Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Riddle

#226 Re: Povorka ponosa

Post by Riddle »

Jeste vala, citavo se Sarajevo iskupilo da im jebe mater. :mrgreen:
smijesni_ste

#227 Re: Povorka ponosa

Post by smijesni_ste »

Pa čitaj temu otpočetka, krenulo je sa pričom pojedinaca da im nikada niko ništa nije uradio pa kad sam spomenuo ovaj festival onda je bilo "dobro eto jednom, kad se još desilo?"

Sada evo opet ista priča, samo drugi likovi i kako to onda nazvati osim selektivno pamćenje?
Last edited by smijesni_ste on 12/08/2021 01:37, edited 1 time in total.
S4mpion

#228 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

geralt wrote: 11/08/2021 22:41
saint_mirad wrote: 11/08/2021 22:34

taj slippery slope bi imao smisla jedino da strela vremena ide unazad nekako. a pošto u našem 3d iskustvu vreme isključivo ide unapred kao ugledni primeri ka čemu će ići parade isključivo služe zemlje koje su ispred nas u progresu.

može biti sitnijih razlika, ali će se suštinski isti scenario odigrati i ovamo nakon dovoljnog broja parada.
U Osmanskom carstvu homoseksualni odnosi nakon Tanzimata bili dekriminalizovani, danas su na vecini teritorije koju je carstvo pokrivalo zabranjeno. Logore za homoseksualce imas danas u ovom trenutku u Ceceniji. Varas se ako mislis da se napredak ne moze zaustaviti ili obrnuti, i to je jedan od razloga zbog kojih se parade odrzavaju.
Evo, još jedan svemirski argument, primjeri iz Čečenije u službi izjednačavanja Sarajeva i njegovih građana sa Džalalabadom i talibanima.

I hoće da ih se poštuje, dok prosipaju ovakvu pljuvačinu...
smijesni_ste

#229 Re: Povorka ponosa

Post by smijesni_ste »

Meni se čini da poredjenja Sarajeva sa Džalalabadom samo ti praviš na temi, niko drugi...
studiorum_tuzlaensis

#230 Re: Povorka ponosa

Post by studiorum_tuzlaensis »

Tad je 2008 i peđa k ja mislim dobio neki udarac :D
S4mpion

#231 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

smijesni_ste wrote: 12/08/2021 01:38 Meni se čini da poredjenja Sarajeva sa Džalalabadom samo ti praviš na temi, niko drugi...
U pravu si došljo, priča o logorima i ludnicama za homoseksualce u Iranu i Čečeniji je sasvim slučajno na ovoj temi o povorci koja se održava u Sarajevu. :thumbup:
Last edited by S4mpion on 12/08/2021 02:00, edited 1 time in total.
STARx

#232 Re: Povorka ponosa

Post by STARx »

Decki ne dajte da vas klit forumashi sputavaju u vasoj pozudi.. Nece vama niko reci dje ce vam ko cunu zabijat
S4mpion

#233 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

Riddle wrote: 12/08/2021 01:21 Da 99 parada prodje kako treba i na onoj stotoj bude neki incident, Sarajevo bi bilo proglaseno Dzalalabadom ili kako vec. Dosta ih svrsava kad pomisle koliko bi to klikova i lajkova donijelo. :lol:
Od početka teme čitamo o sranjima u Čečeniji i Iranu, valjda u Sarajevu nema dovoljno materijala za oprat' pljuvačinu, zakazali smo, kao ljudi i teroristi.
Riddle

#234 Re: Povorka ponosa

Post by Riddle »

smijesni_ste wrote: 12/08/2021 01:34 Pa čitaj temu otpočetka, krenulo je sa pričom pojedinaca da im nikada niko ništa nije uradio pa kad sam spomenuo ovaj festival onda je bilo "dobro eto jednom, kad se još desilo?"

Sada evo opet ista priča, samo drugi likovi i kako to onda nazvati osim selektivno pamćenje?
Pa pokazao si video koji ima senzacionalisticki naslov - violence breaks out in Sarajevo. Ja vidim 15 klosara kako se nesto krevelje tamo preko Miljacke i onda vidim nekakve vehabije na ulazu.

Ja nikad nisam imao nista protiv tih parada i ljudi koji hoce neka svoja prava. Cak sam u svom prvom postu ovdje rekao da mi je logicnije da dijete pravilno odgoji gay par nego da ima traume iz nefunkcionalnog hetero braka ili da odraste na ulici, pa da se onda jednog dana pridruzi onim haharima preko Miljacke. Ali i mene nervira kad mi ovako neko grad blati, a znam da to nije istina. Ne seres tamo gdje hoces da spavas i zato bi bilo pametnije da se prestane s ovom pricom, jer se lako moze izgubiti suosjecanje i podrska onih koji gay zajednici zele dobro ili im u najmanju ruku ne smetaju.
smijesni_ste

#235 Re: Povorka ponosa

Post by smijesni_ste »

Vjerovatno je i ovo 'senzacionalisticki' i 'tendeciozno', samo pojedinci :D

" On the day of the opening a group of about 70 wehabbis and hooligans gathered across Miljacka river bank on the street opposite of the Academy of Fine Arts and started shouting religious paroles[5] and insults to Festival participants, such as: "Allahu Akbar! We will get you! Kill the faggots!".[19] Police forces on site did not respond adequately[17] and prevent that group in coming over to the entry point of the Festival premises. The attackers started throwing stones at the building of the Academy of Fine Arts and followed some of the participants upon their leaving the Festival. They followed them across the city of Sarajevo and physically assaulted them.[6][17][21] Eight persons were injured that night: R.K., H.Ć., T.B., A.S., police officer Boban Vujičinović, journalists Peđa Kojović and Emir Imamović as well as a foreign citizen, Andrejs Viskochis."
Last edited by smijesni_ste on 12/08/2021 02:04, edited 1 time in total.
STARx

#236 Re: Povorka ponosa

Post by STARx »

Nemam vremena da citam, valja ustati. Ko je zakuho s kim, ko je na strani homica.. Gaji li i on potajne zelje da ga decki diraju..
S4mpion

#237 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

Mislim da je incident iz davne 2008. obuzdalo okruglo 5 policajaca.

Inače, u zadnje vrijeme je vrlo popularna politika od Sarajeva nazor pravit' Džalalabad. "Daj 500 specijalaca za zaštitu povorke od krvoločnih građana Sarajeva."

Kad se u katedrali održavala misa za žrtve Blajburga, takođe je angažovano 500 specijalaca, da krvožedne Sarajlije ne bi zapalile katedralu, potpuno zanemarivši činjenicu da je nisu zapalili ni u ratnom periodu, kao ni bilo koju drugu crkvu.

Povorka ima veze sa borbom za prava isto onoliko koliko Sarajevo ima veze sa Čečenijom i Iranom, a ovdje se siti naslušasmo primjera iz Čečenije i Irana i Bog zna kojih još zemalja s kojima ne dijelimo čak ni kontinent.
smijesni_ste

#238 Re: Povorka ponosa

Post by smijesni_ste »

Budući da se na temi gleda samo fizičko nasilje izgleda, da se malo podsjetimo i atmosfere huškanja i linča

Poslanik u državnom parlamentu Bakir Izetbegović (moj dodatak, ebem mu porod):

„Nimalo nisam obradovan time. Jedno podsjećanje na Sodomu i Gomoru u danu 27. noći, jedne plemenite noći koju muslimani očekuju, nimalo nisam obradovan time.“
moonca

#239 Re: Povorka ponosa

Post by moonca »

studiorum_tuzlaensis wrote: 12/08/2021 01:14 Možda tako sam sebe nesvjesno stigmatizira, pa onda otud i grimase.

Teško mu je u hetero svijetu, razumite ga više. To je ustvari dijete u njemu, a djeca se krevelje najviše. Zato djecu prvo kod pedera u ruke obavezno i bez nekog pretjeranog razmišljanja. Urođeno u njima, payel.
:-) Imash osoba, koji imaju unuke .. i jedno jutro osvanu, kao gay-....nije to samo -mladost /ludost/ znatizelja... ..
foxlife

#240 Re: Povorka ponosa

Post by foxlife »

Riddle wrote: 12/08/2021 00:51 Da li bi to dijete bolje proslo u zajednici istog pola gdje je pazeno i podrzavano u svakom smislu ili u nekom sirotistu, na ulici ili u hetero braku koji je sve samo ne funkcionalan, gdje dobije batine ili verbalno zlostavljanje kad god se tata ili mama sjete? Jedini problem koji se ovdje navodi, kako ja vidim, je to kako ce drustvo na to reagovati. Sta ce komsije ili drugovi i drugarice reci i slicno. Zar to onda vise nije problem drustva?

Kad dijete osjeti u odredjenoj dobi nesto prema suprotnom polu, onda je zadatak tih roditelja da to uoce i da im objasne zasto je to tako. Samo bi oni imali dodatnu zadacu da objasne da se ponekad desi suprotno, kao u njihovom slucaju i da ponekad ljudi ne osjecaju isto, pa tako ne bi doslo do nekih zabuna.
Mislim da bi mali smajo bio ziv da je bio usvojen od homo para al eto treba ima zabraniti jer to nije normalno
smijesni_ste

#241 Re: Povorka ponosa

Post by smijesni_ste »

Kakav ba Smajo, misliš da ga se sjećaju lažni dušebrižnici?
S4mpion

#242 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

smijesni_ste wrote: 12/08/2021 01:26 Budući da pojedinci imaju selektivno pamćenje, da se malo podsjetimo...

Eh, da, preletjeh ovaj post.

Molim te došljo, primi moje izvinjenje, zaista ne znam kako mi se moglo desit' da zaboravim na incident koji je u Sarajevu napravilo 10 ljudi prije 13 godina, biće da smo ipak Talibani, a Sarajevo Džalalabad.
S4mpion

#243 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

foxlife wrote: 12/08/2021 02:15
Riddle wrote: 12/08/2021 00:51 Da li bi to dijete bolje proslo u zajednici istog pola gdje je pazeno i podrzavano u svakom smislu ili u nekom sirotistu, na ulici ili u hetero braku koji je sve samo ne funkcionalan, gdje dobije batine ili verbalno zlostavljanje kad god se tata ili mama sjete? Jedini problem koji se ovdje navodi, kako ja vidim, je to kako ce drustvo na to reagovati. Sta ce komsije ili drugovi i drugarice reci i slicno. Zar to onda vise nije problem drustva?

Kad dijete osjeti u odredjenoj dobi nesto prema suprotnom polu, onda je zadatak tih roditelja da to uoce i da im objasne zasto je to tako. Samo bi oni imali dodatnu zadacu da objasne da se ponekad desi suprotno, kao u njihovom slucaju i da ponekad ljudi ne osjecaju isto, pa tako ne bi doslo do nekih zabuna.
Mislim da bi mali smajo bio ziv da je bio usvojen od homo para al eto treba ima zabraniti jer to nije normalno
U pravu si, homoseksualci su sveci, samo heteroseksualci prave sranja. :thumbup:
smijesni_ste

#244 Re: Povorka ponosa

Post by smijesni_ste »

Brine te kako došlje percipiraju Sarajevo, a ne brine te opasnost kojom se izlažu učesnici parade te silne prijetnje i uvrede? :oops:
S4mpion

#245 Re: Povorka ponosa

Post by S4mpion »

smijesni_ste wrote: 12/08/2021 02:31 Brine te kako došlje percipiraju Sarajevo, a ne brine te opasnost kojom se izlažu učesnici parade te silne prijetnje i uvrede? :oops:
Samo primi moje izvinjenje, došljo. :thumbup:
STARx

#246 Re: Povorka ponosa

Post by STARx »

Decki samo u anale, cemu tenzije..
exliberal-ex

#247 Re: Povorka ponosa

Post by exliberal-ex »

Danas pricam sa jaranom iz Sarajeva i on tako treba to sve motkom preko ledja, cuj parada, cuj pederi..

Pa rekoh eno ti na televizij pola onih sto vode emisije su iz te grupe sto ih nenalupas...nego da te ja nesto pitam sutra ti dobijes sansu da radis u firmi gdje je vlasnih peder kako ti kazes al on ti nudi 2000 platu, dali bi to prihvatio ili bi rekao necu ja da radim za pedera....

eh uvijek ti :)

kod mene u firmi ima ih 4, dvojci sam ja sef...niti zajebavaju niti zabusavaju..ja ih zovem princess 1 i princess 2 oni znaju da sam ozenjen i da volim..znas vec sta i nikakvih problema nema.

pustite ljude da zive na miru....
Latte

#248 Re: Povorka ponosa

Post by Latte »

Pa sama činjenica da je tema nakucala 10 strana za manje od dan nam govori u kakvom su položaju sve grupe koje ne odgovaraju "normi"
Riddle

#249 Re: Povorka ponosa

Post by Riddle »

Cuj princess 1 i 2 :lol:

:lol: :lol: :lol:

Njih Kojo zove Lolek i Bolek. :mrgreen:
glog

#250 Re: Povorka ponosa

Post by glog »

Ne razumijem zasto bi nekom smetala povorka za ljudska prava i ravnopravnost. Nikad nismo bili toliko iskljucivi kao sad kada bi trebali razumjeti sta znaci biti diskriminisan. Samo malo razumijevanja je potrebno - pustite ljude da normalno zive i vole koga hoce.
Last edited by glog on 12/08/2021 06:33, edited 1 time in total.
Post Reply