Povorka ponosa
-
last mohicans
#1477 Re: Povorka ponosa
Dobro ti je kolega rekao, kakve veze to ima? Apsolutno jeftin spin, umijes ti bolje. Eto daj nam koju slike i primjer nekog lezbejskog para da nisu ovakve, a da nije rijedak slučaj.Piaty wrote: ↑14/08/2021 13:20Pa kakve to veze ima? Ako time pravis polaritet Holandjani vs Bosanci....rrec cu samo koliko me zaboli k.... za to sta su ti gejevi iz holandskog bataljona pisali. Jao boli me, ne mogu da spavam zbog toga...ne znam odakl3 uopce ljudima danas da se zale na sve zivo i mrtvo
- Idemedosumom
#1478 Re: Povorka ponosa
To Saliče, u sridu 
- spinel_
#1479 Re: Povorka ponosa
Ma znam, ali reko sta znaju to ovi sto podrzavaju ove.
I upravu si to za elementarne nepogode. Opet, sve je udure
-
foton
#1480 Re: Povorka ponosa
Ja mislim da nije nista drugacije. Imas danas brak jedne zene i jednog muskarca. Ko utvrdjuje ocinstvo? Prilikom razvoda alimentaciju placa ona strana koja nije dobila skrbnistvo nad djecom. (ne rece mi sta u slucaju gej braka) To kako ko koga zove je na zajednici (kako bi bilo u gej braku?). Zasto ti je lakse zamisliti dvojicu tata nego dvojicu tata i dvije mame? Od kojih su neki mozda bas i bioloski roditelji. Nisu dvije zajednice, jedna je. Da, svi su ravnopravni ako se tako dogovore, kao EU.Bloo wrote: ↑14/08/2021 12:30 Mislim da je to ipak malo drugacije.
Ako imamo zajednicu od 4 osobe. Recimo 2 muskarca i 2 zene koji medusobno imaju seksualne odnose. Ocinstvo utvrdujemo testom? Zasto?Oni su u zajednici. Prilikom razvoda, ko placa alimentaciju, jedan ili oba oca ili oba oca i druga zena? Da dijete oba muskarca zove ocem ili ne? Onda unutar te zajednice zapravo imamo 2 bracne zajednice?
A zapravo su svi medusobno u bracnim odnosima.
Ako u zajednici od 4 osobe, sve 4 rade. Razlicita su primanja i razlicita ulaganja u domacinstvo. Prilikom razvoda, jednoj osobi koja je u sustini bila ozenjena/udata za ostale 3 osobe, pripada koliki dio? polovina, trecina, cetvrtina? Da li finansijski i ini teret razvoda mora da snosi i npr. slabijeg imovinskog stanja a koja je u zajednici?
Da bi 4 osobe stupile u brak, neka zakon propise minimume za ostvarivanje takve zajednice. Kvadraturu stana itd. Koliko ljudi to moze ispuniti? Da li to znaci da ce samo imucniji moci da imaju poligamne brakove?
U slucaju zajednice 4 osobe (2 muskarca i 2 zene) i imaju potomstvo, da li jedna zaposlena osoba (npr. zena) moze da bude osnova za zdravstveno osiguranje sve djece u braku? I svoje i tude? Mada su ta djeca tehnicki njena jer su proizvod te zajednice?
Da li danas imamo minimum kvadrature konvencionalni brak sa djecom (ispunili ste kvotu, za sljedece dijete trebate jos 10m2)? Slazem se da bi i to trebalo uvesti prvo kao preporuku, pa kao pravilo u stanogradnji i tako dalje... Moras razumjeti da je velicina stanova danas uvjetovana ocekivanom obliku porodice a ne vice versa.
Za zdravstveno... vjerovatno bi se moglo urediti kao i danas kad jedan roditelj moze biti osnova za jedno ili petero djece. Na kraju opet isti broj ljudi radi i placa zdravstveno bez obzira kako su ili nisu vjencani. I slazem se da za kompleksniju zajednicu trebaju kompleksnija pravila, ali su potencijalne prednosti vece.
Sto se same teme tice, mislim da su mnogi zahtjevi gej populacije opravdani i da bi se uvodjenjem novih zakona moglo po automatizmu obezbijediti da imaju ta prava, mada vecinu tih prava vec imaju ali tek posredno.
- Tvrtko II Kotromanić
#1481 Re: Povorka ponosa
Vala da je i u pola policije ne bi ništa bilo, policija svoju procjenu uradi za svaki protest, okupljanje, utakmicu i sl.
Sjećamo se koliko je policije bilo po npr borackim protestima i nekim mirnim događajima gdje realno nije bilo potrebe.
A bezveze mi je i ta neka priča o tom nekom kao divljem bliskoistocnom i krvolocnom Sarajevu koje eto samo čeka prostor između kordona da napadne ovih par stotina običnih ljudi.
Sarajevo jeste položilo ispit i prije 3 godine a evo i sada.
I to možemo porediti sa prvih par godina održavanja ovih šetnji/protesta čega već i u Beogradu i u Zagrebu (gradovima na koje se fgr većinom poziva i drka na njih poredeci ga sa svojom eto jadnom kasabom) gledajući i broj policije i načine i priče kontra okupljanja/protesta.
Sjećamo se koliko je policije bilo po npr borackim protestima i nekim mirnim događajima gdje realno nije bilo potrebe.
A bezveze mi je i ta neka priča o tom nekom kao divljem bliskoistocnom i krvolocnom Sarajevu koje eto samo čeka prostor između kordona da napadne ovih par stotina običnih ljudi.
I to možemo porediti sa prvih par godina održavanja ovih šetnji/protesta čega već i u Beogradu i u Zagrebu (gradovima na koje se fgr većinom poziva i drka na njih poredeci ga sa svojom eto jadnom kasabom) gledajući i broj policije i načine i priče kontra okupljanja/protesta.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1482 Re: Povorka ponosa
Upravo takolast mohicans wrote: ↑14/08/2021 13:32Dobro ti je kolega rekao, kakve veze to ima? Apsolutno jeftin spin, umijes ti bolje. Eto daj nam koju slike i primjer nekog lezbejskog para da nisu ovakve, a da nije rijedak slučaj.Piaty wrote: ↑14/08/2021 13:20
Pa kakve to veze ima? Ako time pravis polaritet Holandjani vs Bosanci....rrec cu samo koliko me zaboli k.... za to sta su ti gejevi iz holandskog bataljona pisali. Jao boli me, ne mogu da spavam zbog toga...ne znam odakl3 uopce ljudima danas da se zale na sve zivo i mrtvo
Jbt jel mora od sebe spodobu da napravi... I onda da se zali sto ljudi bjeze od toga, groka i šljokaste prezle

- @mba
#1483 Re: Povorka ponosa
jesu li svi testove imali da su negativni ovi pederi, zar kod njih nema corone?
- Hajvan
#1484 Re: Povorka ponosa
S doksama i licima se ne treba raspravljat
Bravo Sarajevo!!!!

Bravo Sarajevo!!!!

- salik79
#1485 Re: Povorka ponosa
Ziku ovog s istetoviranom Menorom na rucimk ultra wrote: ↑14/08/2021 13:35Upravo takolast mohicans wrote: ↑14/08/2021 13:32
Dobro ti je kolega rekao, kakve veze to ima? Apsolutno jeftin spin, umijes ti bolje. Eto daj nam koju slike i primjer nekog lezbejskog para da nisu ovakve, a da nije rijedak slučaj.
Jbt jel mora od sebe spodobu da napravi... I onda da se zali sto ljudi bjeze od toga, groka i šljokaste prezle
![]()
Daleko adekvatnije bi bilo da je istetovirao "Davidovu zvijezdu".
- Idemedosumom
#1486 Re: Povorka ponosa
Ubiše nas ezanom. Kmee 
Last edited by Idemedosumom on 14/08/2021 13:40, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#1487 Re: Povorka ponosa
- Kikibombona
#1488 Re: Povorka ponosa
Da bi bio terorista moras uciniti neko teroristicko djelo.S4mpion wrote: ↑14/08/2021 12:45Sve super, ali koristiti argument "neće uradit' ništa loše, jer ne smiju" ih uopšte ne razlikuje od bilo koga drugog, svi smo primorani poštovat' zakon, pod silom pendreka.
A, ne možeš te ljude poredit' sa ekstremistima i onda se prat' kako ih nisi nazvao teroristima.
Vehabije su ljudi prepuni mrznje. To se vidi svaki put kad progovore. Evo i sad na FB citam brutalne komentare vehabija. Strasno agresivna ideologija, kao i cetnicka.
- General War
#1489 Re: Povorka ponosa
-
internazionale
#1490 Re: Povorka ponosa
Ko je to napisao?Bloo wrote: ↑14/08/2021 13:18Podsjeti me ti na: No teeth…? A moustache…? Smel like shit…? Bosnian girl!last mohicans wrote: ↑14/08/2021 13:10 Ja ne znam sto su ama bas sve ove lezbe masne,uljepljene, neuredne..na kilometar je mozes poznati. One kao da se trude ne biti lijepe,ne kontam.. Forto se bas asimilirao i uklopio.
Ultramoderni, razvijeni, kulturni, tolerantni... holandjani?
Nije moguće.
Ustvari mislilo se na neke seljanke, papanke vjerovatno muslimanke, nije grijeh za njih ovo napisati, ne mogu one u istu ravan sa ženama sa zapada
- Prpa.ba
#1491 Re: Povorka ponosa
-
STARx
#1492 Re: Povorka ponosa
Jebli vas pederi, jel gotovo? Da u miru mogu izaci, ne cvari mi se po guzvi..
-
internazionale
- S4mpion
#1494 Re: Povorka ponosa
Svi su prepuni mržnje, vehabije su mila majka.Kikibombona wrote: ↑14/08/2021 13:40Da bi bio terorista moras uciniti neko teroristicko djelo.S4mpion wrote: ↑14/08/2021 12:45Sve super, ali koristiti argument "neće uradit' ništa loše, jer ne smiju" ih uopšte ne razlikuje od bilo koga drugog, svi smo primorani poštovat' zakon, pod silom pendreka.
A, ne možeš te ljude poredit' sa ekstremistima i onda se prat' kako ih nisi nazvao teroristima.
Vehabije su ljudi prepuni mrznje. To se vidi svaki put kad progovore. Evo i sad na FB citam brutalne komentare vehabija. Strasno agresivna ideologija, kao i cetnicka.
Čitaš li ovdje komentare o progonu stanovništva koje ne podržava povorku?
Samo onako pitam, da nisi slučajno pročitao?
- salik79
#1495 Re: Povorka ponosa
Kakva netolerancija i to u Sarajevu u kojem se stoljecima paradiralo, dok je ezan tek odnedavno nametnut.
Last edited by salik79 on 14/08/2021 13:46, edited 1 time in total.
- MorningStar
#1496 Re: Povorka ponosa
Salik iako smo u suprotnim "rovovima" moram za ovo jedan
- S4mpion
-
foton
#1498 Re: Povorka ponosa
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/08/2021 13:34 Vala da je i u pola policije ne bi ništa bilo, policija svoju procjenu uradi za svaki protest, okupljanje, utakmicu i sl.
Realno, policija je tu bila zbog ambasadora a ne ostalih ucesnika. Eto su u Berlinu bili samo redari kad je dolazio Klinton.
- Kikibombona
#1499 Re: Povorka ponosa
Nikad necu zaboraviti kada je rodica prvi put nakon rata iz Amerike dosla u Zenicu. Da udje u zapisnik, ima muza i dvoje djece, rodjena osamdesetih na zapadu. I cura se obukla ekstravagantno, crvena haljina i sesir, agresivna snimka. Cijeli grad je buljio u nju.mk ultra wrote: ↑14/08/2021 13:35Upravo takolast mohicans wrote: ↑14/08/2021 13:32
Dobro ti je kolega rekao, kakve veze to ima? Apsolutno jeftin spin, umijes ti bolje. Eto daj nam koju slike i primjer nekog lezbejskog para da nisu ovakve, a da nije rijedak slučaj.
![]()
To je dan kada sam skontao da smo mi cobanski, primitivan narod. Cim neko odudara od okoline odmah postaje predmet seljacke mahale.
- MorningStar