Oni kucu brane na 10 000 kilometara udaljenosti jer kasno je kad ti neprijatelj pokuca na vrata i da - vecina vojnika barem po onome sto sam ja cuo od istih nema dvojbe da se bori za svoju zemlju. Ne gledaju tu kao povukli se razocarali bla bla - nego otisli pomarali se sa onim koji su nam neprijatelji na njihovom praguNadzornik wrote: ↑15/08/2021 12:22Mozemo mi pricati svasta ali ruku na srce Ameri su strasni borci,Englezi takodje a o Njemcima je suvisno i pricati,disciplinovani,hrabri i neustrasivi.invincible1921 wrote: ↑15/08/2021 11:22
Za pare...isto ko da kazes radio 10g u firmi i kna propala, za sta sam radio? Nije ga niko tjero da ide u vojsku
Niko njih nije tjerao u rat ali ratnicnicki nagon jeste i ma kako to zvucalo cudno oni zaista svojim ucescem u borbama velicaju svoju zemlju u ocima potencijalnih protivnika jer zamisli (na stranu Holivudski filmovi u kojima ima i pola istine) kad se tako srcano bore u tudjoj zemlji zamisli samo kako bi se borili i branili svoju zemlju.
Zato i jesu tu gdje jesu bez obzira sta mi mislili o njima jer ti isti po cijelom svijetu pa tako i nama kapu kroje.
Ta doktrina je krenula od 2. Sv rata i prekida politike americkog izolacionizma.. Jer su shvatili recimo da je Njemacka pobijedila u Evropi- guess whos next.