Haj ne rise.
Daj suvisli razlog zbog kojeg se istospolnim parovima treba omoguciti usvajanje djece.
Haj ne rise.
da li ti shvatas da je su upravo ovakvi postovi pravi razlog za parade. upravo to sto dijete nece imati problema u takvoj porodici, nego ce ti isti problemi biti uzrokovani od takvih kao ti, kao i ostalih koji govore ovo isto od pocetka teme...Dozer wrote: ↑16/08/2021 21:01Netacno. Neka ih, neka zive svoje zivote, neka se vjencacaju, jebu ko s kim i kako hoce, radjaju sebi djecu (ko moze), ali usvajanje tudje djece ne.
Sta je tu diskriminacija?
Razmislja li iko o tom djetetu kada odraste...? Dodje u skolu i shvati da mu drugovi i drugarice imaju mamu i tatu, a on/a ima dvije mame ili dva oca...?
Ima li igdje djeteta u toj vasoj "nediskriminatornoj" prici?

Ne trazi niko da mu se da dijete, nego da ima identicnu sansu za usvajanje kao i drugi u istoj situaciji. To se zove ukidanje diskriminacije.MorningStar wrote: ↑16/08/2021 21:09Kome nije jasno to za seksualnu atrakciju ? Niko ni ne tvrdi drugacije pa normalno da homoseksualce itd privlace osobe istog spola itd. Al ne mozes smatrati ja imam pravo na djecu jer ... Eto imam pravo i sad hocu da mi date jedno dijete. Hocu i ja da sam prvak u deadliftu pa ne ide - kome da se obratim za to pravo ?e__ wrote: ↑16/08/2021 21:04
Jasta… sigurno nije do toga sto hoce da zivi normalno, bez razmisljanja hoce li ju neko gledati manje vrijednom, ili vrijedjati radi seksualne orijentacije. Ako ne objasnite ljudima da je sasvim moguce da imate emotivnu ili seksualnu atrakciju prema istom spolu. Kako ce te onda imati bilo kakav suzivot?! Sto ce biti sakriveno? Radi cega? Niti se ima cega stidjeti, niti je abnormalno. Ne vidim da iko trazi prinudnu kastraciju silovatelja i pedofila. Ili da se oni necega stide… jok. Nego, eto… “pederi traze neka prava”.
Mnogim ljudima nije jasno.MorningStar wrote: ↑16/08/2021 21:09
Kome nije jasno to za seksualnu atrakciju ? Niko ni ne tvrdi drugacije pa normalno da homoseksualce itd privlace osobe istog spola itd. Al ne mozes smatrati ja imam pravo na djecu jer ... Eto imam pravo i sad hocu da mi date jedno dijete. Hocu i ja da sam prvak u deadliftu pa ne ide - kome da se obratim za to pravo ?
Tom "djetetu" je danas 27 godina, udana, ima svoje dijete, a maminu curu je upoznala sa 17-18. Svjesna svega bila.
Ako iz svega sto napisah do sad nisi ovo shvatio, onda...jbg... do tebe je.belfy wrote: ↑16/08/2021 21:13da li ti shvatas da je su upravo ovakvi postovi pravi razlog za parade. upravo to sto dijete nece imati problema u takvoj porodici, nego ce ti isti problemi biti uzrokovani od takvih kao ti, kao i ostalih koji govore ovo isto od pocetka teme...Dozer wrote: ↑16/08/2021 21:01
Netacno. Neka ih, neka zive svoje zivote, neka se vjencacaju, jebu ko s kim i kako hoce, radjaju sebi djecu (ko moze), ali usvajanje tudje djece ne.
Sta je tu diskriminacija?
Razmislja li iko o tom djetetu kada odraste...? Dodje u skolu i shvati da mu drugovi i drugarice imaju mamu i tatu, a on/a ima dvije mame ili dva oca...?
Ima li igdje djeteta u toj vasoj "nediskriminatornoj" prici?
dovoljno ti je zamisliti scenu kako neki redneck tata pred svojom djecom prica o djetetu koje ide sa njima u skolu kako je odgajano od strane pedercina... ostalo zamisli sam.
evo i pitanje za tebe. da imas dijete koje ide u skolu sa djetetom usvojenim od strane dvojice pedera kako bi svom djetetu objasnio zasto to dijete nema tatu i mamu i kako da se ponasaju prema njemu?
Ok, da probamo na drugi nacin.Dozer wrote: ↑16/08/2021 21:16Tom "djetetu" je danas 27 godina, udana, ima svoje dijete, a maminu curu je upoznala sa 17-18. Svjesna svega bila.
Mislim.... upinjete se u glupost koju ni sami ne znate objasniti.
Dajte razloge zbog kojih im treba dozvoliti usvajanje tudje djece LGBT parovima.
Samo mi nemojte navoditi "zbrinjavanje" i "udomljavanje", jer to nisu kerovi.
Isti oni koji finansiraju 1000 policajaca da cuva lgbt.Bloo wrote: ↑16/08/2021 21:22Ok, da probamo na drugi nacin.Dozer wrote: ↑16/08/2021 21:16
Tom "djetetu" je danas 27 godina, udana, ima svoje dijete, a maminu curu je upoznala sa 17-18. Svjesna svega bila.
Dajte razloge zbog kojih im treba dozvoliti usvajanje tudje djece LGBT parovima.
Ko finansira domove za djecu bez roditeljskog staranja?
Jer je djetetu bolje sa porodicom koja ga voli i podrzava i pruza mu sve sto je potrebno za normalan psiho-fizicki razvoj pa makar to bila dvojica tata nego da bude jebeni domac.
Vodimo rat a ne ljubav, je li?
Mogu traziti to je njihovo pravo. Moje misljenje je da trebaju dobiti sva ista prava (brak, nasljedatvo itd) ali ne usvajanje djeceultima_palabra wrote: ↑16/08/2021 21:16Ne trazi niko da mu se da dijete, nego da ima identicnu sansu za usvajanje kao i drugi u istoj situaciji. To se zove ukidanje diskriminacije.MorningStar wrote: ↑16/08/2021 21:09
Kome nije jasno to za seksualnu atrakciju ? Niko ni ne tvrdi drugacije pa normalno da homoseksualce itd privlace osobe istog spola itd. Al ne mozes smatrati ja imam pravo na djecu jer ... Eto imam pravo i sad hocu da mi date jedno dijete. Hocu i ja da sam prvak u deadliftu pa ne ide - kome da se obratim za to pravo ?
Isto kao sto Dervo i Jakob ne traze stolicu u predsjednistvu nego da im se omoguci da se mogu kandidovati.
Pa da tvoje ubije moje?MorningStar wrote: ↑16/08/2021 21:29Ti odgoji dijete kao ti dole na slici ja cu pokusati ipak kao ovi na snimku![]()
Zasto bi ga ubilo ?Hakiz wrote: ↑16/08/2021 21:31Pa da tvoje ubije moje?MorningStar wrote: ↑16/08/2021 21:29
Ti odgoji dijete kao ti dole na slici ja cu pokusati ipak kao ovi na snimku![]()
Heterogena grupa neka usvaja djecu iz svoje, a ovi druge iz svoje. Nije posteno da ovi drugi koriste proizvode prve grupe dok oni "hlade" mindje i muda. Posteno.Dozer wrote: ↑16/08/2021 20:26 Ili ne citas sta napisem, ili ne kontas. L par sebi moze roditi dijete. Ako ne moze ni prirodno ni neprirodno - sorry. Nema djece, i to je to. Nema ni usvajanja.
Isto vazi i za sve ostale istospolne.
Opet - sta je nejasno?
I ne, sto se mene tice nije ok da L par ima djecu, ali niko ih ne moze sprijeciti da sebi rode, ako mogu.
Dakle, stvar je vrlo jednostavna - ko moze sebi roditi, neka radja. Usvajanje ne.
OK, da probamo na treci nacin. Daj mi razloge zbog kojih LGBT parovima treba odobriti usvajanje djece.Bloo wrote: ↑16/08/2021 21:22Ok, da probamo na drugi nacin.Dozer wrote: ↑16/08/2021 21:16
Ko finansira domove za djecu bez roditeljskog staranja?
Zašto bi ti vaspitavao svoje dijete da koristi "alate" kao što je tenk jer tenk služi samo zato da uništi i/ili ubije?
Nism vidio da si odgovorila, sorry.
JEsi li ti normalan?