Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ajdinn4 wrote: ↑10/08/2021 01:11
+1
Stvarno trebaju poraditi na cijelom vizuelnom identitetu telekoma. Ovo je baš loše i amaterski odrađeno, baš kao u Paint-u, pogotovo ti baneri na internetu a i same TV reklame nisu puno bolje.
Znam da je poboljšanje ponude svakako važnije od svega toga, ali mnoge ljude vizuelni utisak prvo privuče, a tu telekom baš zaostaje. Neka unajme neku agenciju, ima stvarno kreativnih ljudi.
Imam 2 pitanja vezana za ovaj Roaming novo sto je.
1. Imam Extra NET i 12gb (bez ugovora) jel to znači da imam 2.8gb isto kao i oni sa potpisanim ugovorom sto imaju 24gb?
2. Treba li se nešto posebno aktivirati ulaskom u CG ili Srbiju, treba li se neki poseban operater birati ili samo upaliti mobilne podatke i ono samo registruje sve?
JavierBosnia wrote: ↑12/08/2021 17:41
1. Imam Extra NET i 12gb (bez ugovora) jel to znači da imam 2.8gb isto kao i oni sa potpisanim ugovorom sto imaju 24gb?
2. Treba li se nešto posebno aktivirati ulaskom u CG ili Srbiju, treba li se neki poseban operater birati ili samo upaliti mobilne podatke i ono samo registruje sve?
1. Da
2. Ne, samo upali roaming i data roaming i opleti
JavierBosnia wrote: ↑12/08/2021 17:41
1. Da
Znas li, u slucaju da si u BH potrosio, hipotetski, 9.2 gb, koliko ostaje da trosis u roamingu? Da li je to opet 2.8 gb?
1. Da
Znas li, u slucaju da si u BH potrosio, hipotetski, 9.2 gb, koliko ostaje da trosis u roamingu? Da li je to opet 2.8 gb?
Primjer
Imas paket 10gb od cega je 2gb vani.
Mozes potrositi u BiH 10gb nakon cega ti se ukida internet u roaming ( potrosio si sav internet )
Mozes potrositi u BiH 1gb nakon cega potrosis 2gb u roaming zapadnog balkana nakon cega ti se ukida inernet u roaming ( ali ti preostaje 7gb u BiH )
Mozes potrositi u BiH 9gb nakon cega potrosis 1gb u roamingu nakon cega ti se ukida internet u roamingu.
Znaci, internet u roamingu se ukida kada potrosis ukupan saobracaj u paketu ili kada potrosis internet dodjeljen za roaming.
Koliko sam shvatio kod mtela je drugačije. Ono što imaš u paketu koristiš samo u BiH, a u ZB se koristi poseban dodatni internet u zavisnosti od paketa.
Konekcija stabilna, nisam imao ispad okruglo 3 godine, barem da sam primjetio. Sasvim pristojna usluga za 41 KM. Brzina bi sigurno mogla i do 50 Mbit/s jer u haustoru imam FTTB, ali i ovako je ok (ne daje mi se još 5 maraka ). Netflix stream ko mlijeko na prihvatljivoj rezoluciji.
Moglo bi ovo ići i više, ali bih trebao uzeti kramp i lopatu, i onda se zadati na kopanje kanala.
Zračna linija do ormarića je 500 - 600 metara.
A trenutno je oko 1200 metara.
Znači treba mi ašov, kramp, lopata, kablo...
Ima li ovdje neki dezurni operativac telecoma kao na telemachu,da im se napričam moje priče iz Krajine..Skoro svako ljeto sam u Krajini i pokrivenost signala ja zalosna, da mreze na mnogim mjestima uopce nema, a da ne govorim o 3g i 4g mrezi. Ripač, Strabački, NP Una, skoro cijeli nepokriven, na dosta mjesta u okolici Bihaca pa i samom centru se gubi signal i tako je godinama, a Eroneta i Mtela uredno ima. Neka im je na sramotu nepokrivenost Krajine, a skoro 20 god. sam pretplatnik bhtelecoma.
Krajina je izgleda zadnja rupa na svirali. Tačno znam o čemu pričaš. Nedavno tamo išao i nisam mogao vjerovati da nemaju ni stabilan 2G na magistralnom putu između Sanskog Mosta i Bihaća. Na pojedinim lokacijama nikakvog signala nema.
Magistralni put Sanski Most - Prijedor nešto bolja situacija jer makar 2G stabilno radi dok 3G i 4G lutrija je uhvatiti van grada.
Prijedor - Banja Luka je solidna pokrivenost, van gradova većinom 3G ali radi stabilno.
Eto to je moje zapažanje.
last mohicans wrote: ↑12/08/2021 23:45
Ima li ovdje neki dezurni operativac telecoma kao na telemachu,da im se napričam moje priče iz Krajine..Skoro svako ljeto sam u Krajini i pokrivenost signala ja zalosna, da mreze na mnogim mjestima uopce nema, a da ne govorim o 3g i 4g mrezi. Ripač, Strabački, NP Una, skoro cijeli nepokriven, na dosta mjesta u okolici Bihaca pa i samom centru se gubi signal i tako je godinama, a Eroneta i Mtela uredno ima. Neka im je na sramotu nepokrivenost Krajine, a skoro 20 god. sam pretplatnik bhtelecoma.
Ja sam lično prošle godine bio u krajini na raftingu i koliko se sjećam gdje god smo stali da odmorimo na Uni imali smo 4G signal odakle smo slali slike i snimke ...
Pozdrav, imam extra s paket, na njemu dodje 500min besplatnoh razgovora, uz to moj izbor bonus na kojem dobijem 500mb i jos 1000 minuta razgovora. Eh posto ja mjesecno nemam ni 100min razgovora a neta nikad dosta moze li se to promjeniti ako nista da obrnem na 1g neta i 509min price?
Moglo bi ovo ići i više, ali bih trebao uzeti kramp i lopatu, i onda se zadati na kopanje kanala.
Zračna linija do ormarića je 500 - 600 metara.
A trenutno je oko 1200 metara.
Znači treba mi ašov, kramp, lopata, kablo...
Ajdinn4 wrote: ↑13/08/2021 00:44
Krajina je izgleda zadnja rupa na svirali. Tačno znam o čemu pričaš. Nedavno tamo išao i nisam mogao vjerovati da nemaju ni stabilan 2G na magistralnom putu između Sanskog Mosta i Bihaća. Na pojedinim lokacijama nikakvog signala nema.
Magistralni put Sanski Most - Prijedor nešto bolja situacija jer makar 2G stabilno radi dok 3G i 4G lutrija je uhvatiti van grada.
Prijedor - Banja Luka je solidna pokrivenost, van gradova većinom 3G ali radi stabilno.
Eto to je moje zapažanje.
Tako je. Taj potez Bihać - Sanski Most - Prijedor im je baš slaba tačka, a sve su to izrazito prometni putevi. To pod hitno treba popraviti jer druga dva operatera imaju stabilan signal tu