Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MorningStar

#676 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 12:00
MorningStar wrote: 13/08/2021 11:58

Prvo : Govorimo sa naucnog aspekta,evolucije i opstanka vrste.
Drugo: Zasto onda se trazi usvajanje djece ??
pa da gledamo naucni aspekt imali bi jedno 13 milijardi stanovnika na zemlji a imamo koliko 7-8
ipak priroda ima neku selekciju na ovaj ili onaj nacin

zasto se trazi usvajanje djece?
mozda neko zeli djecu mozda neko zeli spasiti siroce
neko ne zeli da dijete dozivi sudbinu malog smaje ili sl
to je sve individualno
Da i sta hoces da kazes sa prvim dijelom ? Da su svi homoseksualci koliko bi ljudska vrsta opstala ?

Mozda ovo i ono - znaci mozda neko hoce da pomaze djeci i to je razlog a ne sto osnovni instinkt tjera na produzenje vrste i brigu o potomstvu ..
foxlife

#677 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

Naslovnica wrote: 13/08/2021 12:02
foxlife wrote: 13/08/2021 12:02

bravo recimo morning nema cijenu
kod njega je gratis :D
Ja bih razmislio o cijeni, ali svakako imam price tag.
Dubioza je velika, vremena su teška...
8-)
jebo cijenu vazan je uzitak :D
FrozenCastle

#678 Re: Povorka ponosa

Post by FrozenCastle »

Rode se i djeca sa dvije glave, i to je urođeno ali je anomalija. Treba li to dijete maltretirati zato što ima dvije glave - ne. A treba li ga ubjeđivati da nema dvije glave - isto ne. Definicija anomalije je nešto što odstupa od onoga što je standardnog, normalnog ili očekivanog. I u prirodi ima anomalija i kod drugih vrsta, to nije ništa novo pošto je priroda glavni adut u diskusiji kad se porede gej pingivini i gej ljudi. Ono što jeste novo je kada anomalija pokušava ubijediti ostatak populacije da nije anomalija već standard. E tu se razilazimo. Koliko im je jak marketing, čovjek bi pomislio da je svaki drugi stanovnik gej.
MorningStar

#679 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

Hakiz wrote: 13/08/2021 12:03
MorningStar wrote: 13/08/2021 11:58

Prvo : Govorimo sa naucnog aspekta,evolucije i opstanka vrste.
Drugo: Zasto onda se trazi usvajanje djece ??
Zato što ima ljudi koji žele a nemaju djecu.

To ne govori ništa o onima koji ih ne žele.
A zasto nemaju djecu ako zele ??
muhafuca

#680 Re: Povorka ponosa

Post by muhafuca »

foxlife wrote: 13/08/2021 11:59
muhafuca wrote: 13/08/2021 11:52

ne mislim ja nista, to sto ti izvlacis je za ispitivanja i koliki je, ako ga uopste ima, udio i tog faktora,

al je cinjenica da natalitet opada, a da ne raste u zemljama u kojima pederi i lezbejke imaju vise prava

a tvrdnja je bila da ukupni svjetski natalitet raste bez obzira sto imaju vise prava
pa raste to je cinjenica
a sve se bojim da onaj tamo mabuto negi bangladesanin ili muljamoto iz dzibutija ne znaju zabiti i svom bratu
samo sto je razlika izmedju pedera zapada i ovih nerazvijenih
na zapadu obojica odluce da zabijaju a kod ovih je jednosmjerno pa je u pitanju zrtva i napadac

na zapadu nema silovanja? ni homosexualnog ni heterosexualnog?
Hakiz

#681 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

MorningStar wrote: 13/08/2021 12:04
Da su svi homoseksualci koliko bi ljudska vrsta opstala ?
Da su babi muda, bila bi deda. Ili hermafrodit.

ŠBBKBB nije argument.
Idemedosumom

#682 Re: Povorka ponosa

Post by Idemedosumom »

Tempo wrote: 13/08/2021 11:47
MorningStar wrote: 13/08/2021 11:46

Jel mene smatras homofobom ?

Ako si glasac nacionalnih partija, ako si vjernik, homofob si.
A sta ako je samo glasac, ili samo vjernik? Ili none of the above, a idalje ne podrzava paradu? :-D
MorningStar

#683 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

FrozenCastle wrote: 13/08/2021 12:05 Rode se i djeca sa dvije glave, i to je urođeno ali je anomalija. Treba li to dijete maltretirati zato što ima dvije glave - ne. A treba li ga ubjeđivati da nema dvije glave - isto ne. Definicija anomalije je nešto što odstupa od onoga što je standardnog, normalnog ili očekivanog. I u prirodi ima anomalija i kod drugih vrsta, to nije ništa novo pošto je priroda glavni adut u diskusiji kad se porede gej pingivini i gej ljudi. Ono što jeste novo je kada anomalija pokušava ubijediti ostatak populacije da nije anomalija već standard. E tu se razilazimo. Koliko im je jak marketing, čovjek bi pomislio da je svaki drugi stanovnik gej.
Ovdje se ide zbog necega drustvenog i subjektivnog protiv naucnog jer zaboga neko se "osjeca" nekako i smatra da ima "pravo" na nesto iako mu biologija ne dozvoljava isto.
Hakiz

#684 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

MorningStar wrote: 13/08/2021 12:05
Hakiz wrote: 13/08/2021 12:03

Zato što ima ljudi koji žele a nemaju djecu.

To ne govori ništa o onima koji ih ne žele.
A zasto nemaju djecu ako zele ??
Ne mogu zbog medicinskih uzroka, ko zna.
foxlife

#685 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

foxlife wrote: 13/08/2021 12:00

pa da gledamo naucni aspekt imali bi jedno 13 milijardi stanovnika na zemlji a imamo koliko 7-8
ipak priroda ima neku selekciju na ovaj ili onaj nacin

zasto se trazi usvajanje djece?
mozda neko zeli djecu mozda neko zeli spasiti siroce
neko ne zeli da dijete dozivi sudbinu malog smaje ili sl
to je sve individualno
Da i sta hoces da kazes sa prvim dijelom ? Da su svi homoseksualci koliko bi ljudska vrsta opstala ?

Mozda ovo i ono - znaci mozda neko hoce da pomaze djeci i to je razlog a ne sto osnovni instinkt tjera na produzenje vrste i brigu o potomstvu ..
e jbg sada
pa nikad nece biti vrijeme da su svi 100% homo ili svi 100% hetero
prihvati to da ce uvijek biti jednih i drugih u kojem omjeru sasvim je svejedno al ljudska vrsta nece izumrijeti zbog toga
prije cemo se istrijebiti zbog nuklearki globalnog zatopljenja i sl nego sto ce se prestati radjati djeca
kakav je osnovni instinkt ako dijete nije tvoje i nije tvoje potomstvo
potomak je neke tamo koja je dijete napustila ili sta ja znam
MorningStar

#686 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

MorningStar wrote: 13/08/2021 11:46

Jel mene smatras homofobom ?

Ni prvo ni drugo a i dalje smatram da ne treba organizovati parade i da se radi o propagandi na silu zbog licnih kompleksa i nesigurnosti koje potpaljuju razne nvo.

Jel svako slobodan da bude homoseksualac = jeste
Jel sad trebamo paradirati heterosekualni prajd,homoseksualni biseksualni ovaj i onaj jer ??

Pravo na brak dozvoliti odmah i hajmo dalje . Mada je jasno da i u drzavama dje je brak dozvoljen pa cak i usvajanje opet su parade jer eto zato sto ?? Mora se na silu tuviti sa je neko gej i da svi vide da je gej - jer ????
foxlife

#687 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 12:07
FrozenCastle wrote: 13/08/2021 12:05 Rode se i djeca sa dvije glave, i to je urođeno ali je anomalija. Treba li to dijete maltretirati zato što ima dvije glave - ne. A treba li ga ubjeđivati da nema dvije glave - isto ne. Definicija anomalije je nešto što odstupa od onoga što je standardnog, normalnog ili očekivanog. I u prirodi ima anomalija i kod drugih vrsta, to nije ništa novo pošto je priroda glavni adut u diskusiji kad se porede gej pingivini i gej ljudi. Ono što jeste novo je kada anomalija pokušava ubijediti ostatak populacije da nije anomalija već standard. E tu se razilazimo. Koliko im je jak marketing, čovjek bi pomislio da je svaki drugi stanovnik gej.
Ovdje se ide zbog necega drustvenog i subjektivnog protiv naucnog jer zaboga neko se "osjeca" nekako i smatra da ima "pravo" na nesto iako mu biologija ne dozvoljava isto.
naucno je dokazano da "pedera" ima medju zivotinjama
mozes li objasniti ovu recenicu
"neko se "osjeca" nekako i smatra da ima "pravo" na nesto iako mu biologija ne dozvoljava isto."

kako ti biologija ne dozvoljava da ga primis u supak?
MorningStar

#688 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 12:08

e jbg sada
prihvati to da ce uvijek biti jednih i drugih u kojem omjeru sasvim je svejedno al ljudska vrsta nece izumrijeti zbog toga
prije cemo se istrijebiti zbog nuklearki globalnog zatopljenja i sl nego sto ce se prestati radjati djeca
Da imas slucajeva napustanja djece - i da li to smatras normalnom ili nenormalnom pojavom ?
Hakiz

#689 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Ako nekoga seksualno privlači isti spol, to nije društveno. Jeste subjektivno i osjećaj, šta će drugo biti. A subjektivni osjećaji su pririodni, kao što heteroseksualci prirodno imaju jak subjektivan osjećaj prema nekim osobama dok ih druge ne privlače.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#690 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

Ovdje na temi, puno primaĆa izgleda .. :lol:
MorningStar

#691 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 12:12

"neko se "osjeca" nekako i smatra da ima "pravo" na nesto iako mu biologija ne dozvoljava isto."

Ima i zivotinja koje boluju od depresije - koje se rode sa tri noge i tako.

Bilogija prirodnog instinkta gdje musku jedinku privlaci suprotni spol. Mada devijacija uvijek ima (korisnih i nekorisnih) naprimjer tebi je privlacno da ti pimpek gurne muska jedinka a nekome drugom je privlacno/instinkt da ima seks sa osobom suprotnog spola.
foxlife

#692 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 12:11

Ni prvo ni drugo a i dalje smatram da ne treba organizovati parade i da se radi o propagandi na silu zbog licnih kompleksa i nesigurnosti koje potpaljuju razne nvo.

Jel sad trebamo paradirati heterosekualni prajd,homoseksualni biseksualni ovaj i onaj jer ??

Pravo na brak dozvoliti odmah i hajmo dalje . Mada je jasno da i u drzavama dje je brak dozvoljen pa cak i usvajanje opet su parade jer eto zato sto ?? Mora se na silu tuviti sa je neko gej i da svi vide da je gej - jer ????
nije pitanje je li neko slobodan da bude homoseksualac al negdje je i to pitanje
poenta je da taj homo ima prava kao ti i da ne bude izopacen iz drustva
kad trazi posao da ga neko ne odbije jer je peder iako bi taj isti peder mozda bio najbolji radnik u firmi
itd itd

zamisli da sutra kazu svi koji nose naocale su devijantni nisu normalni jer su coravi to nije po prirodi
i sutra dodjes kod mene da te zapolsim a ja kazem necu te zaposliti jer nosis naocale imas dugu kosu imas malu kitu itd
foxlife

#693 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 12:12
foxlife wrote: 13/08/2021 12:08

e jbg sada
Da imas slucajeva napustanja djece - i da li to smatras normalnom ili nenormalnom pojavom ?
pa je li tebi normalno da se dijete napusti?
a napravljeno je izmedju muskarca i zene znaci nista neprirodno
foxlife

#694 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

konektovan wrote: 13/08/2021 12:13 Ovdje na temi, puno primaĆa izgleda .. :lol:
primi nas
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#695 Re: Povorka ponosa

Post by konektovan »

foxlife wrote: 13/08/2021 12:16
konektovan wrote: 13/08/2021 12:13 Ovdje na temi, puno primaĆa izgleda .. :lol:
primi nas
Ti izgleda predvodiš tim... :lol:
MorningStar

#696 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 12:14
MorningStar wrote: 13/08/2021 12:11

nije pitanje je li neko slobodan da bude homoseksualac al negdje je i to pitanje
poenta je da taj homo ima prava kao ti i da ne bude izopacen iz drustva
kad trazi posao da ga neko ne odbije jer je peder iako bi taj isti peder mozda bio najbolji radnik u firmi
itd itd

zamisli da sutra kazu svi koji nose naocale su devijantni nisu normalni jer su coravi to nije po prirodi
i sutra dodjes kod mene da te zapolsim a ja kazem necu te zaposliti jer nosis naocale imas dugu kosu imas malu kitu itd
Pa koje pravo osim braka nema ? A treba dozvoliti - a i gdje dozvoljeno opet paradiraj protestuj jer ?

Sto izopacen iz drustva ? - e sad ne znam ako nekome ne odgovara da se druzi sa nekim ili se ne osjeca ugodno jel treba to na silu ono heeeej kad ides u kafanu mora minimalno jedan homoseksualac biti u grupi ili nema uci (kao sad na filmovima mora biti homoseksualnih uloga jer mora eto)

Svaki poslodavac ima pravo da zaposli koga hoce - drugo sto naprimjer imamo dosta slucajeva lgbt zajednice -nisam dobio posao - to je jer sam gej / dobio sam otkaz - homofobija i tako..
foxlife

#697 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

MorningStar wrote: 13/08/2021 12:14
foxlife wrote: 13/08/2021 12:12

Ima i zivotinja koje boluju od depresije - koje se rode sa tri noge i tako.

Bilogija prirodnog instinkta gdje musku jedinku privlaci suprotni spol. Mada devijacija uvijek ima (korisnih i nekorisnih) naprimjer tebi je privlacno da ti pimpek gurne muska jedinka a nekome drugom je privlacno/instinkt da ima seks sa osobom suprotnog spola.
ako je meni normalno da mi neko gurne pimpek zasto se ti oko toga brines i zasto mi uskracujes uzitak pravo i sve vezano za to?
zasto ja ne mogu konkurisati na posao kao i ti koji volis suprotan spol?
hocu li te to ja jebati ako dobijem posao?
foxlife

#698 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

konektovan wrote: 13/08/2021 12:17
foxlife wrote: 13/08/2021 12:16

primi nas
Ti izgleda predvodiš tim... :lol:
pa rekao sam vec na temi ja nosim zastavu bajraktar znaci :D
MorningStar

#699 Re: Povorka ponosa

Post by MorningStar »

foxlife wrote: 13/08/2021 12:15
MorningStar wrote: 13/08/2021 12:12
pa je li tebi normalno da se dijete napusti?
a napravljeno je izmedju muskarca i zene znaci nista neprirodno
Ne nije normalno i isto se desava veoma rijetko bez da neki vanjski faktori nisu to uzrokovali (prvenstveno ekonomski ili slicno)
Tempo
ZeModerator

#700 Re: Povorka ponosa

Post by Tempo »

Idemedosumom wrote: 13/08/2021 12:07

A sta ako je samo glasac, ili samo vjernik? Ili none of the above, a idalje ne podrzava paradu? :-D

A sta ja znam. Ima raznih deformacija zbog kojih ljudi napadaju druge ljude ili grupe. Možda je latentni peder, pa mrznju prema pederu u sebi projektuje na druge, mozda je konformista, pa mrzi pedere da se svidi zajednici kojoj pripada ili zeli da pripada, mozda je neprijateljski agent ciji je cilj da nas prikaze kao teroriste, ksenofobe, fanatike ili fundamentaliste. Moze biti bilo sta. Mozda ga je neko naguzio kad je bio mali pa vuce traumu cjeli zivot. Mozda ne guzi pa istice mrznju prema pederima da mu rodbina ne misli da je peder. Možda je samo glup.
Post Reply