događaje, teretane, restorane i konferencije od sredine iduće sedmice moraju da imaju svi stariji od tri godine.
Događajima u zatvorenom prostoru bez sjedišta može prisustvovati do 1.000 ljudi, a na otvorenom do 5.000 ljudi.
Privatni događaji ograničeni su na 50 ljudi u zatvorenom i 100 na otvorenom prostoru.
Od naredne sedmice u prodavnicama od više stotina metara kvadratnih biće dozvoljen ulazak jednom kupcu na sedam metara kvadratnih.
U Izraelu je broj zaraženih koronavirusom u značajnom porastu od početka juna.
U protekla 24 časa virusom korona je zaraženo 5.755 ljudi."
Hajmo se samo sjetiti strucnjaka koji su ovdje grafove izraela iz juna objavljivali i govorili kako su oni rijesili pandemiju, kako su im brojevi minimalni jer su vakcinisali 60% populacije, kako su oni najpametniji, najbolji itd... Isti oni strucnjaci koji su predvidjali u engleskoj da ce brojevi ici preko 100k jer su ukinuli sve mjere
I onda Izrael:
"Prema odluci Kriznog štaba Izraela, zelenu propusnicu za sportske i kulturne događaje, teretane, restorane i konferencije od sredine iduće sedmice moraju da imaju svi stariji od tri godine.
Događajima u zatvorenom prostoru bez sjedišta može prisustvovati do 1.000 ljudi, a na otvorenom do 5.000 ljudi.
Privatni događaji ograničeni su na 50 ljudi u zatvorenom i 100 na otvorenom prostoru.
Od naredne sedmice u prodavnicama od više stotina metara kvadratnih biće dozvoljen ulazak jednom kupcu na sedam metara kvadratnih.
U Izraelu je broj zaraženih koronavirusom u značajnom porastu od početka juna.
U protekla 24 časa virusom korona je zaraženo 5.755 ljudi."
Hajmo se samo sjetiti strucnjaka koji su ovdje grafove izraela iz juna objavljivali i govorili kako su oni rijesili pandemiju, kako su im brojevi minimalni jer su vakcinisali 60% populacije, kako su oni najpametniji, najbolji itd... Isti oni strucnjaci koji su predvidjali u engleskoj da ce brojevi ici preko 100k jer su ukinuli sve mjere
-
Naslovnica
#45710 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Delta soj je promijenio sve.
Doduše, Delta je poznata još od oktobra 2020, ne znam šta je moglo krenuti naopako?

Doduše, Delta je poznata još od oktobra 2020, ne znam šta je moglo krenuti naopako?
-
laik1981
#45711 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A jos haman 20 slova u grckom alfabetu neiskoristeno.. Jazuk je baciti ih..Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:11 Delta soj je promijenio sve.![]()
Doduše, Delta je poznata još od oktobra 2020, ne znam šta je moglo krenuti naopako?![]()
![]()
-
Trappist
#45712 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jest, delta je 4983264893268942389 puta zarazniji od bilo cega na svijetu. Inace, delta je jos poznat kao indijski soj, a u Indiji je u prosjeku 3 covjeka zarazeno na 100k stanovnikaNaslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:11 Delta soj je promijenio sve.![]()
Doduše, Delta je poznata još od oktobra 2020, ne znam šta je moglo krenuti naopako?![]()
![]()
- Tesla Edison
#45713 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Krenulo je naopako od onog momenta kada su se svi uzlagali, ne zna se ko više laže. Lažu nedosljedno i nekoordinisano. Lažu mediji, lažu epidioti, lažu krizni štabovi, lažu vlade, lažu doktori, lažu panikbotine. Svi svoje laži guraju, često kontradiktorne sa drugim lažima i imaš ovo što imaš sada, a to je da ne znaš šta je šta, ni šta imaš. Josef Goebbels je kazao da sto puta ponovljena laž postaje istina. Sa tom mišlju su se i poveli epidioti iz WHO-a, kriznih štabova, valda, medija,.... Međutim, Josef Goebbels je bio jedini zadužen za laži i propagandu. Lagao je dosljedno i ciljano i to je ono što danas jebe medije, epidiote i ostale. Nema Josefa Goebbelsa, kao jedinke, na čelu propagandne mašinerije, već ih je na hiljade, i dobijamo nekonzistentne odgovore, nekoordinisane laži, kontradiktorne izmišljotine,.....Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:11 Delta soj je promijenio sve.![]()
![]()
To je jedini razlog zbog čega je sve krenulo naopako.
Last edited by Tesla Edison on 12/08/2021 10:22, edited 1 time in total.
-
udri me jace
#45714 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
privatne farmaceutske kompanije nas lijece, privatni mediji nam rjesavaju globalne probleme.
-
Naslovnica
#45715 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogu misliti sjebanog pučanstva u Izraelu, povratak mjera i svega ostaloga, uprkos visokoj stopi vakcinacije i optimizmu koji je sve to pratio.
Čekamo da vidimo šta će se desiti sa UK, nadam se da će izdržati i da neće vraćati restrikcije.
Čekamo da vidimo šta će se desiti sa UK, nadam se da će izdržati i da neće vraćati restrikcije.
-
laik1981
#45716 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato ce sledeci val vakcinacije biti u pola uspjesan, kao i u ostatku svijeta..Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:23 Mogu misliti sjebanog pučanstva u Izraelu, povratak mjera i svega ostaloga, uprkos visokoj stopi vakcinacije i optimizmu koji je sve to pratio.![]()
Čekamo da vidimo šta će se desiti sa UK, nadam se da će izdržati i da neće vraćati restrikcije.![]()
- Point.
#45717 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U UK je neki dan bio sa najviše zaraženih od marta.Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:23 Mogu misliti sjebanog pučanstva u Izraelu, povratak mjera i svega ostaloga, uprkos visokoj stopi vakcinacije i optimizmu koji je sve to pratio.![]()
Čekamo da vidimo šta će se desiti sa UK, nadam se da će izdržati i da neće vraćati restrikcije.![]()
-
Naslovnica
#45718 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, znam to.Point. wrote: ↑12/08/2021 10:33U UK je neki dan bio sa najviše zaraženih od marta.Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:23 Mogu misliti sjebanog pučanstva u Izraelu, povratak mjera i svega ostaloga, uprkos visokoj stopi vakcinacije i optimizmu koji je sve to pratio.![]()
I uprkos tome ukinuli su većinu mjera.
Kažem, vidjećemo šta će se dešavati u UK u narednim mjesecima, biće interesantno posmatrati razvoj događaja.
- Point.
#45719 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta kako, pa barem mali milion puta je rečeno da vakcine štite od smrti i teže bolesti, ne od same infekcije.u-pet-deka wrote: ↑11/08/2021 23:51Prati danski dnevnik...
U regionu Sjeverni Jylland gdje je gotovo 80% pristalo na ubod kompletan region pred vratima zatvaranja zbog broja inficiranih... KAKO? Dok Fyn gdje jedva 60 % pristalo na cijepljenje najmanje ima inficiranih. Eto ja sam laik pa neka neko pametan meni to malo pojasni.
-
kox
#45720 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neki dan sam gledao grafikone Izraela, i do prije par mjeseci je krivulja broja umrlih uglavnom pratila broj zaraženih. Zadnjih nekoliko mjeseci broj zaraženih opet oštro raste ali broj umrlih mnogo, mnogo manje. A sada bockaju i trećom dozom Pfizera što će procenat umrlih vjerovatno dodatno smanjiti.
- saint_mirad
#45721 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne štite ni od smrti ni od teže bolesti. nisu u toku, tvoji saborci su već pomerili golove.Point. wrote: ↑12/08/2021 10:42Šta kako, pa barem mali milion puta je rečeno da vakcine štite od smrti i teže bolesti, ne od same infekcije.u-pet-deka wrote: ↑11/08/2021 23:51
Prati danski dnevnik...
U regionu Sjeverni Jylland gdje je gotovo 80% pristalo na ubod kompletan region pred vratima zatvaranja zbog broja inficiranih... KAKO? Dok Fyn gdje jedva 60 % pristalo na cijepljenje najmanje ima inficiranih. Eto ja sam laik pa neka neko pametan meni to malo pojasni.
-
biglebovski
#45722 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Legenda kaže, a stručnjaci šuškaju o tome, da je prvi put otkriven kod automobila koji su koristili Ina Delta maziva. U Srbiji nakon iznenadnog random-PCR testiranja koje je obuhvatilo više stotina vozila proizvedenih u 70-im i 80-im, Ina Delta Plus soj otkriven kod četiri stojadina, dva Yuga 45, jednog Yuga 55, tri 128-ce i čak 12 Lada Šamara. Nakon intervencije iz INA-e, stručnjaci iz svjetski poznate atrakcije WHO preimenuju isti u Delta Plus soj.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... tid=138380

-
Maxxtro
#45723 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od oktobra 2020 poznat? Kada je registrovan prvi slucaj? I cim je taj prvi slucaj registrovan, odmah su svi doktori i naucnici svijeta istog momenta trebali znati tacno kakav uticaj ce imati, koliko je zarazan, koliko ce vakcine biti efikasne? Nisu trebali mjeseci i mjeseci prikupljanja i analize podataka?Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:11 Delta soj je promijenio sve.![]()
![]()
Ja stvarno ne znam odakle potreba ljudima da kad nesto licno ne razumiju ili im nije logicno, da im je prvi instinkt da pomisle da ih neko laze umjesto da trebaju da se mozda vise informisu. Ja sam na ovoj temi nekoliko jasnih lazi i zabluda razotkrio i otklonio. To nije zato sto sam u startu znao o broju zarazenih u Izraelu ili Australiji vise. Nego zato, kada se i meni ucinilo da brojevi nemaju smisla i nisu konzistentni sa onime sto se prica, nije mi prva reakcija bila da doktori, naucnici i vlasti lazu, nego sam zakljucio da je to vjerovatno zato sto nemam dovoljno informacija ili zato sto nesto nisam dobro shvatio. I odlucio sam kopati dalje i nasao odgovore i pokazao ovdje na kakve lazi sve ljudi padaju. To je tako jednostavan princip, ali izgleda tako nedokuciv mnogim ljudima ovdje.
-
Naslovnica
#45724 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, poznat od oktobra 2020.Maxxtro wrote: ↑12/08/2021 12:14Od oktobra 2020 poznat? Kada je registrovan prvi slucaj? I cim je taj prvi slucaj registrovan, odmah su svi doktori i naucnici svijeta istog momenta trebali znati tacno kakav uticaj ce imati, koliko je zarazan, koliko ce vakcine biti efikasne? Nisu trebali mjeseci i mjeseci prikupljanja i analize podataka?Naslovnica wrote: ↑12/08/2021 10:11 Delta soj je promijenio sve.![]()
![]()
Ja stvarno ne znam odakle potreba ljudima da kad nesto licno ne razumiju ili im nije logicno, da im je prvi instinkt da pomisle da ih neko laze umjesto da trebaju da se mozda vise informisu. Ja sam na ovoj temi nekoliko jasnih lazi i zabluda razotkrio i otklonio. To nije zato sto sam u startu znao o broju zarazenih u Izraelu ili Australiji vise. Nego zato, kada se i meni ucinilo da brojevi nemaju smisla i nisu konzistentni sa onime sto se prica, nije mi prva reakcija bila da doktori, naucnici i vlasti lazu, nego sam zakljucio da je to vjerovatno zato sto nemam dovoljno informacija ili zato sto nesto nisam dobro shvatio. I odlucio sam kopati dalje i nasao odgovore i pokazao ovdje na kakve lazi sve ljudi padaju. To je tako jednostavan princip, ali izgleda tako nedokuciv mnogim ljudima ovdje.
Ko govori o momentima?I cim je taj prvi slucaj registrovan, odmah su svi doktori i naucnici svijeta istog momenta trebali znati tacno kakav uticaj ce imati, koliko je zarazan, koliko ce vakcine biti efikasne? Nisu trebali mjeseci i mjeseci prikupljanja i analize podataka?
Od oktobra prošle godine prošlo je skoro 10 mjeseci, ali hajde da kažemo da se priča oko Delta soja aktuelizirala prije otprilike 2 mjeseca.
O kakvim lažima i nerazumijevanju pričaš?Ja stvarno ne znam odakle potreba ljudima da kad nesto licno ne razumiju ili im nije logicno, da im je prvi instinkt da pomisle da ih neko laze umjesto da trebaju da se mozda vise informisu. Ja sam na ovoj temi nekoliko jasnih lazi i zabluda razotkrio i otklonio. To nije zato sto sam u startu znao o broju zarazenih u Izraelu ili Australiji vise. Nego zato, kada se i meni ucinilo da brojevi nemaju smisla i nisu konzistentni sa onime sto se prica, nije mi prva reakcija bila da doktori, naucnici i vlasti lazu, nego sam zakljucio da je to vjerovatno zato sto nemam dovoljno informacija ili zato sto nesto nisam dobro shvatio. I odlucio sam kopati dalje i nasao odgovore i pokazao ovdje na kakve lazi sve ljudi padaju. To je tako jednostavan princip, ali izgleda tako nedokuciv mnogim ljudima ovdje.
Kakve to konstrukcije koje pokušavaš da konstruišeš nadovezujući se na moj post?
Svašta si nešto napisao u citiranom, koja je konkretno tvoja poenta?
-
hladan.preminger
#45725 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja samo ina lis 2 poštujem. Ostalo je slabo.biglebovski wrote: ↑12/08/2021 11:42 Legenda kaže, a stručnjaci šuškaju o tome, da je prvi put otkriven kod automobila koji su koristili Ina Delta maziva. U Srbiji nakon iznenadnog random-PCR testiranja koje je obuhvatilo više stotina vozila proizvedenih u 70-im i 80-im, Ina Delta Plus soj otkriven kod četiri stojadina, dva Yuga 45, jednog Yuga 55, tri 128-ce i čak 12 Lada Šamara. Nakon intervencije iz INA-e, stručnjaci iz svjetski poznate atrakcije WHO preimenuju isti u Delta Plus soj.
![]()