Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sanjarko wrote: ↑15/08/2021 19:20
Komaraca bruka kod sestre mi. Izujedase sestricnu. Izujedali i mene i staru. Nisu to ujedi ko nekad, nego velike kvrge gdje su ujedi tj., ubodi.
Ja vec godinama evp mislim da sam postao alergican/osjetljiv na ubode komaraca, strahota kolika kvrga se pojavi. A najgore mi na licu kad me ujede, sramota me naroda kako izgledam sa ogromnim otokom crvenim
Btw
U toku jednog parenja ženke polažu između 150 i 400 jaja i to čine do pet puta u toku godine.
Teoretski, od samo dvije krvopije moze nastati 2000 govana
Problem je kad su ljudi svo vrijeme na suncu. Ok kad se kupaš, dobro se namaži zaštitnom kremom sa visokim faktorom, ali kad izađeš iz vode, malo se osuši i hladovina. Tako ja radim na moru i nikad neizogrim.
Ne vode ljudi računa o benovima i koliko je opasno iste pržiti na suncu.
Da. I još vrlo slabo se štite, tj. mažu zaštitnom kremom s visokim faktorom.
Better Man wrote: ↑16/08/2021 00:30
Da. I još vrlo slabo se štite, tj. mažu zaštitnom kremom s visokim faktorom.
Meni su najjaci oni sto se namazu maslinovim uljem da jos vise izgore ovo posebno rade zene da potamne brzo i izgledaju bombasticno
Čista ludost.Imaš kupiti ovih krema i pekmeza za brže tamnjenje kože, ali na svakom piše upozorenje da ljudi sa osjetljivom kožom ne bi smjeli koristiti i da se prvo treba namazati visokim zaštitnim faktorom i tek na kraju, tj. kad odete s plaže i istuširate se onda se.time namažete, kao i kreme koje se koriste poslije sunčanja za hidratizaciju kože itd.
Odkad se kvarcaju u onim aparaturama za to. Neki cak prije mora. Na temu sestra mi se maze s kremom s zastitnim faktorom ili 30 ili 50, mozda s 30 i kaze nedjeluje.