this!
Povorka ponosa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#427 Re: Povorka ponosa
- MarlboroGold
#428 Re: Povorka ponosa
Cudi me da niko ne poteze argument pedofilije u smislu sta je sljedece blabla...
Doduse to dodje tamo oko 30-e stranice kad ispucaju ostale argumente protiv povorke
Doduse to dodje tamo oko 30-e stranice kad ispucaju ostale argumente protiv povorke
- S4mpion
#429 Re: Povorka ponosa
Evo, da podebljam još jednom:tranquil wrote: ↑12/08/2021 15:48Razumijem ja tebe, ali ti očito ne razumiješ sam sebe, a evo i dokaza. Ti si potegnuo Turinga, pa da te pitam, kako je umro? Ko je kriv za njegovu smrt? Neka povorka ponosa, ili ljudi koji su ga sveli na seksualnost i tjerali ga u 4 zida, gdje je i skončao?
A čuj, tematska povorka je njemu "svođenje osobe na seksualnost", pa po toj logici bi onda sportsko takmičenje bilo svođenje osobe na fizičku snagu ili brzinu, vjerska manifestacija svođenje čovjeka na njegovu religiju, a promocija tuperware-a bi valjda bila svođenje čovjeka na ljubitelja plastičnog suđa.
Ono što ti vidiš kao svođenje osobe na seksualnost je samo tema povorke, jedna zajednička stvar tih ljudi. Nije svođenje osobe na jednu stvar, nego okupljanje različitih osoba oko jedne zajedničke stvari. Svođenje osobe na seksualnost je nešto drugo, to je kada neko vidi drugu osobu koja je, između ostalog i homoskesualna, i ne vidi ispred sebe ništa osim pedera. Poput onih što su otjerali Turinga u smrt.
Poprilično je apsurdno da ti ja moram objašnjavat' da su to ipak ljudi, koji, zbog svoje kompleksnosti, nikada ne mogu biti svedeni samo na svoju seksualnost, pa ni na tematskim okupljanjima.
Homoseksualci su ljudi, nisu 4 zida niti su krevet, to su ljudi koji žive sa nama i dio su društva.
Stvarno da ne povjeruješ kakvi ljudi guraju povorku.
- S4mpion
#430 Re: Povorka ponosa
- tranquil
#431 Re: Povorka ponosa
I dalje ne kontaš šta pričaš, i dalje mi pokušavaš objasniti moje vlastite riječi.S4mpion wrote: ↑12/08/2021 16:14Evo, da podebljam još jednom:tranquil wrote: ↑12/08/2021 15:48
Razumijem ja tebe, ali ti očito ne razumiješ sam sebe, a evo i dokaza. Ti si potegnuo Turinga, pa da te pitam, kako je umro? Ko je kriv za njegovu smrt? Neka povorka ponosa, ili ljudi koji su ga sveli na seksualnost i tjerali ga u 4 zida, gdje je i skončao?
A čuj, tematska povorka je njemu "svođenje osobe na seksualnost", pa po toj logici bi onda sportsko takmičenje bilo svođenje osobe na fizičku snagu ili brzinu, vjerska manifestacija svođenje čovjeka na njegovu religiju, a promocija tuperware-a bi valjda bila svođenje čovjeka na ljubitelja plastičnog suđa.
Ono što ti vidiš kao svođenje osobe na seksualnost je samo tema povorke, jedna zajednička stvar tih ljudi. Nije svođenje osobe na jednu stvar, nego okupljanje različitih osoba oko jedne zajedničke stvari. Svođenje osobe na seksualnost je nešto drugo, to je kada neko vidi drugu osobu koja je, između ostalog i homoskesualna, i ne vidi ispred sebe ništa osim pedera. Poput onih što su otjerali Turinga u smrt.
Poprilično je apsurdno da ti ja moram objašnjavat' da su to ipak ljudi, koji, zbog svoje kompleksnosti, nikada ne mogu biti svedeni samo na svoju seksualnost, pa ni na tematskim okupljanjima.
Homoseksualci su ljudi, nisu 4 zida niti su krevet, to su ljudi koji žive sa nama i dio su društva.
Stvarno da ne povjeruješ kakvi ljudi guraju povorku.![]()
Kada kažem "ljudi koji su frustrirani zbog tuđe seksualnosti" ne mislim na one iz povorke, jer se oni bave svojom seksualnošću, nego na one koji joj se protive. Oni su ti koji imaju problema sa tuđom seksualnošću, oni su ti koji svode ljude na seksualnost, njima su to sve "pederčine" i ništa drugo, i time ih, kako sam kažeš, ponižavaju i ne poštuju.
-
Azrail
#433 Re: Povorka ponosa
Nisu i neće, incest i pedofilija su odlike kozojebnih društava koja zabranjuju gay brakove, a ne naprednih društava koja legaliziju gay brakove, a zabranjuju incest i pedofiliju.mirza_15 wrote: ↑12/08/2021 15:25 Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
-
laik1981
#434 Re: Povorka ponosa
Tako istinitoAzrail wrote: ↑12/08/2021 16:24Nisu i neće, incest i pedofilija su odlike kozojebnih društava koja zabranjuju gay brakove, a ne naprednih društava koja legaliziju gay brakove, a zabranjuju incest i pedofiliju.mirza_15 wrote: ↑12/08/2021 15:25 Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
- Tanqueray
#435 Re: Povorka ponosa
Bravo majstore, u sriduAzrail wrote: ↑12/08/2021 16:24Nisu i neće, incest i pedofilija su odlike kozojebnih društava koja zabranjuju gay brakove, a ne naprednih društava koja legaliziju gay brakove, a zabranjuju incest i pedofiliju.mirza_15 wrote: ↑12/08/2021 15:25 Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
-
Plunkett
#436 Re: Povorka ponosa
Opra frajer sa tim da je on Sarajlija. Bas je sapmion, nema sta.
A na drugim temama nije znao ni gdje su koje ulice koje je on tobože branio. Kakav lik...
Elem, suština je ta da ljudi izlaze na mirni protest, šetnju, nazovi kako hoćeš (otkud im pravo da se bune, to nije u modi) jer hoće da imaju jednaka prava (kako ih nije sramota), da pokažu da u BiH ima osoba homosexualne orijentacije a da nisu Božo ili Deen (bože sačuvaj).
A ovi sto se brinu oko toga ko ce to platiti, bolje je vidjeti da pare iz budžeta idu za borbu za ljudska prava nego na 3F i njihove respiratore recimo.
I imaju pravo da traže zaštitu, jer i oni plaćaju porez (ni manje ni više nego ostali stanovnici BiH).
A na drugim temama nije znao ni gdje su koje ulice koje je on tobože branio. Kakav lik...
Elem, suština je ta da ljudi izlaze na mirni protest, šetnju, nazovi kako hoćeš (otkud im pravo da se bune, to nije u modi) jer hoće da imaju jednaka prava (kako ih nije sramota), da pokažu da u BiH ima osoba homosexualne orijentacije a da nisu Božo ili Deen (bože sačuvaj).
A ovi sto se brinu oko toga ko ce to platiti, bolje je vidjeti da pare iz budžeta idu za borbu za ljudska prava nego na 3F i njihove respiratore recimo.
I imaju pravo da traže zaštitu, jer i oni plaćaju porez (ni manje ni više nego ostali stanovnici BiH).
- tranquil
#437 Re: Povorka ponosa
Azrail wrote: ↑12/08/2021 16:24Nisu i neće, incest i pedofilija su odlike kozojebnih društava koja zabranjuju gay brakove, a ne naprednih društava koja legaliziju gay brakove, a zabranjuju incest i pedofiliju.mirza_15 wrote: ↑12/08/2021 15:25 Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
Upravo ovo.
Društva koja su legalizovala istospolne brakove su obično društva sa visokim stepenom zaštite djece u svakom pogledu.
S druge strane, brak odraslih sa maloljetnicama ili brak bliskih srodnika je danas još uvijek legalan u državama u kojima se homoseksualnost kažnjava smrću.
Nije teško odabrati pravac.
-
Tempo
- ZeModerator
#438 Re: Povorka ponosa
Logicno.Plunkett wrote: ↑12/08/2021 16:29 Opra frajer sa tim da je on Sarajlija. Bas je sapmion, nema sta.
- S4mpion
#439 Re: Povorka ponosa
Kontam šta pričaš, ali ne kontaš ti, sve vrijeme i mislim na one koji su protiv povorke, na one koji iznose kritike na postupke ljudi iz LGBT populacije, kritike na njihovo ponašanje, kritike na njihovo djelovanje, kritike na njihove izjave, kritike na njihove ideje, kritike na njihov društveni uticaj, kritike na sve ono što jednog čovjeka čini kompleksnim bićem, da bi ti te ljude, na kraju, ipak sveo samo na njihovu seksualnost izjavom:tranquil wrote: ↑12/08/2021 16:19I dalje ne kontaš šta pričaš, i dalje mi pokušavaš objasniti moje vlastite riječi.S4mpion wrote: ↑12/08/2021 16:14
Evo, da podebljam još jednom:
Kada kažem "ljudi koji su frustrirani zbog tuđe seksualnosti" ne mislim na one iz povorke, jer se oni bave svojom seksualnošću, nego na one koji joj se protive. Oni su ti koji imaju problema sa tuđom seksualnošću, oni su ti koji svode ljude na seksualnost, njima su to sve "pederčine" i ništa drugo, i time ih, kako sam kažeš, ponižavaju i ne poštuju.
Eto, homoseksualci nisu ništa drugo nego svoja seksualnost i 4 zida. Pokaži malo poštovanja prema njima i ne svodi ih samo na njihovu seksualnost, ne trpaj ih među 4 zida, Turinga su ubili zatucani ljudi koji su ga sveli na samo jedan aspekt njegove ličnosti, potrudi se da ne budeš takav.
Stvarno da ne povjeruješ kakvi ljudi guraju povorku.
- S4mpion
- Snake Eyes
#441 Re: Povorka ponosa
Ana Brnabic nije dovoljno dobar gej?!
-
Juni
#442 Re: Povorka ponosa
Kakvim Cecenima? Mislim da si citirao pogrešnu osobu.S4mpion wrote: ↑12/08/2021 15:30Ispravka krivog navoda*Juni wrote: ↑12/08/2021 14:59 Homoseksualce kao takve niti podržavam, niti ne podržavam ( niti mislim da im je moja podrška potrebna!)
Ali:
Puna podrška pravu na slobodu javnog okupljanja za sve (sa izuzetkom onih koji pozivaju na nasilje), pa tako i za gay zajednicu!
P. S.
Ko si, bolan, da odredujes šta je i ko je normalan, šta će ko da radi ("nemam ništa protiv njih, nek rade sta hoce u svoja cetiri zida,ali šta ce paradirati" )
Sjedi ti u svoja cetiri zida, ako ti se sjedi. Bavi se, bolan, svojim životom i pusti ljude koji nikome ne žele zlo na miru.
Svoje frustracije iživi i pokaži hrabrost na onima koji su ih prouzročili! Svi znamo koji su to.
Ne možeš građane Sarajeva porediti sa Čečenima,
ne možeš iranske ludnice i zatvore za homoseksualce koristit' kao argument opravdanosti sarajevske povorke ponosa,
ne možeš građane, koji piju kafu ili sjede kući, nazivati naoružanim teroristima spremnim da kamenuju honoseksualce,
ne možeš uzimati specijalne slučajeve kako bi svoje komšije heteroseksualce prikazao lošim roditeljima
,a da, pri tom, tvrdiš kako nikome ne misliš zlo, jer to je laž, ova povorka, koja se krije ispod borbe ljudskih prava, je prepuna zlobne propagande usmjerene na ovaj grad i njegove građane.
Naglasak mog posta je na činjenici da je sloboda javnog okupljanja svima zagarantovana i ne podliježe nikakvim uslovljavanjima ni od strane vlasti, ni od strane većine. To što ti misliš da je homoseksualcima kod nas dovoljno dobro (u poredjenju sa Cecenijom, Iranom), a ja (mozda) mislim da im je bolje nego nekim drugim marginalizovanim skupinama, koje ne dobivaju ni izbliza toliko publiciteta, ne znači da oni nemaju pravo da se bore za svoja prava, na način na koji misle da je potrebno.
To je preduslov neke normalne civilizirane zajednice.
P.S. Moj neki subjektivni stav je da je dobro i prosvetnim radnicima i radnicima u domovima zdravlja, ali oni očigledno ne misle tako, svako malo protestuju i štrajkaju, ali njih ne štiti kordon policije, jer nema potrebe za tim i fala Bogu da je tako i da uskoro tako bude i sa famoznom Paradom, pa se onda neće morati zatvarati saobraćaj i tome slično.
-
Tempo
- ZeModerator
#443 Re: Povorka ponosa
Dobro ti je covjek reko, ukazivanje na negativne stvari u drustvu nije propaganda nego patriotizam.
Sarajlije nisu talibani, ali ti jesi. Sto je najgore, svrbi te supak, al se bojis alaha.
- tranquil
#444 Re: Povorka ponosa
Kakvo izvrtanje tezaS4mpion wrote: ↑12/08/2021 16:33Kontam šta pričaš, ali ne kontaš ti, sve vrijeme i mislim na one koji su protiv povorke, na one koji iznose kritike na postupke ljudi iz LGBT populacije, kritike na njihovo ponašanje, kritike na njihovo djelovanje, kritike na njihove izjave, kritike na njihove ideje, kritike na njihov društveni uticaj, kritike na sve ono što jednog čovjeka čini kompleksnim bićem, da bi ti te ljude, na kraju, ipak sveo samo na njihovu seksualnost izjavom:tranquil wrote: ↑12/08/2021 16:19
I dalje ne kontaš šta pričaš, i dalje mi pokušavaš objasniti moje vlastite riječi.
Eto, homoseksualci nisu ništa drugo nego svoja seksualnost i 4 zida. Pokaži malo poštovanja prema njima i ne svodi ih samo na njihovu seksualnost, ne trpaj ih među 4 zida, Turinga su ubili zatucani ljudi koji su ga sveli na samo jedan aspekt njegove ličnosti, potrudi se da ne budeš takav.
- S4mpion
#445 Re: Povorka ponosa
Nisi ništa upratio, opravdanost održavanja povorke u Sarajevu se, na ovoj temi, pere prljavim primjerima iz Čečenije i Irana, tako da si strašno daleko od istine kad kažeš da su to ljudi koji nikom ne misle ništa loše.Juni wrote: ↑12/08/2021 16:40Kakvim Cecenima? Mislim da si citirao pogrešnu osobu.S4mpion wrote: ↑12/08/2021 15:30
Ispravka krivog navoda*
Ne možeš građane Sarajeva porediti sa Čečenima,
ne možeš iranske ludnice i zatvore za homoseksualce koristit' kao argument opravdanosti sarajevske povorke ponosa,
ne možeš građane, koji piju kafu ili sjede kući, nazivati naoružanim teroristima spremnim da kamenuju honoseksualce,
ne možeš uzimati specijalne slučajeve kako bi svoje komšije heteroseksualce prikazao lošim roditeljima
,a da, pri tom, tvrdiš kako nikome ne misliš zlo, jer to je laž, ova povorka, koja se krije ispod borbe ljudskih prava, je prepuna zlobne propagande usmjerene na ovaj grad i njegove građane.
Naglasak mog posta je na činjenici da je sloboda javnog okupljanja svima zagarantovana i ne podliježe nikakvim uslovljavanjima ni od strane vlasti, ni od strane većine. To što ti misliš da je homoseksualcima kod nas dovoljno dobro (u poredjenju sa Cecenijom, Iranom), a ja (mozda) mislim da im je bolje nego nekim drugim marginalizovanim skupinama, koje ne dobivaju ni izbliza toliko publiciteta, ne znači da oni nemaju pravo da se bore za svoja prava, na način na koji misle da je potrebno.
To je preduslov neke normalne civilizirane zajednice.
P.S. Moj neki subjektivni stav je da je dobro i prosvetnim radnicima i radnicima u domovima zdravlja, ali oni očigledno ne misle tako, svako malo protestuju i štrajkaju, ali njih ne štiti kordon policije, jer nema potrebe za tim i fala Bogu da je tako i da uskoro tako bude i sa famoznom Paradom, pa se onda neće morati zatvarati saobraćaj i tome slično.
Ne možeš Sarajevo poredit' sa Čečenijom i Iranom, a onda pričat' kako ne misliš ništa loše, jer je to loše, samo po sebi.
-
belfy
#446 Re: Povorka ponosa
jesi ti dobio neki problem sa forumskim "mucanjem"? prvo vise puta ponavljas ono o asfaltu i '93, pa onda sve do ovog sada gdje vise puta ovo isto ponavljas... ili samo mislis da ces ignorisanjem odgovora ljudi i ponavljanjem onoga sto si prvo napisao odjednom biti u pravu?S4mpion wrote: ↑12/08/2021 16:33Eto, homoseksualci nisu ništa drugo nego svoja seksualnost i 4 zida. Pokaži malo poštovanja prema njima i ne svodi ih samo na njihovu seksualnost, ne trpaj ih među 4 zida, Turinga su ubili zatucani ljudi koji su ga sveli na samo jedan aspekt njegove ličnosti, potrudi se da ne budeš takav.
-
mirza_15
#447 Re: Povorka ponosa
Ti očigledno ne želiš da vidiš da je incest između dvije punoljetne osobe po pitanju prava jednak homoseksualnosti. Po svemu. Seksualne slobode. Ipak, jedne okivaš u zvijezde dok ti se drugi gade jer ti mainstream tako kaže. U nedostatku argumenata pribjegavaš propagandi "Hamo vidi mu glave". Siguran sam da bi sutra vi koji podržavate paradiranje podržali i incest između punoljetnih osoba samo da vam neko to predstavi kao evropsku vrijednost. Zato, ne budite licemjerni nego obezbijedite i jedno slovo za njih u skraćenici. I ako ima još kakva seksualna nastranost slobodno dodajte.Azrail wrote: ↑12/08/2021 16:24Nisu i neće, incest i pedofilija su odlike kozojebnih društava koja zabranjuju gay brakove, a ne naprednih društava koja legaliziju gay brakove, a zabranjuju incest i pedofiliju.mirza_15 wrote: ↑12/08/2021 15:25 Jesu li ljubitelji incesta između punoljetnih osoba dobili svoje slovo u skraćenici? Ako nisu još, zašto nisu? Sve i jedan argument koji potegnu ovi, mogu i oni. Sve i jedan. Nisu nasilni, sloboda izbora, nikog ne diraju... I da, obavezno da nam na ulici promovišu incest kao vrijednost i da im mi tu promociju još i platimo. Do škola još nisu došli, ali polako.
BTW, ne zanima me ničija seksualnost i šta neko s nekim radi. Smeta mi promocija i predstavljanje takvih stvari kao da se radi o nekim vrijednostima.
-
moonca
#448 Re: Povorka ponosa
Sto se tice parade. zar mora biti u centru grada.....
zasto, da pate biznisi.. koji vrlo moguce , zaposhljavaju iste.... zatvaranje ulica itd... neko ce umrijeti, jer nece biti u mogucnosti doci do bolnice/ pomoci itd..
- geralt
#449 Re: Povorka ponosa
Pusti ga ba, lik je izgradio sebi u glavi nekog forumskog sagovornika sa kojim se raspravlja. Nemoj ga ometati u tome.belfy wrote: ↑12/08/2021 16:44jesi ti dobio neki problem sa forumskim "mucanjem"? prvo vise puta ponavljas ono o asfaltu i '93, pa onda sve do ovog sada gdje vise puta ovo isto ponavljas... ili samo mislis da ces ignorisanjem odgovora ljudi i ponavljanjem onoga sto si prvo napisao odjednom biti u pravu?S4mpion wrote: ↑12/08/2021 16:33
- S4mpion
#450 Re: Povorka ponosa
Opet svodiš ljude samo na njihovu seksualnost. Toliko je stvari oko kojih se ljudi mogu neslagati - mišljenja, ideje, djelovanja..., ali ne, ti si homoseksualce potpuno lišio svega toga i sveo ih samo na njihovu seksualnost, ne mogu se ljudi sa homoseksualcima kositi po pitanju mišljenja, ideja, stavova, djelovanja, već samo po pitanju seksualnosti, pa životinja je kompleksnije biće od toga kako si ti zamislio učesnika LGBT povorke.tranquil wrote: ↑12/08/2021 16:42
Kakvo izvrtanje tezaili nisi dobro pročitao, ili se praviš da sam rekao nešto što nisam, dakle trolaš. Lijepo sam rekao "frustracije zbog tuđe seksualnosti", i to je tačno ono što se događa. Mogu u povorci lično biti i pokojni Turing i Freddie Mercury, i od živih Rob Halford, ali oni kojima povorka smeta, smeta jer su tamo pederi, ne zanima ih ništa drugo o tim ljudima. To je jedino svođenje na seksualnost koje se ovdje dešava, koliko god ti pokušavao da izvrneš.
Pokaži malo poštovanja prema tim ljudima, oni su ljudi, kompleksni poput tebe i mene, nemoj ih svoditi na krevet i 4 zida.
Da podebljam još jednom:
Da ne povjeruješ kakvi ljudi guraju povorku.