Mali Šengen

Post Reply
atmel

#1526 Re: Mali Šengen

Post by atmel »

znači bolji standard i ostanak stanovnistva u BiH samo ako ojacamo odnose sa srbijom..sta je srbija, EU u malom.aferim
erosbosanceros

#1527 Re: Mali Šengen

Post by erosbosanceros »

Ne vidim ni jedan razlog zasto bi hdz bio protiv, a jos manje vidim da bi to ista promijenilo. Rijeseno je da se ova usrana drzava utjera na silu u MS jer sami ne znamo sta je dobro za nas, tako da mozemo zahvaliti prije svega Vucicu, a onda Bidenu i na kraju Merkel i DE koja ce pruziti logisticku podrsku
escobar__

#1528 Re: Mali Šengen

Post by escobar__ »

Prijedlog za "Otvoreni Balkan":
Image
atmel

#1529 Re: Mali Šengen

Post by atmel »

zahvali se ti vucicu a mozes mu i da ne kazem sta
Last edited by atmel on 08/08/2021 23:02, edited 1 time in total.
daddy-kool

#1530 Re: Mali Šengen

Post by daddy-kool »

Koliko ssm upoznat glasali su protiv, ali moze biti da su gazde sa istoka priprijetile.
daddy-kool

#1531 Re: Mali Šengen

Post by daddy-kool »

erosbosanceros wrote: 08/08/2021 23:00 Rijeseno je da se ova usrana drzava utjera na silu u MS jer sami ne znamo sta je dobro za nas,
Ko ce nas to na silu utjerati? Visoki predstavnik? :lol: :lol:
daddy-kool

#1532 Re: Mali Šengen

Post by daddy-kool »

escobar__ wrote: 08/08/2021 23:01 Prijedlog za "Otvoreni Balkan":
Image
Mozda su ona mala vrata viska. :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1533 Re: Mali Šengen

Post by Truba »

erosbosanceros wrote: 08/08/2021 21:51 Ljubi ga babo, otisao u majcicu Rusiju da ne bi ostao gladan, bolestan, nevakcinisan i bez krova nad glavom a bio bi najsretniji da se u Bih koljemo do sudnjeg dana.

Nemojte ga vise zadirkivati vidite da mu ide pjena na usta. Sta vam treba da nosite na savjesti jadnog covjeka?

Inace to je poznat fenomen kod pojedinaca koji se uspiju izvuci iz "favele" da ne mogu organski podnijeti ostale koji se pokusavaju izvuci pa na sve nacine podmecu i kuvaju sukobe. Mnogo tih dijasporasa su prava peta kolona koji ne zele da nam bude dobro, zato treba biti pametan i gledati sta nam je najbolje, a to je Mali Schengen u koji Bih ulazi 100%, provjereno!

Ne obazirite se na opaske sabotera koji dodju tu jednom godisnje pa saraju aute, crtaju grafite, komentiraju pod laznim profilima itd. Pogledajte film Slumdog Millionaire, 90% bih dijaspore vam je identicna voditelju kviza, jednom od 2 glavna lika
Adis pokvic? :mrgreen:
exliberal-ex

#1534 Re: Mali Šengen

Post by exliberal-ex »

Da sumiramo
Nece spreca ( i njemu slicni) nista sa srbijom cak ni u ovu ekonomsku regiju.
Oni kazu mi pripadamo zapadu hocemo na zapad....u medju vremenu zapad kaze nema nista od ulaska u EU okrenite se susjedima sa istoka.
Jok mi hocemo na zapad...ali ne sa hrvatima jer nas oni jebu kako god stignu nego sa njemcima ...
Sta mislite da ce se desit...da ce njemacka reci mi moramo sa bosnom inace propadosmo ili ....
88Sioux

#1535 Re: Mali Šengen

Post by 88Sioux »

escobar__ wrote: 08/08/2021 23:01 Prijedlog za "Otvoreni Balkan":
Image
daddy-kool

#1536 Re: Mali Šengen

Post by daddy-kool »

Prije nego sto bi poceli ulaziti u neke aranzmane sa drugim drzavama, potreban nam je dogovor unutar BiH. Recimo vecini gradjana je bitno da udjemo u NATO, fokus trazenja konsenzusa bi trebao biti na tom pitanju. Ako niste u toku na sceni je blokada drzavnih institucija jer se pripadnicima jednog ili drugog naroda diglo ono, pa je i to 100x veci prioritet od laznih ekonomskih dogovora sa balkanskim otpadnicima.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1537 Re: Mali Šengen

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

daddy-kool wrote: 08/08/2021 23:39 Prije nego sto bi poceli ulaziti u neke aranzmane sa drugim drzavama, potreban nam je dogovor unutar BiH. Recimo vecini gradjana je bitno da udjemo u NATO, fokus trazenja konsenzusa bi trebao biti na tom pitanju. Ako niste u toku na sceni je blokada drzavnih institucija jer se pripadnicima jednog ili drugog naroda diglo ono, pa je i to 100x veci prioritet od laznih ekonomskih dogovora sa balkanskim otpadnicima.
:thumbup:

Upravo tako. I NATO i mali shengen. Konsenzus bi bio da idu u paketu... win -win situacija. 8-)
Tanqueray

#1538 Re: Mali Šengen

Post by Tanqueray »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/08/2021 23:57
daddy-kool wrote: 08/08/2021 23:39 Prije nego sto bi poceli ulaziti u neke aranzmane sa drugim drzavama, potreban nam je dogovor unutar BiH. Recimo vecini gradjana je bitno da udjemo u NATO, fokus trazenja konsenzusa bi trebao biti na tom pitanju. Ako niste u toku na sceni je blokada drzavnih institucija jer se pripadnicima jednog ili drugog naroda diglo ono, pa je i to 100x veci prioritet od laznih ekonomskih dogovora sa balkanskim otpadnicima.

Upravo tako. I NATO i mali shengen. Konsenzus bi bio da idu u paketu... win -win situacija. 8-)
Koja je razlika sa NATO-m? Pogotovu sto ce i Srbija uci u NATO, pa ce onda i BiH.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1539 Re: Mali Šengen

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Tanqueray wrote: 09/08/2021 01:11
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 08/08/2021 23:57

Koja je razlika sa NATO-m? Pogotovu sto ce i Srbija uci u NATO, pa ce onda i BiH.
Kada to AV namjerava izici iz Putinovog supka? :?:

Ako ikad, morace da ga minira. :oops: :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1540 Re: Mali Šengen

Post by Truba »

Koja to vecina gradjana zeli uci u nato
Prema pricama 3 posto hrvata ne igra neku ulogu ako je 5% bosnjaka neodlucno :mrgreen:
spreca

#1541 Re: Mali Šengen

Post by spreca »

erosbosanceros wrote: 08/08/2021 21:51 Ljubi ga babo, otisao u majcicu Rusiju da ne bi ostao gladan, bolestan, nevakcinisan i bez krova nad glavom a bio bi najsretniji da se u Bih koljemo do sudnjeg dana.

Nemojte ga vise zadirkivati vidite da mu ide pjena na usta. Sta vam treba da nosite na savjesti jadnog covjeka?

Inace to je poznat fenomen kod pojedinaca koji se uspiju izvuci iz "favele" da ne mogu organski podnijeti ostale koji se pokusavaju izvuci pa na sve nacine podmecu i kuvaju sukobe. Mnogo tih dijasporasa su prava peta kolona koji ne zele da nam bude dobro, zato treba biti pametan i gledati sta nam je najbolje, a to je Mali Schengen u koji Bih ulazi 100%, provjereno!

Ne obazirite se na opaske sabotera koji dodju tu jednom godisnje pa saraju aute, crtaju grafite, komentiraju pod laznim profilima itd. Pogledajte film Slumdog Millionaire, 90% bih dijaspore vam je identicna voditelju kviza, jednom od 2 glavna lika
Obicno kada hoces da opises nekoga drugog onda to uradis tako da opises sam sebe jer sebe najbolja poznas,a te svoje guslarske ostavi za sebe,eto ti znas da ce BiH 100% u Mini sengen,moras biti glup toliko da neznas da Vucic ,Zajev i Rama nisu potpisali nikakav mini shengen nego Otvoreni Balkan na sta je odmah reagovala Bugarska koja se protivi tome iz njoj nekih razloga,tako da kad su te slali na zadatak iz centrale ,morali su te malo poduciti i osnovnim stvarima
El_comadante

#1542 Re: Mali Šengen

Post by El_comadante »

pošto Dodik truni o referendumu, treba organizovati referendum na teritoriji cijele BiH sa pitanjem da li ste za Mali Šengen i za saradnju sa Srbijom? pa da onda vidimo šta većina gradjana želi tako i uraditi. koliko je u zapadnoj demokratiji bilo referenduma za raznorazne stvari šta fali da se o ovakvom važnom pitanju održi jedan referendum?
El_comadante

#1543 Re: Mali Šengen

Post by El_comadante »

exliberal-ex wrote: 08/08/2021 23:33 Da sumiramo
Oni kazu mi pripadamo zapadu hocemo na zapad....u medju vremenu zapad kaze nema nista od ulaska u EU okrenite se susjedima sa istoka.
Jok mi hocemo na zapad...ali ne sa hrvatima jer nas oni jebu kako god stignu nego sa njemcima ...
Sta mislite da ce se desit...da ce njemacka reci mi moramo sa bosnom inace propadosmo ili ....
dakle nesmijemo imati svoje i drugaćije mišjenje od od tebe i ovog šengena? da pustimo zapad, nebih sa Srbijom zbog evo dva razloga: prvi, oni su krivi za rat i dan danas opstruijraju BiH negiraju genocid i rade sve protiv ove države. drugi, kad su već tako fini i pošteni neka potpišu sporazum vezano za granicu za BiH pa neka vrate pare od korištenjea našeg hidropotencijala. evo za početak neka Srbija utvrdi granice sa BiH, vrati pare i dogovar se sa državom BiH a ne entitetom oko gradnje hidrocentrala na Drini. dakle ja se trebam ujedinjavati sa nekim ko me nevoli, ko me grade, ne se nedogovar sa mnom itsl. kad se sada ovako ponašaju kako bi ako budemo u savezu sa njima? još gore.
broj dva

#1544 Re: Mali Šengen

Post by broj dva »

erosbosanceros wrote: 08/08/2021 22:46 Mene interesira samo poboljsanje zivotnog standarda u Bih i da se ljudi prestanu iseljavati. Kako stvari stoje, do toga mozemo doci samo bliskom sarqdnjom sa Republikom Srbiju kroz inicijativu Mali Schengen koju podupire EU i SAD kojoj sam za ovo jako zahvalan. Ima politicara koji se krvavo bore protiv ovoga, ali izvjesni americki diplomata ih je verbalno ispleskao i rekao, nema vise preko ledja obicnog naroda!
Dok biramo smece koje biramo nikada se nece standart popraviti bez obzira na incijaticve ekonomske dogovore i ostalu papirologiju.
I dalje NE malom schengenu, cisto zato sto bi nas opet klali da mogu. Ko misli da nas ne bi klali da mogu je kreten.
Blek Stena

#1545 Re: Mali Šengen

Post by Blek Stena »

Ono bi dizalo zidove a nisu u stanju 20 godina 2 tunela prokopat. Budzet kantona Sarajevo kao veci nego sav budzet RS a vode nemaju po 2 dana. Jebote zar je forumanje jedini vid zabave u inostranstvu. :roll:
spreca

#1546 Re: Mali Šengen

Post by spreca »

El_comadante wrote: 09/08/2021 09:05
exliberal-ex wrote: 08/08/2021 23:33 Da sumiramo
dakle nesmijemo imati svoje i drugaćije mišjenje od od tebe i ovog šengena? da pustimo zapad, nebih sa Srbijom zbog evo dva razloga: prvi, oni su krivi za rat i dan danas opstruijraju BiH negiraju genocid i rade sve protiv ove države. drugi, kad su već tako fini i pošteni neka potpišu sporazum vezano za granicu za BiH pa neka vrate pare od korištenjea našeg hidropotencijala. evo za početak neka Srbija utvrdi granice sa BiH, vrati pare i dogovar se sa državom BiH a ne entitetom oko gradnje hidrocentrala na Drini. dakle ja se trebam ujedinjavati sa nekim ko me nevoli, ko me grade, ne se nedogovar sa mnom itsl. kad se sada ovako ponašaju kako bi ako budemo u savezu sa njima? još gore.
Sve to sto pises ovdje napisano bar 50 puta ali zagovornici ulaska BiH u to sranje to precutkuju i prave se mutavi i kao zacudjeni zasto necemo u taj "srpski ekonomski raj" ali niko od njih nije odgovorio na moje pitanje, zasto srbija nece u NATO a znamo da nece zgog toga sto su ih zasluzeno bombardovali a mi bi kao trebali zaboraviti na sve sta su nam ucinili i prihvatiti "ispruzenu ruku"bez obzira na sve sta su nam ucinili ista jos uvijek cine,sve ovo sto rade srbi u bih se radi pod dirigentskom palicom Vojvode Pickoustog
General War

#1547 Re: Mali Šengen

Post by General War »

Treba nazor gurati ovu uniju sa srbijom, pa kad Fadil i Asim zasjednu na nove pozicije, molit ce srbi da izadjemo ne pitajuci posto. :mrgreen:
¤ jelena ¤

#1548 Re: Mali Šengen

Post by ¤ jelena ¤ »

Otkud Albanija u tome nečemu "srpskom..."?

Kako to sebi objašnjavate?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1549 Re: Mali Šengen

Post by _BataZiv_0809 »

¤ jelena ¤ wrote: 09/08/2021 11:06 Otkud Albanija u tome nečemu "srpskom..."?

Nemaju dovoljno jaku dijasporu da im otvori oci.
General War

#1550 Re: Mali Šengen

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote: 09/08/2021 11:09
¤ jelena ¤ wrote: 09/08/2021 11:06 Otkud Albanija u tome nečemu "srpskom..."?

Nemaju dovoljno jaku dijasporu da im otvori oci.
:lol:
Post Reply