Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sarajmen wrote: ↑13/08/2021 08:04
Pa i ne baš, sve živo je stvoreno u paru zbog reprodukcije i održanja vrste, a od svega živog stvorenog jedino su čovjek i žena obdareni razumom.
Što se tiče parade/povorke, nadam se da je sve proteklo kako treba i to je to.
“Stvoreno”?
Ako je sve “stvoreno”, “stvoreni” su i homoseksualci.
Ako su vec “stvoreni”, ne znam cemu dizanje frke i objasnjavanje da je to pogresno
seoBIH wrote: ↑13/08/2021 09:58
Neka paradiraju vala. Kada mi ne mozemo paraditrati za razne probleme koji nas okruzuju, neka barem neko ima muda u ovoj drzavi da za nesto paradira.
To sto ne podrzavam njihov cilj, ne znaci da bih zabranio. Zabranili bi oni sami sebe da kod nas ima nekog razmisljanja.
Tempo wrote: ↑13/08/2021 00:37
Svi homofobi su latentni pederi. Evo ovaj stalno forsira podatak da ima djecu. Svaki atom njegovog bica vapi za opravdavanjem.
Vjernik, desnicar, konformista, a supak svrbi.
Jebena je sudbina.
Generalizacija nije fina stvar. Mi vazda latentni kad nas zasvrbi, a kod vas, šta? samo hemoroidi? analne fisure?
Jaro, testiraj se. Odes fino na masazu kod fizioterapeuta i ako ti se digne derpe si. Ha ja. Pogledaj istini u oci.
seoBIH wrote: ↑13/08/2021 09:58
Neka paradiraju vala. Kada mi ne mozemo paraditrati za razne probleme koji nas okruzuju, neka barem neko ima muda u ovoj drzavi da za nesto paradira.
To sto ne podrzavam njihov cilj, ne znaci da bih zabranio. Zabranili bi oni sami sebe da kod nas ima nekog razmisljanja.
Sto kolutas? Kada se skupilo 10.000 ljudi za bilo koju situaciju bitnu za običnog čovjeka?
A nisam znao da životinje mogu imati seksualnu preferencu
To je zato sto si neznalica.
Ime medju zivotinjama i depresije (delfini itd) i mnogih drugih medicinskih problema - kao sto ima i lgbt ovaca itd.Covjek koji je steriln ili zena ima medicinski problem.
Medjutim kada se kaze prirodno znaci - moze li potomak imati dvije majke ili dva oca ?? Cijela evolucija ljudskog bica prolazi kroz reprodukciju koja je i iskonski instinkt covjeka (zasto lgbt zele djecu ?)
To sto neko smatra da ima "pravo" na djecu ne znaci da moze da zaobidje biologiju covjeka.
Isto kao sto sada sa ovim spolovima - kada zakopaju iste sto su gender fluid ovi oni pa neko za 500 godina iskopa i izvrsi analizu rezultat ce biti = zenska jedinka ili muska jedinka.... Neke naucne cinjenice koje mozda vrijedjaju necija "osjecanja" ali mozemo mi govoriti i da je zemlja ravna ali to nece promijeniti cinjenice.
Pingvini nisu razumni ? Psi nisu razumni ? Delfini nisu razumni ? O cemu pricas, itekako su razumni.
Covjek je zivotinja, samo malo inteligentnija od navedenih.
Pa i ne baš, oni pripadaju svijetu životinja i imaju svoju svrhu postojanja, mužjaci i ženke su osnova njihove reprodukcije i održanja vrste iz tog svijeta. Samo je čovjek obdaren razumom, pri tom mislim na oba spola.
Kojem kraljevstvu u biologiji pripada ljudsko bice ?
I stonse tice razuma preporucujem da bolje istrazis.
Pingvini nisu razumni ? Psi nisu razumni ? Delfini nisu razumni ? O cemu pricas, itekako su razumni.
Pa i ne baš, oni pripadaju svijetu životinja i imaju svoju svrhu postojanja, mužjaci i ženke su osnova njihove reprodukcije i održanja vrste iz tog svijeta. Samo je čovjek obdaren razumom, pri tom mislim na oba spola.
I čovjek je životinja, i njemu je heteroseksualna reprodukcija osnov produženja vrste, a i druge životinje su obdarene razumom. Svaka životinja koju možeš dresirati ima razum u manjoj ili većoj mjeri. Ne bi slušala naredbe da nema razum.
I čovjek je životinja, i njemu je heteroseksualna reprodukcija osnov produženja vrste, a i druge životinje su obdarene razumom. Svaka životinja koju možeš dresirati ima razum u manjoj ili većoj mjeri. Ne bi slušala naredbe da nema razum.
Mozemo li onda reci da je homoseksualnost devijacija/izuzetak - i evolucionarno stetna stvar - samom cinjenicom da takve jedinke ne mogu imati potomstvo ?
Ime medju zivotinjama i depresije (delfini itd) i mnogih drugih medicinskih problema - kao sto ima i lgbt ovaca itd.Covjek koji je steriln ili zena ima medicinski problem.
Medjutim kada se kaze prirodno znaci - moze li potomak imati dvije majke ili dva oca ?? Cijela evolucija ljudskog bica prolazi kroz reprodukciju koja je i iskonski instinkt covjeka (zasto lgbt zele djecu ?)
To sto neko smatra da ima "pravo" na djecu ne znaci da moze da zaobidje biologiju covjeka.
Isto kao sto sada sa ovim spolovima - kada zakopaju iste sto su gender fluid ovi oni pa neko za 500 godina iskopa i izvrsi analizu rezultat ce biti = zenska jedinka ili muska jedinka.... Neke naucne cinjenice koje mozda vrijedjaju necija "osjecanja" ali mozemo mi govoriti i da je zemlja ravna ali to nece promijeniti cinjenice.
Izvini ali mislim prirodno znaci nesto drugo - nesto sto proizilazi iz prirode, bez uticaja covjeka.
Homoseksualizam je prirodan, naocale i cipele nisu.
Izvini ali mislim prirodno znaci nesto drugo - nesto sto proizilazi iz prirode, bez uticaja covjeka.
Da tu si upravu - evolucija pravi progres mutacijom/devijacijom - stetne mutacije/devijacije smanjuju sanse za ostankom u genetskom bazenu takve jedinke tj. prezivljavanjem dok pozitivne cine suprotno.
Homoseksualizam je prirodna pojava - koja je evolucijska devijacija kao i mnoge druge - stetna zbog cinjenice da uzrokuje nemogucnost sirenja vrste i reprodukcije - samo neprirodnim putem takva jedinka moze dobiti potomstvo ili na prisilu. I to u slucaju da se genetski materijal uzme od trece jedinke. Dvije homoseksualne jedinke ne mogu imati potomka .
Last edited by MorningStar on 13/08/2021 10:27, edited 1 time in total.
Mozemo li onda reci da je homoseksualnost devijacija/izuzetak - i evolucionarno stetna stvar - samom cinjenicom da takve jedinke ne mogu imati potomstvo ?
Možemo reći, ali devijacije, mutacije, odstupanja od uobičajenog itd su prorodne.
Devijacija je i prekid u diobi oplođene jajne ćelije, pa kao posljedicu roditi jednojajčane blizance umjesto jedno jaje-jedno dijete, pa, naravno, ne kažemo da nije prirodno i da se treba protiv nje boriti.
Da tih devijacija nije bilo, ne bi mi sada pisali, ljudi ne bi postojali, život se ne bi razvio dalje od jedne ćelije.
Ne razumijem se puno u genetiku, ali kažu da Y kromosom polako nestaje i da će, shodno tome, za nekoliko miliona godina nestati i muškaraca.
Očito je da se to već uveliko dešava, nešto kao i promjena klime.
pa ako pingvin peder ima svrhu postojanja ima i covjek peder neku svrhu postojanja
ne kontam sto tebe zamara to hoce li 2 muskarca u svijetu od 7 milijardi ljudi imati potomstvo
evo moja tetka i tetak hetero pa nemaju potomstvo jer su tako odlucili
zasto je devijacija?
ko je odredio da je to devijacija?
Da tu si upravu - evolucija pravi progres mutacijom/devijacijom - stetne mutacije/devijacije smanjuju sanse za ostankom u genetskom bazenu takve jedinke tj. prezivljavanjem dok pozitivne cine suprotno.
Homoseksualizam je prirodna pojava - koja je evolucijska devijacija kao i mnoge druge - stetna zbog cinjenice da uzrokuje nemogucnost sirenja vrste i reprodukcije - samo neprirodnim putem takva jedinka moze dobiti potomstvo ili na prisilu. I to u slucaju da se genetski materijal uzme od trece jedinke. Dvije homoseksualne jedinke ne mogu imati potomka .