Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#22201 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Styling wrote: 06/08/2021 12:59
Hakiz wrote: 06/08/2021 10:24

Kada se neko za svoje greške vadi greškama drugih, ozbiljno se treba zabrinuti.
Ovo nije greska. Ovo je rad. Greska ste vi vec 25 godina.
vik je dugo godina bila firma za potkusurivanje i kupovanje ruku u skupštini kantona sarajevo. prije nezira je bila direktorica koju je postavio mirsad pindžo sa onim svojim samostalnim zastupnicima. prije toga, od 2006. do 2010. je tu bila zlatna koka stranke za bih, odnosno ponovno mirsada pindže i ekipe.

i sve što nam danas događa je plod nezira i onih prije nezira. redukcije koje su nastale za vrijeme nezirovog mandata je zbog zapuštanja vrela bačevo, zbog neškolovanih ljudi, zbog pretrpavanja administracije, zbog nedostatka inžinjera i to je trajalo, dok dino konaković nije dogovorio kredit sa ebrdom i pokrenuo nrw program kojeg je sprovodila azra muzur.

enver je to nešto pokušao poslije azre muzur, ali je sve upropastio, a ova već bivša, aida pendek, je to sve zakovala na dno.
madner

#22202 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Koji spin. Erbd je Muzur toliko uspjesno pokrenula da je ViK poceo placati kamate.

Ovo sto je grad izrovan to jeste Erbd projekt, najvece ulaganje u ViK.

Enver je zbog uspjeha da Erbdom postao ministar.
Patton44

#22203 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

malakh wrote: 06/08/2021 13:09
Styling wrote: 06/08/2021 12:59

Ovo nije greska. Ovo je rad. Greska ste vi vec 25 godina.
vik je dugo godina bila firma za potkusurivanje i kupovanje ruku u skupštini kantona sarajevo. prije nezira je bila direktorica koju je postavio mirsad pindžo sa onim svojim samostalnim zastupnicima. prije toga, od 2006. do 2010. je tu bila zlatna koka stranke za bih, odnosno ponovno mirsada pindže i ekipe.

i sve što nam danas događa je plod nezira i onih prije nezira. redukcije koje su nastale za vrijeme nezirovog mandata je zbog zapuštanja vrela bačevo, zbog neškolovanih ljudi, zbog pretrpavanja administracije, zbog nedostatka inžinjera i to je trajalo, dok dino konaković nije dogovorio kredit sa ebrdom i pokrenuo nrw program kojeg je sprovodila azra muzur.

enver je to nešto pokušao poslije azre muzur, ali je sve upropastio, a ova već bivša, aida pendek, je to sve zakovala na dno.
Gdje i u kojoj stranci se skrasio navedeni grobar.
Anquilla

#22204 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Anquilla »

Ovo s vodom je definitivno za otkaza onom koji je trebao da zna, a nije.
Da li je to sef ili direktor, ima hijerarhija, pa neka se utvrdi.
Vlada sigurno nije.

Nervira me najvise sto je obecano da ce voda doci u ranim jutarnjim satima, sto meni znaci oko 5-6 ujutro.
U 18:10 su na FB objavili o novom kvaru, dakle 12 sati poslije.

Fakat kontaju da smo ovce.
udri me jace

#22205 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by udri me jace »

puko kvar štaš
Patton44

#22206 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

Anquilla wrote: 06/08/2021 13:46 Ovo s vodom je definitivno za otkaza onom koji je trebao da zna, a nije.
Da li je to sef ili direktor, ima hijerarhija, pa neka se utvrdi.
Vlada sigurno nije.

Nervira me najvise sto je obecano da ce voda doci u ranim jutarnjim satima, sto meni znaci oko 5-6 ujutro.
U 18:10 su na FB objavili o novom kvaru, dakle 12 sati poslije.

Fakat kontaju da smo ovce.
Netrebaju kontat.Znaju.
Hakiz

#22207 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

malakh wrote: 06/08/2021 12:32 nije ovo prvi put da se ovako nešto desilo sa vodom i ne dešava se često. jednostavno svi moramo biti svjesni da su vodovodna i kanalizaciona mreža u sarajevu, katastrofalne. mnogo bespravnih priključaka, cijevi stare sa mnogo grešaka i draže mi je kada nema vode dva dana, ali da se problem riješi, nego kada svako malo pucaju cijevi na različitim lokacijama, pa imamo prekide vode u par sati.
Ali, da se kaže da neće biti dva dana. I organizuju cisterne.

Ne da se kaže će voda doći sutra ujutro, ne dođe, a onda tek poslije pola dana se udostoje da kažu nastao novi kvar.

Nastao novi kvar, OK, odmah obavijesti, izvini se za prethodu dezinformaciju i organizuj cisterne.

Ovako izleda situacija "nastao novi kvar, ne diži telefon, je.o stoku koja zove da pita zašto nije voda došla kada smo rekli da će doći."

Taj odnos je krivica i VIK-a i Vlade.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#22208 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

madner wrote: 06/08/2021 13:41 Koji spin. Erbd je Muzur toliko uspjesno pokrenula da je ViK poceo placati kamate.

kakve zatezne kamate? otkud ti to?

ima prica da azra muzur nije dobila suglasnost resornog ministra, jer se radilo na procesu njene smjene i da su tada iz ebrda prijetili zaraznim kamatama. je li na to misliš?
Last edited by malakh on 06/08/2021 17:21, edited 1 time in total.
malakh

#22209 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Hakiz wrote: 06/08/2021 13:55
malakh wrote: 06/08/2021 12:32 nije ovo prvi put da se ovako nešto desilo sa vodom i ne dešava se često. jednostavno svi moramo biti svjesni da su vodovodna i kanalizaciona mreža u sarajevu, katastrofalne. mnogo bespravnih priključaka, cijevi stare sa mnogo grešaka i draže mi je kada nema vode dva dana, ali da se problem riješi, nego kada svako malo pucaju cijevi na različitim lokacijama, pa imamo prekide vode u par sati.

Ne da se kaže će voda doći sutra ujutro, ne dođe, a onda tek poslije pola dana se udostoje da kažu nastao novi kvar.

Nastao novi kvar, OK, odmah obavijesti, izvini se za prethodu dezinformaciju i organizuj cisterne.

Ovako izleda situacija "nastao novi kvar, ne diži telefon, je.o stoku koja zove da pita zašto nije voda došla kada smo rekli da će doći."

neizvodivo je to sa cisternama. makar na potezu gdje se vršila sanacija.
madner

#22210 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

malakh wrote: 06/08/2021 17:19
madner wrote: 06/08/2021 13:41 Koji spin. Erbd je Muzur toliko uspjesno pokrenula da je ViK poceo placati kamate.

ima prica da azra muzur nije dobila suglasnost resornog ministra, jer se radilo na procesu njene smjene i da su tada iz ebrda prijetili zaraznim kamatama. je li na to misliš?
Zatezne kamate jer nisu uspjeli pokrenuti projekt u roku. To je iskljucivo na relaciji ViK ERBD.

Govoriti o uspjesima Muzur kada svi vidimo kada se rovi i otkad, cemu to?
Horke

#22211 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horke »

malakh wrote: 06/08/2021 17:20
Hakiz wrote: 06/08/2021 13:55

Ova naselja su bila bez vode:
Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulica: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige

Zasto je neizvodivo dostaviti cisternama vodu? U vecini ovih naselja sam vidjala da cisternama peru ulice, so?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22212 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 06/08/2021 12:59
saale wrote: 06/08/2021 12:55
A ti si se garant bio komandos, de ne rise ba :lol: , još nas prosvjetli I kako su ovi što na karti ne znaju gdje je Jelah odbranili i obnovili grad i državu :lol:
Da ne bih mozda tebi trebao polagati racune ko sam i sta sam bio u ratu?
Baruta sam se namiriso poprilicno, ne sekiraj se. Časno i muški. Od Treskavice do Nišičke.
A ovo oko Peđe i Jelaha, baš je to onako golemo.
Isto ko npr. 10,5 miliona za respiratore, kao 80 miliona za rupu u planini, kao sjebane firme u koje četnik nije ni primiriso...
Velika, velika stvar.
Pusti bolan, ovaj ti je od one sorte koja ne zna smije li u kontejner pa baci smeće u rijeku.
video

#22213 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by video »

Pa ako citate komentare FRG-ovaca i na ovom forumu ova gore naselja i nisu urbana sredina( mozda jedan, dva po njima i jesu) cak ih zovu i selendrama, favelama, tako da bi oni rekli - ma ko ih hebe, svakako su bespravno kuce gradili, sve IB, ma nije to grad svakako.
Mislim :shock:
malakh

#22214 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Horke wrote: 06/08/2021 19:04
malakh wrote: 06/08/2021 17:20

Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulica: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige

Zasto je neizvodivo dostaviti cisternama vodu? U vecini ovih naselja sam vidjala da cisternama peru ulice, so?
zato što ih je teško priključiti na alternativni izbor vode, a za neke je to i nemoguće. a kakve fajde puniti bunar čiji je dotok vode već prekinut?
malakh

#22215 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

madner wrote: 06/08/2021 18:39
malakh wrote: 06/08/2021 17:19

Zatezne kamate jer nisu uspjeli pokrenuti projekt u roku. To je iskljucivo na relaciji ViK ERBD.

jesi li 100% siguran da je bilo zaraznih kamata i da to nije bilo za mandata srdjana mandića?

a nemoj o kopanje. da se jedna mala rupa u mahalama zakrpi treba skoro tri četiri mjeseca različitih procedura. kakve su onda procedure da se pola grada prekopa.

a ne branim azru muzur, ali smatram da je bila puno bolji direktor i od envera i od pendek, jer su za njenog mandata prekinute skoro sve redukcije. ove greške što ih spominje enver, za vrijeme azra su svedene na pedeset. jedina greška joj je što nije prihvatila dinin poziv i priključila se nipu, jer da je to učinila i danas bi bila direktorica, a možda i ministrica komunalne privrede.
video

#22216 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by video »

Pa kako ce se prikljuciti kad ju je general licno na tu funkciju i postavio.
Mislim, nije sanse bilo za prelazak.
madner

#22217 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

malakh wrote: 06/08/2021 20:50
madner wrote: 06/08/2021 18:39

jesi li 100% siguran da je bilo zaraznih kamata i da to nije bilo za mandata srdjana mandića?

a nemoj o kopanje. da se jedna mala rupa u mahalama zakrpi treba skoro tri četiri mjeseca različitih procedura. kakve su onda procedure da se pola grada prekopa.

a ne branim azru muzur, ali smatram da je bila puno bolji direktor i od envera i od pendek, jer su za njenog mandata prekinute skoro sve redukcije. ove greške što ih spominje enver, za vrijeme azra su svedene na pedeset. jedina greška joj je što nije prihvatila dinin poziv i priključila se nipu, jer da je to učinila i danas bi bila direktorica, a možda i ministrica komunalne privrede.
Naravno, ima i nekih prijava jer je tako ViK ostecen za finu cifru.

Procedure ERBDa su takve da sasvim sigurno Muzur nema nista sa ovim investicijama.

Redukcije nisu zavrsene za Muzurovog mandata, sto je i logicno jer nije bila u stanju povuci sredstva.

Ne bih o bajkama koje se plasiraju,niti o licnim preferencijama. Malo je smjesno da imas iste a sve cinjenice si pogresno naveo. Dakle ili nemas pojma o ljudima ili namjerno spinujes.
malakh

#22218 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

madner wrote: 06/08/2021 21:20
malakh wrote: 06/08/2021 20:50

Naravno, ima i nekih prijava jer je tako ViK ostecen za finu cifru.

Procedure ERBDa su takve da sasvim sigurno Muzur nema nista sa ovim investicijama.

Redukcije nisu zavrsene za Muzurovog mandata, sto je i logicno jer nije bila u stanju povuci sredstva.

Ne bih o bajkama koje se plasiraju,niti o licnim preferencijama. Malo je smjesno da imas iste a sve cinjenice si pogresno naveo. Dakle ili nemas pojma o ljudima ili namjerno spinujes.
evo ti redom. nrw program i zaposljavanje dodatnih kadrova, smislili elmedin konakovic i dzevad koldzo, sprovela azra muzur. sistem otklanjanja gresaka i sve je islo svojim tokom. redukcije se smanjile na minimum. konakovic osobno, javno, vise puta pohvalio azru muzur zbog toga. pojacali se kadrovima u pejtonu i to prvenstveno monterima i inzinjerima i rezultata je bilo.

nakon toga je dosao na red dio kredita za sanaciju vodovodne mreze i smjena azre muzur. zena na svome profilu objavila mnostvo dokumenata bas oko toga, a ti ocito nista nisi citao. mandic tvrdio da vik nije dostavio projekat, ona objavila javno projekat i krivila mandica da ne da saglasnost, pa mandic nju da je dokumentacija nepotpuna i tako u krug i onda prica najednom staje.

malo je smijesno da ti tvrdis jedno, a da izvori iz vika, iz racunovodstva tvrde nesto sasvim suprotno. dakle ili nemas pojma, ili namjerno spinujes i pricas dosta subjektivno.

a jos je smjesnije da je bas enverov argument da se aida pendek postavi za direktoricu, upravo njen angazman na ebrd kreditu. to nisi spomenuo. :lol: :lol:
malakh

#22219 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

forto preuzima nasu stranku. znaci li to da ce se povuci sa pozicije premijera ks?
Hakiz

#22220 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

malakh wrote: 06/08/2021 20:44
Horke wrote: 06/08/2021 19:04

zato što ih je teško priključiti na alternativni izbor vode, a za neke je to i nemoguće. a kakve fajde puniti bunar čiji je dotok vode već prekinut?
Kakav bunar?

Može li se direktno iz cisterne ljudima napuniti kanisteri, burad itd?
malakh

#22221 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Hakiz wrote: 06/08/2021 22:50
malakh wrote: 06/08/2021 20:44

Kakav bunar?

pa nije rat covjece. ja zivim na ciglanama, nisam imao vode i u ducanu sam sebi kupio deset litara za deset maraka i bilo mi dovoljno dok vode nije bilo.
Hakiz

#22222 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

malakh wrote: 06/08/2021 22:53
Hakiz wrote: 06/08/2021 22:50

Kakav bunar?

pa nije rat covjece. ja zivim na ciglanama, nisam imao vode i u ducanu sam sebi kupio deset litara za deset maraka i bilo mi dovoljno dok vode nije bilo.
Tebi jeste. Neko ima ležećeg pacijenta, nepokretnog člana porodice, troje djece od kojih su dvije bebe, osmoro ih u kući itd.

Nisi ti jedinica mjere po kojoj se ravna.

I kako to 10 litara za 10 KM, kada bidon od 5 litara košta oko 1,5 KM? Znači 10 litara bi te trebalo koštati oko 3 KM. Koja prodavnica vas tako pljačka?
addem

#22223 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by addem »

Styling wrote: 06/08/2021 12:58
addem wrote: 06/08/2021 08:24

Nabijem i Hadzica i Hadziametovica a i sve vas koji relativizirate NiP smeće sa SDA smećem, pa ko biva kad su jedni narod izluđivali mozemo i mi. Voda je napokon dosla, pokazalo mi je jasno sposobnost NiP smeća, hrabrih, casnih smetljara da isplaniraju i odrade nešto. Ako ne bude odgovornosti za ovo nemojte praviti razliku između Ćesira i Hadziahmetovica.
Jel' bogati! Eto, namjerno nisu htjeli pustiti vodu. Posto zivim blizu vidjela sam kakve probleme su ljudi imali da otklone kvar koji nisu mogli niti predvidjeti niti je ko znao za kvar. Hajmo sada sve lincovati jer dva dana jedan dio grada nije imao vode. De, ba.
Nema dalje divni su. Nisu oni ni htjeli gasit vodu.
malakh

#22224 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Hakiz wrote: 06/08/2021 23:06
malakh wrote: 06/08/2021 22:53

Tebi jeste. Neko ima ležećeg pacijenta, nepokretnog člana porodice, troje djece od kojih su dvije bebe, osmoro ih u kući itd.

Nisi ti jedinica mjere po kojoj se ravna.

I kako to 10 litara za 10 KM, kada bidon od 5 litara košta oko 1,5 KM? Znači 10 litara bi te trebalo koštati oko 3 KM. Koja prodavnica vas tako pljačka?
druže, očito ne razumiješ. nemoguće je dovući cisternu punu vode i davati građanima. gdje parkirati cisternu, kako to sve improvizirati na način kako ti to misliš? i nisam ja jedinica mjere, ali sam učinio istu stvar koju su učinili i mnogi drugi.

da je teško, naravno da jeste, ali sam svjestan da nakon rješavanja ovog kvara, će se riješiti drugi problemi. draže mi je kada nema vode dan, dva, a da se dugoročno nešto završi, nego da me učestalo sjeckkaju sa nestankom vode na dva-tri sata.

ali, slažemo se da se ne slažemo i to je to.
seoBIH

#22225 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by seoBIH »

Lol, firma trula 30 godina, neki kao da su spavali zimski san. Gdje ste prije deset godina da se svi otjeraju govnjivom motkom?

Kada postanete svjesni da imamo ono što zaslužujemo, možda možemo i dobiti nešto više, kada to odlučimo.
Locked