Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
crnivrag

#5101 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Hakiz wrote: 08/08/2021 22:59
Neću tako. Hoću da imam onih nekadašnjih oko 70 (ili 80, više se ne sjećam tačno) TV kanala i internet 15 Mbps po ukupnoj cijeni od 35 KM. Koliko sada plaćam. Ne samo 6 mjeseci ili 2 godine dok je promotivna cijena, nego da to bude stvarna cijena. Neka digitalizuju tako, ja odmah potpisujem.
Postoji samo jedan mali problem u toj ideji.

Ti koristiš internet paket akvizirane komapanije, koji nije više u aktivnoj ponudi, te ne postoji mogućnost da ti pruže digitalizaciju, i produže ugovor za taj internet paket, jer isti nije dio Telemach ponude, a ti sada koristiš Telemach usluge (iako dobijaš račun sa HS logotipom, zbog pravnih zavrzlama).
Hakiz

#5102 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

crnivrag wrote: 08/08/2021 23:03
Hakiz wrote: 08/08/2021 22:59
Neću tako. Hoću da imam onih nekadašnjih oko 70 (ili 80, više se ne sjećam tačno) TV kanala i internet 15 Mbps po ukupnoj cijeni od 35 KM. Koliko sada plaćam. Ne samo 6 mjeseci ili 2 godine dok je promotivna cijena, nego da to bude stvarna cijena. Neka digitalizuju tako, ja odmah potpisujem.

Ti koristiš internet paket akvizirane komapanije, koji nije više u aktivnoj ponudi, te ne postoji mogućnost da ti pruže digitalizaciju, i produže ugovor za taj internet paket, jer isti nije dio Telemach ponude, a ti sada koristiš Telemach usluge (iako dobijaš račun sa HS logotipom, zbog pravnih zavrzlama).
Pazi, ja ne ulazim u pekaru da gledam kako se pravi kruh koji kupim u prodavnici. I puno me i ne interesuje. Tako me ne interesuje niti ulazim u poslovanje Telemacha. Znam šta ja, kao korisnik, mislim i želim. Izvedba je do njih.

Pristojno, možda dosadno, ali pristojno, govorim šta je moje mišljenje. I to je sve.

Uz to, niko ne brani Telemachu da kaže "Svi pretplatnici analogne TV i interneta firmi koje smo kupili u prethodnom periodu mogu dobiti digitalizaciju pod uslovima..." koje sam već pisao. U tom slučaju se potpiše novi ugovor, sada sa Telemachom, i legitimno se postane Telemach korisnik, to jeste ne bude više korisnik akvizirane kompanije. I riješena stvar.

Ko Telemachu brani da to uradi? Niko.
foxlife

#5103 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 08/08/2021 23:06

Pazi, ja ne ulazim u pekaru da gledam kako se pravi kruh koji kupim u prodavnici. I puno me i ne interesuje. Tako me ne interesuje niti ulazim u poslovanje Telemacha. Znam šta ja, kao korisnik, mislim i želim. Izvedba je do njih.

Pristojno, možda dosadno, ali pristojno, govorim šta je moje mišljenje. I to je sve.

Uz to, niko ne brani Telemachu da kaže "Svi pretplatnici analogne TV i interneta firmi koje smo kupili u prethodnom periodu mogu dobiti digitalizaciju pod uslovima..." koje sam već pisao. U tom slučaju se potpiše novi ugovor, sada sa Telemachom, i legitimno se postane Telemach korisnik, to jeste ne bude više korisnik akvizirane kompanije. I riješena stvar.

pod uslovima koje si ti napisao a ne koje su oni napisali :-)
a oni pruzaju uslugu
ja licno da sam na njihovom mjestu bih ukinuo analogiju po cijenu da svi odete kod konkurencije koja je goli k....
i kad poboljsam uslugu trcali biste nazad na telemah u to sam 100% siguran cak bi i nezadovoljni ostalih operatera dosli

osim ako nemaju kakvu obavezu da vas drze i sl
Madrid

#5104 Re: Telemach BiH

Post by Madrid »

Haj kad ukinu tu analognu valjda nam poboljsaju uslugu sa spanskom ligom, LP, talijanskom, NBA :D
To sam sve imao prije 2 godine a manje placao vec sada, o kakvom unaprjedjenju usluga pricate :run:
Tiger 033

#5105 Re: Telemach BiH

Post by Tiger 033 »

Ja se nadam kad ukinu analognu da će ukinuti i naknadu za održavanje istte...barem se nadam
Telemach

#5106 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

semirsar wrote: 08/08/2021 21:23 @Telemach,
postovani,
moze li ijedan razuman razlog da nam pruzite zbog cega kanal SK 4K ne pustite putem CAM modula?
Vrlo dobro se mi korisnici sjecamo da je isti svojevremeno bio free za gledanje putem DVB-C mreze. Koji je to opravdan razlog da se sada ne moze gledati putem CAM modula? Pogotovo sto EuroSport 4K ide normalno, mada, meni to ni blizu 4K, iliti 2160p. ali da sad ne davim po tom pitanju, bice prilike.
Ako je analogija problem, kad planirate stogod konkretno poradit' na tom pitanju?

unaprijed zahvalan na odgovoru,

Lijep pozdrav,

Jos uvijek... vas

Image
Zdravo @semirsar,
Zahvaljujemo se na povjerenju koje nam ukazujete. SK 4K kanal je dostupan isključivo putem EON BOX-a i to je za sada nepromijenjeno. Uvijek se trudimo da korisnicima ponudimo najbolji kvalitet usluga, tako da ćemo i dalje raditi na unapređenju u svakom smislu i nadamo se da ćemo uskoro moći da Vas obavijestimo da je navedeni kanal dostupan i putem CAM modula. Stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
studeni76

#5107 Re: Telemach BiH

Post by studeni76 »

Telemach wrote: 08/08/2021 15:42
vkmiro wrote: 08/08/2021 12:03

Sve je to fino ali ta stavka mi je neaktivna i dole piše crvenim slovima da obavezno ukucati domenu :(
Zdravo @vkmiro,
Možete nam se javiti u pp sa korisničkim podacima, rado ćemo provjeriti.
Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
Promjenom mobitela meni ne radi unifon. Kad se pokusam prijavit izlazi poruka da mi je potrebna "autentifikacija", sta god to znacilo! Jel do vas ili do xiaomi-a!?
mirza13

#5108 Re: Telemach BiH

Post by mirza13 »

ti ne kontas da je cilj kompanijama PROFIT a ne da ispunjavaju zelje i zeljice korisnika...analognu drze jer jos mogu uzimati pare na njoj i svjesni su da ce izgubiti odredjeni procenat korisnika kada i ako je ugase ali isto tako su svjesni da moraju unaprijediti uslugu kolko tolko da ne izgube jos veci broj korisnika koji se sve vise odlucuje na BHTelecom jer su ovi ozbiljno poceli da razvlace optiku po Sarajevu...tako da nam se ovdje prepucavati ko je upravu a ko nije totalno besmisleno jer ja razumijem tebe sta ti zelis/ocekujes od kompanije kao dugogodisnji pretplatnik (a vjeruj mi i ja sam jos od samog pocetka Elob-a) i isto kao i tebi smeta svako povecanje cijene i degradacija usluge u bilo kakvom pogledu, al su oni svjesni da veliki broj nas nema drugog izbora da za ovu cijenu dobije ovo sto oni nude...nadam se da me nisi pogresno shvatio, vjeruj mi da bih i ja volio sve do sad sto si napisao da oni ispostuju da svi budemo zadovoljni :thumbup:
foxlife

#5109 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

upravo oni ne ukidaju analogiju jer kao sto forumas iznad rece mogu uzimati pare a skoro nista ne daju tu
usluga kakva god da je sada je vjerovatno najbolja od ponudjenog ako uzmemo kompletnu ponudu ne samo tv kanale
mada i medju kanalima ja bih rekao da je najbolja jer nije svima vazna arena i sportovi
foxlife

#5110 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Tiger 033 wrote: 09/08/2021 06:51 Ja se nadam kad ukinu analognu da će ukinuti i naknadu za održavanje istte...barem se nadam
vjerovatno nece jer ko ce se odreci prihoda od oko 6 miliona maraka mjesecno ako nas ima oko 300000 kao sto neko pomenu
samo ce promjeniti naziv naknada za unaprijedjenje optickih kablova nebitno za naziv
kakaljin

#5111 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 09/08/2021 08:36
semirsar wrote: 08/08/2021 21:23 @Telemach,
postovani,
moze li ijedan razuman razlog da nam pruzite zbog cega kanal SK 4K ne pustite putem CAM modula?
Vrlo dobro se mi korisnici sjecamo da je isti svojevremeno bio free za gledanje putem DVB-C mreze. Koji je to opravdan razlog da se sada ne moze gledati putem CAM modula? Pogotovo sto EuroSport 4K ide normalno, mada, meni to ni blizu 4K, iliti 2160p. ali da sad ne davim po tom pitanju, bice prilike.
Ako je analogija problem, kad planirate stogod konkretno poradit' na tom pitanju?

unaprijed zahvalan na odgovoru,

Lijep pozdrav,

Jos uvijek... vas

Image
Zdravo @semirsar,
Zahvaljujemo se na povjerenju koje nam ukazujete. SK 4K kanal je dostupan isključivo putem EON BOX-a i to je za sada nepromijenjeno. Uvijek se trudimo da korisnicima ponudimo najbolji kvalitet usluga, tako da ćemo i dalje raditi na unapređenju u svakom smislu i nadamo se da ćemo uskoro moći da Vas obavijestimo da je navedeni kanal dostupan i putem CAM modula. Stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
Ako vec ne puštate SK 4K kanal putem modula onda oslobodite prostor koji taj kanal zauzima na dvb-c mreži jer ničemu ne služi a vama treba prostor za kvalitetniju sliku na hd kanalima i povećanje interneta. Jer ne vidim svrhu zauzima se prostor a ne može se koristiti.

Sta je sa onim korisnicima koji imaju jedan eon box i modul a imaju 4K tv i ne mogu gledati punu uslugu koju plaćaju. Kako rješavate taj problem kod korisnika.
Hakiz

#5112 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 08/08/2021 23:42

a oni pruzaju uslugu
ja licno da sam na njihovom mjestu bih ukinuo analogiju po cijenu da svi odete kod konkurencije koja je goli k....
i kad poboljsam uslugu trcali biste nazad na telemah u to sam 100% siguran cak bi i nezadovoljni ostalih operatera dosli

Samo što po mom prijedlogu Telemach neće ništa izgubiti. Samo će korisnici analogne biti digitalizovani. I time će osloboditi resurse. Da li je bolje držati analognu po nekoj cijeni ili je digitalizovati po istoj cijeni i tako osloboditi resurse koje analogna zauzima?

Drugo, Telemach već ima bolju uslugu od analogne, pa ljudi ne trče da je uzmu, ostaju pri analognoj. Samo zbog cijene. U stvari, dok sama TV i nije puno skuplja, kombinacija analogne i najjeftinijeg interneta je, kao što sam pisao, osjetno jeftinija od najjeftinije kombinacije digitalne i interneta. A u 21 vijeku, ipak, treba internet. I da bi siromašniji mogli imati internet, ostaju pri najjeftinijem, a on je moguć samo u kombinaciji sa analognom. Sa digitalnom je skuplji. Da je najjeftiniji internet u kombinaciji sa digitalnom po istoj cijeni kao najjeftiniji internet u kombinaciji sa digitalnom, svi bi se digitalizovali. Jedva bi dočekali.

Nema više svrhe o ovome pisati...
Hakiz

#5113 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

Tiger 033 wrote: 09/08/2021 06:51 Ja se nadam kad ukinu analognu da će ukinuti i naknadu za održavanje istte...barem se nadam
:lol: :thumbup:
foxlife

#5114 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 09/08/2021 09:47
foxlife wrote: 08/08/2021 23:42

a oni pruzaju uslugu

Samo što po mom prijedlogu Telemach neće ništa izgubiti. Samo će korisnici analogne biti digitalizovani. I time će osloboditi resurse. Da li je bolje držati analognu po nekoj cijeni ili je digitalizovati po istoj cijeni i tako osloboditi resurse koje analogna zauzima?

Drugo, Telemach već ima bolju uslugu od analogne, pa ljudi ne trče da je uzmu, ostaju pri analognoj. Samo zbog cijene. U stvari, dok sama TV i nije puno skuplja, kombinacija analogne i najjeftinijeg interneta je, kao što sam pisao, osjetno jeftinija od najjeftinije kombinacije digitalne i interneta. A u 21 vijeku, ipak, treba internet. I da bi siromašniji mogli imati internet, ostaju pri najjeftinijem, a on je moguć samo u kombinaciji sa analognom. Sa digitalnom je skuplji. Da je najjeftiniji internet u kombinaciji sa digitalnom po istoj cijeni kao najjeftiniji internet u kombinaciji sa digitalnom, svi bi se digitalizovali. Jedva bi dočekali.

Nema više svrhe o ovome pisati...
ne trcis ti koji ocigledno ne znas ili ne zelis da znas prednosti digitalne
izgovor ti je 10 maraka
ok tvoj izbor i tvoje pravo naravno al ne mozes pisati da je ispravno to

zasto ne urade to sto ti predlazes je zato sto oni taj paket koji ti predlazes nemaju i automatski nemaju uslove i odredbe za takve korisnike
jer ti sutra mozes traziti bilo sta i tuziti ih jer nemaju tih paketa kojim su pismeno pokrili sta kome kako itd
a razumijem ih i sto ne naprave takve pakete
uzimaju dok mogu tj dok su uslovno najbolji i pored toga sto im je ponuda takva
prvi put kad budu ugrozeni od bhtelekoma za internet kanale i ostalo a oko kanala vec raja vaga oni ce ukinuti analogiju da bi poboljsali usluge
povecanje interneta i uvodjenje novih kanala makar to bili tv ustipraca
u 21 vijeku treba mnogo sto sta al nema
ne mozes reci e ako sam na kablovskoj moraju mi dati internet
i auto je potreba pa ga nemaju svi
a ovi sto krpe ne odrzavaju te iste aute i imamo belaje

kod nas je problem sto se raja proteze vise nego im je jorgan dug pa cak i za banalne stvari tipa internet i sl
foxlife

#5115 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

kakaljin wrote: 09/08/2021 09:42
Telemach wrote: 09/08/2021 08:36

Zdravo @semirsar,
Ako vec ne puštate SK 4K kanal putem modula onda oslobodite prostor koji taj kanal zauzima na dvb-c mreži jer ničemu ne služi a vama treba prostor za kvalitetniju sliku na hd kanalima i povećanje interneta. Jer ne vidim svrhu zauzima se prostor a ne može se koristiti.

Sta je sa onim korisnicima koji imaju jedan eon box i modul a imaju 4K tv i ne mogu gledati punu uslugu koju plaćaju. Kako rješavate taj problem kod korisnika.
ili oni koji imaju 2 modula kao moj slucaj a ne mogu gledati sk4k
Hakiz

#5116 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 09/08/2021 09:55

kod nas je problem sto se raja proteze vise nego im je jorgan dug pa cak i za banalne stvari tipa internet i sl
Pa, ljudi koji ostaju na analognoj rade to baš zato jer se toliko maksimalno mogu razvući :-D
foxlife

#5117 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 09/08/2021 09:58

Pa, ljudi koji ostaju na analognoj rade to baš zato jer se toliko maksimalno mogu razvući :-D
pa mogu dobiti za istu cijenu digitalnu
a za internet neka se snalazi kod komsije

da sam telemah ja bih ukinuo pa da vidimo ko bi otisao kod drugih operatera a koliko bi uzelo oduo sa internetom ili ovo sto moze ista cijena bez interneta
Hakiz

#5118 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

Ja već imam internet. I TV. Oni hoće da mi daju bolji za veću cijenu. Ja kažem neću bolji, ostavite mi isti internet (I TV) po istoj cijeni. A digitalizujte TV i oslobodite resurse.

Jednostavno.
foxlife

#5119 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 09/08/2021 10:02
Ja već imam internet. I TV. Oni hoće da mi daju bolji za veću cijenu. Ja kažem neću bolji, ostavite mi isti internet (I TV) po istoj cijeni. A digitalizujte TV i oslobodite resurse.

Jednostavno.
jednostavno bi bilo da kazu
od danas ukidamo sve pakete koje smo naslijedili od hs eloba i koga su sve kupili ne znam
ili predjite na digitalu ista cijena bez neta duo koji je skuplji za 10 maraka ili neki veci po zelji
rok je 15 dana i to je to ili ako moraju zakonski mjesec svejedno je
Hakiz

#5120 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 09/08/2021 10:01
Hakiz wrote: 09/08/2021 09:58

da sam telemah ja bih ukinuo pa da vidimo ko bi otisao kod drugih operatera a koliko bi uzelo oduo sa internetom ili ovo sto moze ista cijena bez interneta
Važniji je danas internet od TV-a. U toj situaciji, odreknem se TV-a, odem kod provajdera koji ima samo internet i ostavim Telemach i bez ono malo šta im plaćam. To će nadoknaditi tako da tebi povećaju cijenu.

A kako već rekoh, nisam jedinstven, to će uraditi i neki drugi. Možda u tolikom broju da Telemach to dobro osjeti.

Sam sebe ukopavaš.
foxlife

#5121 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 09/08/2021 10:07
foxlife wrote: 09/08/2021 10:01

Važniji je danas internet od TV-a. U toj situaciji, odreknem se TV-a, odem kod provajdera koji ima samo internet i ostavim Telemach i bez ono malo šta im plaćam. To će nadoknaditi tako da tebi povećaju cijenu.

A kako već rekoh, nisam jedinstven, to će uraditi i neki drugi. Možda u tolikom broju da Telemach to dobro osjeti.

Sam sebe ukopavaš.
super zasto to ne uradis recimo sada?
ja sam siguran da broj takvih kao ti je zanemariv
nikoga ja ne ukopavam
kazem samo da tapkamo u mjestu zbog takvih kao ti
al ok vi samo koristite situaciju gdje telemah ne mora unaprijediti uslugu da bi bili uslovno najbolji
Hakiz

#5122 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 09/08/2021 10:04
Hakiz wrote: 09/08/2021 10:02

Jednostavno.
od danas ukidamo sve pakete koje smo naslijedili od hs eloba i koga su sve kupili ne znam
ili predjite na digitalu ista cijena bez neta duo koji je skuplji za 10 maraka ili neki veci po zelji
To bi davno uradili da mogu. Lakše im je i zbog eventualnih pravnih posljedica, tužbi ljudi koji redovno izmiruju obaveze za uslugu koju su potpisali da urade kao što ja predlažem.

A zašto tebi smeta da se analogna digitalizuje po istoj cijeni za isti broj kanala i ukine i time oslobodi resurse koje zauzima, ostavi ksti internet pa si toliko protiv te ideje? Šta tebi to šteti? Da komšiji crkne krava?
Hakiz

#5123 Re: Telemach BiH

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 09/08/2021 10:11
Hakiz wrote: 09/08/2021 10:07

Sam sebe ukopavaš.
super zasto to ne uradis recimo sada?
ja sam siguran da broj takvih kao ti je zanemariv
nikoga ja ne ukopavam
kazem samo da tapkamo u mjestu zbog takvih kao ti
al ok vi samo koristite situaciju gdje telemah ne mora unaprijediti uslugu da bi bili uslovno najbolji
Svašta...

Da ne privatizujemo više temu, mislim da smo svi rekli svoje.

Pa kako bude.
Last edited by Hakiz on 09/08/2021 10:13, edited 1 time in total.
Benq

#5124 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

Hakiz i foxlife, nemate li osjecaj da se konstantno vrtite u krug sa istom pricom vec nekoliko stranica unazad? :roll:

Odmorite malo ili idite na PP pa nastavite :), sa uslugama ce biti onako kako operater zeli, nebitno o kojem se radi, kad se bude ukidala analogija potpuno, siguran sam da nece niko od nadleznih doci na forum i pitati nekog da li se slaze, vec ce ta usluga samo da nestane, kao sto je nestala u drugim drzavama. Na isti nacin kako je i MMDS zavrsio karijeru.
foxlife

#5125 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 09/08/2021 10:11
foxlife wrote: 09/08/2021 10:04

To bi davno uradili da mogu. Lakše im je i zbog eventualnih pravnih posljedica, tužbi ljudi koji redovno izmiruju obaveze za uslugu koju su potpisali da urade kao što ja predlažem.

A zašto tebi smeta da se analogna digitalizuje po istoj cijeni za isti broj kanala i ukine i time oslobodi resurse koje zauzima, ostavi ksti internet pa si toliko protiv te ideje? Šta tebi to šteti? Da komšiji crkne krava?
ne smeta meni
ja bih volio samo da kazu ukidamo analogiju a vama je ista cijena isto imate internet i koliko vec kanala dodje u digitalnoj nebitno
zakljucujes ono sto nisam rekao
ja kazem samo da mii je jasno sto to ne rade jer im je lakse drzati ovako nego praviti novi duo paket
sad ne znam koji je najnizi duo paket koja brzina i koja brzina je kod tebe i vjerovatno je to problem
tebe prebaci i placas 21 a isti takav korisnik za isto placa 10 skuplje
Post Reply