Telemach BH
Moderator: Benq
-
duffy_duck
#5026 Re: Telemach BiH
Moj dedo od 71 godinu se odlicno snalazi sa resiverima. Tako da ta prica o demenciji nema veze sa vezom. 
- Benq
#5027 Re: Telemach BiH
Ziv bio manje koristi caps, ne moras vristat u svakom postu
To da nikome ne treba 300Mb pa i veca brzina, macku o rep, normalno da treba. Jedan update za igru pa bude 50+ GB, ljudi ne zele cekati, zele sve da se zavrsi sto prije, takav sam i sam.
Ne treba generalizovati stvari na osnovu vlastite zelje, evo kazes 200/100 i svi bi bili zadovoljni, pa i ne bi, meni prvom ne treba 100Mb upload jer rijetko sta uploadujem, ne treba mi vise ni od 400Mb downloada koje trenutno imam i taman je za sve, treba mi umjesto 15Mb uploada koje trenutno imam, bar 40Mb da ono sto rijetko uploadujem brze i zavrsim, a download mi treba, jer su tu 3 racunara, 4 mobitela, 2 EON Box-a i NAS koji u pozadini cesto skida igre, serije, filmove i sve sto ukucanima padne na pamet.
U redu je predloziti neke stvari operateru, ali ne i pisati da nesto "nikome ne treba", "niko to ne gleda" i slicno samo zato sto tebi ne treba ili ti neki kanal ne gledas. Ovo za kanale cesto vidim na temi, a ljudi nisu svjesni koliko taj "sund" koji oni ne gledaju, drugi itekako gledaju i bio bi belaj da se izbaci iz sheme.
-
hoggarr
#5028 Re: Telemach BiH
Dobro jutro, ekipa. Malo je reći, da sam jutros zatekao divno iznenađenje kada sam pokrenuo EON na TV-u. Napokon nam se Telemach smilovao i pustio SK4K i Eurosport 4K kanale na EON aplikaciju za Smart TV. Pohvalno. Svaka čast za Telemach!
- vkmiro
#5029 Re: Telemach BiH
Hitno oitanje!
Dobio sa mobitel Google Pixel i sada mi na unifi traži obavezno da ukucam neku domenu?
Znali ko šta treba ukucati, na Telemach portalu nisam našao.
Dobio sa mobitel Google Pixel i sada mi na unifi traži obavezno da ukucam neku domenu?
Znali ko šta treba ukucati, na Telemach portalu nisam našao.
- crnivrag
#5030 Re: Telemach BiH
Ne treba kucati domenu.
Treba odabrati za CA certifikat - ne validiraj, i onda će domena da nestane, a ostale podatke popuni po uputama sa stranice.
- semirsar
#5031 Re: Telemach BiH
Ja licno bih bio zadovoljan... ama prezadovoljan, kad bi brzina upload-a bila barem 10% bzine download-a, dakle, u tvom slucaju 400/40 Mbps.Benq wrote: ↑08/08/2021 08:28
Ziv bio manje koristi caps, ne moras vristat u svakom postu![]()
To da nikome ne treba 300Mb pa i veca brzina, macku o rep, normalno da treba. Jedan update za igru pa bude 50+ GB, ljudi ne zele cekati, zele sve da se zavrsi sto prije, takav sam i sam.
Ne treba generalizovati stvari na osnovu vlastite zelje, evo kazes 200/100 i svi bi bili zadovoljni, pa i ne bi, meni prvom ne treba 100Mb upload jer rijetko sta uploadujem, ne treba mi vise ni od 400Mb downloada koje trenutno imam i taman je za sve, treba mi umjesto 15Mb uploada koje trenutno imam, bar 40Mb da ono sto rijetko uploadujem brze i zavrsim, a download mi treba, jer su tu 3 racunara, 4 mobitela, 2 EON Box-a i NAS koji u pozadini cesto skida igre, serije, filmove i sve sto ukucanima padne na pamet.
U redu je predloziti neke stvari operateru, ali ne i pisati da nesto "nikome ne treba", "niko to ne gleda" i slicno samo zato sto tebi ne treba ili ti neki kanal ne gledas. Ovo za kanale cesto vidim na temi, a ljudi nisu svjesni koliko taj "sund" koji oni ne gledaju, drugi itekako gledaju i bio bi belaj da se izbaci iz sheme.
Vjerujem da bih se vrlo brzo s Tmach dogovorio o visem levelu usluge... ovako, ja u klin oni u plocu, ne ide.
Ovo drugo, u tvom postu, o kanalima... to pisu isti oni koji su za to da se analogija ne ukida, kuzis, kritiziraju druge da bi da uredjuju druge po sebi, a sami to najvise cine.
Davno sam se svadjao na starim sklonjenim telemach temama o tome, svi bi oFo ono da gledaju po svom ceifu, a drugima bi da zabrane ono sto bi oni... kako rekoh tad, velim i sad, daj kanala sto vise,samo trpaj, jbt, u tom kvantitetu kojekakvih pzdrja ubo bi se i poneki kvalitetan kanal. Sta je problem napraviti svoj izbor kanala i kreirati listu i udri parit' oke s onim sto volis gledit', ha ja.
Tacno se po pisanju pojedinih na forumu vide da se jos nisu odmakli od "petrolejke i volovskih zaprega".
- crnivrag
#5032 Re: Telemach BiH
Evo da ispoštuju ovu listu, svako bi imao nešto za sebe, a imali bismo sve kanale koji imaju dozvolu za emitovanje na našem tržištu:
http://bit.ly/idealnashema
-
mirza13
#5033 Re: Telemach BiH
slazem se sa svim sto si napisao i evo prijedlog za @Telemach : gospodine Telemach mi te molimo daj nam optiku pa da nam brzine budu kao u TrionTel paketima 400/200....Benq wrote: ↑08/08/2021 08:28Ziv bio manje koristi caps, ne moras vristat u svakom postu![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5034 Re: Telemach BiH
@Telemach
Šta je sa VH1?
Kakva je ovo papazjanija sa MTVom?
Šta je sa VH1?
Kakva je ovo papazjanija sa MTVom?
- drug_profi
#5035 Re: Telemach BiH
Čuj, to što ti znaš dedu koji nije dementan, ne znači da ovo što sam vam rekao nije tačno.duffy_duck wrote: ↑08/08/2021 04:35 Moj dedo od 71 godinu se odlicno snalazi sa resiverima. Tako da ta prica o demenciji nema veze sa vezom.![]()
-
Hakiz
#5036 Re: Telemach BiH
Slažem se sa vama, ono šta tebi ne treba ne znači da ne treba drugima.semirsar wrote: ↑08/08/2021 10:40Ja licno bih bio zadovoljan... ama prezadovoljan, kad bi brzina upload-a bila barem 10% bzine download-a, dakle, u tvom slucaju 400/40 Mbps.Benq wrote: ↑08/08/2021 08:28
Ziv bio manje koristi caps, ne moras vristat u svakom postu![]()
Vjerujem da bih se vrlo brzo s Tmach dogovorio o visem levelu usluge... ovako, ja u klin oni u plocu, ne ide.
Ovo drugo, u tvom postu, o kanalima... to pisu isti oni koji su za to da se analogija ne ukida, kuzis, kritiziraju druge da bi da uredjuju druge po sebi, a sami to najvise cine.
Davno sam se svadjao na starim sklonjenim telemach temama o tome, svi bi oFo ono da gledaju po svom ceifu, a drugima bi da zabrane ono sto bi oni... kako rekoh tad, velim i sad, daj kanala sto vise,samo trpaj, jbt, u tom kvantitetu kojekakvih pzdrja ubo bi se i poneki kvalitetan kanal. Sta je problem napraviti svoj izbor kanala i kreirati listu i udri parit' oke s onim sto volis gledit', ha ja.
Tacno se po pisanju pojedinih na forumu vide da se jos nisu odmakli od "petrolejke i volovskih zaprega".
Tako i analogna nekome treba.
A posljednja rečenica posta... Tuga...
-
foxlife
#5037 Re: Telemach BiH
ne valja ti ova zadnja grupa samo 41 kanalcrnivrag wrote: ↑08/08/2021 10:53Evo da ispoštuju ovu listu, svako bi imao nešto za sebe, a imali bismo sve kanale koji imaju dozvolu za emitovanje na našem tržištu:
http://bit.ly/idealnashema
-
kakaljin
#5038 Re: Telemach BiH
Ako i dalje treba analogija, hajmo se vratiti na riblju kost i gledati Samo tri kanala. Sta će nam više. Analogija koči napredak i dalji razvoj i poboljšanje usluga kod kojih će svi isti koristi. A sto ti kažeš nekome treba taj koci razvoj dalji i boljitak za sveHakiz wrote: ↑08/08/2021 11:27Slažem se sa vama, ono šta tebi ne treba ne znači da ne treba drugima.semirsar wrote: ↑08/08/2021 10:40
Ja licno bih bio zadovoljan... ama prezadovoljan, kad bi brzina upload-a bila barem 10% bzine download-a, dakle, u tvom slucaju 400/40 Mbps.
Tako i analogna nekome treba.
A posljednja rečenica posta... Tuga...
- crnivrag
- semirsar
#5040 Re: Telemach BiH
Analogna ne treba nikom, to je razmisljanje kao "koji nam je qrac treb'o Nikola Tesla, jebala ga el.energija, kuzis, svijet ide dalje, eno, razmislja se o bazama na mjesecu, a mi o analogiji... i ta zadnja recenica, ako ti ni sad nista nije jasno... e jbg, fakat tuga.
-
Hakiz
#5041 Re: Telemach BiH
Ne koči onome ko je zadovoljan analognom.
Ljudi se sve više vraćaju slušanju muzike sa ploča, veliki broj najvažnijih recording, a pogotovo mastering studija i pored digitalnih mikseta, DAW-ova, plugina i dalje koriste analogne, 50 godina stare uređaje za produciranje muzike, muzičari daju veliki novac za Hammond, stare gitare, pedale, pojačala, ljudi svjesno odaritu da koriste desetine godina stare mašine baveći se obradom drveta i metala jer su im bolje od novih digitalnih, pojačala iz 1980-ih se plaćaju skupo jer je to zlazno doba HiFi-ja i kvalitetnog zvuka... A kada bi krenuli o oldtajmer automobilima, namještaju itd daleko bi nascodvelo.
Da ne nabrajam više.
Da ponovim, ako niko ne smije reći da su njegove potrebe i želje jedinica mjere za sve, a objektivno nisu, svako ima svoje, onda čemu priča?
-
foxlife
#5042 Re: Telemach BiH
poredis neuporedivoHakiz wrote: ↑08/08/2021 11:47Ne koči onome ko je zadovoljan analognom.
Ljudi se sve više vraćaju slušanju muzike sa ploča, veliki broj najvažnijih recording, a pogotovo mastering studija i pored digitalnih mikseta, DAW-ova, plugina i dalje koriste analogne, 50 godina stare uređaje za produciranje muzike, muzičari daju veliki novac za Hammond, stare gitare, pedale, pojačala, ljudi svjesno odaritu da koriste desetine godina stare mašine baveći se obradom drveta i metala jer su im bolje od novih digitalnih, pojačala iz 1980-ih se plaćaju skupo jer je to zlazno doba HiFi-ja i kvalitetnog zvuka... A kada bi krenuli o oldtajmer automobilima, namještaju itd daleko bi nascodvelo.
Da ne nabrajam više.
Da ponovim, ako niko ne smije reći da su njegove potrebe i želje jedinica mjere za sve, a objektivno nisu, svako ima svoje, onda čemu priča?
govoris o hardveru a analogija je "softver"
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Hakiz
#5044 Re: Telemach BiH
Jasno je sve, nego je tuga zbog kulture dijaloga, nisi me shvatio.semirsar wrote: ↑08/08/2021 11:39Analogna ne treba nikom, to je razmisljanje kao "koji nam je qrac treb'o Nikola Tesla, jebala ga el.energija, kuzis, svijet ide dalje, eno, razmislja se o bazama na mjesecu, a mi o analogiji... i ta zadnja recenica, ako ti ni sad nista nije jasno... e jbg, fakat tuga.
Već sam prije pisao kako Telemach može jednostavno i brzo sve sa analogne prevesti na digitalnu. Zašto neće tako, pa ljudi ostaju zbog toga na analognoj, to je već njihova stvar.
-
Hakiz
#5045 Re: Telemach BiH
De, ba...foxlife wrote: ↑08/08/2021 11:50poredis neuporedivoHakiz wrote: ↑08/08/2021 11:47
Ne koči onome ko je zadovoljan analognom.
Da ne nabrajam više.
govoris o hardveru a analogija je "softver"
-
Hakiz
#5047 Re: Telemach BiH
Sony i Vox.
Samo, neću ti reći jesu li LED ili sa katodnom
Da li bi ti radije quartz Casio ili mehanički Rolex
Da ti odmah odgovorim, ja bih Philippe Dufour. Bilo koji njegov, može i Simplicity.
Ali, malo si fulio, da sam ja protiv digitale ne bi mi sada pričali. Naime, ovaj forum ide preko digitale, tako da ne bih koristio digitalni uređaj potreban za pristup forumu da sam protiv digitale. Malo logike
Last edited by Hakiz on 08/08/2021 12:02, edited 1 time in total.
-
foxlife
#5048 Re: Telemach BiH
vidis li da poredis 2 razlicite stvari?
ne mozes ti imati ei nis i reci neka telemah pusta samo crnobijeli program sa tehnologijom iz 65e
sve gore nabrojano gitare pojacala auta imaju fizicku vrijednost uz kvalitet izrade i cistocu zvuka jednostavnosti izrade kod auta i sl
sada kada imas 4k skoro kao standard a uz to sto analogijom zauzimas puno vise prostora nego sto to digitalna zauzima bezveze je pravdati nesto kao sto ti pravdas
- vkmiro
#5049 Re: Telemach BiH
- crnivrag
#5050 Re: Telemach BiH
To ne bi trebalo tako da se ponaša, mada neki proizvođači mobitela imaju svoju logiku, pa možda to guraju, iako to standard za ovakve vrste mreža ne nalaže.
Javi se @Telemach na P.P., pa će te vjerovatno neko pozvati i provjeriti detaljno šta se dešava na telefonu.