Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bodkin ako sam ja dobro shvatio prica o porodici kao pravnoj stvari i tu je upravu
porodica muz zena djeca su socijalna kontrukcija
sama reprodukcija kao prirodna stvar je neupitna al to ne znaci da je automatski porodica ako su u spilji se oni razmnozavali
tu je moglo biti jedna majka 3 djece i 3 oca ili obratno i oni kao zajednica nisu znali znacenje pojma porodica
Al ako je isljucivo pravna stvar ne moze se onda to koristiti kao argument da se lgbt usvajanjem djetetu iz doma pruza normalno, prirodno porodicno okruzenje gdje imas mamu i tatu razlicitog spola.
zasto ne? trazi se pravo o braku koji je pravna stvar kao i ovo
je li prirodno da dijete raste sa jednim roditeljem?
mirsek wrote: ↑15/08/2021 13:44
Da ponovim, nemam nista protiv povorke, niti protiv gay brakova.
Usvajanje i odgajanje djece u lgbt porodici, 100% protiv.
da se razumijemo ni sam ni ja 100% za usvajanje
al kad bih birao gdje dijete da bude u domu ili usvojeno od lgbt para izabrao bih ovo drugo
kako god okrenes naici ce na osudu okoline ili ce bit domac ili djete pedera.
Svako je na svoj nacin nekome ---'cudan' shokiramo se na momenat.. no, brzo i prihvatimo....
. koliko je samo anestiziologa . npr. gay .. pa, hocete li odbiti operaciju zbog istog..
moonca wrote: ↑15/08/2021 14:02
Svako je na svoj nacin nekome ---'cudan' shokiramo se na momenat.. no, brzo i prihvatimo....
. koliko je samo anestiziologa . npr. gay .. pa, hocete li odbiti operaciju zbog istog..
gluposti pricas,svima je poznato sirom svjeta vrsnjacko nasilje o kojem se vise suti nego prica,pito bi te ja da ti kuci djete dolazi modro svaki dan a ne smije da kaze ko ga je istuko jer su mu roditelji pederi,da li bi onda takve stvari pisala.95% tvojih postova na forumu su u rangu djeteta od 10 godina.
Imali smo 1000 policajaca na ulicama, jer kako drugačije Sarajevo predstaviti Džalalabadom!? Činjenica je, a vi to ne želite priznati, da se trenutak, kad je povorku moglo osigurat' 10 policajaca, već davno desio, a danas samo potvrdio.
Za nikakve incidente i sarajevsku raju nije opravdano 1000 policajaca na ulicama, ali sve ide u svrhu propagande i ne možeš govorit' u svoje ime, a vrtit' se u toj skupini gdje se masovno vrše pozivi na progone stanovništva i diže mržnja prema ezanu, muslimanima i svim neistomišljenicima.
Kad nađeš da sam bilo šta od toga napisao ili izgovorio onda će tvoj komentar imati smisla. A i ti i svi ostali na forumu, naučite se obraćati ljudima u jednini.
Bio sam na prajdu. Bilo je par stotina ljudi. Nikakvu mržnju oko mene nisam ni čuo ni vidio ni prema ezanu niti prema muslimanima. Onaj ko je bilo šta od toga izgovorio : neka se bavi sobom i razmisli. Meni tu etiketu ovdje ne može niko zalijepiti jer ne postoje temelji za takvo nešto.
Živio i ti i svi ostali, složili se sa mnom ili ne.
Obratio bih ti se u jednini, da si ti odlučio sačuvati svoju individualnost, međutim, nisi, dio si skupine koja gura određene, vrlo štetne i zlobne stvari za društvo.
mirsek wrote: ↑15/08/2021 13:44
Da ponovim, nemam nista protiv povorke, niti protiv gay brakova.
Usvajanje i odgajanje djece u lgbt porodici, 100% protiv.
Pri odrastanju u takvoj porodici dijete nikada nece cuti svadju ni povisene tonove tj. bice mu mnogo ljepse i bolje nego u nekim tzv. normalnim porodicama.
Pored svega imace i dobro obrazovanje i sigurnu buducnos uzimajuci u obzir da su pripadnici LGBT zajednice obicno imucniji i skolovani ljudi,
naravno uzimajuci u obzir da su pravi Gay a ne obicne pedercine ko Suljo u ocima Muje...
Sad se sjetih, prije par godina je bio vrlo čest argument kako homoseksualci nikada nisu vodili ratove, zlostavljali djecu, nikada nisu pljačkali, ubijali, činili zločine, sve su to radili samo heteroseksualci, jer homoseksualci nisu u mogućnosti to da rade.
konami666 wrote: ↑15/08/2021 08:29
A svi ovi sto su protiv usvajanja - jel bolje da djeca sjede u domovima na nezbrinutu djecu? Ili je bolje da ih odgajaju bradonje i da ih tjeraju da drže nake transparente? Ili da ih odgajaju dvije mame ili dvije tate koje im mogu dati krevet i siguran dom?
Bosna je tačno još uvijek u 1600-ok godini.
2 mame i 2 tate ti ne mogu dati prirodan i normalan porodicni odgoj, tu u startu izlazes dijete poremecenim odnosima i okruzenju. No pasaran
sa koliko sam sasvim normalnih i uspješnih ljudi radio koji su odrasli u takvim zajednicama. Sto se ne može reci za većinu koja odrasta u zajednicama gdje bradonja vodi glavnu riječ. Jesi li ti iz jedne takve zajednice?
Nije mi jasno kako su dozvolili da u programu učestvuje i poruke šalje osoba koja je više puta hapšena zbog remećenja javnog reda i mira, a trčala je bez odjeće po sarajevskim ulicama.
To nikako nije dobra reklama, kada poruku šalje osoba sa poremećajem ponašanja.
S4mpion wrote: ↑15/08/2021 14:24
Nije mi jasno kako su dozvolili da u programu učestvuje i poruke šalje osoba koja je više puta hapšena zbog remećenja javnog reda i mira, a trčala je bez odjeće po sarajevskim ulicama.
konami666 wrote: ↑15/08/2021 08:29
A svi ovi sto su protiv usvajanja - jel bolje da djeca sjede u domovima na nezbrinutu djecu? Ili je bolje da ih odgajaju bradonje i da ih tjeraju da drže nake transparente? Ili da ih odgajaju dvije mame ili dvije tate koje im mogu dati krevet i siguran dom?
Bosna je tačno još uvijek u 1600-ok godini.
To jedine tri opcije?? U realnom svijetu, pitanje je koja od 20 potencijalnih udomiteljskih porodica dobija starateljstvo nad nekim sticenikom. I onda je pitanje za tebe iz 2021 godine, je li bolje da dijete ima i mamu i tatu ili "dvije tate" odnosno dvije mame.
Dijete bi trebalo da ide u ono okruženje koje mu može pružiti najbolji život i ljubav bez obzira koja spolna kombinacija roditelja je u pitanju. Nažalost to nije slučaj jer je strašan broj djece koja ne bivaju udomljena. Tako da ako ti je argument da je bolje da ima tatu i mamu koji će dijete mlatiti i neće mu pružiti mogućnost da postigne ista u životu nego istospolni partneri koji će mu pružiti ljubav i podršku i mogućnost da postane nešto u životu onda imas ozbiljan problem.
Sad se sjetih, prije par godina je bio vrlo čest argument kako homoseksualci nikada nisu vodili ratove, zlostavljali djecu, nikada nisu pljačkali, ubijali, činili zločine, sve su to radili samo heteroseksualci, jer homoseksualci nisu u mogućnosti to da rade.
Ako ne racunamo Rimske iperatore,Spartance i Aleksandra Velikog itd...
S4mpion wrote: ↑15/08/2021 14:24
Ko je ta osoba sad ??
Ne bih joj otkriv'o identitet, jer bi joj to moglo stvoriti probleme, ali vidim da su je baš izgurali. Komšije iz njenog naselja to moraju znati, cura ne može sastavit' mjesec dana, a da ne odlijepi i, umjesto kreveta u osgovarajućoj ustanovi, ona u vrhu programa, šalje poruke, dijeli lekcije.
Što si veća budala, LGBT te jače gura, zbog čega i ne čudi veliki broj raznih "pojava" u masi.
emigrazione wrote: ↑15/08/2021 14:35
Znaci mama i tata mlate djecu, a pederi ih ne mlate
Ko li je tebe rodio kada imas tako lose misljenje o mamama i tatama
Nisam mislio da djecu tuku nego tata zna ponekad mami opaliti neku roditeljsku iza usiju a mama zna poneka da se dohvati oklagije i razvije tati pitu preko ledja ili mu pretis lonac zapisti kraj glave...
Toga u LGBT zajednici nema...
Ne bih joj otkriv'o identitet, jer bi joj to moglo stvoriti probleme, ali vidim da su je baš izgurali. Komšije iz njenog naselja to moraju znati, cura ne može sastavit' mjesec dana, a da ne odlijepi i, umjesto kreveta u osgovarajućoj ustanovi, ona u vrhu programa, šalje poruke, dijeli lekcije.
Što si veća budala, LGBT te jače gura, zbog čega i ne čudi veliki broj raznih "pojava" u masi.
Mali br parova/osoba -usvaja djecu/ bebe. da bi 'pomogli' , da ih spase od zivota u ustanovi... usvajatelji zele familiju, i tako i odlucuju na koji nacin to ostvariti...
Pri odrastanju u takvoj porodici dijete nikada nece cuti svadju ni povisene tonove tj. bice mu mnogo ljepse i bolje nego u nekim tzv. normalnim porodicama.
Pored svega imace i dobro obrazovanje i sigurnu buducnos uzimajuci u obzir da su pripadnici LGBT zajednice obicno imucniji i skolovani ljudi,
naravno uzimajuci u obzir da su pravi Gay a ne obicne pedercine ko Suljo u ocima Muje...
Bilo je dosta ratnika naročito Spartanaca koji su umakali sa zada i primali.
kako god okrenes naici ce na osudu okoline ili ce bit domac ili djete pedera.
ok osuda okoline al sta je bolje za dijete
gdje bi ti prije da odrasta u domu ili kod gej para?
za zivot u domu jer se zivot domca u drustvu danasnjem vise postuje od zivota ovih drugih.imam jarana koji su sticajem okolnosti u ratu bili po domovima danas su jako uspjesni ljudi.nemojte domove gledat kroz sulju domca.
ok osuda okoline al sta je bolje za dijete
gdje bi ti prije da odrasta u domu ili kod gej para?
za zivot u domu jer se zivot domca u drustvu danasnjem vise postuje od zivota ovih drugih.imam jarana koji su sticajem okolnosti u ratu bili po domovima danas su jako uspjesni ljudi.nemojte domove gledat kroz sulju domca.
pa ne mozes gledati ni na ustanovu koja izbacuje uspjesne ljude
vise sam uvjerenja da iz domova izace veci broj sulja domaca nego profila tvog jarana
znam i ja domaca koji su ok normala zive rade al isto znam domaca koji su problemi u vise sfera