Hercegovina gori a Dodik se ceslja
-
sumirprimus
#26 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
generalno imat cemo problema u buducnosti haman s pozarima, posto vidimo kako to sve funkcionise tj ne funkcionise, trbeaju se ljudi sami pripremit na moguce posljedice i odbranu od pozara. pogotovu gdje su domacinstva i objekti ugrozeni.
- Sanjarko
#27 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
a Covic ga hladiHercegovina gori a Dodik se ceslja
-
Sociolog
#28 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Labude sta je sad s infobarom?
Bio je najjaci portal..
Sjecas se onih galerija sa slikama nocnih izlazaka??
Soory za off
- @mba
#29 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
udri me jace wrote: ↑13/08/2021 12:25ako jedan covjek moze blokirati drzavu bez sankcija, da li ta drzava postoji?
uzmi svoj pasos i procitaj sta pise na njemu pa ces znati!
-
pemanapemani
#30 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Ti se sigurno nećeš svađati i zamjerati bilo kome, jer sam za sebe kažeš da nemaš trunku hrabrosti za bilo šta, a i sebe najviše voliš, što si više puta napisao.Black swan wrote: ↑13/08/2021 12:33 Glava nam je na panju za giljotinju
A mi da brinemo o frizuri i svadjamo se sa srbima?
![]()
Neka
Hvala
Lik je sam protiv cijelog svijeta
Nije nasa svadja
Jedino me čudi da još uvijek nisi upotrijebio onu poznatu poštapalicu o bježanju i plaču/smijehu majki.
Kako si veliki katolik, po tvojoj logici Isus je na prvi mrski pogled farizeja trebao uzeti svoj podmetač za stražnjicu i brisnuti u Etiopiju i zavući se u mišiju rupu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Ne sudi da ti ne bude sudjeno
Ne gledaj trn u oku svoga susjeda a ne vidis balvan u svom oku
Daj caru carevo Bogu Bozje
Dodik je car
Dodik je car
- Truba
#32 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Not our problem

- Haris.ba
#33 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Ja se slažem. Ali, prvo da ukinu plaćanje iz plate ta zaštitu od požara.sumirprimus wrote: ↑13/08/2021 12:36 generalno imat cemo problema u buducnosti haman s pozarima, posto vidimo kako to sve funkcionise tj ne funkcionise, trbeaju se ljudi sami pripremit na moguce posljedice i odbranu od pozara. pogotovu gdje su domacinstva i objekti ugrozeni.
-
Seyfo
#34 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Dodik ne dozvoljava helikoptere Os na gasenju pozara iz ciste obijesti, pakosti, bezobrazluka, cega sve ne. Ne postoji racionalan razlog za to, bez obzira sto trenutno ne gori na teritoriji RS.
Narod koji pati i ispasta zbog pozara ni na koji nacin nije kriv za Dodikove probleme i cinjenice koje mu nisu po volji. Bas me zanima kako na to gleda prosjecni Dodikov glasac? ''Naudi svakom nesrbinu kako god mozes?''
Pitanje je do kad ce mu HDZ gladiti muda.
Po meni, ovo sto on sad radi i opstruise je najveci dokaz da OHR i stranci ne smiju da odu, jer ce drzavu ostaviti na milost i nemilost njemu i slicnim.
Cak stavise, najveci je dokaz da treba da se reformise drzava, uvede jedan predsjednik i ukine pravo Dodiku da blokira bilo sta.
Narod koji pati i ispasta zbog pozara ni na koji nacin nije kriv za Dodikove probleme i cinjenice koje mu nisu po volji. Bas me zanima kako na to gleda prosjecni Dodikov glasac? ''Naudi svakom nesrbinu kako god mozes?''
Pitanje je do kad ce mu HDZ gladiti muda.
Po meni, ovo sto on sad radi i opstruise je najveci dokaz da OHR i stranci ne smiju da odu, jer ce drzavu ostaviti na milost i nemilost njemu i slicnim.
Cak stavise, najveci je dokaz da treba da se reformise drzava, uvede jedan predsjednik i ukine pravo Dodiku da blokira bilo sta.
-
udri me jace
#35 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
necinjenje je krivicno djelo ... da li je ovdje necinjenje posrijedi, treba da utvrdi sud.
- Haris.ba
#36 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Član predsjedništva ne može odgovarati za donošenje ili nedonosenje odluka iz svojih nadleznosti.udri me jace wrote: ↑13/08/2021 14:20 necinjenje je krivicno djelo ... da li je ovdje necinjenje posrijedi, treba da utvrdi sud.
-
udri me jace
#37 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
za sta ga se onda proziva?Haris.ba wrote: ↑13/08/2021 14:27Član predsjedništva ne može odgovarati za donošenje ili nedonosenje odluka iz svojih nadleznosti.udri me jace wrote: ↑13/08/2021 14:20 necinjenje je krivicno djelo ... da li je ovdje necinjenje posrijedi, treba da utvrdi sud.
- Haris.ba
#38 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Moralna odgovornost.
-
udri me jace
#39 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
-
pemanapemani
#40 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Shvatam da ti kao osoba bez trunke hrabrosti (Bježanova majka se smije) imaš fetiš na bahate bezobrazne krkane i podmetače za stražnjicu.Black swan wrote: ↑13/08/2021 13:12 Ne sudi da ti ne bude sudjeno
Dodik je car
- Truba
#41 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Svoj ti poso
Samo kreni hrabri covjece preko entitetske granice
Juris...hrvati nece vise ginuti
- Login77777
#42 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Gdje bude entitetska granica?
-
pemanapemani
#43 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Misliš, juris sa vatrogasnom opremom?Black swan wrote: ↑13/08/2021 14:56 Svoj ti poso
Ne znam zašto bi ginuli ako se pridržavaju zakona o zaštiti od požara i pravila struke tokom gašenja.
Jedino ako misliš na cuke lutalice, migrante na semaforima i kradljivce podmetača za guzicu. E to je već zajebana situacija. Tada bi trebalo razmisliti.
-
Novak20
#44 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
F BiH ima dva zakona kojima naziv kaže na što se odnose. Koga interesira, može da pročita. Besplatno je.
Zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća i Zakon o zaštiti od požara i vatrogastvu.
http://www.fucz.gov.ba/zakon-o-zastiti- ... trogastvu/
Po tim zakonima, zakonodavna i izvršna vlast F BiH imaju svoje uloge u prevenciji i gašenju požara kao i FU CZ ali su kleptomanski seljoberi tipa Desnice, Lijanovića, Solaka-svi redom pod optužnicama ili u zatvoru i njihovi šefovi u Vladi F BiH zaboravili za što su plaćeni kao što je narod pristao da bira seljobere uvijek i iznova, a posljedicu njihovog nerada da koristi za političko i vulgarno pod.ebavanje opožarenih. Tipa, eto vam vašeg Dodika.
Djelovanje OS je također regulirano zakonima. U principu, vojna oprema se ne bi smjela koristiti u ove svrhe osim kada dogori do nokata. Druga je stvar što se u nedostatku helikoptera F BiH naviklo na korištenje onog od OS. Za razliku od F BiH, RS ima helikopterski servis koji požare gasi civilnim helikopterom.
Sreća, RH ima kanadere i želju da pomogne pa taman procedure na kojima se insistira bile "prekršene" jer je u ovom slučaju pomoć tražila općina Tomislavgrad.

Zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća i Zakon o zaštiti od požara i vatrogastvu.
Po tim zakonima, zakonodavna i izvršna vlast F BiH imaju svoje uloge u prevenciji i gašenju požara kao i FU CZ ali su kleptomanski seljoberi tipa Desnice, Lijanovića, Solaka-svi redom pod optužnicama ili u zatvoru i njihovi šefovi u Vladi F BiH zaboravili za što su plaćeni kao što je narod pristao da bira seljobere uvijek i iznova, a posljedicu njihovog nerada da koristi za političko i vulgarno pod.ebavanje opožarenih. Tipa, eto vam vašeg Dodika.
Djelovanje OS je također regulirano zakonima. U principu, vojna oprema se ne bi smjela koristiti u ove svrhe osim kada dogori do nokata. Druga je stvar što se u nedostatku helikoptera F BiH naviklo na korištenje onog od OS. Za razliku od F BiH, RS ima helikopterski servis koji požare gasi civilnim helikopterom.
Sreća, RH ima kanadere i želju da pomogne pa taman procedure na kojima se insistira bile "prekršene" jer je u ovom slučaju pomoć tražila općina Tomislavgrad.

- Humljanin
#45 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Novak20 wrote: ↑13/08/2021 15:18 F BiH ima dva zakona kojima naziv kaže na što se odnose. Koga interesira, može da pročita. Besplatno je.
![]()
- Haris.ba
#46 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Tako je. Da je kako treba, ne bi trebalo raspravljati ni o tome treba li glas Dodika.
Vec bi imali najmanje dva zracna traktora na Jablanickom.
Vec bi imali najmanje dva zracna traktora na Jablanickom.
- Sanjarko
#47 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Ja nedavno iz clanka citao da su za Srbiju, Kanaderi neprakticni i da bi dosli skuplje nego helikopteri. Kako sam shvatio najprakticniji su poljuprivredni avioni, oni sto zaprasuju, i najisplativiji, samo ih treba doradit.
Znaci oni i helici.
- dječak sa šibicama
#48 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Zasto Federacija odnosno CZ Federacije nema adekvatnu opremu za gasenje pozara, zasto Federacija ili kantoni nemaju letjelice namjenjene za gasenje pozara, ko je sada sef CZ? sta je sa bivsim sefom dokazanim kriminalcem? zasto ga niko ne priupita vezano za zastitu od pozara?
Umjesto vjecitih politickih igrica i igara, mozda da neko postavi logicna pitanja. Ili je samo bitno naciljati krmka iz Laktasa.
Umjesto vjecitih politickih igrica i igara, mozda da neko postavi logicna pitanja. Ili je samo bitno naciljati krmka iz Laktasa.
-
Sociolog
#49 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
100% si upravu 1/1.dječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2021 17:26 Zasto Federacija odnosno CZ Federacije nema adekvatnu opremu za gasenje pozara, zasto Federacija ili kantoni nemaju letjelice namjenjene za gasenje pozara, ko je sada sef CZ? sta je sa bivsim sefom dokazanim kriminalcem? zasto ga niko ne priupita vezano za zastitu od pozara?
- Truba
#50 Re: Hercegovina gori a Dodik se ceslja
Pozari budu i prodju
A namjera reufa bajrovica o poklapanju doma naroda i spustanja komsica na nize razine uz postojecu okupaciju SIPa i tuziteljstva su premal problem da bi se sada svadjalo s dodikom
Ne znam sto hocete?
A namjera reufa bajrovica o poklapanju doma naroda i spustanja komsica na nize razine uz postojecu okupaciju SIPa i tuziteljstva su premal problem da bi se sada svadjalo s dodikom
Ne znam sto hocete?