BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
escobar__

#2726 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

dend wrote: 08/08/2021 21:49
escobar__ wrote: 08/08/2021 21:42 Treba im na mail poslat zahtjev za Viasat. 🤡
Trebate vidjet sa ovima sto su trazili nova bh sta su i kako su oni trazili taj kanal :D
Nek traže šta hoće, meni je ponuda i sad okej. :D
Pljosko

#2727 Re: BHTelecom

Post by Pljosko »

Pomozite mi da skontam u vezi ovog roaminga sad sa Srbijom i Crnom Gorom, ja sam na paketu Extra S (800 minuta i 6 gb interneta). Zovem BHT, javlja se teta i kaže da ja imam pravo na 2,5 gb interneta u roamingu, ali da poziv kada zovem nekoga u BiH se obračunava izvan minuta uključenih u paket i to po tarifi kao medunarodni poziv, a da ovaj sada roaming važi samo ako zovem iz npr Crne Gore nekoga u Crnoj Gori, što meni nema smisla. Ako ima neko da je putovao u CG i pozivao BiH, kako mu se obračunavalo. Sutra putujem pa mi je ovo bitno
dend

#2728 Re: BHTelecom

Post by dend »

Pljosko wrote: 08/08/2021 22:17 Pomozite mi da skontam u vezi ovog roaminga sad sa Srbijom i Crnom Gorom, ja sam na paketu Extra S (800 minuta i 6 gb interneta). Zovem BHT, javlja se teta i kaže da ja imam pravo na 2,5 gb interneta u roamingu, ali da poziv kada zovem nekoga u BiH se obračunava izvan minuta uključenih u paket i to po tarifi kao medunarodni poziv, a da ovaj sada roaming važi samo ako zovem iz npr Crne Gore nekoga u Crnoj Gori, što meni nema smisla. Ako ima neko da je putovao u CG i pozivao BiH, kako mu se obračunavalo. Sutra putujem pa mi je ovo bitno
Mislim da je teta u pravu.
Evo ti pravila "igre" pa vidi sta ces skontati

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 1xekgncW_x
mirza13

#2729 Re: BHTelecom

Post by mirza13 »

Pljosko wrote: 08/08/2021 22:17 Pomozite mi da skontam u vezi ovog roaminga sad sa Srbijom i Crnom Gorom, ja sam na paketu Extra S (800 minuta i 6 gb interneta). Zovem BHT, javlja se teta i kaže da ja imam pravo na 2,5 gb interneta u roamingu, ali da poziv kada zovem nekoga u BiH se obračunava izvan minuta uključenih u paket i to po tarifi kao medunarodni poziv, a da ovaj sada roaming važi samo ako zovem iz npr Crne Gore nekoga u Crnoj Gori, što meni nema smisla. Ako ima neko da je putovao u CG i pozivao BiH, kako mu se obračunavalo. Sutra putujem pa mi je ovo bitno
hmm...ja sam zvao iz Srbije fixni broj u Sarajevu i razgovor je trajao oko 4 min. i iznos na racunu je 0KM i pise Roaming besplatne minute ukljucene u pretplatu, jer je meni teta rekla da se pozivi i SMS obracunavaju u minutama koje imam u paketu (Extra Net - 200min 200sms 24GB i 2.8GB roaming)
escobar__

#2730 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Za pozive vrijede ista pravila kao u Bosni i Hercegovini - ako zoveš mreže iz Bosne i Hercegovine tada se troše minute koje su ti uključene u tarifu, a poslije toga se naplaćuje po cjenovniku za tvoju tarifu.

No ako s bosanskog broja zoveš npr. crnogorski onda se naplaćuje dodatno (po cijeni poziva iz naše zemlje ka Crnoj Gori) - dakle opet u skladu s tvojom tarifom.
_Reds_

#2731 Re: BHTelecom

Post by _Reds_ »

Mislim da teta nije upravu, ako zoveš BiH minute iz paketa idu dok ih ima.
Ako zoveš van BiH, ili druge mreže u BiH, ako pozivi prema njima nisu uključeni u paket onda ide dodatno tarifiranje, ali po "normalnim" cijenama.
dend

#2732 Re: BHTelecom

Post by dend »

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... ool-ljeto/

Nova akcija: Ultra COOL ljeto!

Image

Ne propusti omiljeni sportski, filmski, serijski program… na najatraktivnijim TV kanalima iz naše ponude!

Gledaj najbolji sadržaj uživo bilo kada i bilo gdje na svom mobitelu, tabletu ili TV uređaju putem mobilne aplikacije Moja web TV:

Aktivacijom Moja web TV (osnovni paket – FU 10 GB) za samo 5 KM uživaš 30 dana u najboljem TV sadržaju i dobivaš dokup 100 GB (streaming opcija).
Mirzareli

#2733 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

zubi wrote: 08/08/2021 19:25 Imai iko od ovih insajdera info hoce li BHT
uvoditi ViaSat History u svoju programsku semu??
Piši Zubi za taj kanal na [email protected]
Tu se sakupljaju prijedlozi za novitete ,pa tako i za nove TV kanale.. :bih:
Last edited by Mirzareli on 09/08/2021 12:06, edited 1 time in total.
PlusSA

#2734 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

dend wrote: 09/08/2021 11:36 https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... ool-ljeto/

Nova akcija: Ultra COOL ljeto!

Image

Ne propusti omiljeni sportski, filmski, serijski program… na najatraktivnijim TV kanalima iz naše ponude!

Gledaj najbolji sadržaj uživo bilo kada i bilo gdje na svom mobitelu, tabletu ili TV uređaju putem mobilne aplikacije Moja web TV:

Aktivacijom Moja web TV (osnovni paket – FU 10 GB) za samo 5 KM uživaš 30 dana u najboljem TV sadržaju i dobivaš dokup 100 GB (streaming opcija).
Cool akcija nekad bilo 2Km 30 GB 1x dan a sad 2.5km baš je cool za njih :mrgreen:
ug_lee

#2735 Re: BHTelecom

Post by ug_lee »

Gdje korisniku prilikom aktivacije kroz aplikaciju ili sa *110# piše da Hrvatska nije Balkan? Čak i kad ukucam ovaj paket na Google izbaci mi bht stranicu gdje uopšte ne piše ništa o tome. Sada naravno velik račun jer Hrvatska nije u Balkan net roaming paketu a nigdje te blagovremeno ne obavijeste...
Last edited by ug_lee on 09/08/2021 15:40, edited 1 time in total.
irac300

#2736 Re: BHTelecom

Post by irac300 »

ug_lee wrote: 09/08/2021 15:19 Od kad Hrvatska nije na Balkanu? Gdje korisniku prilikom aktivacije kroz aplikaciju ili sa *110# piše da Hrvatska nije Balkan? Čak i kad ukucam ovaj paket na Google izbaci mi bht stranicu gdje uopšte ne piše ništa o tome. Sada naravno velik račun jer Hrvatska nije u Balkan net roaming paketu a nigdje te blagovremeno ne obavijeste...
Da si ti živ i zdrav Hrvatska je u EU evo osma godina.
ug_lee

#2737 Re: BHTelecom

Post by ug_lee »

irac300 wrote: 09/08/2021 15:34
ug_lee wrote: 09/08/2021 15:19 Od kad Hrvatska nije na Balkanu? Gdje korisniku prilikom aktivacije kroz aplikaciju ili sa *110# piše da Hrvatska nije Balkan? Čak i kad ukucam ovaj paket na Google izbaci mi bht stranicu gdje uopšte ne piše ništa o tome. Sada naravno velik račun jer Hrvatska nije u Balkan net roaming paketu a nigdje te blagovremeno ne obavijeste...
Trebaju napisati valjda koje zemlje spadaju u određeni paket. Geografski je valjda na Balkanu a to politički što je članica EU... odakle ja da znam da Hrvatska nije u tom paketu.
dend

#2738 Re: BHTelecom

Post by dend »

ug_lee wrote: 09/08/2021 16:05

Trebaju napisati valjda koje zemlje spadaju u određeni paket. Geografski je valjda na Balkanu a to politički što je članica EU... odakle ja da znam da Hrvatska nije u tom paketu.
Prvi član uslova roaming zapadnog balkana navodi koje su drzave u pitanju. Isti uslovi su dostupni na stranici bhtelecoma
ug_lee

#2739 Re: BHTelecom

Post by ug_lee »

dend wrote: 09/08/2021 16:10
Prvi član uslova roaming zapadnog balkana navodi koje su drzave u pitanju. Isti uslovi su dostupni na stranici bhtelecoma
Ja nafatam malo jada interneta da aktiviram uslugu moram čitati članove na njihovim stranicama a kao imaju aplikaciju za lakše aktiviranje usluga.
Ako imaš aplikaciju pogledaj malo taj opis svih paketa, čak nemaju ni koliko MB nudi koji paket.
A stranicu BH telecoma moraš učiti da bi se snašao, snadju se oni koji ulaze svaki dan po par puta. Ja laik da se malo eto raspitam oko paketa ukucam travel balkan net dobijem ovo https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... alkan-net/ . Jos napisano 2019 ali eto imaju i dalje taj paket u app pa kontam aktivan je. Sta sam dobio.. jednu sliku zene i djeteta kako se bezbrizno zabavljaju na brodu i 2 opcije koliko traju.
irac300

#2740 Re: BHTelecom

Post by irac300 »

Jbg druze, sta da ti kažem. Članice EU ne podliježu ovakvim dogovorima. Trebao si se raspitati, zao mi je ako si imao veliki trosak.
dend

#2741 Re: BHTelecom

Post by dend »

ug_lee wrote: 09/08/2021 16:12
dend wrote: 09/08/2021 16:10

Ja nafatam malo jada interneta da aktiviram uslugu moram čitati članove na njihovim stranicama a kao imaju aplikaciju za lakše aktiviranje usluga.
Ako imaš aplikaciju pogledaj malo taj opis svih paketa, čak nemaju ni koliko MB nudi koji paket.
A stranicu BH telecoma moraš učiti da bi se snašao, snadju se oni koji ulaze svaki dan po par puta. Ja laik da se malo eto raspitam oko paketa ukucam travel balkan net dobijem ovo https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... alkan-net/ . Jos napisano 2019 ali eto imaju i dalje taj paket u app pa kontam aktivan je. Sta sam dobio.. jednu sliku zene i djeteta kako se bezbrizno zabavljaju na brodu i 2 opcije koliko traju.
Da si ukucao bhtelecom roaming zapadni balkan prvo bi ti izasli ovi uslovi sto sam maloprije pisao, cak je vise puta objavljeno na vecini internet stranica ,a bilo je i na dnevniku na tv. Kako god, treba se pravilno informisati prije nego sto se odluci to nesto aktivirati ,a imas nedoumicu. Da si ovdje na forumu se javio siguran sam da bi ti neko barem osnovno objasnio. Cak da si pozvao 1444 dobio bi neke relevantne informacije.
zrakomlat

#2742 Re: BHTelecom

Post by zrakomlat »

Otišao prošle sedmice da uzmem A52, kaže cura nema, dolazi narednu sedmicu, hoćeš da rezervisem, rekoh može. Još pita koju ću boju.

Danas došao da pitam jel stigao, jer sutra sticem pravo prijevremene otplate, ista osoba radi, kaže neće nam više dolaziti :D.

Haj reko koliko imam doplatiti ako uzimao drugi mob (trebalo bi biti 6 zadnjih rata plus uvećano malo za odobreni popust) kad ona lupi neku cijenu, ne isplati vam se ovo. Morate platiti cijeli odobreni popust :shock:

Ama rekoh kako to pa već sam uzimao ovako, kad zovnu je kolega, nešto objašnjava (da nije u pravu) i na kraju haj dođi sutra pa će mi tačno izračunati :D a nastup joj je da bi se svađala sa mnom.

Pa jebemu misha, ako je posao preko veze i stranke dobijen nebi bilo loše neke osnove da se znaju makar. Svašta.

I čuj neće više dolaziti al regularno ga reklamiraju na stranici kao NOVO, u smislu nova ponuda. Cirkus.

Image
dend

#2743 Re: BHTelecom

Post by dend »

zrakomlat wrote: 09/08/2021 18:20 Otišao prošle sedmice da uzmem A52, kaže cura nema, dolazi narednu sedmicu, hoćeš da rezervisem, rekoh može. Još pita koju ću boju.

Danas došao da pitam jel stigao, jer sutra sticem pravo prijevremene otplate, ista osoba radi, kaže neće nam više dolaziti :D.

Haj reko koliko imam doplatiti ako uzimao drugi mob (trebalo bi biti 6 zadnjih rata plus uvećano malo za odobreni popust) kad ona lupi neku cijenu, ne isplati vam se ovo. Morate platiti cijeli odobreni popust :shock:

Ama rekoh kako to pa već sam uzimao ovako, kad zovnu je kolega, nešto objašnjava (da nije u pravu) i na kraju haj dođi sutra pa će mi tačno izračunati :D a nastup joj je da bi se svađala sa mnom.

Pa jebemu misha, ako je posao preko veze i stranke dobijen nebi bilo loše neke osnove da se znaju makar. Svašta.

I čuj neće više dolaziti al regularno ga reklamiraju na stranici kao NOVO, u smislu nova ponuda. Cirkus.

Image
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... t.UUID%3D0

Uređaj je idalje dostupan na nekoliko poslovnica pa mozes pozvati poslovnice i vidjeti da li imaju na stanju ili nije updejtovano na stranici, pa odluciti da li zelis preko tih poslovnica kupiti.

Uređaj nije dostupan na webshopu sto znaci da vjerovatno vise nece dolaziti, ali nudi mogucnost da te obavjeste AKO nabave.

Radnici na salteru ce pokusati da prodaju uređaj jer na osnovu određenih prodanih uređaja ili usluga dobijaju novcanu stimulaciju.

A preko stranke se ide na pozicije strucnih saradnika, referenti za žnj isl. ,a ne na salterskog radnika :D
zrakomlat

#2744 Re: BHTelecom

Post by zrakomlat »

dend wrote: 09/08/2021 18:49
zrakomlat wrote: 09/08/2021 18:20 Otišao prošle sedmice da uzmem A52, kaže cura nema, dolazi narednu sedmicu, hoćeš da rezervisem, rekoh može. Još pita koju ću boju.

....

Uređaj je idalje dostupan na nekoliko poslovnica pa mozes pozvati poslovnice i vidjeti da li imaju na stanju ili nije updejtovano na stranici, pa odluciti da li zelis preko tih poslovnica kupiti.

Uređaj nije dostupan na webshopu sto znaci da vjerovatno vise nece dolaziti, ali nudi mogucnost da te obavjeste AKO nabave.

Radnici na salteru ce pokusati da prodaju uređaj jer na osnovu određenih prodanih uređaja ili usluga dobijaju novcanu stimulaciju.

A preko stranke se ide na pozicije strucnih saradnika, referenti za žnj isl. ,a ne na salterskog radnika :D
Od šaltera se počinje :D radnici se tu i tamo pojave novi a konkursa niđe. Mislim, nebitno, to sam onako rekao.

Ali nebi trebalo stajati na stranici s oznakom "novo" ako je slabo ili nikako dostupan, i to na vrhu je ponude, odmah ispod A72.
U toj istoj poslovnici sam jednom tražio xiaomi, kad se tek pojavio rn8 pro i mi 9t pro, druga dugogodišnja radnica bila, gleda u mene ko da sam providan i ništa me ne razumije, nije čula za Xiaomi :D
Pisao sam jednom ovdje, znam tu radnicu inače, kad sam došao opet, kaže mi, hej došli oni telefoni što si pitao i isti dan se sve prodalo a ja kontam ko će ovo kupit :lol:

A ima i onih što znaju sve, nije sve tako crno, nego ne rade uvijek isti na šalterima pa potrefiš na neupućene u svoj posao.
foxlife

#2745 Re: BHTelecom

Post by foxlife »

Image
ne znas je zovnuti na kafu
dend

#2746 Re: BHTelecom

Post by dend »

zrakomlat wrote: 09/08/2021 19:01
dend wrote: 09/08/2021 18:49

Od šaltera se počinje :D radnici se tu i tamo pojave novi a konkursa niđe. Mislim, nebitno, to sam onako rekao.

Ali nebi trebalo stajati na stranici s oznakom "novo" ako je slabo ili nikako dostupan, i to na vrhu je ponude, odmah ispod A72.
U toj istoj poslovnici sam jednom tražio xiaomi, kad se tek pojavio rn8 pro i mi 9t pro, druga dugogodišnja radnica bila, gleda u mene ko da sam providan i ništa me ne razumije, nije čula za Xiaomi :D
Pisao sam jednom ovdje, znam tu radnicu inače, kad sam došao opet, kaže mi, hej došli oni telefoni što si pitao i isti dan se sve prodalo a ja kontam ko će ovo kupit :lol:

A ima i onih što znaju sve, nije sve tako crno, nego ne rade uvijek isti na šalterima pa potrefiš na neupućene u svoj posao.
https://www.bhtelecom.ba/javni-oglasi-z ... -oglas-26/

06.08.2021 , prije 3 dana :thumbup:
Ima isti dan za terenskog radnika u Travniku

Prodaja uređaja kod telekoma ide ko halva, malo nabave da im ne bi u skladistu sjedili uređaji pa da moraju ga ispod cijene kasnije prodati ... i ja se takođe sjećam kad se pojavio mi9T pro jer sam ga ja direktno tada narucio iz Kine ,a kroz nekih mjesec se pojavio kod telekoma. Bio je u tom momentu best buy mobitel na trzistu i vrlo brzo je rasprodan i bilo je nemoguce ga kupiti 4 mjeseca nakon sto je izasao ,a to takođe mogu potvrditi jer je jaran trazio taj mobitel i nigdje nije bio da se kupi pa je kupio mi mix 3 ... cak sam o tome pisao ovdje na temi jer su ga iz univerzalnog vukli mjesec dana da dolazi na prodajno mjesto kao oni ce nabaviti :D
zrakomlat

#2747 Re: BHTelecom

Post by zrakomlat »

@dend
Sve ok što kažeš ali taj A52 je telefon koji bi se sigurno prodavao. Imaju more nekih bezveznih LG i Huawei telefona, koje niko neće kupiti a ne nabavljaju one što hoće sigurno. Čudno mi to. I stranicu bi valjalo prilagoditi mobilnim uređajima te je češće ažurirati i bolje odraditi sortiranje. Dešavalo se da hoću poredati ponudu od najnovije, na vrhu neki telefoni objavljeni prije par mjeseci itd itd.
fusion_ba

#2748 Re: BHTelecom

Post by fusion_ba »

Stranicu stvarno moraju dotjerati da liči na nešto, džaba što su je redizajnirali nedavno kad je neoregledna.
I naravno da promijene grafičkog dizajnera jer su im promo materijali kao da se neko dijete igra u Paintu :mrgreen:
Ajdinn4

#2749 Re: BHTelecom

Post by Ajdinn4 »

+1
Stvarno trebaju poraditi na cijelom vizuelnom identitetu telekoma. Ovo je baš loše i amaterski odrađeno, baš kao u Paint-u, pogotovo ti baneri na internetu a i same TV reklame nisu puno bolje.
Znam da je poboljšanje ponude svakako važnije od svega toga, ali mnoge ljude vizuelni utisak prvo privuče, a tu telekom baš zaostaje. Neka unajme neku agenciju, ima stvarno kreativnih ljudi.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#2750 Re: BHTelecom

Post by heat »

Je li ovo kasne sa racunima za prethodni mjesec ?
Post Reply