Da, ja sam i za zaobilaznicu rekao da me je strah koliko ce biti sigurna za promet. I rekao sam da bi jeftinije bilo da su cijelu dionicu digli na stubove ili prokopali kao tunel. Pricao sam sta ljudi pricaju. Tvrdnja da puca i slijeze se meni nije daleko od pameti ako uzmem u obzir sa kakvim strucnjacima se stalno susrecemo. U svim sferama.So What! wrote: ↑03/08/2021 23:35Uz svo dužno poštovanje druže, ali ti si također i za Zeničku obilaznicu rekao da nije urađena kako treba, da mještani pričaju da puca te da niko neće da potpiše dozvolu za isti, iako je ista dozvola bila ništa drugo nego političko natezanje preko leđa ljudi koji su na kraju i platili ili otplaćuju tu obilaznicu.drug_profi wrote: ↑03/08/2021 21:47Ne vrijedjas mene.
Ja sam Hranjen na pocetku proglasio uzgajalistem sampinjona.
Što se tiče tunela Hranjen, neupitno je da je to gigantski kiks Vlade FBiH na čelu sa Fadilom Novalićem, ali činjenica je da će prije ili kasnije, izmisliti neki novac za taj tunel.
Sve oko tog projekta je primjer kako se ne treba raditi, tj. organizovati neko gradilište, a da nam nije Evropljana, skoro svaki tender za izgradnju autoputeva u državi bi nam ličio na taj.
Sumirano, ne kažem da nisi upravu bio za zastoj na istom projektu, ali kao što rekoh, prije ili kasnije, novac za taj tunel će biti izmišljen, da li će to biti Novalićeva vlada ili NiP-ova koja je (ako se izbori održe sljedeće godine) sve izvjesnija, ostaje da vidimo.
Skoro pola milijarde maraka stuceno. Hej!
Prenj procjenjuju da ce biti jeftiniji, a to znaci da ce onda biti milijardu i po!!!
8-mjesecna saga oko dozvole me malo umirila, rekoh sebi ipak ce neko tjerati mak na konac, pa makar iz politickih razloga, ali ce valjda sve moguce greske biti uocene. Prosao dionicom dva puta i mislim da ima problema na par mjesta. Vrijeme ce pokazati.
Hranjen ja necu doziviti. Iskopace ga nekad neko, ali ce da kosta jos, ne 100, nego jos 200. Hranjen je sljedeca velika afera i sljedeci veliki slucaj pred Sudom BiH. Te su se pare morale potrositi na TK ili Spajanje Bihaca sa Sarajevom.
Kaze se u BiH ima pet i po gradova. E to pola je Bihac, Gorazde nije.
Ako je Tuzla vec u nemilosti zelene bande.
A kakva je to banda, pa to je ne-vje-ro-va-tno! Kinezi bi je vec proglasili zlocinackom organizacijom i svakog pripadnika streljali.