Bloo wrote: ↑14/08/2021 20:38
Dozer wrote: ↑14/08/2021 20:30
Naravno da sqm 100% siguran. PRIRODNIM putem zna se proces.
Ako ja ne mogu imati djecu,a hetero sam, sta mi je ciniti? Neprirodnim putem onda?
A gdje to na dunjaluku postoji ta zemlja Dembelija gdje su želje i hirovi građana ljudska prava nultog stupnja, a država obavezna da ih ispunjava?
Evo, i ja bih volio da šutam loptu ko Messi, ali, džabe, nije mi ljudsko pravo da igram za Barcelonu, niti sam diskriminiran jer mi ne daju. Koliko imam viška kila i godina, toliko mi fali talenta. Dakle, suočiš se sa realnošću i goniš dalje.
Ili, evo ja se identificiram kao super sexy milijarder od vječnih 33 godine i molim lepo država duradi nešto da to tako i bude!
Podjebavam, naravno, ali šta drugo da čovjek kaže na ovu ideologiju koja u osnovi ima algoritam ponašanja trogodišnjeg djeteta. Ja hoću, daj! Jebiga, život je puno više od toga. Puno više od prava. Postoje obaveze, uzroci, posljedice...
Ima stvari sa kojima se moramo pomiriti da ih nećemo moći imati. Kao i sa privilegijama koje imamo i koje kompenziraju to što nemamo. I često se desi da niko nije kriv za navedeno.
Imati pravo na nešto, nikada i nigdje nije garantiralo da to nešto i moraš imati.
Pravo na rad ti omogućuje da zaradiš plaću kao i drugi. Iznos plaće će ovisiti od drugih faktora poput obrazovanja, uloženog truda, ali i faktora na koje ne možemo uticati. Koliko god se ja trudio, ne mogu biti Messi. Nažalost, postoje ljudi koji nisu radno sposobni i njihova prava ne mogu biti ostvarena time što ćemo kao društvo na silu tim ljudima dati poslove koje ne mogu raditi. Društvo mora brinuti o njima, ali ta briga nije zapošljavanje.
Da ne govorim o lažnoj dilemi, da li gej parovi imaju pravo ili ne na usvajanje. U pitanju je rijetka privilegija a ne pravo koju će dobiti jako mali broj parova koji ispunjavaju stroge kriterije. Broj parova koji žele usvajanje je višestruko veći od djece koja su u domu (bar u Sarajevu). Svi parovi koji ne dobiju tu privilegiju bi po toj logici trebalo da se prave diskriminirani, jer im je nešto uskraćeno. A zapravo se radi samo o ispunjavanju kriterija koji su jako strogi i u suštini statistički više pogađaju hetero parove, jer je i broj odbijenih hetero parova višestruko veći. Hetero je apsolutno nebitna odrednica u svemu, jer ti ne garantira da ćeš dobiti skrbništvo.
Ovdje se djeca koja čekaju usvajanje tretiraju kao roba koja je dostupna širokim masama na nekim policama supermarketa, u koje je gajevima zabranjen ulazak. Vidi se to i po jeziku kojim se govori da djeca pripadaju nekome. Nad djecom imaš skrbništvo, odgajaš ih i podižeš. Ne postoji vlasništvo nad djecom.
LGBT populaciju trenutno najviše ugrožavaju LGBT ideolozi koji žive od tog biznisa i rastežu nešto što je svakako prošlo tačku pucanja.
Trenutno u dosta država modernih demokracija, je normalno da odeš i kažeš, nesretan sam, ne osjećam se onako kako sam rođen i država ti lijepo plati užasno skupe i doživotne hormonske terapije da budeš sretan.
U tim istim državama nećeš ni blizu dobiti tretman (osim šake metadona) ako kažeš nesretan sam, pa malo pijem i drogiram se, otpustilo me u firmi i žena me nogirala. Ovo je moguće samo i isključivo jer postoji strašan pritisak od LGBT ideologije koji vještački održava stanje osudama, prisvajanjem borbe za sva ljudska prava, agresivnom propagandom...
Ovakav suludi debalans ne može dugo trajati, a LGBT ideolozi će ubrzati pad, jer pored ostvarenih prava, koja zaista i pripadaju toj populaciji, guraju teme koje će na kraju potpuno obesmisliti koncept ljudskih prava kakvim ih danas poznajemo.
Dakle, za sve one kojima je mrsko čitati čitav post:
I hetero i gay parovi moraju imati pravo da imaju djecu. Što ne znači i apsolutno je suprotno od toga da i moraju imati djecu.
Ko god napravi (prirodnim, ili bilo kojim drugim putem) dijete, pripadaju mu prava i obaveze koje proizlaze iz toga.
Starateljstvo i usvajanje djece bez roditelja je privilegija malog broja parova koji ispunjavaju uslove koje odredi društvo. Dakle, privilegija a ne pravo, jer tu privilegiju nemaju ni single muški, žene, starci, maloljetni, osobe sa posebnim potrebama, siromašni, sa malim stanovima, slabim obrazovanjem...