Sebija All about

Post Reply
Dozer

#15226 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

uglavnomja wrote: 12/08/2021 21:41
Dozer wrote: 12/08/2021 21:08 Reset ovdje je zapravo vrlo lako napraviti, i to u svega 3 jednostavna koraka:
1. Izmjene Ustava u samo jednom dijelu - da se iz njega izbiju konstitutivni narodi (sto ionako ne postoji nigdje na svijetu), i umjesto toga se ostavi samo ostatak - drzavljani, gradjani i nacionalne manjine.

2. Da se ukinu kantoni u FBiH, kao i sva prateca besmislena ministarstva, a oslobodjena sredstva preusmjere u otvaranje novih radnih mjesta, uz prioritet zaposljavanja onih koji su ostali bez posla ukidanjem navedenoga.

3. Raspodjela sredstava u skladu s planom razvoja, te ucescu opstina u ukupnom punjenju budzeta i FBiH i RS.

Logicno, ovo sutra moze sve uraditi MZ preko OHR-a, jer nasi ovo nikad nece uraditi, ni jedni.. Problem je sto stranci to ne zele. Mi smo de facto i de jure protektorat, i MZ ima zapravo punu vlast, ali se ponasaju identicno nasima - neodgovorno.
:thumbup: za ukidanje torova i kantona i entiteta

najvaznije da se ispita porijeklo imovine i da se oduzme sve preko zvanicne plate svima
bilo bi para da se bh pokrije autoputevima plus radna mjesta
i naravno par novih zatvora
ponovna sudjenja za korupciju, kradju i nova sudjenja

onda provjera svih diploma
provjera svakog konkursa na buzdetu
izbacivanje nepismene stoke i nepotrebne, nova sistematizacija, kresanje broja uhljeba na minimum

u biti svima dati otkaze pa ponoviti konkurse za sva radna mjesta na budzetu :D

brezova metla za vnago

ukidanje 3 clana precednistva

zatim ukidanje finansiranja stranaka
ukidanje finansiranja vjerskih zajednica
ukidanje xxxx agencija sa xxx zaposlenih koje postoje samo na papiru
ukidanje finansiranja gluparija i privatnih projekata tipa banu
i ostalih nazzi udruzenja
U potpunosti se slazem. Ali sve ovo ide u drugi set 1,2,3..., nakon ovog prvog 1,2,3.

Ustavni okvir je osnova, sve dalje ide nakon toga. Upravo je ta nakaradna etnicka osnova kljuc BH problema. Na osnovu nje imamo ovu gomilu etno-nacionalnih vladajucih imbecila sa B, H i S etno predznacima, jer im to Ustav omogucava.
Onog momenta kada se promijeni ova stavka u UStavu, i kada B, H i S izgube svoje "bogom dano" etno-vjersko pravo da vladaju, tada ce i BiH poceti da dise.

Nazalost, izgleda da se to nece desiti jer upravo MZ to ne zeli (Shmidt to jasno rekao - "BiH Nikada nece biti centralizovana drzava". Radi toga imam par pitanja za MZ, a koja bi im svakodnevno trebali postavljati i gradjanski orjentisani BH politicari (da, pouzdano znam da i vi sve ovo citate i analizirate):
- Zasto u svojim drzavama ne uvedete ovakav ustavni model, s obzirom da smatrate da je dobar za BiH?
- I sve vase drzave, od Njemacke do USA, su multietnicke, i multinacionalne, pa zasto i sebi ne uvedete etno-nacional-vjerski Ustav kakav ste uveli ovdje? Zasto nes jebete u zdrav mozak sa svojim imbecilnim eksperimentima?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15227 Re: Sebija All about

Post by pici »

SUMNJE U KRIVIČNA DJELA
SIPA pretresla računarske sisteme i servere sarajevskog ZZO-a, a koji se nalaze na KCUS-u

Pripadnici SIPA-e jučer su pretresli računarske sisteme i servere Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS), a koji se nalaze u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kako su saopćili iz ove policijske agencije, to su učinili u skladu sa naredbom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i naredbama Općinskog suda u Sarajevu.

Ove radnje su izvršili zbog sumnje da su počinjena krivična djela, kako su naveli, "Nesavjesno liječenje" i "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja".

Napomenuli su da će o ovim aktivnostima biti sačinjeni izvještaji, koji će zajedno sa privremeno oduzetim predmetima biti dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo i Općinskom sudu u Sarajevu.
il dokaze pribavljaju il ih brisu... ona rospija se uskopistila pa drzi moralne lekcije... smrdi mi da ce je prosnjirat a bOkir je odrijesio vrecu zlata i dao nesta strateskim partnerima... kako ono rece fOdilj rat za energoinvest...majku vam jebem lopovsku...
udri me jace

#15228 Re: Sebija All about

Post by udri me jace »

bez jake SDA nema jake države upamtite djeco :bih:
Dozer

#15229 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Da....vidjeli smo i gledamo to jacanje drzave vec 26 godina.
Raselise, obespravise, unazadise, osiromasise, i na kraju i pobise... Jako, sto jes', jes'....
Tempo
ZeModerator

#15230 Re: Sebija All about

Post by Tempo »

udri me jace wrote: 13/08/2021 15:09 bez jake SDA nema jake države upamtite djeco :bih:
Nikad se te dvije stvari nisu poklopile. Upamtite to botovi.
uglavnomja

#15231 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

odkad imamo sda nemamo drzavu
Nero Histrion

#15232 Re: Sebija All about

Post by Nero Histrion »

udri me jace wrote: 13/08/2021 15:09 bez jake SDA nema jake države upamtite djeco :bih:
Nadam se da je ovo neka za*ebancija. :?
eltroxin

#15233 Re: Sebija All about

Post by eltroxin »

Nero Histrion wrote: 14/08/2021 00:19
Nadam se da je ovo neka za*ebancija. :?
Primio previse udaraca u glavusu…
muha_sa

#15234 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

Jebo sve vukojebine koju ovi hahari od nas vukojebinu napraviše :-) :(

https://crna-hronika.info/sa-kcus-a-tra ... ije/273726

SA KCUS-A TRAŽILI DA RODITELJI BOLESNE DJEVOJČICE KUPE DURACELL BATERIJE?!
zubi

#15235 Re: Sebija All about

Post by zubi »

https://klix.ba/adem-zalihic-ide-na-k ... i-detalje/

Adem Zalihić ide na KCUS?! Raport donosi detalje

Prije nekoliko dana na sjednici Upravnog odbora sarajevske Hitne pomoći smijenjen je tadašnji direktor ove ustanove, Adem Zalihić.

Na njegovo mjesto je došla uposlenica Hitne pomoći, prim.dr. Amra Bašić-Živadinović. Podsjećamo, radi se o doktorici specijalisti urgentne medicine.

Kako Raport nezvanično saznajemo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu raspisan je konkurs kako bi se Zalihić, kako navodi naš sagovornik primio u radni odnos.

Na zvaničnoj stranici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu raspisan je javni konkurs za zapošljavanje doktora urgentne medicine.

Kakva slučajnost, i Adem Zalihić je specijalista urgentne medicine.

Kako navodi naš sagovornik uposlenici Hitne pomoći su zadovoljni jer kako kažu neka samo ide iz Hitne pomoći jer kako oni navode on ih je unazadio sa kriminalnom.

“Već se izgleda opet priprema za novi kriminal dok mu se tako javno namješta”, navodi naš sagovornik.

Također, kako nezavanično saznajemo čim je smijenjem on je u Hitnoj pomoći otvorio bolovanje, jer mu je navodno doktorica Rialda Blažević otvorila bolovanje, za koje kako tvrdi naš sagovornik nema pokriće.

Kako bi nam i lično potvrdio ove informacije pozvali smo i Adema Zalihića, međutim kada smo se kulturno predstavili Zalihić nam je spustio slušalicu, te nismo ni dobili priliku da ga pitamo.

S obzirom da je Zalihić inače poznat po tome što je, iako se predstavlja kao veliki vjernik, na bajram lagao da nije član SDA, da bi se ispostavilo da se u ovu stranku učlanio još prije dvije godine upravo da bi bio imenovan na ovu funkciju, ne bi nas izenandilo da u narednom periodu Zalihić još nešto slaže.
Dozer

#15236 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Odron za odronom....

Hoce li iko zvanicno reagovati? Ocito ne.
Hoce li glupi narod konacno reqgovati? Ocito ne.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15237 Re: Sebija All about

Post by pici »

Nastavlja se okupljanje podobnih: Ljekar i dugogodišnji član SDA iz UKC Tuzla prelazi na KCUS

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebija Izetbegović odličila je da ovu instituciju ojača novim kadrom. Međutim, ni manje ni više pretežno članovima Stranke demokratske akcije (SDA).

Naime, kako Raport nezvanično saznaje prof.dr. Zijah Rifatbegović, specijalista opšte hirurgije i načelnik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla prelazi na KCUS. Zijah Rifatbegović je dugogdišnji član upravo stranke.

Naime, kako saznajemo nezvanično on dolazi na KCUS gdje će biti šef abdominalne hirurgije. Svako da to nije sve, zajedno sa njim na KCUS dolazi i njegova supruga, koja je anestezilog.

Prema svemu sudeći glavno okupljalište SDA-ovaca postaje upravo Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, jučer smo naveli kako se upravo u ovu instituciju planira zaposliti i Adem Zalihić, bivši direktor Hitne pomoći Kantona Sarajevo, koji također kadar SDA.

Svakako o članstvu Zalihića u SDA se u proteklom periodu dosta pisalo, s obzirom da je Zalihić lagao da nije član SDA, da bi se ispostavilo da se u ovu stranku učlanio još prije dvije godine. Kako jedna narodna izreka kaže, u laži su kratke noge. Zalihić je očit primjer toga.

sve sdO poltroni i uHljebi... kosevo leglo zmija postaje... koji ce im klinac srBska villa u mehmede spahe, imaju kosevo kompletno...
Dozer

#15238 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Mislim da se gradjani KS moraju na neki nacin dogovoriti i prestati placati zdravstveno osiguranje. Da, znam kako to funkcionise i da sve ide preko firmi, ali svejedno.

Ovako kako je sada, i ova kolicina otimacine i pljacke koju sprovode preko naplate ZO, naprosto se mora zaustaviti. A to je najbolje prestankom placanja.

Kada mogu svi oni strajkovati kako im se cejfne, traziti vece plate, razna prava, itd., ne vidim zasto to isto ne mogu i nesmiju i sami gradjani koji ih sve placa(mo)ju.

Hajmo opozicija, da vas vidimo na konkretnim djelima ba, pustite se vise besmislenog politikantstva i naduravanja supljim izjavama. Da vidimo djela.
joe_black

#15239 Re: Sebija All about

Post by joe_black »

Dozer wrote: 17/08/2021 21:56 Mislim da se gradjani KS moraju na neki nacin dogovoriti i prestati placati zdravstveno osiguranje. Da, znam kako to funkcionise i da sve ide preko firmi, ali svejedno.

Ovako kako je sada, i ova kolicina otimacine i pljacke koju sprovode preko naplate ZO, naprosto se mora zaustaviti. A to je najbolje prestankom placanja.

Kada mogu svi oni strajkovati kako im se cejfne, traziti vece plate, razna prava, itd., ne vidim zasto to isto ne mogu i nesmiju i sami gradjani koji ih sve placa(mo)ju.

Hajmo opozicija, da vas vidimo na konkretnim djelima ba, pustite se vise besmislenog politikantstva i naduravanja supljim izjavama. Da vidimo djela.
Kada budes imao svoju firmu za primjer oatalima prestani placat zdravstveno imas i moju punu podrsku, a nadam se da ce jos neko se pridruziti tom bojkotu:)
jazzer

#15240 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Treba Seki pojacati budzet, u pregovorima je za nova pojacanja koja planira dovesti na klinicki.

Ona k'o Dani Levy,s tim sto on otpusta i dovodi fudbalere a ona doktore. Razlika je jedino sto je Totenhem njegov
a KCUS, valjda, sviju nas.
FantomX

#15241 Re: Sebija All about

Post by FantomX »

Yebem ti pomrle u porodici i djecu :thumbup:

Selam
atmel

#15242 Re: Sebija All about

Post by atmel »

FantomX wrote: 18/08/2021 11:25
Yebem ti pomrle u porodici i djecu :thumbup:

Selam
Lijepo i na kraju još Selam.
Ovo je slika koliko smo ko društvo otišli u helać.
U zajednici gdje sam se rodio ljudi organizirali teferić i poslije par piva flaše letile, glave razbijene, četvorica tuku jednog. :run: djeca gledaju i plaču.
STRAHOTA
Last edited by atmel on 18/08/2021 12:39, edited 4 times in total.
atmel

#15243 Re: Sebija All about

Post by atmel »

dupli
Billy The Pljuc

#15244 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

jazzer wrote: 18/08/2021 11:02 Treba Seki pojacati budzet, u pregovorima je za nova pojacanja koja planira dovesti na klinicki.

Ona k'o Dani Levy,s tim sto on otpusta i dovodi fudbalere a ona doktore. Razlika je jedino sto je Totenhem njegov
a KCUS, valjda, sviju nas.
Vještica definitivno nema namjeru da uzmiče i pravi od KCUS-a bastion podobnih, doduše isto nije krila, još na onoj presici je ispreskakala nejač od one novinarke i istakla da će ona još dugo biti tu a za novinarku se ne zna, ako ista poživi, možda se budu i družile.

Generalno, može joj se, ispišava se po svima nama, nije za to više kriva ni ova ni ona vlada, krivci su "građani", onomad se okupi 10-ak hiljada ali je to očito malo, vjerovatno cifra treba biti veća i usmjerena na pravu adresu, fizički ući i rastjerati govna, krenuvši od nje.

U ovako uređenom društvu, jedini način je izgleda nedemokratskim putem braniti demokratska prava, kad već niko ništa kroz institucije neće da učini.
sumirprimus

#15245 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

sto je najgore ovo je dobar ljekar, ali mu je stranka haman pa najpreca.
bruka i sramota, zbog stranke transfer praviti ovako :-)
nadam se da se lokalni sda botovi slazu sa transferom :thumbup:
Altsa

#15246 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

Pacijenti na Kosevu cekaju po 10 i vise dana da im se uradi operacija zbog koje su primljeni. Leze i cekaju.
oldtajmer

#15247 Re: Sebija All about

Post by oldtajmer »

jebo pacijente ima zena drugih briga,treba sad ugostiti erdoana za vjencanje
nego, mene brine sa koliko bi mogao erdoan da zakiti mladence :?
Tesla Edison

#15248 Re: Sebija All about

Post by Tesla Edison »

Nema napretka dok svi ne shvate da im je država majka, a babo im je Bakir.

Nikad ne diži ruku na majku i ovca, NIKAD! Šta god da ti urade, to za tvoje dobre.
sumirprimus

#15249 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

eto koliko je zijah bio iskren u svojim namjerama u gradskom vijecu tuzla, isperd sda. ako se pokaze tacnom info
na prvi mig seke, podvio rep i odskakutace u kcus.
kakvi ljudi, kakvi karakteri :-)
jazzer

#15250 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Billy The Pljuc wrote: 18/08/2021 12:34
Vještica definitivno nema namjeru da uzmiče i pravi od KCUS-a bastion podobnih, doduše isto nije krila, još na onoj presici je ispreskakala nejač od one novinarke i istakla da će ona još dugo biti tu a za novinarku se ne zna, ako ista poživi, možda se budu i družile.

Generalno, može joj se, ispišava se po svima nama, nije za to više kriva ni ova ni ona vlada, krivci su "građani", onomad se okupi 10-ak hiljada ali je to očito malo, vjerovatno cifra treba biti veća i usmjerena na pravu adresu, fizički ući i rastjerati govna, krenuvši od nje.

U ovako uređenom društvu, jedini način je izgleda nedemokratskim putem braniti demokratska prava, kad već niko ništa kroz institucije neće da učini.
Ni ja odavno ne vjerujem u mirne proteste. Dok ljudi mirno protestvuju oni za to vrijeme vjerovatno sjede, cugaju i
ismijavaju ljude koji protestujuci traze neku pravdu.

Ali kada bi par puta osjetili strah za vlastiti zivot, mislim da bi drugacije stanje bilo.
Post Reply