Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neko religijsko predstavništvo Mennonite je akta prije 2 godine optužila da je od Fadila dobila 2,4 miliona KM. Ispostavilo se da ih je dobila od Trumpa. Ili neko Kuwajtsko udruženje je optuženo za grdne milione iz budžeta, ispostavilo se ne iz Fadilovog.....
Akta crpi podatke od FIA. Ta stavka koja se ovde prezentira je iz GO, i može se odnositi na bilo šta.
Evo recimo kod Slobode, oni su jednostrano otpisali dugove prema Poreznoj, jesu li im to ti prihodi iz Budžeta
iz budzeta opstine, posto kontrolu nad svim drzavnim preduzecima imaju sarajevo mostar i banjaluka i posto nema zakona o sportu, opstina tuzla je odlucila da pomogne radnickom sportskom drustvu slobofda. sta nije jasno? nje dajete vi nit iz vaseg budzeta ide i marka za slobodu.
sumirprimus wrote: ↑17/08/2021 12:15
iz budzeta opstine, posto kontrolu nad svim drzavnim preduzecima imaju sarajevo mostar i banjaluka i posto nema zakona o sportu, opstina tuzla je odlucila da pomogne radnickom sportskom drustvu slobofda. sta nije jasno? nje dajete vi nit iz vaseg budzeta ide i marka za slobodu.
Meni je drago da je Sloboda dobila baš onoliko koliko piše iz budžeta TK, a imam razloga da sumnjam u ove podatke i mislim da ste nažalost dobili manje iz budžeta TK. Nad državnim preduzećima kontrolu ima Vlada BiH, a nad kantonalnim preduzećima Kantoni, uključivo TK (osim onih koje ste podrvgli javno - privatnom partnerstvu). Pa te molim da se kaneš patetike.
pa nas nema 30 godina ni u drzavnim ni u federalnim instituacijama, a 90% vremena ni u kantonalnim, prema gorazdu se potrosi 80ak miliona u rupu za gljive, a koliko se potrosilo naputeve u tk?
koliko u sport i terene? koliko u obrazovanje? i tako redom.
opravdano smo nezadovoljni i istrfrustrirani odnosm drzave, bar ovog sarajevko bosnjackog dijela.
sumirprimus wrote: ↑17/08/2021 12:30
pa nas nema 30 godina ni u drzavnim ni u federalnim instituacijama, a 90% vremena ni u kantonalnim, prema gorazdu se potrosi 80ak miliona u rupu za gljive, a koliko se potrosilo naputeve u tk?
koliko u sport i terene? koliko u obrazovanje? i tako redom.
opravdano smo nezadovoljni i istrfrustrirani odnosm drzave, bar ovog sarajevko bosnjackog dijela.
Nisam advokat vlasti i ne bih ulazio u polemike na temi o kojoj ne znam dovoljno. Koliko mi je poznato, znam da se i vama alocira po zakonu, ali je problem što koeficijent nije u skladu sa brojem stanovnika TK, i što se mene tiče volio bih da se ta nepravda ispravi.
sumirprimus wrote: ↑17/08/2021 12:39
znaci zesci ot, i rizik od banovica u trenucima dok smo prvi na tabeli, dosta je
Ako je meni upućeno, stvarno ne kontam. Za banoviće mi je svejedno, rijetko pišem. Slobodi se divim kako lagano rješava porezne dugove, jednim potezom pera.
S druge strane, slažem se s tobom da TK može biti nezadovoljna u raspodjeli javnih prihoda, i nadam se da će nepravda biti ispravljena. Ne znam šta ja drugo mogu?
U subotu od 17 sati sastaju se Leotar i Posušje, u 19 sati na Tušnju počinje okršaj Slobode i Sarajeva, a od 21 sat u Mostaru će snage odmjeriti Zrinjski i Tuzla City.
Nedjeljni program otvorit će Rudar Prijedor i Borac (17 sati). Dva sata kasnije u Bijeljini igraju Radnik i Željo, a zavjesu na šesto kolo spustit će Široki Brijeg i Velež.
Mečeve iz Prijedora, Mostara i Širokog Brijega prenosi Arena Sport, a susrete iz Tuzle i Bijeljine platforma Moja TV.