Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#2226 Re: Povorka ponosa

Post by Bodkin »

Bloo wrote: 16/08/2021 21:42
Dozer wrote: 16/08/2021 21:39 OK. Dakle, djetetu ce, po tebi, biti bolje ako ga odgajaju dva oca ili dvije majke ili 2 transvestita ili neki biseksualni par koji ce se taslaciti cas s ovim, cas s onim, nego da bude u domu i "domac"? Cestitam.
JEsi li ti normalan?

znaci par koji je u braku i monogaman je, ce se taslaciti sa svima i pred svima jer pripada LGBTQIA populaciji?

Hajd cao.
Pa mislim i ti po defaultu mislis da ce taj monogamni par biti dobar roditelj, ne ulazeci u to koliko ce to dijete propatiti u ovakvoj ksenofobnoj okolini. Pa djeca pogresne nacionalnosti jebeno prolaze, a ne djeca gejeva ili lezbejki. O ostatku abecede ne treba trositi rijeci. Njima ne treba dati ni ono sto treba LG populaciji
Bloo
Globalna šefica

#2227 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Bodkin wrote: 16/08/2021 21:45

JEsi li ti normalan?

znaci par koji je u braku i monogaman je, ce se taslaciti sa svima i pred svima jer pripada LGBTQIA populaciji?

Hajd cao.
Pa mislim i ti po defaultu mislis da ce taj monogamni par biti dobar roditelj, ne ulazeci u to koliko ce to dijete propatiti u ovakvoj ksenofobnoj okolini. Pa djeca pogresne nacionalnosti jebeno prolaze, a ne djeca gejeva ili lezbejki. O ostatku abecede ne treba trositi rijeci. Njima ne treba dati ni ono sto treba LG populaciji
NE mislim, niti sam rekla. Ja nisam generalisala kao Dozer niti imam sulude ideje da se takvi ljudi seksaju sa svima. Znam te parove. Ima ih svakakvih. Kao i hetero brakova.
Ali valjda se prode jebena procjena prije nego dobijes dijete for fucks sake.
Dozer

#2228 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Dozer wrote: 16/08/2021 21:39 OK. Dakle, djetetu ce, po tebi, biti bolje ako ga odgajaju dva oca ili dvije majke ili 2 transvestita ili neki biseksualni par koji ce se taslaciti cas s ovim, cas s onim, nego da bude u domu i "domac"? Cestitam.
JEsi li ti normalan?

Hajd cao.
Cini mi se da ipak ti nisi bas u vinklu... Istospolni par moze biti monogaman do besvijesti, ali i dalje nije normalni prirodni par. Pri tome ne kazem da LGBT ljudi nisu normalni kao ljudi, nego samo da to nisu normalni prirodni parovi.

Takodjer, nisu ni bolesni. To je naprosto tako, takvi su se rodili, i to je to. Nema lijela za to, kao sto ga nema ni za heteroseksulanost. To je naprosto tako, i za njih je to njihovo prirodno stanje. Medjutim, ako su vec prihvatili da su takvi, a prihvatam i ja (poznajem ih raznih, kako vec rekoh, i sasvim normalno komuniciramo, druzimo se, sve ok), tj. da im je to prirodno stanje, onda bi trebalo da prihvate i ostatak tog prirodnog stanja, poput cinjenice da neki od njih u paru ne mogu imati vlastitu djecu, ali da takodjer nije normalno ni da ih usvajaju.

I, vjerovala ili ne, vecina ovih koje poznajem, i M i Z, uopste nisu za usvajanje djece.
Bodkin

#2229 Re: Povorka ponosa

Post by Bodkin »

Bloo wrote: 16/08/2021 21:48
Bodkin wrote: 16/08/2021 21:45

NE mislim, niti sam rekla. Ja nisam generalisala kao Dozer niti imam sulude ideje da se takvi ljudi seksaju sa svima. Znam te parove. Ima ih svakakvih. Kao i hetero brakova.
Naravno. I poenta je sto se toliko forsira usvajanje djece i kako je djeci bolje u toj porodici nego u domu, kao da toliko ima djece za usvjanje i nedovoljno hetero brakova
e__

#2230 Re: Povorka ponosa

Post by e__ »

MorningStar wrote: 16/08/2021 21:32 Zasto bi ga ubilo ?
“I'm a product of your mind. I'm a product of what you've been thinking
And you should be ashamed for what's going on in your head!” — Jesus on Extasy, “Assassinate Me”

Ako mislis da ce odgajati djete tako jer su pederi, do tebe je…

Volim zene (well, jednu) ali to me ne cini nista boljim, niti znaci da bi ja bio nesto bolji otac… sudi ljudima po njihovim djelima, a ne po tome jesu li pederi ili nisu. I nemoj misliti da pederi moraju biti feminizirani, tipa “Just Jack”, ili “Deen”… iako nema nista lose ni tu. Ali, eto… ima ljudi kojima smetaju.
Bloo
Globalna šefica

#2231 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Dozer wrote: 16/08/2021 21:48

JEsi li ti normalan?

Hajd cao.
Cini mi se da ipak ti nisi bas u vinklu... Istospolni par moze biti monogaman do besvijesti, ali i dalje nije normalni prirodni par. Pri tome ne kazem da LGBT ljudi nisu normalni kao ljudi, nego samo da to nisu normalni prirodni parovi.

Takodjer, nisu ni bolesni. To je naprosto tako, takvi su se rodili, i to je to. Nema lijela za to, kao sto ga nema ni za heteroseksulanost. To je naprosto tako, i za njih je to njihovo prirodno stanje. Medjutim, ako su vec prihvatili da su takvi, a prihvatam i ja (poznajem ih raznih, kako vec rekoh, i sasvim normalno komuniciramo, druzimo se, sve ok), tj. da im je to prirodno stanje, onda bi trebalo da prihvate i ostatak tog prirodnog stanja, poput cinjenice da neki od njih u paru ne mogu imati vlastitu djecu, ali da takodjer nije normalno ni da ih usvajaju.

I, vjerovala ili ne, vecina ovih koje poznajem, i M i Z, uopste nisu za usvajanje djece.
Hvala ti na lijepom cascenju :) nisam ocekivala od tebe. Da sam retardirana i sa nisam u vinklu.
Ti imas svoje misljenje, ja svoje.
Ja sam obrazlozila zasto mislim da jedan "neprirodni" par treba da usvoji. Ne usvaja se tek tako sto usetas u dom i uzmes dijete.
Za razliku od heteroseksualnih parova koji se mogu razmnozavati i bez ikakvih limita i tusnuti dijete u dom. Jer jbg...
Ja govorim o situaciji gdje situirani, psihicki i fizicki zdrav par iz te populacije (L i G) zeli da usvoji dijete i prode priovjere i procjene i pruzi djetetu priliku za zivot. U nekom normalnom drustvu. Gdje hetero roditelji nece uciti dijete rijecima tipa peder i lezbaca i balija i ustasa...retard...idiot...debil...
Ti spominjes neko taslacenje i promiskuitet.
Mislim da je do tebe.
I dzabe se ti normalno druzis sa nekim, ako sugovorniku govoris da je retardiran jer pokusava da ti ukaze na nesto.
MorningStar

#2232 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

e__ wrote: 16/08/2021 21:51
MorningStar wrote: 16/08/2021 21:32 Zasto bi ga ubilo ?
“I'm a product of your mind. I'm a product of what you've been thinking
And you should be ashamed for what's going on in your head!” — Jesus on Extasy, “Assassinate Me”

Ako mislis da ce odgajati djete tako jer su pederi, do tebe je…

Volim zene (well, jednu) ali to me ne cini nista boljim, niti znaci da bi ja bio nesto bolji otac… sudi ljudima po njihovim djelima, a ne po tome jesu li pederi ili nisu. I nemoj misliti da pederi moraju biti feminizirani, tipa “Just Jack”, ili “Deen”… iako nema nista lose ni tu. Ali, eto… ima ljudi kojima smetaju.
A sta formira misljenje ? Ili ti product of the mind ??
Bloo
Globalna šefica

#2233 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Bodkin wrote: 16/08/2021 21:50
Bloo wrote: 16/08/2021 21:48

Naravno. I poenta je sto se toliko forsira usvajanje djece i kako je djeci bolje u toj porodici nego u domu, kao da toliko ima djece za usvjanje i nedovoljno hetero brakova
Imas i neplodnih hetero parova u braku koji ne zele da usvoje dijete iako zele potomstvo. Iz ponekad suludih razloga: ne znamo mu "genetski materijal" i to je "tude dijete". Ne razumijem, ne mogu im promijeniti misljenje i nije mi jasno. Ali opet bolje da ne usvoje dijete takvi jer sumnjam da ce dijete dobiti priliku za normalan razvoj.
Dozer

#2234 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Bloo wrote: 16/08/2021 21:53

Hvala ti na lijepom cascenju :) nisam ocekivala od tebe. Da sam retardirana i sa nisam u vinklu.
Ti imas svoje misljenje, ja svoje.
Ja sam obrazlozila zasto mislim da jedan "neprirodni" par treba da usvoji. Ne usvaja se tek tako sto usetas u dom i uzmes dijete.
Za razliku od heteroseksualnih parova koji se mogu razmnozavati i bez ikakvih limita i tusnuti dijete u dom. Jer jbg...
Ja govorim o situaciji gdje situirani, psihicki i fizicki zdrav par iz te populacije (L i G) zeli da usvoji dijete i prode priovjere i procjene i pruzi djetetu priliku za zivot. U nekom normalnom drustvu. Gdje hetero roditelji nece uciti dijete rijecima tipa peder i lezbaca i balija i ustasa...
Ti spominjes neko taslacenje i promiskuitet.
Mislim da je do tebe.
I dzabe se ti normalno druzis sa nekim, ako sugovorniku govoris da je retardiran jer pokusava da ti ukaze na nesto.
Ama ne castim te bona, sta se lozis odma'. Nego samo u tvom stilu - ja nisam normalan, ti nisi u vinklu. :D
A nikome nisam rekao da je retardiran, nego da komunikacija izgleda kao da pricam s takvima, ne i da neko to jeste. Jbg, 5x ponavljam jedno te isto, a ti i pojedini me i dalje ubjedjujete da sam napisao nesto sto s glave nisam.
Ne zajebavaj. I sama znas da ja nisam taj tip.

To taslacenje se odnosilo na B i T parove, ne L i G, pobogu...

A ne mozemo se sloziti. Naprosto mislim da L, a pogotovo G parovi ne trebaju imati mogucnost usvajanja djece, i to je to. Ali samo to. Sve ostalo im treba omoguciti kao i svakome drugom, nemam nista protiv toga.
Last edited by Dozer on 16/08/2021 22:02, edited 1 time in total.
e__

#2235 Re: Povorka ponosa

Post by e__ »

MorningStar wrote: 16/08/2021 21:53 A sta formira misljenje ? Ili ti product of the mind ??
TV, Internet, itd… ne vidim zasto bi mislio da bi neko bio drugaciji samo zato sto je peder.

Sasvim je moguce da je neko 1:1 kopija Hollywood gay trope-a, ili da je Butch lezbejka, ali to ne znaci da su drugaciji od tebe u bilo kojem pogledu. Pa cak i kada je rijec o drugim pederima. Mozda ne vole druge pedere, itd…

Ne bi trebao koristiti ovu rijec pederi toliko, ali vala, isto ko da neki ne razumiju da je vaznije da djete odraste u ljubavi nego da razmisljate o okolini. Jer stvarno ne radite nista lose ni u kakvom pogledu. Pa onda ispada da ih samo mozete vidjeti ko dosadne pedere, a ne kao ljudsko bice.
Bodkin

#2236 Re: Povorka ponosa

Post by Bodkin »

Bloo wrote: 16/08/2021 21:55
Bodkin wrote: 16/08/2021 21:50

Imas i neplodnih hetero parova u braku koji ne zele da usvoje dijete iako zele potomstvo. Iz ponekad suludih razloga: ne znamo mu "genetski materijal" i to je "tude dijete". Ne razumijem, ne mogu im promijeniti misljenje i nije mi jasno. Ali opet bolje da ne usvoje dijete takvi jer sumnjam da ce dijete dobiti priliku za normalan razvoj.
Pa ti ljudi i ne zele da usvoje djecu, sama kazes. Ja mogu shvatiti borbu za prava na brak, nasljedstvo, partnerstvo itd. Tu ih podrzavam. Ali forsiranje usvajanje djece je glupost totalna. Pa i na zapadu broj LG brakova koji usvoje djecu se mjeri u promilima. Sva ostala slova abecede ne trebaju imati ni ovo iznad
Hakiz

#2237 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

MorningStar wrote: 16/08/2021 21:39
Hakiz wrote: 16/08/2021 21:37

Zašto bi ti vaspitavao svoje dijete da koristi "alate" kao što je tenk jer tenk služi samo zato da uništi i/ili ubije?

Čim bi vaspitavao dijete da se "igra" tenkom, to znači da ga želiš naučiti da ubija.
Normalno,u odbrani sebe,porodice i drzave da ubija tako je.
Pederi ne brane sebe, porodicu i državu?

A drugo, hoćeš reći da krojači koji šiju uniforme, kuhari, stolari, zidari, informatičari, obućari, mašinci itd ne učestvuju u odbrani. Samo oni koji pucaju brane, svi ostali su šta, smetnja, dezerteri?

Da mi je samo vidjeti koliko bi pucači efikasno branili kada ne bi jeli 2 sedmice.

A kuhar koji hrani pucača, ili krojač koji mu šije uniformu, čizme božesačuvajisakloni peder...
MorningStar

#2238 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

e__ wrote: 16/08/2021 22:02
MorningStar wrote: 16/08/2021 21:53 A sta formira misljenje ? Ili ti product of the mind ??
TV, Internet, itd… ne vidim zasto bi mislio da bi neko bio drugaciji samo zato sto je peder.

Sasvim je moguce da je neko 1:1 kopija Hollywood gay trope-a, ili da je Butch lezbejka, ali to ne znaci da su drugaciji od tebe u bilo kojem pogledu. Pa cak i kada je rijec o drugim pederima. Mozda ne vole druge pedere, itd…

Ne bi trebao koristiti ovu rijec pederi toliko, ali vala, isto ko da neki ne razumiju da je vaznije da djete odraste u ljubavi nego da razmisljate o okolini. Jer stvarno ne radite nista lose ni u kakvom pogledu. Pa onda ispada da ih samo mozete vidjeti ko dosadne pedere, a ne kao ljudsko bice.
Jel stvarno ? Pa znam ja licno i lezbejki i homoseksualaca i nekim slucajem niti jedan/na od njih nema potrebu da mase zastavama i pisti govoreci da je gey. Ti mislis da meni smetaju homoseksualci itd ?? Ne nego samo NVO agenda koja promovise raspad drustvenog uredjenja,porodice,forsiranje nekih "prava" da mijenjas spol i da te oslovljavaju kako ti padne na pamet, da hoda u haljini dok cuna visi te usvajaju djecu ,dobijaju obavezno garantovana mjesta na poslovima jer mora tako radi ravnopravnosti dakle meritokratija u kanal itd itd
MorningStar

#2239 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Hakiz wrote: 16/08/2021 22:09
MorningStar wrote: 16/08/2021 21:39

Normalno,u odbrani sebe,porodice i drzave da ubija tako je.

A drugo, hoćeš reći da krojači koji šiju uniforme, kuhari, stolari, zidari, informatičari, obućari, mašinci itd ne učestvuju u odbrani. Samo oni koji pucaju brane, svi ostali su šta, smetnja, dezerteri?

Da mi je samo vidjeti koliko bi pucači efikasno branili kada ne bi jeli 2 sedmice.

A kuhar koji hrani pucača, ili krojač koji mu šije uniformu, čizme božesačuvajisakloni peder...
I sta je problem u svemu tome ? Svako svoje mjesto po izboru i sposobnosti ? Jel sad trebamo onda krojaca odlikovat za hrabrost u borbi jer on smatra da zasluzuje i to mu je pravo ?
Bloo
Globalna šefica

#2240 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Bodkin wrote: 16/08/2021 22:04 Pa ti ljudi i ne zele da usvoje djecu, sama kazes. Ja mogu shvatiti borbu za prava na brak, nasljedstvo, partnerstvo itd. Tu ih podrzavam. Ali forsiranje usvajanje djece je glupost totalna. Pa i na zapadu broj LG brakova koji usvoje djecu se mjeri u promilima. Sva ostala slova abecede ne trebaju imati ni ovo iznad
Da, ne zele iz pomalo cudnih razloga. :mrgreen: Mozda je genetski predodredeno da bude ubica,silovatelj, glasac SDA...
Hakiz

#2241 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Istospolni par moze biti monogaman do besvijesti, ali i dalje nije normalni prirodni par.
Možda nije uobičajen, ali je normalan prirodni par.

Odstupanje od većine ne znači da nije prirodno i normalno.
homer2go

#2242 Re: Povorka ponosa

Post by homer2go »

MorningStar wrote: 16/08/2021 22:09
Jel stvarno ? Pa znam ja licno i lezbejki i homoseksualaca i nekim slucajem niti jedan/na od njih nema potrebu da mase zastavama i pisti govoreci da je gey. Ti mislis da meni smetaju homoseksualci itd ??
Pa naravno da ti ne smetaju dok su u ilegali, manji od makovog zrna.

Licemjerje na milion potencija. Nemam ja ništa protiv ali ....
Bodkin

#2243 Re: Povorka ponosa

Post by Bodkin »

Bloo wrote: 16/08/2021 22:13
Bodkin wrote: 16/08/2021 22:04 Pa ti ljudi i ne zele da usvoje djecu, sama kazes. Ja mogu shvatiti borbu za prava na brak, nasljedstvo, partnerstvo itd. Tu ih podrzavam. Ali forsiranje usvajanje djece je glupost totalna. Pa i na zapadu broj LG brakova koji usvoje djecu se mjeri u promilima. Sva ostala slova abecede ne trebaju imati ni ovo iznad
Da, ne zele iz pomalo cudnih razloga. :mrgreen: Mozda je genetski predodredeno da bude ubica,silovatelj, glasac SDA...
Ne kontam :D cusno je sto hetero parovi ne zele da imaju/usvoje djecu?
Hakiz

#2244 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

MorningStar wrote: 16/08/2021 22:10
Hakiz wrote: 16/08/2021 22:09

I sta je problem u svemu tome ? Svako svoje mjesto po izboru i sposobnosti ? Jel sad trebamo onda krojaca odlikovat za hrabrost u borbi jer on smatra da zasluzuje i to mu je pravo ?
Bez krojača nema ni heroja. Ne možeš omalovažavati nikoga.

Da bi mašina dobro radila, svaki zupčanik je jednako bitan.
MorningStar

#2245 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Hakiz wrote: 16/08/2021 22:17
MorningStar wrote: 16/08/2021 22:10

Bez krojača nema ni heroja. Ne možeš omalovažavati nikoga.

Da bi mašina dobro radila, svaki zupčanik je jednako bitan.
Al heroj je heroj , inace nebi se zvao heroj - to sto danas izvaljuju heroji u bijelom ovom i onom samo pokazuje kako jeftina rijec postaje.
Bloo
Globalna šefica

#2246 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Bodkin wrote: 16/08/2021 22:17
Bloo wrote: 16/08/2021 22:13

Ne, nije to cudno. Vec da u pojedinim slucajevima navedu da ne zele jer nisu sigurni u "kvalitet genetskog materijala" - kao da su roditelji silovatelja, ubice i psihopata i sami takvi . :mrgreen:
Meni je ok kad ljudi ne zele da usvoje dijete. Ne zele da odgajaju tude dijete. Ali ovaj razlog mi je onako cudan...elem nije tema. :)
ExNihilo

#2247 Re: Povorka ponosa

Post by ExNihilo »

Hakiz wrote: 16/08/2021 22:13
Istospolni par moze biti monogaman do besvijesti, ali i dalje nije normalni prirodni par.
Možda nije uobičajen, ali je normalan prirodni par.

Odstupanje od većine ne znači da nije prirodno i normalno.
Prirodna je i mentalna retardacija, ali nije normalna. Dakle, prirodno =/= normalno.
Riddle

#2248 Re: Povorka ponosa

Post by Riddle »

Ovako djeca vide svijet. Da im roditelji imaju drugacije stavove, ovo se ne bi desilo. Ja sam ubijedjen da i 2 mame ne bi bilo problem da to odraslim nije problem.
MorningStar

#2249 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

homer2go wrote: 16/08/2021 22:15
MorningStar wrote: 16/08/2021 22:09
Jel stvarno ? Pa znam ja licno i lezbejki i homoseksualaca i nekim slucajem niti jedan/na od njih nema potrebu da mase zastavama i pisti govoreci da je gey. Ti mislis da meni smetaju homoseksualci itd ??
Pa naravno da ti ne smetaju dok su u ilegali, manji od makovog zrna.

Licemjerje na milion potencija. Nemam ja ništa protiv ali ....
Sto su u ilegali dodje djevojka sa djevojkom i super sta sad ? Jel treba da nosi duginu zastavu i ljudi se u hodu da i tako bi se osjecale ispunjeno i slobodno ? Pa ljubis (ne mislim na cmok cmok)li se ti sa zenom/djevojkom po ulici ???
Bodkin

#2250 Re: Povorka ponosa

Post by Bodkin »

Bloo wrote: 16/08/2021 22:19
Bodkin wrote: 16/08/2021 22:17

Ne, nije to cudno. Vec da u pojedinim slucajevima navedu da ne zele jer nisu sigurni u "kvalitet genetskog materijala" - kao da su roditelji silovatelja, ubice i psihopata i sami takvi . :mrgreen:
Meni je ok kad ljudi ne zele da usvoje dijete. Ne zele da odgajaju tude dijete. Ali ovaj razlog mi je onako cudan...elem nije tema. :)
I takvi su u promilima. A i necu ja ulaziti ljudima u razloge
Post Reply