Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1026 Re: Povorka ponosa

Post by Dozer »

Ne znam cemu ovolika pjena.. Ljudi sw rodili s takvim nagonima (LGBT) na isti nacin kako su se drugi rodili s drugim nagonima (hetero).

Nije to nikakva bolest, i nije to nepoznato ni u ostatku zivotinjskog svijeta. Da li je to neka prirodna geeska ili ne (za vjernike - bozija greska), to je apsolutno nebitno. Jedina istina je da su i LGBT ljudi normalni jedni deugima, na isti nacin kako smo mi hetwro normalni medjusobno.
Ne znam cemu ovoliko pametovanje....

Drugi par rukava su zahtjevi koje LGBT zajednica postavlja, kao sto su legalizacija istospolnih brakova i usvajanje djece.

Sto se brakova tice, ja licno tu nemam nikakav problem neka se vjencavaju, sta to koga boli qrac?

Mesjutim, usvajanje djece istospolnim brakovima kategoricki - ne. Pogotovo G parovima. Gospodo, ako sami sebi ne mozete napraviti dijete, onda nemojte traziti ni tudje.
L parovi - gospodjice, imate sve sto treba za radjanje, a cjestacka oplodnja je danas sasvim normalna stvar, pa fino rodite sebi.
B parovi isto ka i prethodni, kao i T.

Parada...pa samo ignore. Prosetace sat-dva, i vozdra.
MorningStar

#1027 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

General War wrote: 13/08/2021 21:53
foxlife wrote: 13/08/2021 21:49

Pa sta je onda problem da postoji taj procenat homoseksualaca?
Kaligula ( rimski imperator) je derao i konje i patke i guske..pa evo nas.
I carevi su imali po 2000 konkubina , sultani 200 zena , udavale se djevojcice od 12 god - pa evo nas.
MorningStar

#1028 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 13/08/2021 21:55 Ne znam cemu ovolika pjena.. Ljudi sw rodili s takvim nagonima (LGBT) na isti nacin kako su se drugi rodili s drugim nagonima (hetero).

Nije to nikakva bolest, i nije to nepoznato ni u ostatku zivotinjskog svijeta. Da li je to neka prirodna geeska ili ne (za vjernike - bozija greska), to je apsolutno nebitno. Jedina istina je da su i LGBT ljudi normalni jedni deugima, na isti nacin kako smo mi hetwro normalni medjusobno.
Ne znam cemu ovoliko pametovanje....

Drugi par rukava su zahtjevi koje LGBT zajednica postavlja, kao sto su legalizacija istospolnih brakova i usvajanje djece.

Sto se brakova tice, ja licno tu nemam nikakav problem neka se vjencavaju, sta to koga boli qrac?

Mesjutim, usvajanje djece istospolnim brakovima kategoricki - ne. Pogotovo G parovima. Gospodo, ako sami sebi ne mozete napraviti dijete, onda nemojte traziti ni tudje.
L parovi - gospodjice, imate sve sto treba za radjanje, a cjestacka oplodnja je danas sasvim normalna stvar, pa fino rodite sebi.
B parovi isto ka i prethodni, kao i T.

Parada...pa samo ignore. Prosetace sat-dva, i vozdra.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Medjutim to setanje pocne setanjem sto je sasvim ok, predje u pravo na brak sto je ok isto, pa usvajanje djece sto nije ok (po meni) pa onda na otpustili me sa posla to je zato sto sam gej buhu (sto po meni nije ok) pa onda na obrazovanje djece sta je to lgbt po skolama, pa onda na hocemo da zdravstveno osiguranje osigurava promjenu spola, pa onda na nemoj da me oslovljavas sa ona nego hocu ono , pa onda ...... i tako dalje.
General War

#1029 Re: Povorka ponosa

Post by General War »

MorningStar wrote: 13/08/2021 21:53
General War wrote: 13/08/2021 21:51
Ako jedna od te dvije promjene misljenje, ode na sud i kaze onaj mr prevario iz xy razloga...sta da sudija presudi? Poligamija ima smisla samo ako je muskarac ili zena doljnji...onda je ucmekaj u sumi i to je to...ili.kamenuj.
E pa upravo ako ode i kaze prevario je - a ovamo imas dvije zene koje dobrovoljno stupaju u brak sa istim muskarcem znaci upoznate su dobro da nisu jedina zena - zasto drzava ima problem sa tim ?
Zato sto su ljudi skloni samointerpretaciji ocitog, kod nas je tako...a ima drzava pa i neke u usa sto su legalizovale poligamiju...pa ima onih sto hoce da se udaju/ zene za hrcke, cuke, konje...tome nikad kraja...ako neko hoce da kara vise od jedne trebe...naci ce nacina...i vajs versa.
General War

#1030 Re: Povorka ponosa

Post by General War »

MorningStar wrote: 13/08/2021 21:55
General War wrote: 13/08/2021 21:53
Kaligula ( rimski imperator) je derao i konje i patke i guske..pa evo nas.
I carevi su imali po 2000 konkubina , sultani 200 zena , udavale se djevojcice od 12 god - pa evo nas.
Da i kad se sjetim, njihovih tuzbi
Bodkin

#1031 Re: Povorka ponosa

Post by Bodkin »

caros wrote: 13/08/2021 21:30 Zanimljivo da isti nickovi koji provode dane na sirijama, koji su antivakseri, ravnozemljaši, Trumpovci i sve ostalo iz tog ešalona sada seru i po povorci. Reklo bi se da je neki poremećaj, zar ne?
Ne nego devijacija :lol:
MorningStar

#1032 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

General War wrote: 13/08/2021 21:57
MorningStar wrote: 13/08/2021 21:53

E pa upravo ako ode i kaze prevario je - a ovamo imas dvije zene koje dobrovoljno stupaju u brak sa istim muskarcem znaci upoznate su dobro da nisu jedina zena - zasto drzava ima problem sa tim ?
Zato sto su ljudi skloni samointerpretaciji ocitog, kod nas je tako...a ima drzava pa i neke u usa sto su legalizovale poligamiju...pa ima onih sto hoce da se udaju/ zene za hrcke, cuke, konje...tome nikad kraja...ako neko hoce da kara vise od jedne trebe...naci ce nacina...i vajs versa.
Pa eto ajmo i poligamiju legalizovati - svi u toj zajendici pristaju na to - u cemu je problem, treba lgbt da podrzi i te zajednice ne vidim zasto sute tu.
ortodont

#1033 Re: Povorka ponosa

Post by ortodont »

Those who tolerate everything stand for nothing! 8)
General War

#1034 Re: Povorka ponosa

Post by General War »

MorningStar wrote: 13/08/2021 22:02
General War wrote: 13/08/2021 21:57
Pa eto ajmo i poligamiju legalizovati - svi u toj zajendici pristaju na to - u cemu je problem, treba lgbt da podrzi i te zajednice ne vidim zasto sute tu.
Pa eto, spremi se...transparent i na paradu :thumbup:
MorningStar

#1035 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

General War wrote: 13/08/2021 22:41
MorningStar wrote: 13/08/2021 22:02

Pa od svih boraca za ravnopravnost i te slobodne breme na mene pade :lol:
ilkbahar

#1036 Re: Povorka ponosa

Post by ilkbahar »

Glavni argument za odobravanje usvajanja djece im je da ima toliko djece u domovima bez porodica ili u nefunkcionalnim porodicama hetero brakova.....kao bolje je da zive u porodici pa i s gej roditeljima...pa jebemu misa ko garantuje da ce svaki gej brak biti funkcionalan, zdrav za dijete, bez nasilja izmedju "roditelja" , bez nasilja prema djeci.... kakav je to argument? Ko garantuje da gej par koji usvoji dijete nece za par godina to isto dijete ostaviti kad im dojadi? A obzirom na seksualnu izopacenost ko garanruje da ce ta djeca biti zasticena od seksualnog zlostavljanja?

Dobro im je onaj efendija napisao...radjajte sebi djecu ako mozete...popustite nas i nasu djecu na miru!
foxlife

#1037 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

Jao meraka sada bruku lezbejki u gradu, 😂
General War

#1038 Re: Povorka ponosa

Post by General War »

MorningStar wrote: 13/08/2021 22:44
General War wrote: 13/08/2021 22:41
Pa od svih boraca za ravnopravnost i te slobodne breme na mene pade :lol:
Svako ima svoju agendu..meni viska i jedna, ja cu na kontra paradu :D
MorningStar

#1039 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 22:46 Jao meraka sada bruku lezbejki u gradu, 😂
To se vadis kao godra ti zbog lezbejki a obradovao se zagondzijama jelde :lol: :lol:
Pandakonda

#1040 Re: Povorka ponosa

Post by Pandakonda »

ilkbahar wrote: 13/08/2021 22:46 Glavni argument za odobravanje usvajanja djece im je da ima toliko djece u domovima bez porodica ili u nefunkcionalnim porodicama hetero brakova.....kao bolje je da zive u porodici pa i s gej roditeljima...pa jebemu misa ko garantuje da ce svaki gej brak biti funkcionalan, zdrav za dijete, bez nasilja izmedju "roditelja" , bez nasilja prema djeci.... kakav je to argument? Ko garantuje da gej par koji usvoji dijete nece za par godina to isto dijete ostaviti kad im dojadi? A obzirom na seksualnu izopacenost ko garanruje da ce ta djeca biti zasticena od seksualnog zlostavljanja?

Dobro im je onaj efendija napisao...radjajte sebi djecu ako mozete...popustite nas i nasu djecu na miru!
Druze to sve što si ti napisao važi i za hetero roditelje :-) Ne postoji niti jedno istrazivanje koje govori da bi LGBT roditelji radili nešto loše svom djetetu. Čak suprotno, istrazivanja su pokazala da su upravo djeca koja su odgojena od strane tih roditelja dosta više tolerantnija i otvorenija upravo zbog toga što njihovi roditelji znaju kako je to biti LGBT osoba i svoju djecu od malih nogu uce vrijednostima tolerancije.

I to je jako naivna logika da djecu odgaja samo onaj ko moze rodit. Je li to sad znaci da osobe koje iz medicinskih razloga ne mogu imati djecu, trebaju imati zabranu da ih usvoje ? :-)
Riddle

#1041 Re: Povorka ponosa

Post by Riddle »

ilkbahar wrote: 13/08/2021 22:46 Glavni argument za odobravanje usvajanja djece im je da ima toliko djece u domovima bez porodica ili u nefunkcionalnim porodicama hetero brakova.....kao bolje je da zive u porodici pa i s gej roditeljima...pa jebemu misa ko garantuje da ce svaki gej brak biti funkcionalan, zdrav za dijete, bez nasilja izmedju "roditelja" , bez nasilja prema djeci.... kakav je to argument? Ko garantuje da gej par koji usvoji dijete nece za par godina to isto dijete ostaviti kad im dojadi? A obzirom na seksualnu izopacenost ko garanruje da ce ta djeca biti zasticena od seksualnog zlostavljanja?

Ne garantuje niko, vec sam ja to rekao u smislu da je to definitvno bolja opcija nego da dijete odrasta bez porodice. Taj par bi prosao razne provjere prije usvajanja kao sto to rade i hetero parovi. Ne daje se ni zivotinja svakome, a ne dijete. Upravo zbog toga sto bi ti slucajevi bili relativno novi bi se na njih i obratila posebna paznja te bi razne evaluacije bile same od sebe rigoroznije.

Izopacenost :lol:
Latte

#1042 Re: Povorka ponosa

Post by Latte »

Garancije za funkcionalan brak nema.
A poistovjeciti istospolne veze sa seksualnim zlostavljanima i izopačenosti je upravo razlog zbog čega su ove Parade potrebne balkanu kao društvu.
Sara03

#1043 Re: Povorka ponosa

Post by Sara03 »

Opet ovi "ugroženi", jerbo nemaju problem da pet puta dnevno spominju čovjeka, koji je obljubio dijete, ali eto dvoje odraslih u konsenzualnom, emotivnom i seksualnom odnosu je first world problem.
udri me jace

#1044 Re: Povorka ponosa

Post by udri me jace »

Vise volim da me mama i tata tuku nego da imam dvojicu tata .. fuj
Sara03

#1045 Re: Povorka ponosa

Post by Sara03 »

foxlife wrote: 13/08/2021 22:46 Jao meraka sada bruku lezbejki u gradu 😂
Jesi li ih pozvao na kafu, da ih pokušaš konvertirati? :lol:
Zoya

#1046 Re: Povorka ponosa

Post by Zoya »

Image

Ovo dvoje, odnosno četvoro, su ❤️

Neka paradiraju. Ovdje paradiraju svakog vikenda, cijele godine. Ja ih ne primjećujem, niti mislim da su im nekakva prava ograničena. Problem je kada ih se ne primjećuje jer traže pažnju pa se počnu drati ili plesati, raditi razne gluposti, samo da ih se primjeti.
Boli me briga.
Rootboi

#1047 Re: Povorka ponosa

Post by Rootboi »

Sara03 wrote: 13/08/2021 23:16
Jesi li ih pozvao na kafu, da ih pokušaš konvertirati? :lol:
JA sam odust'o davno nakon što sam pogled'o Chasing Amy :(
geralt

#1048 Re: Povorka ponosa

Post by geralt »

MorningStar wrote: 13/08/2021 21:50
General War wrote: 13/08/2021 21:48
Sta kazu: teska vremena prave junake, a uredjena drustva stvaraju slabice.
Quite right my friend :D
Image
Eno Afrika i Azija pune junacina kraj kojih pederi ne smiju paradirati, ali dobra vremena nikako da im dodju.
Sara03

#1049 Re: Povorka ponosa

Post by Sara03 »

geralt wrote: 13/08/2021 23:41 Eno Afrika i Azija pune junacina kraj kojih pederi ne smiju paradirati, ali dobra vremena nikako da im dodju.
Nemoj misliti da je samo homofob, ima i za to "objašnjenje" (Afriku i Aziju). :skoljka:
Sara03

#1050 Re: Povorka ponosa

Post by Sara03 »

udri me jace wrote: 13/08/2021 23:45 Gledajte picke pederske
Šta li tebe muči u životu? :-)

Sigurno te je mama ispustila iz naručja kada si bio mali. :|
Post Reply