Slučaj Dženan Memić
- vjeshalica
#18901 Re: Slučaj Dženan Memić
Imate foe opciju ne servirajte sebi tudji izmet.
-
cabej
#18902 Re: Slučaj Dženan Memić
Gospodo li nam Gordana i dalje moralna i tužilačka vertikala nakon ovoga?
[youtube] https://youtu.be/ESXRfP3q6wQ?t=409[/youtube]
žao mi je, ali suđenje za genocid je hiljadama puta (tačnije osam hiljada puta) važnije za pravdu od suđenja za ubistvo/saobraćajnu nesreću. To što je Gordana optuženiku za genocid naštimala bijeg, a Memićima bacila kosku da će "pogurati njihov slučaj", ne opravdava Memiće da se ponašaju po principu "Nek sve gori ako ne bude kako mi kažemo".
[youtube] https://youtu.be/ESXRfP3q6wQ?t=409[/youtube]
žao mi je, ali suđenje za genocid je hiljadama puta (tačnije osam hiljada puta) važnije za pravdu od suđenja za ubistvo/saobraćajnu nesreću. To što je Gordana optuženiku za genocid naštimala bijeg, a Memićima bacila kosku da će "pogurati njihov slučaj", ne opravdava Memiće da se ponašaju po principu "Nek sve gori ako ne bude kako mi kažemo".
-
belfy
#18903 Re: Slučaj Dženan Memić
covjek je od prvog posta pokazao samo da zeli paznju. ne znam ni sto mu se obracate kada se on nikome ne obraca, a ponajmanje razumijem mrskanje. preskocis, jer ne pise nista vrijedno citanja, nego samo ima potrebu da bude primjecen. kome smetaju ponjave, onda foe i vozdra. kome ne, onda ignore i vozdra...
- skafiskafsnjak
#18904 Re: Slučaj Dženan Memić
A ljepote..... 
-
bitangeIprinceze
- preselio na ahiret
#18906 Re: Slučaj Dženan Memić
Jebo ti grad dje jedan zijo baja kao i sesirdzija baric
- tranquil
#18907 Re: Slučaj Dženan Memić
Šta ćemo za hapšenje osoba zbog krivotvorenja službenih dokumenata? "Bolesne potrebe", kako je kriminalac sam priznao, nisu opravdanje, nego objašnjenje...
- GAU8
- tranquil
#18909 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije, to je referenca na post koji je u međuvremenu obrisan, nagađam zato jer je pozivao na poništavanje pravosnažnih presuda, razna hapšenja i oslobađanja po vlastitom ćefu, i rušenje pravosudnog sistema. Skrenuo sam pažnju da je osoba koja je postavila taj post već ranije na ovoj temi postavljala lažne presude (takođe ranije uklonjeno), što se može kvalifikovati kao krivotvorina, i da je ta osoba sama priznala da je to radila iz "bolesnih potreba".
- preselio na ahiret
- tranquil
#18911 Re: Slučaj Dženan Memić
Još jedna od stvari u kategoriji "ovo Murizu nije potrebno".
Ali doslovno. Ova "nagrada" mu stvarno ne treba ni za šta u životu. Ova "nagrada" je doslovno ispod njegovog nivoa.
A da ne pominjem kako ćemo već uskoro sigurno vidjeti postove zasnovane na čvrstoj logici "Muriz prima priznanja, dakle ništa mu me vjerujem, dakle Ljubo kombi".
- preselio na ahiret
#18912 Re: Slučaj Dženan Memić
Tvoje misljenje,ne slazem se sa njim.tranquil wrote: ↑12/08/2021 18:14Još jedna od stvari u kategoriji "ovo Murizu nije potrebno".
Ali doslovno. Ova "nagrada" mu stvarno ne treba ni za šta u životu. Ova "nagrada" je doslovno ispod njegovog nivoa.
A da ne pominjem kako ćemo već uskoro sigurno vidjeti postove zasnovane na čvrstoj logici "Muriz prima priznanja, dakle ništa mu me vjerujem, dakle Ljubo kombi".
-
skaljicmufid
#18913 Re: Slučaj Dženan Memić
Za one koji tvrde da su na Zemlju pali sa Mjeseca, i to sa dna "Mora tišine" ("More tišine - Mare Tranquillitatis, ime je za more koje se nalazi na vidljivoj strani Mjeseca, poznato je kao mjesto gdje je steljela letljelica s ljudskom posadom za vrijeme misije Apollo 11 1969. godine"):
moja fake news presuda nije krivotvorenje "službenih dokumenata", već svojevrsni perfomans za koji sam već ranije izjavio žaljenje i uputio isprike.
Ali to ne mijenja suštinu stvari, ubica je Ljubo, sada iz ovog ugla moga gledanja na slučaj i sa ove distance, držim da je presuda upravo trebala biti takva, makar i "navučena" na saobraćajku kako je to denden svojevremeno napisao i obrazložio, jer se bojim da ubica Ljubo nikada neće biti procesuiran niti zbog ubistva, pa je stoga osuda za saobraćajku mogla biti kakva takva pravda za sve.
Dakle, nastaviće se ova pravosuda agonija, zbrka i prevara, zahvaljujući mnogim učesnicima u ovom slučaju čija imena i uloge sam ranije naveo i obrazložio, a skroman doprinos toj agoniji, zbrci, održavanju zabluda i raspamećivanju javnosti daju i pojedini uvaženi forumaši, od kojih neki dolaze, padaju sa dna "Mora tišine".
Da, ubica je Ljubo, žalim što ponekim forumašima zbog toga pođe pjena na usta, poput pojedinih netolerantnih forumaša koji ostrašćeno reaguju na moje komentare pa im savjetujem da iskuliraju u skladu sa Budha niknejmom koji sebi tako velikodušno pripisuju:
Peace, brother, peace
Peace, brother, peace
All of my sisters
All of my brothers…
moja fake news presuda nije krivotvorenje "službenih dokumenata", već svojevrsni perfomans za koji sam već ranije izjavio žaljenje i uputio isprike.
Ali to ne mijenja suštinu stvari, ubica je Ljubo, sada iz ovog ugla moga gledanja na slučaj i sa ove distance, držim da je presuda upravo trebala biti takva, makar i "navučena" na saobraćajku kako je to denden svojevremeno napisao i obrazložio, jer se bojim da ubica Ljubo nikada neće biti procesuiran niti zbog ubistva, pa je stoga osuda za saobraćajku mogla biti kakva takva pravda za sve.
Dakle, nastaviće se ova pravosuda agonija, zbrka i prevara, zahvaljujući mnogim učesnicima u ovom slučaju čija imena i uloge sam ranije naveo i obrazložio, a skroman doprinos toj agoniji, zbrci, održavanju zabluda i raspamećivanju javnosti daju i pojedini uvaženi forumaši, od kojih neki dolaze, padaju sa dna "Mora tišine".
Da, ubica je Ljubo, žalim što ponekim forumašima zbog toga pođe pjena na usta, poput pojedinih netolerantnih forumaša koji ostrašćeno reaguju na moje komentare pa im savjetujem da iskuliraju u skladu sa Budha niknejmom koji sebi tako velikodušno pripisuju:
Peace, brother, peace
Peace, brother, peace
All of my sisters
All of my brothers…
-
bitangeIprinceze
#18914 Re: Slučaj Dženan Memić
Al ipak nije bila saobracajka
- preselio na ahiret
#18915 Re: Slučaj Dženan Memić
nije nije
- tranquil
#18916 Re: Slučaj Dženan Memić
skaljicmufid wrote: ↑06/07/2021 19:56 Nit' me ko poslao, nit' imam koristi od ovog pisanja, svojom sam voljom ovdje, a morao sam podijeliti sa vama ono što sam saznao, ne zato što navijam za neku stranu, već zato što sam legalista, vjerujem u vladavinu prava, pravnu državu, mislim da se svi trebamo trezveno odnositi prema ovom postupku i da trebamo podržati odluku Vrhovnog suda kakva god ona bila!![]()
- preselio na ahiret
#18917 Re: Slučaj Dženan Memić
Ti da si covjek i da postupas ljudski nebi ti niko nista reko,imas pravo na svoje misljenje kolko god se mi se njim ne slazemo ali kao ono juce,nije ti trebalo,nista ti nebi bilo da si sacekao danas pa napisao,poslje ti mi ispadnemo krivi a svjesno podjebavas.skaljicmufid wrote: ↑12/08/2021 18:24 žalim što ponekim forumašima zbog toga pođe pjena na usta, poput pojedinih netolerantnih forumaša koji ostrašćeno reaguju na moje komentare pa im savjetujem da iskuliraju u skladu sa Budha niknejmom koji sebi tako velikodušno pripisuju:
Peace, brother, peace
Peace, brother, peace
All of my sisters
All of my brothers…![]()
-
skaljicmufid
#18918 Re: Slučaj Dženan Memić
Ljudi moji, ja se zaista iskreno suosjećam sa patnjom porodice Memić zbog gubitka njihovog sina i brata Dženana! I sa ocem Murizom i sa sestrom Arijanom, a posebno sa majkom koja pati dostojanstveno i u tišini, sigurno ne sa manje boli i želje za istinom i pravdom, naprotiv, njena bol mi je nezamisliva. Ja ne bih imao toliko sabura kao Muriz, da znam ko mi je ubio sina i da me zbog toga godinama prave budalom, odavno bih ja to završio, samo molio Allaha dž.š, Krista - Hrista, Budu, Manitua da mi ne zadrhti ruka i da koleteralno ne nastradaju nevini u tom trenutku.
Bio sam ubijeđen da je ubica neki moćnik ili neki njegov, zbog svih propusta u istrazi, posebno zbog dugogodišnje amnezije jedinog svjedoka i očevidca.
Ali, razmišljajući kritički, čitajući komentare zapitao sam se, što ako je istinita ona prva istražna verzija, da je Ljubo ubica, verzija koja je tako dobro objašnjena dendenovim postovima! I kako je vrijeme prolazilo i prolazi, sve sam ubjeđeniji da je ta verzija tačna.
Ali, naravno, nisam upućen u predmet i nisam pravnik, nisam toliko isključivo sumanut, pa sebi dozvoljavam da je istina drugačija, očekujem da me neko ubijedi u drugačiju verziju.
Za sada me niko nije ubijedio u suprotno, sigurno ne "istraga" i "optužnica" Državnog tužilaštva....
Bio sam ubijeđen da je ubica neki moćnik ili neki njegov, zbog svih propusta u istrazi, posebno zbog dugogodišnje amnezije jedinog svjedoka i očevidca.
Ali, razmišljajući kritički, čitajući komentare zapitao sam se, što ako je istinita ona prva istražna verzija, da je Ljubo ubica, verzija koja je tako dobro objašnjena dendenovim postovima! I kako je vrijeme prolazilo i prolazi, sve sam ubjeđeniji da je ta verzija tačna.
Ali, naravno, nisam upućen u predmet i nisam pravnik, nisam toliko isključivo sumanut, pa sebi dozvoljavam da je istina drugačija, očekujem da me neko ubijedi u drugačiju verziju.
Za sada me niko nije ubijedio u suprotno, sigurno ne "istraga" i "optužnica" Državnog tužilaštva....
- tranquil
#18919 Re: Slučaj Dženan Memić
skaljicmufid wrote: ↑13/08/2021 07:28 Ljudi moji, ja se zaista iskreno suosjećam sa patnjom porodice Memić zbog gubitka njihovog sina i brata Dženana! I sa ocem Murizom i sa sestrom Arijanom, a posebno sa majkom koja pati dostojanstveno i u tišini, sigurno ne sa manje boli i želje za istinom i pravdom, naprotiv, njena bol mi je nezamisliva. Ja ne bih imao toliko sabura kao Muriz, da znam ko mi je ubio sina i da me zbog toga godinama prave budalom, odavno bih ja to završio, samo molio Allaha dž.š, Krista - Hrista, Budu, Manitua da mi ne zadrhti ruka i da koleteralno ne nastradaju nevini u tom trenutku.
skaljicmufid wrote: ↑06/07/2021 19:56 Nit' me ko poslao, nit' imam koristi od ovog pisanja, svojom sam voljom ovdje, a morao sam podijeliti sa vama ono što sam saznao, ne zato što navijam za neku stranu, već zato što sam legalista, vjerujem u vladavinu prava, pravnu državu, mislim da se svi trebamo trezveno odnositi prema ovom postupku i da trebamo podržati odluku Vrhovnog suda kakva god ona bila!![]()
- Tesla Edison
#18920 Re: Slučaj Dženan Memić
Definitvno sam stava da mu ovakva vrsta publiciteta nije potrebna. Bez obzira na sam postupak, bez obzira na ishod, bio ubica Ljubo ili ne, bio ubica neki moćnik ili ne, ovako nešto mu zaista nije potrebno, i samim tim, sve i da jeste u pravu (što ne možemo znati do konačne presude Suda BiH), u ovom momentu ovo je uteg koji mu smeta i koji smanjuje javnu podršku kompletnom slučaju.
Protesti OK, medijski istupi vezani za samu optužnicu OK, međutim, ovoliko uzdizanje Gordane Tadić, zatim prevelika količina politike u njegovim javnim istupima, pa i na kraju ova nagrada, samo ljude iritira i, bojim se, da će dobiti neželjeni efekat. Mora pod hitno promijeniti način obraćanja javnosti i izbaciti iz svojih javnih govora stvari koje nisu bitne za predmet, i stvari na koje on, niti bilo ko od nas ne može, a niti smije uticati, kao što je smjena Gordane Tadić i sl. To je visoka politika, i preporučujem mu da ne dira u to, već da svu energiju posveti ovom slučaju i, ako je u pravu, doživotnom zatvaranju Mutapa.
Da li je ovo sve javna predstava, u ovom momentu samo Muriz i Ifet to znaju. Ostali će saznati po okončanju postupka pred Sudom BiH. Ako nije, onda nek primjeni ono što sam napisao, je je i za njega, i za javnost, kao i za kompletan slučaj tako najbolje i najefikasnije.
- GAU8
#18921 Re: Slučaj Dženan Memić
Vrijeme će da pokaže.
Ali ja mislim da sve ovo jeste samo javna predstava.
I ako, kako kažeš, izbaci iz svojih obraćanja sve što nije bitno za konkretno ovaj slučaj, ostati će vrlo malo materijala za razgovor.
Ali ja mislim da sve ovo jeste samo javna predstava.
I ako, kako kažeš, izbaci iz svojih obraćanja sve što nije bitno za konkretno ovaj slučaj, ostati će vrlo malo materijala za razgovor.
-
skaljicmufid
#18922 Re: Slučaj Dženan Memić
@tranquil
da, u pravu ste... kao legalista (a što trebam biti drugo, anarhista, divljak?!), trebam poštovati odluke zakonitih državnih organa, pa tako i sudske, tačno je da sam svojevremeno napisao kako "mislim da se svi trebamo trezveno odnositi prema ovom postupku i da trebamo podržati odluku Vrhovnog suda kakva god ona bila!".
Da, poštujem odluku Vrhovnog suda (kako drugačije) i podržavam je, a žao mi je što nije drugačija, priželjkivao sam osuđujuću, čak me neki "eksperti" uvjeravali u takvu presudu.
Odluka Vrhovnog suda je takva da se Seferović Ljubo oslobađa od optužbe da je vozilom usmrtio pješaka Dženana. Ja se potpuno slažem sa time, da rahmetli Dženan nije usmrćen udarcem vozila, već "tupim mehaničkim oruđem - šipka, kolac, palica".
Nije odluka Vrovnog suda takva da kaže kako Seferović Ljubo nije usmrtio Džernana palicom, jer tako ne glasi optužba, a sud ne smije ići mimo i preko optužbe odnosno onoga što piše u optužbi, niti je odluka odluka Vrovnog suda takva da kaže da se Ljubo Seferović oslobađa jer je dokazano da Ljubo ima alibi, da je recimo u vrijeme počinjenja djela koje mu se stavlja na teret bio na čaju/kafi kod nekog od ambasadora u BiH, u Sarajevu.
Dakle, odluka Vrovnog suda je takva da kaže da se događaj nije desio na način kako je to optužnica Kantonačnog tužilaštva u Sarajevu tvrdila, odnosno da smrtonosne povrede optuženi Seferović Ljubo nije Dženanom nanio svojim vozilo, i to je sve.
Prema tome, kada formuski zagovaram, forumski tvrdim (mada mislim da ovo vrijeme pisanja po forumu mogu pametnije iskoristi za sebe i druge, slažem se...) da je "kritične prilike" pijani Rom Ljubo istrčao iz svog vozila i šipkom po glavi udario Dženana po glavi, kako je to izjavila ničim izazvana njegova supruga Vasva koja je kritične prilike bila na mjestu suvozača, da je osumnjičeni Rom Ljubo tri (3) puta priznao djelo ali "samo" saobraćajku (time priznao da je bio u "kritično vrijeme na kritičnom mjestu", treći puta na rekonstrukciji čak pokajnički zaplakao zbog toga), a "unjiha" komšinica, svjedokinja Ana izjavila kako joj je Vasva to veče po povratku u naselje usplahireno rekla "ubi Ljubo čoeka"... dakle kada to tvrdim, a to se tvrdi na forumu od pojedinih očigledno upućrnih forumaša, onda ja ne idem kontra presude Vrhovnog suda, niti presude Kantonanog suda.
Postavio sam pitanje, zapitao se, da li pravno moguće da se ipak vodi istraga protiv Ljube zbog udarca šipkom, a ne vozilom, jer nije bila podignuta niti stoga odbijena optužnica za to djelo Ljube, pa nije ni pravomoćno oslobođen od toga kao zbog saobraćajke.
Meni u ovom slučaju smetaju druge činjenice i osobe zbog kojih se ovaj predmet ne "raspetljava", da ih ne ponavljam, mogu doći u situaciju da mi se opet obrišu postovi.
da, u pravu ste... kao legalista (a što trebam biti drugo, anarhista, divljak?!), trebam poštovati odluke zakonitih državnih organa, pa tako i sudske, tačno je da sam svojevremeno napisao kako "mislim da se svi trebamo trezveno odnositi prema ovom postupku i da trebamo podržati odluku Vrhovnog suda kakva god ona bila!".
Da, poštujem odluku Vrhovnog suda (kako drugačije) i podržavam je, a žao mi je što nije drugačija, priželjkivao sam osuđujuću, čak me neki "eksperti" uvjeravali u takvu presudu.
Odluka Vrhovnog suda je takva da se Seferović Ljubo oslobađa od optužbe da je vozilom usmrtio pješaka Dženana. Ja se potpuno slažem sa time, da rahmetli Dženan nije usmrćen udarcem vozila, već "tupim mehaničkim oruđem - šipka, kolac, palica".
Nije odluka Vrovnog suda takva da kaže kako Seferović Ljubo nije usmrtio Džernana palicom, jer tako ne glasi optužba, a sud ne smije ići mimo i preko optužbe odnosno onoga što piše u optužbi, niti je odluka odluka Vrovnog suda takva da kaže da se Ljubo Seferović oslobađa jer je dokazano da Ljubo ima alibi, da je recimo u vrijeme počinjenja djela koje mu se stavlja na teret bio na čaju/kafi kod nekog od ambasadora u BiH, u Sarajevu.
Dakle, odluka Vrovnog suda je takva da kaže da se događaj nije desio na način kako je to optužnica Kantonačnog tužilaštva u Sarajevu tvrdila, odnosno da smrtonosne povrede optuženi Seferović Ljubo nije Dženanom nanio svojim vozilo, i to je sve.
Prema tome, kada formuski zagovaram, forumski tvrdim (mada mislim da ovo vrijeme pisanja po forumu mogu pametnije iskoristi za sebe i druge, slažem se...) da je "kritične prilike" pijani Rom Ljubo istrčao iz svog vozila i šipkom po glavi udario Dženana po glavi, kako je to izjavila ničim izazvana njegova supruga Vasva koja je kritične prilike bila na mjestu suvozača, da je osumnjičeni Rom Ljubo tri (3) puta priznao djelo ali "samo" saobraćajku (time priznao da je bio u "kritično vrijeme na kritičnom mjestu", treći puta na rekonstrukciji čak pokajnički zaplakao zbog toga), a "unjiha" komšinica, svjedokinja Ana izjavila kako joj je Vasva to veče po povratku u naselje usplahireno rekla "ubi Ljubo čoeka"... dakle kada to tvrdim, a to se tvrdi na forumu od pojedinih očigledno upućrnih forumaša, onda ja ne idem kontra presude Vrhovnog suda, niti presude Kantonanog suda.
Postavio sam pitanje, zapitao se, da li pravno moguće da se ipak vodi istraga protiv Ljube zbog udarca šipkom, a ne vozilom, jer nije bila podignuta niti stoga odbijena optužnica za to djelo Ljube, pa nije ni pravomoćno oslobođen od toga kao zbog saobraćajke.
Meni u ovom slučaju smetaju druge činjenice i osobe zbog kojih se ovaj predmet ne "raspetljava", da ih ne ponavljam, mogu doći u situaciju da mi se opet obrišu postovi.
- GAU8
#18923 Re: Slučaj Dženan Memić
Evidentno je mnogo podudarnosti u specifičnim stilovima pisanja mufida i dendena.
Da li je u pitanju slučajnost, ili ....?
Da li je u pitanju slučajnost, ili ....?
-
skaljicmufid
#18924 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako neko nalazi sličnost u stilu moga pisanja sa dendenovim stilom, polaskan sam jer veoma cijenim tog forumaša, od znanja i stila, do upućenosti u ovaj predmet, a priznajem da sam svoj stav i uvjerenje u ovom predmetu formirao na osnovu njegovih postova.
Kad sam već na temi i pišem, da napišem i ovo:
Pesimista sam kada je u pitanju epilog ovog slučaja, ako je tačna verzija da je Ljubo ubica, osim ukoliko Alisa ne ozdravi i ne sjeti se da je "čupava glava" o kojoj je navodno pričala zapravo ubica Ljubo, što je u konačnici malo vjerovatno, još je nevjerovatnije da Ljubo prizna svoje nedjelo.
Nikakvih (novih) dokaza nema da je Ljubo ubica, a ako je doista ubica onda se nikada neće utvrditi zvanično istina. Od suđenja po optužnici Državnog tužilaštva nećemo dobiti odgovore ko je ubica, a malo vjerovatno je da će bilo ko od njih biti osuđen za bilo što na kraju. Čak i da se osude, u presudi neće biti ime ubice.
Ključ rješenja su: Alisa i Ljubo i Vasva.
Prvoj da se vrati sjećanje ako ga je izgubila, a ako nije da konačno ispriča što se to dogodilo te kobne večeri, Ljubo da objasni zašto je tri puta priznao saobraćajku, a Vasva zašto je izjavila da je kritične prilike Ljubo istrčao iz vozila i šipkom udario Dženana (pošto je supruga Ljube ona ne mora da svjedoči protiv njega).
Kad sam već na temi i pišem, da napišem i ovo:
Pesimista sam kada je u pitanju epilog ovog slučaja, ako je tačna verzija da je Ljubo ubica, osim ukoliko Alisa ne ozdravi i ne sjeti se da je "čupava glava" o kojoj je navodno pričala zapravo ubica Ljubo, što je u konačnici malo vjerovatno, još je nevjerovatnije da Ljubo prizna svoje nedjelo.
Nikakvih (novih) dokaza nema da je Ljubo ubica, a ako je doista ubica onda se nikada neće utvrditi zvanično istina. Od suđenja po optužnici Državnog tužilaštva nećemo dobiti odgovore ko je ubica, a malo vjerovatno je da će bilo ko od njih biti osuđen za bilo što na kraju. Čak i da se osude, u presudi neće biti ime ubice.
Ključ rješenja su: Alisa i Ljubo i Vasva.
Prvoj da se vrati sjećanje ako ga je izgubila, a ako nije da konačno ispriča što se to dogodilo te kobne večeri, Ljubo da objasni zašto je tri puta priznao saobraćajku, a Vasva zašto je izjavila da je kritične prilike Ljubo istrčao iz vozila i šipkom udario Dženana (pošto je supruga Ljube ona ne mora da svjedoči protiv njega).
-
bitangeIprinceze
#18925 Re: Slučaj Dženan Memić
Hajde ba dosadni ste vas vojica, ima li gdje dzolixa
On je jos gluplji
On je jos gluplji