Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑16/08/2021 22:28
Ne mogu da vjerujem, koliko raja izbjegava astru..
Tamo pocetkom godine, kuknjava da nam je bilo koja vakcina, i sad kad imaš mogućnost da se vakcinišeš, ti nešto ko fol biraš..
Nakon medijske hampe vezano za AZ, ja se ne čudim. Ni najmanje.
Bas tako. Toliko su je ocrnili da nije normalno. A ne vjerujem da je ista losija od Pfizera. Ima i do samih doktora. Meni je doktorica koja me lijecila od Covida rekla nakon prelezane bolesti da kada se budem vakcinisao nikako ne primam AZ. Zasto ne znam.
Ne daju sinopharm ( samo po doktoru), samo AZ
Edit: Nije bilo guzve oko ~ 10:00 h danas. Malo neprofesionalno od strane medicinskog osoblja unutra jer ne nose maske
Last edited by kabal1337 on 18/08/2021 14:21, edited 1 time in total.
eto npr, imaš kao post 2 slike, usporedbe redova između vakcinacije i Torabija.. Kakve to veze ima sa temom.
eto njega banuj kao prvog.
2 sedmice
Komentarisanje rada moderacije.
Hoce li jos neko da se pridruzi?
Nadam se da nece i meni uslijediti ban, ali zelim reci svaka cast. Zbog njega sam prestao pratiti nekoliko tema.
On topic - Narod treba da ima mogucnost izbora jer nije svaka vakcina za svakoga. Vjerujem da je Sinofarm sasvim ok vakcina, dok ne stigne svemoguci Pfizer (najjaci marketing brand )
Jel' oni zovu (poruka preko viber-a) kad je vrijeme za re-vakcinaciju?
Mama je primila sinopharm, 28 dana je juče isteklo, ali evo niko ne zove, pa reko da provjerim.
travar wrote: ↑19/08/2021 09:36
Jel' oni zovu (poruka preko viber-a) kad je vrijeme za re-vakcinaciju?
Mama je primila sinopharm, 28 dana je juče isteklo, ali evo niko ne zove, pa reko da provjerim.
meni su rekli, kada sam primio prvu dozu AZ, da ce (kada bude vrijeme za revakcinaciju) zvati tj poslati poruku na viber, ali mi je doktorica rekla da u svakom slucaju pratim obavijesti o datumima/terminima revakcinacije ako se kojim slucajem ovi iz zzo-a ne jave.
Forumerrer wrote: ↑19/08/2021 10:42
Dzaba cekas, ako su napisali za 28 dana trebali ste otici. Samo sam cuo za jedan slucaj kad je dobiven poziv za revakcinaciju.
Kad je bila na vakcinaciji, pitala je hoće li je pozvati na re-vakcinaciju, kaže zvaće vas.
Pitala ako je ne pozovu, može li doći kad istekne 28 dana, samo su joj ponovili da će je zvati.
Zato i provjeravam.
Kod nas u MZ dobili obavijest da popisu interesente za vakcinaciju, navodno bi trebala biti vakcinacija u prostorijama MZ ali to nije sigurno, ili samo zele vidjeti ko je zainteresovan za vakcinaciju.
Na obavijesti stoji da ce vakcinacija biti u prostorijama MZ, do sutra trebaju skupiti imena, pise i da ce za nepokretne odobe organizovati mobilne timove ali zaposlenici MZ jos nemaju nikakve detaljnije informacije. Jedino pitaju za neka eventualna oboljenja i koju vakcinu zelis primiti.
Pa eto, da znate da je moguce da ce se uskoro vakcinacija vrsiti i lokalno po mjesnim zajednicama.
Kaze mi zenska da uglavnom ljudi traze Pfizer ili Sinopharm, niko ili malo ko zeli AZ.
travar wrote: ↑19/08/2021 10:47
Kad je bila na vakcinaciji, pitala je hoće li je pozvati na re-vakcinaciju, kaže zvaće vas.
Pitala ako je ne pozovu, može li doći kad istekne 28 dana, samo su joj ponovili da će je zvati.
Zato i provjeravam.
Mojim starcima rekli da ce dobiti poziv, nista dobili nisu, ja ih vozio kad je istekao 28. dan da prime, primljeni bez problema.
dječak sa šibicama wrote: ↑19/08/2021 13:46
Svugdje se nudi izbor, do pet vakcina koliko sam citao, samo kod nas onu sto ljudi od nje masovno dobijaju temperaturu i ostale nuspojave.
Ne bi vjerovao koliko ljudi znam koji su se vakcinisali Pfizerom pa ih druga doza satrala samo tako...
Tako da ono niđe veze. Temperatura je normalna reakcija tijela na vakcinu jer ti ubrizgaju "živi" virus u manjim količinama i tijelo se izbori s tim.
travar wrote: ↑19/08/2021 10:47
Zato i provjeravam.
Mojim starcima rekli da ce dobiti poziv, nista dobili nisu, ja ih vozio kad je istekao 28. dan da prime, primljeni bez problema.
Ne treba vise cekati ni na kakav poziv, ko hoce da se vakcinise pravac Zetra....
dječak sa šibicama wrote: ↑19/08/2021 13:46
Svugdje se nudi izbor, do pet vakcina koliko sam citao, samo kod nas onu sto ljudi od nje masovno dobijaju temperaturu i ostale nuspojave.
Ne bi vjerovao koliko ljudi znam koji su se vakcinisali Pfizerom pa ih druga doza satrala samo tako...
Tako da ono niđe veze. Temperatura je normalna reakcija tijela na vakcinu jer ti ubrizgaju "živi" virus u manjim količinama i tijelo se izbori s tim.
On misli samo od AZ se dobije temperatura, a jos je i donirana, znaci odmah ne valja
Nisam nesto upratio da se neko zalio na sinopharm.. Stari primio prije dvadesetak dana prvu dozu AZ.. Nije imao te temperature i bolove.. Zalio se jedno heftu da je usporen, da ima manje energije.. Nakon heftu dobar skroz.. Inace, od par starijih ljudi sam cuo slicno.. Da nisu imali neke simtome osim te malaksavosti od nekoliko dana..