Cek oni u ovom belaju strajkuju, zasto ih se ne sankcionise ccc. Davno su prestali raditi ljudi kojima je zapravo stalo do zdravlja pacijenata...suspect_zero wrote: ↑07/08/2021 23:49 Mislim da su ovi u DZ još uvijek u štrajku, bar ja ne upratih ovih dana da je štrajk prestao.
Vakcinacija u Zetri
Moderator: O'zone
-
TheRedhead
#1451 Re: Vakcinacija u Zetri
- insaneinthebrain
#1452 Re: Vakcinacija u Zetri
Strajkuju ima 2 godine 
-
Son1
#1453 Re: Vakcinacija u Zetri
Treba samo rec da nema vakcina i da se nece moc vakcinisat, pa ces vidjet navale, nece niko pitat koja je
-
Juni
#1454 Re: Vakcinacija u Zetri
Najbolja reklama bi bila da je neko iz vlasti, ili njihove fEmilije, ili neka poznata ličnost (a la Dino Merlin ili Hanka Paldum) stao prvi u red za vakcinaciju AZu Zetri. Hic Rhodus, hic salta!problemnatravunu wrote: ↑08/08/2021 07:18 Definitivno, vlast trebaju više motivirati ljude, a isto tako i više propagirati da je vakcinacija bitna, neophodna !
Nasnimati reklama za televiziju i radio, proširiti broj lokacija za vakcinaciju, pa konačno, i dati neke dodatne motivacije, u parama ili slično !
Ali meni izgleda da su u vlasti (kao i obično) raznorazni poslušnici i uhljebi, a ne ljudi od znanja i struke , koji bi mogli biti dovoljno pametni i mudri i pokrenuti ove ili slične akcije !
Kao što je to svojevremeno uradila Merkelovica.Pravi lider uvijek jaše na čelu kolone!
A ne ko Bake stao u red sa n0rodom, ali narod az, a on Pfizer.
Gdje su ti istraživački novinari da malo propitaju političare (i poznate ličnosti ) da li su se vakcinisali, gdje i kojom vakcinom?
Ja evo znam da se gradonačelnik Zenice vakcinisao Pfizerom, onaj ministar V. Mandić AZ (one 3500 na pocetku) i Dzaferovic sinopharm.Šta bi sa ostalima?
-
KolikoJeSati
- Josip321
#1456 Re: Vakcinacija u Zetri
Ne mogu reći da me čudi ali opet sam na neki način iznenađen. Iznenađen činjenicom da mnogim ljudima svijest dozvoljava da prime cjepiti a znaju na koji način je dobivena. Nisam ativakser. Djecu cjepim redovno. Namjeravam se i sam cijepiti dok mi prođu ove moje boljke. Cjepiti ću se iako nisam siguran u efikasnost ovih cjepiva kao što su efikasna druga cjepiva protiv drugih bolesti koja su testirana po redovnom postupku. Cijepiti ću se samo zato da relaksiram sebi život radi birokracije.
Nažalost, danas je se moral toliko srozao da i znanost ubija žive fetuse da bi na njima testirali cjepiva. Do prije nekoliko mjeseci nisam znao da se žive ljudske stanice mogu umnožavati "im vitro", u laboratoriju. Onda na njima testiraju cjepiva. Ovo nije teorija zavjere, ovo je fakat. Na tim staničnim linijama se nažalost testiraju mnoga cjepiva i ljekovi koji se u današnjosti proizvode. Vadi se živi fetus, na živo reže a bi dobili stanice koje će uzgajati dalje. Od, kod nas prisutnih cjepiva, provjereno je da se u niti jednoj fazi na takvim stanicama ne testira ono kinesko Cinefarm cjepivo. Ono se testira na stanicama bubrega, čini mi se nekog zelenog majmuna.
Ne može se zlo činiti a dobru se nadati. Ovakvim cjepivima nikada nećemo zaustaviti pandemije. To nam pokazuje i primjer zemalja koje imaju veliku procjepljenost. Samo je možemo pretvoriti u endemiju.
Nažalost, danas je se moral toliko srozao da i znanost ubija žive fetuse da bi na njima testirali cjepiva. Do prije nekoliko mjeseci nisam znao da se žive ljudske stanice mogu umnožavati "im vitro", u laboratoriju. Onda na njima testiraju cjepiva. Ovo nije teorija zavjere, ovo je fakat. Na tim staničnim linijama se nažalost testiraju mnoga cjepiva i ljekovi koji se u današnjosti proizvode. Vadi se živi fetus, na živo reže a bi dobili stanice koje će uzgajati dalje. Od, kod nas prisutnih cjepiva, provjereno je da se u niti jednoj fazi na takvim stanicama ne testira ono kinesko Cinefarm cjepivo. Ono se testira na stanicama bubrega, čini mi se nekog zelenog majmuna.
Ne može se zlo činiti a dobru se nadati. Ovakvim cjepivima nikada nećemo zaustaviti pandemije. To nam pokazuje i primjer zemalja koje imaju veliku procjepljenost. Samo je možemo pretvoriti u endemiju.
- seoBIH
#1457 Re: Vakcinacija u Zetri
-
splinter
#1458 Re: Vakcinacija u Zetri
Netačno.Josip321 wrote: ↑08/08/2021 12:40 Ne mogu reći da me čudi ali opet sam na neki način iznenađen. Iznenađen činjenicom da mnogim ljudima svijest dozvoljava da prime cjepiti a znaju na koji način je dobivena. Nisam ativakser. Djecu cjepim redovno. Namjeravam se i sam cijepiti dok mi prođu ove moje boljke. Cjepiti ću se iako nisam siguran u efikasnost ovih cjepiva kao što su efikasna druga cjepiva protiv drugih bolesti koja su testirana po redovnom postupku. Cijepiti ću se samo zato da relaksiram sebi život radi birokracije.
Sve ćelijske linije koje se danas koriste u proizvodnji cjepiva su slovom i brojem "potomci" samo 2 pobačena fetusa iz 50tih i 60 tih godina prošlog vijeka od žena koje su svakako bile abortirale.
Nešto slično je i sa HeLa ćelijama bez kojih ne bi bio moguće razvoj savremene virusoligije a koje su poticale od jedne pacijenatice .
Za dio o postepmom prelasku pandemije u izilovana i ograničena žarišta se slažem.
-
SuperSy
#1459 Re: Vakcinacija u Zetri
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- zubi
#1461 Re: Vakcinacija u Zetri
-
splinter
#1462 Re: Vakcinacija u Zetri
Pa npr prelazak u sezonsko oboljenje ili različito pojavljivanje u različitim dijelovima svijeta ili nekog kontinenta u određenim vremenskim periodima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1463 Re: Vakcinacija u Zetri
Kad ocekujes da se to desi? Ja nesto wishful thinkam da je ovaj naredni val ujedno i zadnji u ovom obimu i kapacitetu.
- seoBIH
#1464 Re: Vakcinacija u Zetri
-
splinter
#1465 Re: Vakcinacija u Zetri
Pa to je već započelo uporedo sa masovnom vakcinacijom._BataZiv_0809 wrote: ↑08/08/2021 13:12Kad ocekujes da se to desi? Ja nesto wishful thinkam da je ovaj naredni val ujedno i zadnji u ovom obimu i kapacitetu.
Virus će "nastojati" da ostane u ljudskoj populaciji, a nama je bitno da ga obuzdamo prije svega po pitanju raširenosti.
Ni nije nemoguće da će se povremeno razvijati neke endemske vrlo agresivne varijante koje neće imati pandemiljski potencijal. Pa će negdje bolest biti obična prehlade a negdje mnogo jača od gripe.
-
uzemljivac
#1466 Re: Vakcinacija u Zetri
medo-medo wrote: ↑08/08/2021 11:14nije 3 u 10⁶ (milion) , već 1 u 100.00 (oficijelno), a neoficijelno i višeuzemljivac wrote: ↑08/08/2021 03:17
Ono kad se bosnjo dobri popisa na Oxford i 3 u 10⁶ slucajeva pojave ugruska (bez lijekova - npr sa AZ svima su preporucili aspirin 100 protect)
apsirin 100 NE sprečava TROMBOCITOPENIJU

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1467 Re: Vakcinacija u Zetri
Znaci kraj se nazire dosadasnjem obliku i kapacitetu?splinter wrote: ↑08/08/2021 13:20Pa to je već započelo uporedo sa masovnom vakcinacijom._BataZiv_0809 wrote: ↑08/08/2021 13:12
Kad ocekujes da se to desi? Ja nesto wishful thinkam da je ovaj naredni val ujedno i zadnji u ovom obimu i kapacitetu.
Virus će "nastojati" da ostane u ljudskoj populaciji, a nama je bitno da ga obuzdamo prije svega po pitanju raširenosti.
Ni nije nemoguće da će se povremeno razvijati neke endemske vrlo agresivne varijante koje neće imati pandemiljski potencijal. Pa će negdje bolest biti obična prehlade a negdje mnogo jača od gripe.
- preselio na ahiret
#1468 Re: Vakcinacija u Zetri
Mislim da je virus odavno poceo da mashe bjelom zastavom
- dječak sa šibicama
#1469 Re: Vakcinacija u Zetri
Receno je da ce distribucija kineskih ici u cetvrtak ili petak.
- Josip321
#1470 Re: Vakcinacija u Zetri
Ako želiš, proslijediti ću ti video intervju sa znanstvenicima koja je radila na razvoju cjepiva. Ne za koronu. Ali ista je logika, odnosno obrazac testiranja.splinter wrote: ↑08/08/2021 13:07Netačno.Josip321 wrote: ↑08/08/2021 12:40 Ne mogu reći da me čudi ali opet sam na neki način iznenađen. Iznenađen činjenicom da mnogim ljudima svijest dozvoljava da prime cjepiti a znaju na koji način je dobivena. Nisam ativakser. Djecu cjepim redovno. Namjeravam se i sam cijepiti dok mi prođu ove moje boljke. Cjepiti ću se iako nisam siguran u efikasnost ovih cjepiva kao što su efikasna druga cjepiva protiv drugih bolesti koja su testirana po redovnom postupku. Cijepiti ću se samo zato da relaksiram sebi život radi birokracije.
Sve ćelijske linije koje se danas koriste u proizvodnji cjepiva su slovom i brojem "potomci" samo 2 pobačena fetusa iz 50tih i 60 tih godina prošlog vijeka od žena koje su svakako bile abortirale.
Nešto slično je i sa HeLa ćelijama bez kojih ne bi bio moguće razvoj savremene virusoligije a koje su poticale od jedne pacijenatice .
Za dio o postepmom prelasku pandemije u izilovana i ograničena žarišta se slažem.
Također, odgovore još nekih znanstvenika na konkretno pitanje da li se ove linije stanica dobivaju ovako kako sam ja napisao.
Još jedna stvar, da je tako kako ti kažeš, svejedno mi savjest ne bi dopustila primiti to cjepivo jer su t adva djeteta namjerno abortirana.
Također, ako su te žene već učinile abortus, to znači da je dijeca već bila mrtva. A onda su i tkiva mrtva. Kako su onda "oživjeli" stanice?? I razmnožiti ih?
Ili su "znanstvenici" nju nagovorili tipa:" Svakako ćeš abortirati. Daj da mi budemo tu i uzmemo što nama treba. Tako ćeš i ti djelom pridonjeti razvoju znanosti".
Ili su možda znanstvenici baš u tome trenutku prolazili pored dale i upitali doktora što radi. A on odgovorio evo ima 2-3 sekunde abortirati djete.
E super, imam uza sebe sve potrebne instrumente, dok je još svježa smrt, daj mi da recnem malo.
Ne razumijem kako se može objasniti, osim namjerom, da je netko abortirati. Pa onda došli znanstvenici i sa mrtvog tkiva sebi odrezali što im treba, a onda to u laboratoriju oživjeli i razmnožavali? Pa nije film Frankenštajn.
Logika nalaže da se mora na živo rezati. I također da bude sto mlađe, tako reći, sa što manje mitoza.
- Peacean
#1471 Re: Vakcinacija u Zetri
Nije problem u izražavanju mišljenja već u opsesivnom ponavljanju jednog istog. Čuli smo argumente svih strana i svako od nas će odlučiti za sebe, kraj priče. Nema potrebe za stotinu postova istog sadržaja.
- seoBIH
#1472 Re: Vakcinacija u Zetri
Nisu pogodio. Ne bih o privatnim stvarima. Reagovao sam iz razloga jer nema zdravih, samo onih koji nisu pregledani.
-
splinter
#1473 Re: Vakcinacija u Zetri
Pa postoje svi preduslovi. Doduše svašta je moguće najesen i zimu ali ne onim kapacitetom od prošle godine i početka ove. Uostalom osvrnimo se, svijet se već dosta vratio u normalu. Ne još u potpunosti ali stvari idu u tom pravcu._BataZiv_0809 wrote: ↑08/08/2021 13:25Znaci kraj se nazire dosadasnjem obliku i kapacitetu?splinter wrote: ↑08/08/2021 13:20
Pa to je već započelo uporedo sa masovnom vakcinacijom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1474 Re: Vakcinacija u Zetri
-
zaritisinebrute
#1475 Re: Vakcinacija u Zetri
Ja se u četvrtak revakcinisao Sinopharm-om tako da da imaju. Jer znam da su neke ljude vakcinisali ne samo revakcinacija. Eh sada po kojem principu to rade ne znam. Bilo je par ljudi Sinopharm, svi ostali Astra i spiskovi za Pfizer.KolikoJeSati wrote: ↑08/08/2021 08:46 Da li iko zna kako provjeriti da li ima Sinopharma za vakcinaciju u Zetri? Citam komentare na Facebooku da su se juce neki vakcinisali Sinopharmom, ali na vijestima pise da je samo AstraZeneca dostupna. Daleko mi da idem iz Tarcina do Zetre provjeriti tu informaciju.