Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
black_adrian wrote: ↑08/08/2021 10:50
A dobro, samo je meni teško povjerovat da si ga "dero" uz ona brda i ostalo sa 5 osoba i da je prosjek opet 5.7L/100km.
Ovo je po bordu...vjerujem u realnosti i na tih 5.7 i 6.1 mozes dodati jos malo.
Prvi dio puta odozdo je fkt ravno, bez brda, onje oborila prosjek vjrv.
U 9 sam navece kreno iz neuma, saobracaj za 10 bio, guzva minimalna.Vozio sam fakat brzo, 80-100, negdje 120, ali to je uglavnom 4-5-6 brzina
,Npr do bradine je bilo 5.5 pa je na bradini skocilo na 5.7.Na autoputu 6.1.
Ahaa, e to dobro ondaa ako nije gužve bilo. Skočilo bi to sigurno još da si morao preticati i u manju pa ubrzavati. Ovako kad slabo koga ima idealno kad ga zaletiš, sam od sebe ide.
black_adrian wrote: ↑08/08/2021 10:59
Ahaa, e to dobro ondaa ako nije gužve bilo. Skočilo bi to sigurno još da si morao preticati i u manju pa ubrzavati. Ovako kad slabo koga ima idealno kad ga zaletiš, sam od sebe ide.
To to. Ja sam cerao kolko moze ali bez guzve je druga prica.
black_adrian wrote: ↑06/08/2021 13:35
odlična baš, a i u gradu nije strašno haj, ja nisam do sad doživio da mi neko auto troši u gradu ispod 7.5l/100km, al evo ovi sa 1.9tdi to redovno proživljavaju...
a otvorena, meni je pretežno 5.1-6.5L jer vozim uglavnom između 2200-2800 obrtaja.. a iskreno, poslije Avdije isto k'o da ne troši Sarajevo - Bihać 13-14 litara prosjek, po gradu ga nisam ni vozio
Laze da trosi 4,5-5l, ne uzima vise od 3,7l na 100km, jaran mi pricao
black_adrian wrote: ↑06/08/2021 13:35
odlična baš, a i u gradu nije strašno haj, ja nisam do sad doživio da mi neko auto troši u gradu ispod 7.5l/100km, al evo ovi sa 1.9tdi to redovno proživljavaju...
a otvorena, meni je pretežno 5.1-6.5L jer vozim uglavnom između 2200-2800 obrtaja.. a iskreno, poslije Avdije isto k'o da ne troši Sarajevo - Bihać 13-14 litara prosjek, po gradu ga nisam ni vozio
Laze da trosi 4,5-5l, ne uzima vise od 3,7l na 100km, jaran mi pricao
PlivajuciZamajac wrote: ↑08/08/2021 10:17
Koja su iskustva sa motorima 1.2 TDI od 55 kw u Škodi Fabiji?
Odstranjen 1 klip od 1.6 TDI motora, koji su bili problematicni do 2014. godine. Puno bolji je 1.4 TDI ali mislim da se on ugradjivao do 2010/11 godine.
U planu je zamjena auta, interesuje me samo MPV segment. Nasao sam par solidnih Zafira B (2009-2010-2011 godiste), cini mi se kao najbolji omjer ulozenog\dobivenog, pogotovo kad se usporedi sta se sve dobije od opreme.
caseytron wrote: ↑09/08/2021 00:59
Sad ja da napisem da sam jucer autu starom 12. godina zamijenio fabricki akumulator i meni bi rekli odvadi malo
Pa nije nemoguce. Auto u garazi zimi i ljeti, nema puno kratkih relacija...
Jesi zamjenio tek kad je crko?
Tek, ima koji mjesec malo auto kao da povuce vise struje kad se pali. Neki dan u auto, mrtvo skroz, nijedne lampice. Dodje lik sjeba se i on, kaze ma ima autu 6-7 godina ovo je fabricki. Kad sam rekao da auto ulazi u 13tu godinu nije mogao vjerovati a ni ja zajedno sa njim.
Uzmem Exide bateriju, pa cemo vidjeti hoce li izgurati 3 godine garancije.
Samo hocu da znam jel gospoda misli da su akumulatori iz "fabricke" ugradnje bolji tolko pa da se spisamo od nevjerice ili je to isti xyz akumulator kojeg dobijes iz izloga kojeg stavis u zgazen auto na kojem nit je kompresija nit su svjecice nit su grijaci nit je mehanika uopste ista kao kad je izasao iz tvornice..... To je sve....
oruzana_pobuna wrote: ↑09/08/2021 13:12
Samo hocu da znam jel gospoda misli da su akumulatori iz "fabricke" ugradnje bolji tolko pa da se spisamo od nevjerice ili je to isti xyz akumulator kojeg dobijes iz izloga kojeg stavis u zgazen auto na kojem nit je kompresija nit su svjecice nit su grijaci nit je mehanika uopste ista kao kad je izasao iz tvornice..... To je sve....
Pa zavisi sta stavljas
Vecina ne kupi odgovarajuci akumulator kad kupuje zamjenski zato i nije dobar kao fabricki
Jer vecina gleda da jeftinije prodje jer sa akumulatorom ne mozes puno pogrijesiti
A uz to i auto nije isto novo i polovno
hopi wrote: ↑09/08/2021 13:35
Kako misliš većina kupi neodgovarajući akumulator?
pa imas akumulatore za start stop
onda imas ampere i startnu snagu i sl
i pola ih kupi jeftiniji a tu uviijek fali nesto od nabrojanog
uglavnom je to startna snaga