Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muhafuca

#776 Re: Povorka ponosa

Post by muhafuca »

Bodkin wrote: 13/08/2021 14:03
muhafuca wrote: 13/08/2021 11:52

ne mislim ja nista, to sto ti izvlacis je za ispitivanja i koliki je, ako ga uopste ima, udio i tog faktora,

al je cinjenica da natalitet opada, a da ne raste u zemljama u kojima pederi i lezbejke imaju vise prava

a tvrdnja je bila da ukupni svjetski natalitet raste bez obzira sto imaju vise prava
Znas da statistika ima pojam za to sto govoris? To je prividna korelacija.

Recimo, u eu raste broj muslimana i u isto vrijeme opada natalitet. Zakljucak je da zbog muslimana u eu opada natalitet
opet ti napamet izvlacis yakljucak

ja nisam izvlacio nikakav zakljucak, vec sam ispravio pogresan zakljucak.

ne smeta meni da se ispita nista, vec vi sebi u glavi pravite pogresne korelacije.

tako vam valjda jednostavnije diskutovati
foxlife

#777 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 15:11
foxlife wrote: 13/08/2021 15:07

pa jbt ne nudim ti guzicu i usta nego crno ginis
popijemo ja ti zapalim absint i fijuuuuuu
Aha sto da ne , al ja ne pijem i nisam u BiH. Ali kad budem dolazio hocemo pa da se svadjamo oko lgbt :D
udarat cemo se torbicama

nisi u bih a zalis se da ne mozes izaci taj dan i setati :lol:

kako kaze ekrem bravo ti ga :D

sta kazu u tvom dzematu za ove parade?
foxlife

#778 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

muhafuca wrote: 13/08/2021 15:13
Bodkin wrote: 13/08/2021 14:03

Znas da statistika ima pojam za to sto govoris? To je prividna korelacija.

Recimo, u eu raste broj muslimana i u isto vrijeme opada natalitet. Zakljucak je da zbog muslimana u eu opada natalitet
opet ti napamet izvlacis yakljucak

ja nisam izvlacio nikakav zakljucak, vec sam ispravio pogresan zakljucak.

ne smeta meni da se ispita nista, vec vi sebi u glavi pravite pogresne korelacije.

tako vam valjda jednostavnije diskutovati
korelacija je takva da sa podizanjem standarda manji je i natalitet jer ljudi postaju vise hedonisti i to nema veze sa vjerama i uvjerenjima na koja ti ciljas
isto tako rast nataliteta u zemljama gdje nisu priznata prava gay zajednice se ticu i obrazovanosti razvijenosti samog drustva i sl
i oni prave vise od dvoje djece da bi ih iskoristavali za rad
i opet grabe i nogama i rukama da odu na taj zapad gdje su priznata prava gay osoba
zajebana ta korelacija jel de?
MorningStar

#779 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 15:14
MorningStar wrote: 13/08/2021 15:11
Aha sto da ne , al ja ne pijem i nisam u BiH. Ali kad budem dolazio hocemo pa da se svadjamo oko lgbt :D
udarat cemo se torbicama

Ah pa shvatas poentu valjda argumenata.

A u dzematu ? Bojim se da si zalutao tu nisam ti ja od tih :D
foxlife

#780 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 15:19
foxlife wrote: 13/08/2021 15:14

udarat cemo se torbicama

nisam zalutao nego nazvah tako iz zezancije
sta kazu u tvom bezkirku o tim paradama?
shvatam ja poentu tvoju da ih ne volis i da te ogranicavaju u sarajevu iako ne zivis u istom nego si negdje vani gdje su sva prava gay osoba zagarantovana a i kad je parada oko se mase zastavicama rostilja i sta ja znam kao praznik rada u bivsoj jugi otprilike :D

e to ti je jarane dvolicnost
Sara03

#781 Re: Povorka ponosa

Post by Sara03 »

foxlife wrote: 13/08/2021 15:14 nisi u bih a zalis se da ne mozes izaci taj dan i setati :lol:
:lol: :lol: :lol:
foxlife

#782 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

dvojica se zalili da ne mogu izaci jedan je van bih a jedan u hadzicima gdje povorka nece otici ni da je zovu

ono imamo ugrozene paradom na svakom cosku
Sanjarko

#783 Re: Povorka ponosa

Post by Sanjarko »

foxlife wrote: 13/08/2021 15:06
Sanjarko wrote: 13/08/2021 15:03

Neprigovaram nikome nista, niti mogu to. Napisao sam da se sa @MorningStar i @Naslovnica donekle slazem. A ne skroz. Ja sam sto se tice svega prilicno liberalan. Ja bi i drogu legalizirao ali ogranicio i uredio zakonski oko toga sto sta, pa i u vezi ostaloga, svega.

Ponavljam i sam, sam mozda pripadnik ove zajednice i to interseks mozda.

Samo kazem gdje grijese, da su otisli mozda u ekstrem, i da se na volju sve da mogu ljudi radit, nemoze prepustit.

Moze, samo gdje to vodi?
otkud ti to da su otisli mozda u ekstrem?
da se sutra pojavi neko u tangama i sl onda se moze pricati o ekstremu
al ovako posto je neko postavio slike iz amerike berlina itd ne znaci da i ovi ovdje isto zele
znaci da ovi idu u ekstrem kad kazu vidite sta traze a ni sami nisu procitali niti znaju sta ustvari ovi traze
vazno je samo pljuvati jer ih je strah pedera jbg pojebat ce ih sve ako im se daju prava i sl
a sto vecina tih protivnika lgbt namecu svoje neke stvari je ok ?
dvolicnost i to je to
Nikakva dvolicnost. Ja prema svima sam otvorenog uma itd. Nisam rekao u Sarajevu i Bosni da su otisli u ekstrem i da grijese, nego drugdje. @Naslovnica je postavio slike toga. Ima jos slika toga, jos tako paradiraju pred djecom na nekim slikama i paradama.

Sto se mene tice, ravnodusan sam. Boli me briga za sto sta, ali opet mi nikako nije svejedno sta ljudi rade i gdje idu kao vrsta, i zao mi buducih generacija koje dolaze i sta njih sve ceka, a nazalost kako vidim ceka ih veliko sr*nje, a prava LGBTi itd., su manji problem naspram toga svega.
Last edited by Sanjarko on 13/08/2021 15:26, edited 1 time in total.
MorningStar

#784 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 15:22
MorningStar wrote: 13/08/2021 15:19

shvatam ja poentu tvoju da ih ne volis i da te ogranicavaju u sarajevu iako ne zivis u istom nego si negdje vani gdje su sva prava gay osoba zagarantovana a i kad je parada oko se mase zastavicama rostilja i sta ja znam kao praznik rada u bivsoj jugi otprilike :D

Pa vecina se slaze i ima slicne stavove mojim , cak i par lezbejki /gej ova sto znam imaju slican stav oko parada.

Ti mislis zapad= ljudi kad vide ovako parada ono jupiiii bas coool bas nam je drago sto imaju ovako i hodaju te nam kazu da su gej.. To nas mnogo interesuje i bas nam je drago sto nam govore koje su seksualne orjentacije :lol:

Eh bivsa juga... Ovi nvo bi dobili svoje :D
Naslovnica

#785 Re: Povorka ponosa

Post by Naslovnica »

Sanjarko wrote: 13/08/2021 15:03
foxlife wrote: 13/08/2021 14:52

pa evo vidim da im prigovaras
ti sam rece da podrzavas ovo sto star pise a on upravo pise to
tom analogijom isto se moze reci za za bilo koga ma pretjeruju
sad da ja kazem sanjarko otiso si u ekstrem sa zalopojkama sta mislis kako bi ljudi reagovali?
mene bi napali jer se tvoji "protesti" ne ticu seksualnosti i boli ih briga sto si ti bijeda samo okrenu glavu
a ti samo trazis svoja prava zar ne?
e upravo to je poenta ovi traze svoja prava
to stavljanjem slika iz san franciska je idenje u ekstrem e vidite ako im dopustite jebat ce nas djecu ce nam uciti da budu pederi i sl
a niko ama bas niko sada ne trazi to
Neprigovaram nikome nista, niti mogu to. Napisao sam da se sa @MorningStar i @Naslovnica donekle slazem. A ne skroz. Ja sam sto se tice svega prilicno liberalan. Ja bi i drogu legalizirao ali ogranicio i uredio zakonski oko toga sto sta, pa i u vezi ostaloga, svega.

Ponavljam i sam, sam mozda pripadnik ove zajednice i to interseks mozda.

Samo kazem gdje grijese, da su otisli mozda u ekstrem, i da se na volju sve da mogu ljudi radit, nemoze prepustit.

Moze, samo gdje to vodi?
Drug,
I ja sam poprilično liberalan.
Jedine konstatacije koje sam ja ovdje iznio su slijedeće :
1. Protivim se freak-showu na ulicama (onakvom čije sam slike postavljao na početku teme).
2. Svi smo mi pederi, samo je pitanje cijene.
3. Diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije mora prestati, u kontekstu muške gay populacije i dobrovoljnog davanja krvi.
foxlife

#786 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

Sanjarko wrote: 13/08/2021 15:25
foxlife wrote: 13/08/2021 15:06

otkud ti to da su otisli mozda u ekstrem?
da se sutra pojavi neko u tangama i sl onda se moze pricati o ekstremu
al ovako posto je neko postavio slike iz amerike berlina itd ne znaci da i ovi ovdje isto zele
znaci da ovi idu u ekstrem kad kazu vidite sta traze a ni sami nisu procitali niti znaju sta ustvari ovi traze
vazno je samo pljuvati jer ih je strah pedera jbg pojebat ce ih sve ako im se daju prava i sl
a sto vecina tih protivnika lgbt namecu svoje neke stvari je ok ?
dvolicnost i to je to
Nikakva dvolicnost. Ja prema svima sam otvorenog uma itd. Nisam rekao u Sarajevu i Bosni da su otisli u ekstrem i da grijese nego drugdje. @Naslovnica je postavio slike toga. Ima jos slika toga, jos tako paradiraju pred djecom na nekim slikama i paradama.

Sto se mene tice, ravnodusan sam. Boli me briga za sto sta, ali opet mi nikako nije svejedno sta ljudi rade i gdje idu kao vrsta, i zao mi buducih generacija koje dolaze i sta njih sve ceka, a nazalost kako vidim ceka ih veliko sr*nje, a prava LGBTi itd., su manji problem naspram toga svega.
naslovnica je postavljao slike iz kojeg grada?
to nije sarajevo sigurno niti ce biti jer ipak nismo toliko slobodni da neko izace u tangama sa kuglom u ustima i sl
tako da to uopste nije realno da se dogodi
a i da ima toga vrlo lako je to ograniciti i reci svi koji svojom pojavom obalcenjem i sl ugrozavaju ostale bit ce odstranjeni uhapseni i sl
ako zele tako da se oblace neka naprave party u zatvorenom i bujrum

to je vrlo lako kao sto ni sada ne mozes sa djevojkom imati seksualni cin u javnosti ili cak pisati na sred titove
foxlife

#787 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 15:26

Pa vecina se slaze i ima slicne stavove mojim , cak i par lezbejki /gej ova sto znam imaju slican stav oko parada.

Ti mislis zapad= ljudi kad vide ovako parada ono jupiiii bas coool bas nam je drago sto imaju ovako i hodaju te nam kazu da su gej.. To nas mnogo interesuje i bas nam je drago sto nam govore koje su seksualne orjentacije :lol:

ali se parade ipak odrzavaju bez vojnih snaga koje obezbjedjuju
sto zanci da svi vi koji imate takvo misljenje odete u bezkirk 3 dok oni paradiraju bezirkom 2 i svi sretni
sutra opet svi svojim poslovima i to je to

evo recimo meni ce veceras biti uskraceno da vozim auto ulicom zelenih beretki zbog sff-a
sta trebam reci treba zabraniti sff?
MorningStar

#788 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 15:32

sto zanci da svi vi koji imate takvo misljenje odete u bezkirk 3 dok oni paradiraju bezirkom 2 i svi sretni

evo recimo meni ce veceras biti uskraceno da vozim auto ulicom zelenih beretki zbog sff-a
Pa u cemu je problem - dosta ljudi ima misljenke da parade koje imaju za cilj promocisanje nekih licnih stvari poput seksualnog opredjeljenja ne treba dozvoliti.Jel neko ovdje tvrdi da treba vas tuci po ulici ???

Neces moci proci autom - a pjeske ? Ovdje se radi o tome da nekome se uskracuje pravo na kretanje a nekome drugom omogucuje. Jel moj problem sigurnost parade ? Nije - ima policija pa nek obezbjedjuje a ucesnici parade su ionako heroji tako da ne vidim sta je problem .
Naslovnica

#789 Re: Povorka ponosa

Post by Naslovnica »

@foxlife ,
Čisto da pojasnim, ja sam postavljao one slike u širem kontekstu sloboda na koje se ljudi pozivaju i za koje paradiraju, a protiv kojih bi svako iole normalan trebao da bude. Ono je bolest i onome nije mjesto na ulici. Ne znam zašto se to uopšte dozvoljava.
Ni približno nisam pokušao da dovedem u kontekst sutrašnje povorke i njenih učesnika (protiv kojih nemam ništa protiv, dapače, ali ne osjećam ni potrebu da šetam sa njima).
Last edited by Naslovnica on 13/08/2021 15:36, edited 1 time in total.
S4mpion

#790 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

Evo onih što nikome ne žele zlo, a sutra će mahat' zastavicama:
Tempo wrote: 13/08/2021 14:59
S4mpion wrote: 13/08/2021 14:07 Evo prosječnog učesnika LGBT povorke, homoseksualce naziva pederima i tvrdi da su homofobi i srbofobi, a sutra će izać' i mahat' zastavicom, tačno da ne povjeruješ kakvi ljudi guraju povorku. :mrgreen:

Ae pali pedercino
Tempo
ZeModerator

#791 Re: Povorka ponosa

Post by Tempo »

Aj ne lupetaj. Juga od sedamdesetih godina nije bila represivna drzava.
MorningStar

#792 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Tempo wrote: 13/08/2021 15:37

Koliko je parada ponosa odrzano u istoj :D

Dalje upravo nije bila represivna - svako privatne stvari drzi gdje treba - kuci.
foxlife

#793 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

Naslovnica wrote: 13/08/2021 15:36 @foxlife ,
Čisto da pojasnim, ja sam postavljao one slike u širem kontekstu sloboda na koje se ljudi pozivaju i za koje paradiraju, a protiv kojih bi svako iole normalan trebao da bude. Ono je bolest i onome nije mjesto na ulici. Ne znam zašto se to uopšte dozvoljava.
Ni približno nisam pokušao da dovedem u kontekst sutrašnje povorke i njenih učesnika (protiv kojih nemam ništa protiv, dapače, ali ne osjećam ni potrebu da šetam sa njima).
nisam ja ni stekao dojam da si ti protiv parade
tebe je sanjarko pomenuo
nebitno
ja sam napisao sta mislim na to oblacenje i sl
meni licno ne smeta al sam svjestan da neko ne zeli vidjeti kako lik voda nekoga na lancu sa kuglom u ustima
i to se moze vrlo lako kontrolisati
ne mozes tako obucen i tacka kao sto ne mozes go hodati po gradu

ja nemam nista protiv povorke a nisam ni gorljivi zagovornik iste
sutra cu ako budem imao vremena prosetati s njim (nadam se da ce biti dobrih lezbejki) i otici svojim poslom
cisto ih podrzavam da dobiju svoja prava koja zasluzuju i prestane diskiminacija na osnovu seksualnog opredjeljenja
foxlife

#794 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 15:36
foxlife wrote: 13/08/2021 15:32

Pa u cemu je problem - dosta ljudi ima misljenke da parade koje imaju za cilj promocisanje nekih licnih stvari poput seksualnog opredjeljenja ne treba dozvoliti.Jel neko ovdje tvrdi da treba vas tuci po ulici ???

Neces moci proci autom - a pjeske ? Ovdje se radi o tome da nekome se uskracuje pravo na kretanje a nekome drugom omogucuje. Jel moj problem sigurnost parade ? Nije - ima policija pa nek obezbjedjuje a ucesnici parade su ionako heroji tako da ne vidim sta je problem .
nije tvoj problem sigurnost parade al jeste problem ucesnicima iste
e da ne bi onaj policajac gatao jesi li ti tu samo prolaznik onaj koji podrzava ili onaj koji bi ih napao lakse je zatvoriti ulice
kad dodjemo na to stanje svijesti da ces ti pored njih proci kao pored mazoretkinja koje imaju povorku po gradu onda neces ni imati blokirane ulice
Tempo
ZeModerator

#795 Re: Povorka ponosa

Post by Tempo »

MorningStar wrote: 13/08/2021 15:38
Tempo wrote: 13/08/2021 15:37

Dalje upravo nije bila represivna - svako privatne stvari drzi gdje treba - kuci.

Nije bilo potrebe za paradama. Niko nije bio diskriminisan.
foxlife

#796 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

jbt zaboravih majicu napraviti za sutra
ne stigoh
MorningStar

#797 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Tempo wrote: 13/08/2021 15:44
MorningStar wrote: 13/08/2021 15:38

Pa kako su sad diskriminisani lgbt sta se promijenilo ?
foxlife

#798 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 15:49
Tempo wrote: 13/08/2021 15:44

pa promijenilo se drzavno uredjenje

pored toga promijenilo se ko se pita ko vedri ko oblaci
ranije se ulema iz nije pitao ni za sta u drzavi a danas je on kao neko ko se slusa i sl
da se razumijemo to se misli i na popove i na kardinale i sl
MorningStar

#799 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 15:51
MorningStar wrote: 13/08/2021 15:49

ranije se ulema iz nije pitao ni za sta u drzavi a danas je on kao neko ko se slusa i sl
Promijenilo se drzavno uredjenje a homoseksualci su jos uvijek tu kao sto su uvijek i bili i biti ce a ulema moze mlatiti praznu slamu kao i za vecinu drugih stvari.
foxlife

#800 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 15:54
foxlife wrote: 13/08/2021 15:51

Promijenilo se drzavno uredjenje a homoseksualci su jos uvijek tu kao sto su uvijek i bili i biti ce a ulema moze mlatiti praznu slamu kao i za vecinu drugih stvari.
mozda on mlati slamu al mi na ledjima osjetimo to mlacenje slame
jbg ne osjetis ti jer ti je hans na celu drzave a ne bakir covic i dodik
nego kad dolazis da pripremim alat za pivo :D
Post Reply