Vakcinacija u Zetri
Moderator: O'zone
-
NediM17
#1426 Re: Vakcinacija u Zetri
Kazu nema bolje protiv delte. 
-
Naslovnica
-
laik1981
#1428 Re: Vakcinacija u Zetri
Isto tako.. Od stotina ljudi koje poznajem da su se vakcinisali sa az, znam samo jedno sa nekim umjerenim nuspojavama.. U isto vrijeme znam par zena koje su primile fajzera i koje su imali pofine nuspojave.. Uvecanje limfnih cvorova, temperatura i slabost..
- preselio na ahiret
#1429 Re: Vakcinacija u Zetri
Maloprije me u prodavnici pita zena,starija, jesam se vakciniso kaze ako nisi obavezno reko jesam
kaze i ja sam u zetri a jedva dise reko gospođo sto disete kao da vam zraka fali jel to od vakcinacije ili imate nekih zdravstvenih problema kaze od vakcinacije ovo je dobro kako je bilo
-
udri me jace
#1430 Re: Vakcinacija u Zetri
Puna virusa dosla medjuljude 
- Quaresma
#1431 Re: Vakcinacija u Zetri
danas oko 4-5 kad sam isao se vakcinisati bilo je ljudi, nije neki zavidan broj al je bilo.
jbt kako sam citao vijest od klixa jutros mislio sam da ama bas nikog nema. i jos im udarna vijest na portalu bila
jbt kako sam citao vijest od klixa jutros mislio sam da ama bas nikog nema. i jos im udarna vijest na portalu bila
-
EasyMan
#1432 Re: Vakcinacija u Zetri
Kad bi mogli ove kineske poceti davati? 
- drndalo
#1433 Re: Vakcinacija u Zetri
Nek si mi se nagovorio... Ni Dodik mi bolje ne bi spustio...TheHound wrote: ↑07/08/2021 17:20Ma lupa lik, da je samo razmislio prije nego sto je napisao skontao bi da je mogao i sam provjeriti prije nego sto ispadne ....
Pametnjakovicu, koji je procenat vakcinisanih u Njemackoj? Pogledaj prvo broj pa onda skontaj imaju li visak vakcina ili manjak interesovanja za vakcinaciju.
Kao sto rekoh, imaju debeli visak vakcina svakako, kao i sve ostale normalne, jake, velike zemlje... Onaj kome je Avaz vrhunac dedukcije to doduse ne konta...
- TheHound
#1434 Re: Vakcinacija u Zetri
Ako si forumski mis (po broju postova) ne znaci da znas sta pricas. Imaju visak vakcina, ali ne zbog toga sto ti tvrdis nego sto su se zajebali u procjeni i mislili da ce se ljudi htjeti vakcinisati, a ono jedva 50%.drndalo wrote: ↑07/08/2021 22:41Nek si mi se nagovorio... Ni Dodik mi bolje ne bi spustio...TheHound wrote: ↑07/08/2021 17:20
Ma lupa lik, da je samo razmislio prije nego sto je napisao skontao bi da je mogao i sam provjeriti prije nego sto ispadne ....
Pametnjakovicu, koji je procenat vakcinisanih u Njemackoj? Pogledaj prvo broj pa onda skontaj imaju li visak vakcina ili manjak interesovanja za vakcinaciju.
Kao sto rekoh, imaju debeli visak vakcina svakako, kao i sve ostale normalne, jake, velike zemlje... Onaj kome je Avaz vrhunac dedukcije to doduse ne konta...
- drndalo
#1435 Re: Vakcinacija u Zetri
Ti tvrdis da imaju samo taj visak? Nemaju kupljeno vise od teoretskog maksimuma zemlje? Zapisi, provjeri pa mi se javi... Vidjeces da nisi u pravu. To sto Fadil ne kupuje nista, legalno posebno, ne znaci da ozbiljne zemlje ne prave lager za ne daj boze ”strateskih”sirovina. U pandemiji lijekovi, vakcine, respiratori to jesu...Bolje da ih imas uzalud nego da ti trebaju a nemas ih...
Ne znam sta si mislio pod misem, pa necu dalje... Mozda si ti virus misje groznice...
-
TheRedhead
#1436 Re: Vakcinacija u Zetri
Danas u dnevniku FTV-a bio prilog kako je vlada Federacije rekla da se vakcinise po domovima zdravlja i drugim lokacijama da bi bilo brze, lakse i pristupacije, jedino se kod nas u Sarajevu to ignorise , sto li? Jel to ministar nece da uznemirava doktore po domovima zdravlja, da zapravo moraju raditi?
strasno, a sigurno bi bilo i vece interesovanje da se ne mora ici na drugi kraj grada nego da mozes skoro pa pjeske doci, ali eto ako ne to, da ti ne treba sat vremena da dodjes do Zetre.

strasno, a sigurno bi bilo i vece interesovanje da se ne mora ici na drugi kraj grada nego da mozes skoro pa pjeske doci, ali eto ako ne to, da ti ne treba sat vremena da dodjes do Zetre.

-
KolikoJeSati
#1437 Re: Vakcinacija u Zetri
"U Federaciji Bosne i Hercegovine za sljedeću sedmicu je planirana još jedna distribucija vakcina protiv koronavirusa kantonima. Bit će distribuisane vakcine proizvođača Pfizer/BioNTech, AstraZeneca i Sinopharm. Kako su saopćili iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, 9. i 10. augusta bit će ukupno distribuisane 62.682 doze vakcina."
Izmedju ostalog pise i: "Bit će dostupno 22.800 doza Sinopharmovih vakcina i sve one su namijenjene za revakcinaciju."
Danas smo dobili 500 000 Sinofarm vakcina, a oni ce 22800 doza podijeliti kantonima i to SAMO ZA REVAKCINACIJU?!? Sta je sa ostalim sinofarm vakcinama?
Izmedju ostalog pise i: "Bit će dostupno 22.800 doza Sinopharmovih vakcina i sve one su namijenjene za revakcinaciju."
Danas smo dobili 500 000 Sinofarm vakcina, a oni ce 22800 doza podijeliti kantonima i to SAMO ZA REVAKCINACIJU?!? Sta je sa ostalim sinofarm vakcinama?
-
suspect_zero
#1438 Re: Vakcinacija u Zetri
Mislim da su ovi u DZ još uvijek u štrajku, bar ja ne upratih ovih dana da je štrajk prestao.
-
el_bake007
#1439 Re: Vakcinacija u Zetri
Dzaba uzimaju AZ , Sinopharm i ostalu sadaku , vecina onih koji bi se vakcinisali hoce samo Pfizerovu
-
uzemljivac
#1440 Re: Vakcinacija u Zetri
Ono kad se bosnjo dobri popisa na Oxford i 3 u 10⁶ slucajeva pojave ugruska (bez lijekova - npr sa AZ svima su preporucili aspirin 100 protect)el_bake007 wrote: ↑08/08/2021 03:08 Dzaba uzimaju AZ , Sinopharm i ostalu sadaku , vecina onih koji bi se vakcinisali hoce samo Pfizerovu
-
el_bake007
#1441 Re: Vakcinacija u Zetri
uzemljivac wrote: ↑08/08/2021 03:17Ono kad se bosnjo dobri popisa na Oxford i 3 u 10⁶ slucajeva pojave ugruska (bez lijekova - npr sa AZ svima su preporucili aspirin 100 protect)el_bake007 wrote: ↑08/08/2021 03:08 Dzaba uzimaju AZ , Sinopharm i ostalu sadaku , vecina onih koji bi se vakcinisali hoce samo Pfizerovu
Vazda su samo bosnje glupe a drzave EU ne nabavaljaju dalje AZ i stopirale vakcinaciju njom pa nastavljale pa stopirale jos prije par mjeseci. Naravno prica za siroke mase je da su se posvadjali oko ugovora i kasnjenja isporuka
-
uzemljivac
#1442 Re: Vakcinacija u Zetri
https://www.euronews.com/next/2021/07/2 ... tudy-findsel_bake007 wrote: ↑08/08/2021 03:34uzemljivac wrote: ↑08/08/2021 03:17
Ono kad se bosnjo dobri popisa na Oxford i 3 u 10⁶ slucajeva pojave ugruska (bez lijekova - npr sa AZ svima su preporucili aspirin 100 protect)
Vazda su samo bosnje glupe a drzave EU ne nabavaljaju dalje AZ i stopirale vakcinaciju njom pa nastavljale pa stopirale jos prije par mjeseci. Naravno prica za siroke mase je da su se posvadjali oko ugovora i kasnjenja isporuka![]()
A ovi promijenili ime u Vaxzervia i nastavljaju
- problemnatravunu
#1443 Re: Vakcinacija u Zetri
Definitivno, vlast trebaju više motivirati ljude, a isto tako i više propagirati da je vakcinacija bitna, neophodna !
Nasnimati reklama za televiziju i radio, proširiti broj lokacija za vakcinaciju, pa konačno, i dati neke dodatne motivacije, u parama ili slično !
Ali meni izgleda da su u vlasti (kao i obično) raznorazni poslušnici i uhljebi, a ne ljudi od znanja i struke , koji bi mogli biti dovoljno pametni i mudri i pokrenuti ove ili slične akcije !
Nasnimati reklama za televiziju i radio, proširiti broj lokacija za vakcinaciju, pa konačno, i dati neke dodatne motivacije, u parama ili slično !
Ali meni izgleda da su u vlasti (kao i obično) raznorazni poslušnici i uhljebi, a ne ljudi od znanja i struke , koji bi mogli biti dovoljno pametni i mudri i pokrenuti ove ili slične akcije !
- Quaresma
#1444 Re: Vakcinacija u Zetri
Upravo bas o tome pricam s jaranom.
Mogli su i naci volontere koji ce dijeliti letke o vakcinama. Neka se ljudi malo bolje informisu na taj nacin.
Hrpa nacina na koje se ljudi mogu vakcinisati.
Naravno i mediji u tome pomazu tipa ona jucer vijest da nema nikoga na vakcinaciji, pa reko bi covjek da je bas problematicna ta Zeneca vakcina.
Posebno je sad pravo vrijeme za vakcinaciju kako ovaj delta soj napreduje, sad puknes jednu vakcinu, i za Astra Zeneca je revakcinacija za 8-12 sedmica, znaci nekad u 10. Mjesecu.
Mogli su i naci volontere koji ce dijeliti letke o vakcinama. Neka se ljudi malo bolje informisu na taj nacin.
Hrpa nacina na koje se ljudi mogu vakcinisati.
Naravno i mediji u tome pomazu tipa ona jucer vijest da nema nikoga na vakcinaciji, pa reko bi covjek da je bas problematicna ta Zeneca vakcina.
Posebno je sad pravo vrijeme za vakcinaciju kako ovaj delta soj napreduje, sad puknes jednu vakcinu, i za Astra Zeneca je revakcinacija za 8-12 sedmica, znaci nekad u 10. Mjesecu.
- Leverage
#1445 Re: Vakcinacija u Zetri
Ma samo im po cvaju podijelit', odma bi zaboravili za čipove i genske terapije, valja od nečeg uplatit' tiket u kladari.problemnatravunu wrote: ↑08/08/2021 07:18 Definitivno, vlast trebaju više motivirati ljude, a isto tako i više propagirati da je vakcinacija bitna, neophodna !
-
KolikoJeSati
#1446 Re: Vakcinacija u Zetri
Da li iko zna kako provjeriti da li ima Sinopharma za vakcinaciju u Zetri? Citam komentare na Facebooku da su se juce neki vakcinisali Sinopharmom, ali na vijestima pise da je samo AstraZeneca dostupna. Daleko mi da idem iz Tarcina do Zetre provjeriti tu informaciju.
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#1447 Re: Vakcinacija u Zetri
Ali hej,kada ispucaju sva sranja i primitivizam zbog kojih se ne bi vakcinisali onda kao na kraju hoće izbor (hoće Pfizer)
Pa zar nije taj "Pfizer" nekom logikom "chip" vakcina?
Ok imaš svoje mišljenje i izbor ali uz to idu i druga pravila i pogodnosti,pa bujrum.
Pa zar nije taj "Pfizer" nekom logikom "chip" vakcina?
Ok imaš svoje mišljenje i izbor ali uz to idu i druga pravila i pogodnosti,pa bujrum.
- muha_sa
#1448 Re: Vakcinacija u Zetri
kakva cvajaLeverage wrote: ↑08/08/2021 08:34Ma samo im po cvaju podijelit', odma bi zaboravili za čipove i genske terapije, valja od nečeg uplatit' tiket u kladari.problemnatravunu wrote: ↑08/08/2021 07:18 Definitivno, vlast trebaju više motivirati ljude, a isto tako i više propagirati da je vakcinacija bitna, neophodna !
- mayab
#1449 Re: Vakcinacija u Zetri
Ma jarane, može sve, sve vrijedi pokušati , najgore je što bagra uhljebska ne poduzima ništa, ha đeće sada kad su godišnji odmori
More i soka na razgađanje...
More i soka na razgađanje...
- Quaresma
#1450 Re: Vakcinacija u Zetri
ja kako sam jucer cuo od onih sestrica, samo je astraKolikoJeSati wrote: ↑08/08/2021 08:46 Da li iko zna kako provjeriti da li ima Sinopharma za vakcinaciju u Zetri? Citam komentare na Facebooku da su se juce neki vakcinisali Sinopharmom, ali na vijestima pise da je samo AstraZeneca dostupna. Daleko mi da idem iz Tarcina do Zetre provjeriti tu informaciju.