Role, ne pamtim da mi je pumpadzija sipo, pa na svim pumpama mozes sam sebi sipati i ja to radim redovnochockad wrote:dgL_ wrote:chockad wrote:kad god vam pumpadzija drka onaj pistolj, ko biva gadja u fening da naspe, ukrade vam sve od momenta kad ga je krenuo drndat. uobicajeno marku-dvije na kraju. koliko god bila osjetljiva ta tehnika, dok skljoca pistoljem kroz njega prolazi samo zrak ili pjena.
zato su zakon automati. nestro je postao automate za licnu upotrebu, koristi ih u tzv trecoj smjeni. garantovano naspe koliko love ubacis u automat.
meni se ovo nije nikad desilo
nije se desilo vraga. obrati malo paznju pa ces vidjeti. nema tog pumpadzije koji ce utrefit u fening otprve... a ako ne vjerujes, kanister pa na benzinsku, da vidis sta izlazi iz pistolja dok "rikta" feninge...
PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
taureg71
#51 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
- supercali
#52 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
ni na jednoj pumpi u sarajevu koliko znam ne mozes sam sipatitaureg71 wrote:
Role, ne pamtim da mi je pumpadzija sipo, pa na svim pumpama mozes sam sebi sipati i ja to radim redovno
ako vec to tvrdis bilo bi dobro da kazes odakle tipkas i gdje ti sipas
-
IcedFlame
#53 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Igrom slucaja danas sam na Promingu sipao 2x po 2 litra (benzin i dizel) u providnu posudu od 2l. Pumpadzija je 'riktao' iz razloga sto gorivo pjeni jer je pritisak prejak za tako malu posudu, a i zato sto je htio da zaokruzi na 4 KMchockad wrote: nije se desilo vraga. obrati malo paznju pa ces vidjeti. nema tog pumpadzije koji ce utrefit u fening otprve... a ako ne vjerujes, kanister pa na benzinsku, da vidis sta izlazi iz pistolja dok "rikta" feninge...
U oba slucaja je bilo fakat skroz do vrha bilo puno iako je "riktao" puno vise nego sto to rade kad sipaju klasicno u rezervoar.
- Danguba
#54 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Pa normalno.IcedFlame wrote:Igrom slucaja danas sam na Promingu sipao 2x po 2 litra (benzin i dizel) u providnu posudu od 2l. Pumpadzija je 'riktao' iz razloga sto gorivo pjeni jer je pritisak prejak za tako malu posudu, a i zato sto je htio da zaokruzi na 4 KMchockad wrote: nije se desilo vraga. obrati malo paznju pa ces vidjeti. nema tog pumpadzije koji ce utrefit u fening otprve... a ako ne vjerujes, kanister pa na benzinsku, da vidis sta izlazi iz pistolja dok "rikta" feninge...
U oba slucaja je bilo fakat skroz do vrha bilo puno iako je "riktao" puno vise nego sto to rade kad sipaju klasicno u rezervoar.
Kako ce iskopcati pistolj ako izlazi zrak dok on ''rikta'' kolicinu?
Imas gore na svakoj pumpi ''oko'' kroz koje prolazi gorivo bas iz razloga prljavstine i zraka. Na njemu se sve vidi.
- insomnia78
#55 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
'nači, BUSTED
-
kiklop77
#56 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Znam, tema je stara, ali čini mi se da pumpu EP na Pofalićima treba izbjegavati zbog ovakve prevarehomar wrote: ↑30/03/2015 08:58Da, desilo mi se to na pumpi EP na Pofalićima. Upola manje goriva nego što je pokazivalo na brojčaniku. To sam zaključio na osnovu skale na tabli u automobilu. I od tada, i ako mi je najbliža, ja ne idem na toj pumpi.SVEZna wrote:Da li ste kad doživjeli da uredno naspete gorivo, brojčanik pokazuje izdatu količinu goriva a u tanku auta nema goriva ?!
-
NediM17
#57 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Ne mislim da je u danasnji vakat moguca ta seoska prevara. Cim ubaci pistolj u leziste brojcanik se nuluje, nije kao na starim mehanickim pumpama gdje je radnik manuelno, povlacenjem rucice, nulovao brojcanik pa je mogao nastaviti tocenje bez da nuluje.
-
preludezalude
#58 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Evo jedan slucaj kod mene. Jest da je plin u pitanju ali svejedno... ugradjeni rezervoar je bruto zapremine 52 litra. Isprazni mi se do kraja i odem na Gazprom pumpu i sipam pun. Stane 53 litra. Pitanje je KAKO??? Plinski rezervoar je uvijek ustiman da se ne moze nasuti puni kapacitet radi sigurnosti, ali i ako cak iukine se ta sigurnost... KAKO STADE 53 LITRA?
-
axe22
#59 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Slicno iskustvo sam davno imao sa Brcko Gas (benzinskan na dionici Tuzla - Orasje), boca ja mislim 38 litara, frajer nagura 37 i ako u boci ima plina, kaze veci pritisak pa moze.preludezalude wrote: ↑06/08/2021 21:19 Evo jedan slucaj kod mene. Jest da je plin u pitanju ali svejedno... ugradjeni rezervoar je bruto zapremine 52 litra. Isprazni mi se do kraja i odem na Gazprom pumpu i sipam pun. Stane 53 litra. Pitanje je KAKO??? Plinski rezervoar je uvijek ustiman da se ne moze nasuti puni kapacitet radi sigurnosti, ali i ako cak iukine se ta sigurnost... KAKO STADE 53 LITRA?
Izadjem na autoput i nestane prije 300 km, na povratku opet ista benzinska, naspem, frajer opet 37 (sad je bila skroz prazna boca), plina nestane na 240km. Ja mislio sistem zeza, naspem na istra-benz i sve ok.
Na svim drugim benzinskim nikad nisam uspio prebaciti preko 32 litra, a uvijek sam prelazio preko 300km sa tom kolicinom.
(otprilike se kretalo izmedju 360-390km)
-
mali_balon
#60 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Zato da ne bi sta drko oko pumpe ja sam sipam ili ako sipa radnik ne idem nigdje dok ne zavrsi.
Sipo na ini na stupu, jos se nije rezerva upalila i dok on sipa ja udjem u pumpu i cekam da zavrsi ja na kasu imam 85KM, maksimlno ce bi 40l goriva, u ruci nikad me nije vise izaslo, kaze lik 92KM, reko molim, koliko je nasuo kaze 48l pa reko ovo auto ima rezervoar od 45l a nije bio na rezervi ja na pumpu fakat 48l.....ja onog sto je pumpo pitam jel sipo jos u kakav kanister, gleda me ono kao pa toliko sam vam nasuo....helem odem platim i kazem da kradu i sreca njihova da mi je beba i autu inace bi vam zvao policiju i inspekciju.....od tad j vazda sam sipam, kazem onom neka ja cu ili kao bas mora radnik ne idem nigdje dok ne zavrsi
Sipo na ini na stupu, jos se nije rezerva upalila i dok on sipa ja udjem u pumpu i cekam da zavrsi ja na kasu imam 85KM, maksimlno ce bi 40l goriva, u ruci nikad me nije vise izaslo, kaze lik 92KM, reko molim, koliko je nasuo kaze 48l pa reko ovo auto ima rezervoar od 45l a nije bio na rezervi ja na pumpu fakat 48l.....ja onog sto je pumpo pitam jel sipo jos u kakav kanister, gleda me ono kao pa toliko sam vam nasuo....helem odem platim i kazem da kradu i sreca njihova da mi je beba i autu inace bi vam zvao policiju i inspekciju.....od tad j vazda sam sipam, kazem onom neka ja cu ili kao bas mora radnik ne idem nigdje dok ne zavrsi
- kabal1337
#61 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Zato sto sipaju dodatno i u odusak sto nije bas dobro.
-
mali_balon
- kabal1337
#63 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Ma kazes za koliko ces para goriva i tjt.
-
mali_balon
#64 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
I to je opcija
-
NediM17
#65 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Uvijek sipam pun, sacekam pored auta da zavrsi sipanje i onda odem platiti. 
- Dope_Man
#66 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Zato sto broj koji ti je napisan kao kapacitet rezervoara nije tacan. Imas klipova na youtube o tome koliko hoces, znam da je bio onaj neki domaci koji je testirao na par auta, a i stranaca koliko hoces koji su skidali rezervoar i sipali da vide stvarni kapacitet. Redovno je stvarni kapacitet nesto visi, pogotovo ako sipas na bnzinskoj pa sipas ''do vrha'' sto znaci da ne ide samo u rezervoar vec imas i prostor koji vodi do njeg, a kojeg napunis.preludezalude wrote: ↑06/08/2021 21:19 Evo jedan slucaj kod mene. Jest da je plin u pitanju ali svejedno... ugradjeni rezervoar je bruto zapremine 52 litra. Isprazni mi se do kraja i odem na Gazprom pumpu i sipam pun. Stane 53 litra. Pitanje je KAKO??? Plinski rezervoar je uvijek ustiman da se ne moze nasuti puni kapacitet radi sigurnosti, ali i ako cak iukine se ta sigurnost... KAKO STADE 53 LITRA?
-
axe22
#67 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Dope_Man wrote: ↑07/08/2021 08:57
Zato sto broj koji ti je napisan kao kapacitet rezervoara nije tacan. Imas klipova na youtube o tome koliko hoces, znam da je bio onaj neki domaci koji je testirao na par auta, a i stranaca koliko hoces koji su skidali rezervoar i sipali da vide stvarni kapacitet. Redovno je stvarni kapacitet nesto visi, pogotovo ako sipas na bnzinskoj pa sipas ''do vrha'' sto znaci da ne ide samo u rezervoar vec imas i prostor koji vodi do njeg, a kojeg napunis.
Fabricki pise 70, kad se upali rezerva uvijek stane oko 70 (i kad izbaci pistolj dospem jos).
Kazaljka na 0, nasuo 75l i to na prvo izbacivanje pistoja, bez forsiranja dalje, sigurno je moglo jos 2-3 litra sto kazu DO cepa.
-
foxlife
#68 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
pa bilo je na onom srbijanskom sat-u
alimirovic ili kako se vec zove kad su sipali u daciu cini mi se i u jos 2-3 auta
i u daciju ovako skoro 10 litara vise stane ne sjecam se bas
a inace su svi imali bar 2-3 litra viska
ps. evo nasao
alimirovic ili kako se vec zove kad su sipali u daciu cini mi se i u jos 2-3 auta
i u daciju ovako skoro 10 litara vise stane ne sjecam se bas
a inace su svi imali bar 2-3 litra viska
ps. evo nasao
- nepass1
#69 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Ja mislim da nekako kalibriraju da pokaze vise. Ne zajebe te radnik vec pumpa. Meni se desilo na neskovicu. Ispalo da sam od vjecnice do neskovic pumpe (8km) potrosio 4,5l goriva.mali_balon wrote: ↑07/08/2021 08:41Onda bi trebao vise km preci jel tako, medjutim isto presao, pratio jer sam se kao tjesio da mozda nisam u pravu da me ne bi tek tako uzeo....medjutim kilometraza u 5km kao inace....
- Revolucionar ★
#70 Re: PREVARE NA BENZINSKIM POSTAJAMA !!!
Vecina novih auta ima na bordu opciju da vidi koliko litara ima prije sipanja, naspes gorivo, vidis jel racunica dobra i gas. Nije mi se jos desilo da mi je klepio neko gorivo "puhanjem zraka"