Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stubrijez

#2151 Re: Povorka ponosa

Post by stubrijez »

Ja ne znam sto raji smeta to, to je jedan dan kad ti ljudi hoce da izraze svoju pripadnost. Od njihovih zahtjeva nema nista u ovoj drzavi se ne mogu sloziti ni oko daleko bitnijih da ne kazem bukvalno "gorucih" stvari eto u trenutnom kontekstu desavanja. Tako da koga sikira zaista nema sta da se sikira... Parada kao parada, nije bilo napadno kao one slike sto je neko postao, golih guzica i nakurnjaka... meni je vise smetala ona kontrapovorka bradonja i nindzi koji takvi paradiraju i namecu svoje tekovine svakodnevno i drze predavanja slabima, siromasnim i nepismenima kako ce i sta ce.
Zastozato

#2152 Re: Povorka ponosa

Post by Zastozato »

Kur'an i Biblija su izricito protiv javnog homoseksualizma, jer to je bio jedini grijeh zbog kojeg je jedan narod unisten, a to je bio Lutov a.s narod. Lutu a.s je bilo naredjeno da sam izadje pred svoj narod i da ih upozori. IZ je bila duzna organizovati mirne proteste prema islamskim ucenjima koja se temelje na Kur'anu i Sunnetu. Posto oni nisu htjeli da organizuju mirne proteste, to je uradila stranka BNS VND na celu sa prof. Saninom Musom, jer oni su bili organizatori istih i slicnih protesta prije dvije godine i ranije. Nikakvih nereda nije bilo, niko se ni s kim nije sukobio, ali bitno je ljude vrijedjati zbog njihove vjere, zbog nosnje koje nose, mada nije bilo 'nindza', a kojih je do prije dva-tri mjeseca bilo u svim ulicama, javnim prostorijama, mozda ce ih ponovo biti kad naidje novi vali, ali nindze sa maskama nisu smetala jer to nisu muslimani.
ultima_palabra

#2153 Re: Povorka ponosa

Post by ultima_palabra »

Zastozato wrote: 16/08/2021 15:58 Kur'an i Biblija su izricito protiv javnog homoseksualizma, jer to je bio jedini grijeh zbog kojeg je jedan narod unisten, a to je bio Lutov a.s narod. Lutu a.s je bilo naredjeno da sam izadje pred svoj narod i da ih upozori. IZ je bila duzna organizovati mirne proteste prema islamskim ucenjima koja se temelje na Kur'anu i Sunnetu. Posto oni nisu htjeli da organizuju mirne proteste, to je uradila stranka BNS VND na celu sa prof. Saninom Musom, jer oni su bili organizatori istih i slicnih protesta prije dvije godine i ranije. Nikakvih nereda nije bilo, niko se ni s kim nije sukobio, ali bitno je ljude vrijedjati zbog njihove vjere, zbog nosnje koje nose, mada nije bilo 'nindza', a kojih je do prije dva-tri mjeseca bilo u svim ulicama, javnim prostorijama, mozda ce ih ponovo biti kad naidje novi vali, ali nindze sa maskama nisu smetala jer to nisu muslimani.
Kur’an i Biblija su protiv svakog homoseksualizma, ne samo javnog. Posto Bog sve vidi i sve zna, nema logike da se pravi razlika izmedju javnog i tajnog.
Zastozato

#2154 Re: Povorka ponosa

Post by Zastozato »

ultima_palabra wrote: 16/08/2021 16:02
Zastozato wrote: 16/08/2021 15:58 Kur'an i Biblija su izricito protiv javnog homoseksualizma, jer to je bio jedini grijeh zbog kojeg je jedan narod unisten, a to je bio Lutov a.s narod. Lutu a.s je bilo naredjeno da sam izadje pred svoj narod i da ih upozori. IZ je bila duzna organizovati mirne proteste prema islamskim ucenjima koja se temelje na Kur'anu i Sunnetu. Posto oni nisu htjeli da organizuju mirne proteste, to je uradila stranka BNS VND na celu sa prof. Saninom Musom, jer oni su bili organizatori istih i slicnih protesta prije dvije godine i ranije. Nikakvih nereda nije bilo, niko se ni s kim nije sukobio, ali bitno je ljude vrijedjati zbog njihove vjere, zbog nosnje koje nose, mada nije bilo 'nindza', a kojih je do prije dva-tri mjeseca bilo u svim ulicama, javnim prostorijama, mozda ce ih ponovo biti kad naidje novi vali, ali nindze sa maskama nisu smetala jer to nisu muslimani.
Kur’an i Biblija su protiv svakog homoseksualizma, ne samo javnog. Posto Bog sve vidi i sve zna, nema logike da se pravi razlika izmedju javnog i tajnog.
Iz Kur'anskih ajeta i tekstova iz Biblije jasno je da je Lutov a.s narod javno cinio grijeh a od njega se trazilo da upozori svoj narod zbog toga, sto ne znaci da homeseksualnost opcenito nije grijeh, medjutim to nije jedini grijeh. Ne moze neko ko slijedi Kur'an ili Bibliju zbog svakog grijeha koji pojedinac ili grupa cine protestovati. Ovo je bila specificna situacija zbog koje je sasvim normalno odrzati miran antiskup, ali problem je sto je organizovan od strane muslimana. Za vrijeme komunizma homoseksualizam je kaznjavan zatvorom, ali to su bili lijepi fini komunisti. Opet kazem da je to trebala pokrenuti IZ na celu sa rejsom. Ne znam da li su uopce izjasnio povodom povorke, nisam upratio.
vaučer

#2155 Re: Povorka ponosa

Post by vaučer »

Treba i kontra-kontra protest protiv religija i njihovog javnog prakticiranja. U svoja četiri zida pa se moli kome god hoćeš. Pa da. :bih:
ultima_palabra

#2156 Re: Povorka ponosa

Post by ultima_palabra »

Zastozato wrote: 16/08/2021 16:25

Iz Kur'anskih ajeta i tekstova iz Biblije jasno je da je Lutov a.s narod javno cinio grijeh a od njega se trazilo da upozori svoj narod zbog toga, sto ne znaci da homeseksualnost opcenito nije grijeh, medjutim to nije jedini grijeh. Ne moze neko ko slijedi Kur'an ili Bibliju zbog svakog grijeha koji pojedinac ili grupa cine protestovati. Ovo je bila specificna situacija zbog koje je sasvim normalno odrzati miran antiskup, ali problem je sto je organizovan od strane muslimana. Za vrijeme komunizma homoseksualizam je kaznjavan zatvorom, ali to su bili lijepi fini komunisti. Opet kazem da je to trebala pokrenuti IZ na celu sa rejsom. Ne znam da li su uopce izjasnio povodom povorke, nisam upratio.
U isto vrijeme kada su komunisti slali u zatvor, na zapadu se homoseksualizam lijecio elektrosokovima i lobotomijom. Drugo vrijeme.
spinel_

#2157 Re: Povorka ponosa

Post by spinel_ »

vaučer wrote: 16/08/2021 16:31 Treba i kontra-kontra protest protiv religija i njihovog javnog prakticiranja. U svoja četiri zida pa se moli kome god hoćeš. Pa da. :bih:
Rece covjek koji se bori svakog oblika fasizma. Ili ipak nije svakog. Samo koji njemu smeta.
Bloo
Globalna šefica

#2158 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Zastozato wrote: 16/08/2021 16:25 Ovo je bila specificna situacija zbog koje je sasvim normalno odrzati miran antiskup, ali problem je sto je organizovan od strane muslimana.
Zapravo nije to problem. U ostalim zemljama proteste organiziraju ostale grupe koje pripadaju ostalim religijama koje su vecinske u toj zemlji. Ta grupacija nije vecinska, ali pripada nekoj od religija. npr Westboro Baptist Church...
Image
apsidejzi

#2159 Re: Povorka ponosa

Post by apsidejzi »

Zastozato wrote: 16/08/2021 15:58 Kur'an i Biblija su izricito protiv javnog homoseksualizma,
Koga boli klinac sta te knjige kazu u sekularnoj i demokratskoj drzavi?
fijesta7

#2160 Re: Povorka ponosa

Post by fijesta7 »

Već ’49. se progresivni dio vrha partije zalaže za dekriminalizaciju Prvi veliki prijedlog dekriminalizacije dolazi iz vrha države, iz ministarstva pravosuđa ’49. godine. Taj je prijedlog zaustavljen zalaganjem isto tako vrha države, ministarstva unutarnjih poslova. Unutar sebe država, odnosno partija, nije sigurna što napraviti. Postoje različite interpretacije što je homoseksualnost i kako se prema njoj treba odnositi u socijalističkom društvu.

51. godine u cijeloj Jugoslaviji dolazi do dekriminalizacije lezbijskog seksa;

Jedna kaže da je to oblik seksualnosti kao i svaki drugi i da ljude treba u svojoj privatnosti pustiti da rade što hoće, a drugi kažu, ne, oni su buržoaski dekadenti, otpadnici socijalizma i njih treba kažnjavati. Nije dakle postojala samo jedna linija. Nešto kasnije, 70-ih godina, ponovno imamo sastanke u centralnom komitetu na temu homoseksualnosti i ponovno postoje neka razmimoilaženja, no tada je prevladala ova druga linija prema kojoj homoseksualnost treba integrirati u socijalističku seksualnu normalnost i modernost.

https://www.telegram.hr/politika-krimin ... a-tu-temu/
Zastozato

#2161 Re: Povorka ponosa

Post by Zastozato »

apsidejzi wrote: 16/08/2021 18:39
Zastozato wrote: 16/08/2021 15:58 Kur'an i Biblija su izricito protiv javnog homoseksualizma,
Koga boli klinac sta te knjige kazu u sekularnoj i demokratskoj drzavi?
Izvukao dio moje recenice da je citiras. I to da vidim da neko uradi. Jos kad bi znao sta znaci sekularna i demokratska drzava i kakva su prava zagarantovana svima u sekularnoj i demokratskoj drzavi, pa i vjernicima, pripadnicima razlicitih religija, onda bi se dalo diskutovati. U takvoj jednoj drzavi mogao bi sudski odgovarati samo nazivajuci ljude pogrdnim imenima zbog njihovih ubjedjenja, nacina odjevanja, itd.

Napisao sam da je problem sto su muslimani odrzali antiskup kao odgovor forumusu koji je napisao da mu je smetala kontrapovorka bradonja i nindzi. Sve su to goli, tolerantni 'sekularisti'.
Dozer

#2162 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Bloo wrote: 15/08/2021 12:54
Dozer wrote: 15/08/2021 12:37
Oni mogu usvojiti. Poznajem i ovakve.

Ne mogu da vjerujem kakva se besmislena pitanja postavljaju....
Postavljam da bih sumirala tvoj stav:

Hetero par koji ne moze imati djecu prirodnim putem, moze koristiti "neprirodnu" metodu. Ako ne moze ni tu, onda moze usvojiti.
Lezbejski par moze koristiti neprirodnu metodu i usvajati (ako sam te dobro upratila) jer one su zene koje mogu ostati trudne ako zele i mogu.
Gay par ne moze nista jer je gay par.
Ne znam sta je nejasno u mom stavu - LGBT istospolni parovi ne trebaju imati mogucnost usvajanja djece. Priroda (ne bog, ja s njim nemam nista) je tacno odredila na koji nacin kod ljudi nastaje dijete. Sve mimo toga je neprirodno.
Danas nauka nudi mogucnost pomoci prirodnom putu, i to je to.

Moze li jasnije od ovoga?

Da je prirodno da dvije zene ili dva muskarca ili bilo koji istospolni par (osim L i B, pa cak i T) mogu imati vlastito dijete prirodnim putem, sve ok.
Posto to nije tako, onda je usvajanje tudjeg djetera od strane takvog para potpuno neprirodno okruzenje za to dijete.

Mozda ce oni to dijete voljeti beskrajno, omoguciti mu sve u zivotu, sve ok, ali to je i dalje neprirodno okruzenje.
Bloo
Globalna šefica

#2163 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Dozer wrote: 16/08/2021 20:16
Bloo wrote: 15/08/2021 12:54

Postavljam da bih sumirala tvoj stav:

Hetero par koji ne moze imati djecu prirodnim putem, moze koristiti "neprirodnu" metodu. Ako ne moze ni tu, onda moze usvojiti.
Lezbejski par moze koristiti neprirodnu metodu i usvajati (ako sam te dobro upratila) jer one su zene koje mogu ostati trudne ako zele i mogu.
Gay par ne moze nista jer je gay par.
Ne znam sta je nejasno u mom stavu - LGBT, a pogotovo istospolni parovi, ne trebaju imati mogucnost usvajanja djece. Priroda (ne bog, ja s njim nemam nista) je tacno odredila na koji nacin kod ljudi nastaje dijete. Sve mimo toga je neprirodno.
Danas nauka nudi mogucnost pomoci prirodnom pitu, i to je to.

Moze li jasnije od ovoga?
Moze, ovo gore sto sam ja napisala.
Nauka pomaze prirodnom putu. Ko je potreban za to -zena kao inkubator + oplodena jajna celija.
Ergo, Gay par ne moze nista, ali lezbejski par moze.

Dalje, hetero par kada iscrpi sve mogucnosti prirodne i "neprirodne" ima opciju usvajanja.
Lezbejski par iako ima opciju "neprirodnog" ako ne uspije nema pravo da usvaja iako je blizi hetero paru od gay para jer imas dva inkubatora (recimo da su oba felericna pa ne mogu "neprirodnom" metodom imati dijete).

Vidis li nesuvislost svoga stava?

Ok je da lezbejski par ima dijete jer imas dvije zene koje mogu "neprirodnim" putem imati dijete. ali ako se desi da su obje neplodne, onda jebat ga...
Dozer

#2164 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Ili ne citas sta napisem, ili ne kontas. L par sebi moze roditi dijete. Ako ne moze ni prirodno ni neprirodno - sorry. Nema djece, i to je to. Nema ni usvajanja.
Isto vazi i za sve ostale istospolne.

Opet - sta je nejasno?

I ne, sto se mene tice nije ok da L par ima djecu, ali niko ih ne moze sprijeciti da sebi rode, ako mogu.

Dakle, stvar je vrlo jednostavna - ko moze sebi roditi, neka radja. Usvajanje ne.
ultima_palabra

#2165 Re: Povorka ponosa

Post by ultima_palabra »

Dozer wrote: 16/08/2021 20:26 Ili ne citas sta napisem, ili ne kontas. L par sebi moze roditi dijete. Ako ne moze ni prirodno ni neprirodno - sorry. Nema djece, i to je to. Nema ni usvajanja.

Opet - sta je nejasno?

I ne, sto se mene tice nije ok da L par ima djecu, ali niko ih ne moze sprijeciti da sebi rode, ako mogu.

Dakle, stvar je vrlo jednostavna - ko moze sebi roditi, neka radja. Usvajanje ne.
Ima. Ko si ti da odlucujes o tome?
Bloo
Globalna šefica

#2166 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Dozer wrote: 16/08/2021 20:26 Ili ne citas sta napisem, ili ne kontas. L par sebi moze roditi dijete. Ako ne moze ni prirodno ni neprirodno - sorry. Nema djece, i to je to. Nema ni usvajanja.

Opet - sta je nejasno?

Sad nije ok ni da imaju djecu iako ima je priroda podarila tu mogucnost uz nauku? :mrgreen: Awesome.

Samo zato jer su lezbejke.

Slijedeci korak: sterilizacija lezbejki ako hoce u bracnu zajednicu.
e__

#2167 Re: Povorka ponosa

Post by e__ »

Na nama je da procijenimo jesmo li dobra osoba, ili ne.

Ako vase postojanje i vas nacin zivota ne vrijedjaju druge, onda vam niko ne moze reci da ste vi manje vrijedni jer volite Carlosa, a ne Mariju. Pogotovo jer smo svi ljudi, i imamo samo jedan zivot. Marija moze da ne moze imati djecu, a i Carlos… a mogu biti hetero par. Je li to sada znaci da su oni manje vrijedni, i ako su svi ljudi napravljeni da se samo razmnozavaju, zasto neki mogu, a neki ne. To jeste, da jesu — mogli bi.

Ne smiju se sve stvari uzimati bukvalno, pogotovo ne iz Svete knjige. Niko nije rekao da ce zivot na ovom svijetu biti lagan, i da nece biti situacija gdje cemo biti testirani.

Jednostavno, ako vi kao osoba, procitate u bilo kojoj knjizi da je svaki vid homoseksualizma haram, i da ce te osobe u pakao. Vi imate opciju da sumirate sve oko te osobe, i da dodjete do zakljucka da li njihovo postojanje, ili da budem papak i kazem “pederluk” ikome ucini zivot gorim, i da li su oni kao osoba dobri. Ako jesu… onda nije na vama da sudite, ili interpretirate bilo sta jer vas se ne tice.

Moralna odgovornost. Ali nema nista moralno u ubijanju necijeg duha, ponosa.. ili uzimanju njihovog zivota jer mozete.

Gledajte na sve kao na vasu krv i meso, i ako vam pokazu drugacije, odgovorite onako kako treba, ali ne iz ponosa, zlobe, ili gnjeva.

Summa summarum, only human on the inside.
Dozer

#2168 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

ultima_palabra wrote: 16/08/2021 20:31

Opet - sta je nejasno?

Ima. Ko si ti da odlucujes o tome?
Sta "ima"? Ja sam niko i ne odlucujem o ovome. Samo iznosim svoje misljenje.
Dozer

#2169 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Bloo wrote: 16/08/2021 20:32

Opet - sta je nejasno?

Sad nije ok ni da imaju djecu iako ima je priroda podarila tu mogucnost uz nauku? :mrgreen: Awesome.

Samo zato jer su lezbejke.

Slijedeci korak: sterilizacija lezbejki ako hoce u bracnu zajednicu.
Awesome je koliko ti spinujes ocito i jasno napisane stvari. Ili bas nemas kapaciteta da shvatis napisano....
Jos jednom - ko moze sebi roditi, neka radja, na bilo koji nacin. Ko ne moze iz ma kojeg razloga - vozdra. Nema vlastitu djecu, ali ni usvajanja tudje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2170 Re: Povorka ponosa

Post by Velkoski »

Dakle, ti ne podržavaš da hetero par usvoji dijete također ili?
Bloo
Globalna šefica

#2171 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

@Dozer

Postoji slucaj para,oboje imaju Daunov sindrom,planiraju da se vjencaju i imaju dijete.
Drzava im ne brani brak.
Problem je u razmnozavanju.
Njihovi advokati tvrde da oni imaju pravo na "bodily integrity".
Male su sanse za uspjesnu trudnocu, ali postoji. Sanse da dijete takoder ima sindrom su velike. Oni mogu imati dijete prirodnim putem.

Kako bi ti rijesio ovo?
Prisilna sterilizacija?
Pustio im da osnuju porodicu?
Bloo
Globalna šefica

#2172 Re: Povorka ponosa

Post by Bloo »

Velkoski wrote: 16/08/2021 20:40 Dakle, ti ne podržavaš da hetero par usvoji dijete također ili?
Ocito ili ja ne kontam.
moonca

#2173 Re: Povorka ponosa

Post by moonca »

:) Ovaj Dozer je imao jako dobrih postova.. razumnih.. zasto, misli da niko ne moze usvojiti -napusteno dijete. ima , jako puno slucajeva,da hetero familija s svojom djecom usvoji jedno ili dvoje .. slucaj poznatih, Angelina, Madona itd..
..
Dozer

#2174 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Hebo majku...kao da komuniciram s retardiranim ljudima..... Hajmo ovako....

L par - Ako mogu sebi roditi, neka radjaju. Nije prirodno da dijete ima dvije majke ( a mozda ce jednu zvati "tata", u skladu s njihovom mesjusobnom podjelom uloga), ali posto ga sebi mogu roditi, to im niko ne moze i ne smihe zabraniti. Usvajanje ne.

G par - Ne mogu sebi roditi, i tu je kraj price. Usvajanje ne jer je neprirodno da dijete ima dva oca. A mozda, kao i kod L, jednog bude zvao "mama", u skladu s njihovim ulogama...

B par - Sve zavisno od kombinacije, a vazi sve isto kao i za L i G.

T par, ili bilo koja kombinacija - sve isto kao i za L i G.

Hetero par - jedina prirodna varijanta koja moze i treba moci usvojiti dijete ako iz nekog razloga ne mogu imati vlastito, i ako ispunjavaju sve ostale zakonom propisane uslove.

Nijedan istospolni par ne ispunjava osnovni prirodni uslov, a to je postojanje majke i oca.

I sve sam ovo isto napisao vec jedno 10x.

Hajmo sad opet debilna pitanja....
Last edited by Dozer on 16/08/2021 20:57, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2175 Re: Povorka ponosa

Post by Velkoski »

Dakle, jasno i glasno diskriminišeš sve one koji nisu strejt. Tako reci :mrgreen:
Post Reply