Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
KolikoJeSati wrote: ↑08/08/2021 08:46
Da li iko zna kako provjeriti da li ima Sinopharma za vakcinaciju u Zetri? Citam komentare na Facebooku da su se juce neki vakcinisali Sinopharmom, ali na vijestima pise da je samo AstraZeneca dostupna. Daleko mi da idem iz Tarcina do Zetre provjeriti tu informaciju.
Ja se u četvrtak revakcinisao Sinopharm-om tako da da imaju. Jer znam da su neke ljude vakcinisali ne samo revakcinacija. Eh sada po kojem principu to rade ne znam. Bilo je par ljudi Sinopharm, svi ostali Astra i spiskovi za Pfizer.
suspect_zero wrote: ↑08/08/2021 14:37
Jesi imao neke nuspojave od Sinopharma?
Nakon prve ništa (čak ni ubod nisam osjetio pa sam se šalio da nisam ni gledao šta mi daju ) a nakon revakcine samo malo ruka boljela valjda sve do toga ko ti primjenjuje. Inače prebolio koronu u decembru plus imam par hroničnih bolesti, tako da super sam prošao. Mada su mi na revakcini rekli ako nemaš nakon prve simptoma sigurno nakon druge nećeš imati.
suspect_zero wrote: ↑08/08/2021 14:37
Jesi imao neke nuspojave od Sinopharma?
Nakon prve ništa (čak ni ubod nisam osjetio pa sam se šalio da nisam ni gledao šta mi daju ) a nakon revakcine samo malo ruka boljela valjda sve do toga ko ti primjenjuje. Inače prebolio koronu u decembru plus imam par hroničnih bolesti, tako da super sam prošao. Mada su mi na revakcini rekli ako nemaš nakon prve simptoma sigurno nakon druge nećeš imati.
Hvala, drago mi je što si tako prošao
Imam i ja par hroničnih pa se zato i raspitujem.
Ista vezano za srce i srcane probleme.. nije ugodno pricati...kao i nagadjati. sta je .... .. momak je zabrinut, vjerujem.... nije potrebno da ista dalje iznosi o tome.
Što se tiče Sinopharm-a evo ja sam živi primjer i moji punac/punica. Niko od nas nije imao simptome od ove vakcine još npr. punica je TBC pacijent a punac srčani.
Moji roditelji su primili Astru, mama bila super a otac par dana preležao temperaturu.
To su moja iskustva i iskustva iz okruženja za koje mogu 100% reci da su istinita.
U ponedjeljak mi ljepša polovina ide na vakcinaciju Astrom pa sam pripremio aspirin i paracetamol da popije odmah nakon primanja vakcine (obje smo u kasnim 30im).
Last edited by zaritisinebrute on 08/08/2021 15:01, edited 1 time in total.
Pa postoje svi preduslovi. Doduše svašta je moguće najesen i zimu ali ne onim kapacitetom od prošle godine i početka ove. Uostalom osvrnimo se, svijet se već dosta vratio u normalu. Ne još u potpunosti ali stvari idu u tom pravcu.
moonca wrote: ↑08/08/2021 14:58
Ista vezano za srce i srcane probleme.. nije ugodno pricati...kao i nagadjati. sta je .... .. momak je zabrinut, vjerujem.... nije potrebno da ista dalje iznosi o tome.
ništa nije ugodno, ali kad nužda natjetera, bolej je pričati, nego gutati u sebe
akao drugo, sam je spomenuo
.. neka sam odluci .gdje ce pricati..... spomenuo- ako nece da ide u detalje... treba odustati od daljnih pitanja..
Što se tiče Sinopharm-a evo ja sam živi primjer i moji punac/punica. Niko od nas nije imao simptome od ove vakcine još npr. punica je TBC pacijent a punac srčani.
Moji roditelji su primili Astru, mama bila super a otac par dana preležao temperaturu.
To su moja iskustva i iskustva iz okruženja za koje mogu 100% reci da su istinita.
U ponedjeljak mi ljepša polovina ide na vakcinaciju Astrom pa sam pripremio aspirin i paracetamol da popije odmah nakon primanja vakcine (obje smo u kasnim 30im).
Ne treba nista piti poslije, pustiti da vakcina odradi svoje.
Ne treba nista piti poslije, pustiti da vakcina odradi svoje.
Poslije Sinopharma nisam ja ali za Astru savjetuju i u Zatri nakon primanja da se popije aspirin i paracetamol pa zato sam pripremio. Ja sam vakcinisan sada cekam sedmicu dvije da izvadim nalaz antitijela čisto da vidim (mada to nisam radio ni nakon prelezane korone).
medo-medo wrote: ↑08/08/2021 14:52
ja mislim da je @seoBIH izmislio dijagnozu i da nas samo trola, inače bi objavio nalaz kardiologa , kao što sam ja objavio potvrdu vakcinacije nakon što su me optužile da sam izmislio da sam se vakcinisao.
.. neka sam odluci .gdje ce pricati..... spomenuo- ako nece da ide u detalje... treba odustati od daljnih pitanja..
pa ako on dovodi u pitanje mojih 9 dana glavobolje poslije 2. doze Pfizera , ili moju komplet vakcinaciju, mogu i ja dovesti u pitanje i ozbiljnost ili autentičnost njegovog srčanog problema... kao drugo, želim mu pomoći u smislu evaluacije dijagnoze ili čak operacije srce.
ali ako je tvrdoglav toliko, šta ću mu.
Ne dovodim. Kažem samo da godinama nisam imao problema. Bukvalno dan nakon pregleda ja sam počeo da osjećam nelagodu oko srca. Tu je poenta, godinama sve ok, onda mozak kada je saznao za problem počeo na svoj način rezonovati. To je poenta.
Sto se tice mog slučaja, nema potrebe javno pisati, jer ne moze nikome pomoći na ovoj temi. Uz konsultaciju s ljekarom, vakcinacija je kompletirana.
Ja samo potenciram da je dosta do psihe. Ubili su nas raznim vijestima, a mi smo prihvatili da učestvujemo u nagađanju
pa ako on dovodi u pitanje mojih 9 dana glavobolje poslije 2. doze Pfizera , ili moju komplet vakcinaciju, mogu i ja dovesti u pitanje i ozbiljnost ili autentičnost njegovog srčanog problema... kao drugo, želim mu pomoći u smislu evaluacije dijagnoze ili čak operacije srce.
ali ako je tvrdoglav toliko, šta ću mu.
Medo ti doktor/hirurg?.....možeš nam onda na pf zdravlje otvoriti temu ....prije smo imali ginekologa i baš nam je davao dobre savjete....žao mi što ga nema više, možda je i banovan.
Za ove sto misle da se treba vakcinisati kineskom umjesto AZ vakcinom: Pokojni Tozovac je primio obje doze kineske i umro od korone.
Male nuspojave - mala zastita.
zilog wrote: ↑08/08/2021 17:29
Za ove sto misle da se treba vakcinisati kineskom umjesto AZ vakcinom: Pokojni Tozovac je primio obje doze kineske i umro od korone.
Male nuspojave - mala zastita.
Tip je imao 90godina. I kako da te nesto u tim godinama zastiti.
Sve ti odamrlo I ti ocekujes da kineska vakcina od 1 pfening zastiti
ne možeš ti to Balkancu objasnit.. on hoće da "putuje" sa "priznatom" vakcinom.. makar to bilo i na drugi svijet
Sinofarm je kvalitetna vakcina, imaju i clanci da dobro brani od delte, a ovo sto nije priznata u nekim drzavama, samo je pitanje vremena kada ce priznati, to je vise polotika da se kupuju ove priznate, ali kad tad ce priznati ruske/kineske, jer ne mogu zabraniti milionima ljudi kretanje ...
I ja sam imao temp od AZ, drugi dan, treci ok
Majka punica isto
Stari samo umor
medo-medo wrote: ↑08/08/2021 18:40
Samo je pitanje vremena kada će od Delta soja početi umirati i ljudi koji su se vakcinisali i sa Pfizerom. Čisto pitanje vremena.
Nije bitno koja je vakcina.. sve one zasticuju... ali, ne i da se neko nece zaraziti Deltom. iako je vakcinisan... kao moj dr. i njegova zena. i imali su blage simptome.. 7 dana....u 50 in su....
No, opet preporucuju- nosenje maski...
maxell_sarajevo wrote: ↑08/08/2021 17:42
Koja je najsigurnija za oboljele od epilepsije?
Zna li neko imaju li oboljeli od epilepsije neke posebne nuspojave u kombinaciji sa antiepilepticima?
medo-medo wrote: ↑08/08/2021 18:43
Ne vriŠĆi PFIZER džaba "booster", "booster", jer kad ljudi počnu umirat, onda im pada u vodu cijela priča kako "vakcina 100% sprječava smrt od covida"
Vjerovatno će opet svaliti na pacijenta, bio je star, bio je debel, falilo mu ono, falilo mu ovo
A kad je marketinšku šuplju prosipat , tu su šampioni
Haj ba šta si prepo, svi čemo umrijeti, neko od delte, neko od droze, neko nako. A fajzer je dobar kažu, ko njega primi ne veli mu mrijet