Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Treba mi PCI USB 3.0 kartica, s obzirom da imam stariju ploču sa prastarim usb 2.0, gledam cijene na olx-u i vrte se od 20KM do 80KM, ima neko iskustva, da li ima kakve razlike tu, prije svega u brzinama i sl.?
Raptor44 wrote: ↑06/08/2021 14:42
Treba mi PCI USB 3.0 kartica, s obzirom da imam stariju ploču sa prastarim usb 2.0, gledam cijene na olx-u i vrte se od 20KM do 80KM, ima neko iskustva, da li ima kakve razlike tu, prije svega u brzinama i sl.?
Ovakva ti je sasvim dovoljna s brzinom do 5 Gbit/s i USB 3.2 Gen 1
Raptor44 wrote: ↑06/08/2021 14:42
Ovakva ti je sasvim dovoljna s brzinom do 5 Gbit/s i USB 3.2 Gen 1
12 mjeseci je bas jadno mada se moze produziti 4 godine na gigabyte sajtu,ali moguce da je polovna roba sto kolega kaze i to iz mining rigova samo fino ociscene.
Sto se tice 3070 Ti ima ih u plusu za 2099km sa 3 god. garancije.
pa ako je išta lako ustanovit, to je jel kartica nova ili ne. A ako prodaju polovne pod nove niđe veze. Viđao sam još takvih slučajeva da daju god garancije pojedini za provjereno nove kartice, tj tako je većina radila prije onog pada cryptoa u maju . Mada,dok sam bio u potrazi za karticom proljetos, nagledao i naslušao se svega tako da me više ništa ne može iznenaditi.
Doper mi je uvijek bio sumnjiv, iako iskreno imam ok iskustva sa njima. Kupio sam polovan macbook pro 2012 davno od njih, ubacio ssd i ram i nikakvih problema nisam imao.
Ovo za garancije mi je smijesno, pogotovo kad mi neko kaze imas fabricku garabciju 36mj. a kod nas je 12mj. Wtf
nisam mislio nista negativno protiv dopera u smislu da ce ti uvalit polovno pod novo. nego, kazem da prodaju polovno ali i oznace ga kao polovno. kontam da nije zbog toga niza garancija.
Ova grafika nije ba 3k nego 1800km pa spustili na 1399km. Kako god deal je dobar. Koliko sam vidio i ostale firme tipa plus.ba daju nekakve popuste samo nisam upratio pattern je li vikend ili random. Imel.ba ima isto ovu grafiku ali je 1800km.
Ima li neko eksterni hard disk da bi prodao povoljno, 500GB ili 1TB, ali da su maleni, tipa WD elements/my passport, ne bi one što ih moraš držati vertikalno na stolu..