Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dvadeset godina škole mi kaže da mogu da se predstavim na ovom polju kako želim.
Ti ono bjese veterinar?
Ja, i?
Sada si u zelji da ispadnes duhovit ispao...
90% današnje veterine se svodi na spriječavanje. Tj. vakcine i ostale stvari. Epizootiologija, virusologija... to je danas veterina, a veterinar koji ide okolo sa torbicom je relikt prošlosti.
Vrhunska veterina je ono gore navedeno.
Ne prave se vakcine bez stručnjaka iz nekog od polja veterinarske medicine.
Sve ok, tvoje misljenje samo se nemoj predstavljati kao neki strucnjak na osnovu par stvari koje si procitao po portalima.
Ne mozes na osnovu toga tvrditi da si skontao nesto sto svi Izraelski strucnjaci nisu skontali.
Dvadeset godina škole mi kaže da mogu da se predstavim na ovom polju kako želim.
Kako znas da ja nemam 25 godina skole? To sto napises na forumu moze biti tvoja masta, nemamo nikakav dokaz o tome, a tih 20 godina kao veterinar ti ne daje nikakvo pravo da smatras da bolje znas o vakcinama od strucnjaka iz Izraela, Njemacke, Amerike i UK. Ako imas tako visoko misljenje o sebi svaka cast ali nemoj ljudima davati savjete o necemu o cemu nemas neko dokazivo znanje.
Kako znas da ja nemam 25 godina skole? To sto napises na forumu moze biti tvoja masta, nemamo nikakav dokaz o tome, a tih 20 godina kao veterinar ti ne daje nikakvo pravo da smatras da bolje znas o vakcinama od strucnjaka iz Izraela, Njemacke, Amerike i UK. Ako imas tako visoko misljenje o sebi svaka cast ali nemoj ljudima davati savjete o necemu o cemu nemas neko dokazivo znanje.
20 godina škole, ne bavljenja strukom. Ti ne čitaš napisano.
Jesam li ja napao tvoje mišljenje koje nisi ni razumio kako treba ili si skočio na moje u fazonu divi mu glove iz Čapljine!?
Thorgerson wrote: ↑28/07/2021 12:27
Primio vakcinu, sve ok. Nikakvih problema.
Isto kao sto sam primio i sve vakcine do sada. I primit cu svaku drugu.
Ne zato jer sam povodljivi pripadnik krda, nego zato sto cu radije vjerovati ljudima koji se 10 i kusur godina skoluju, batale zivot. Sve posvete nauci.
Cinjenica je da su vakcine spasile covjecanstvo. Pa tako i taj neki balo sto objavi antivax klip je ziv zahvaljujuci vakcinama i lijekovima. Inace bi jos kugu vukli i umirali od prehlade.
I sto jedan stand up komicar rece, cizitam "Ok zele da vas pobiju. Pa zar ne bi prvo onda trebali pobiti ove hisptere i pobunjenike. Jer s nama povodljivim ce svakako lako izaci na kraj? Sta raditi poslije kad pobijrs nas povodljive i ostane ti hrpa pobunjenika?"
A ja pitam. Kako to kad se razbolite, nije vam problem uzeti i gutati lijekove. Nije ti se problem nakaciti na infuzije. A sad kad vam nude preventivni lijek, to je problem.
Thorgerson wrote: ↑28/07/2021 12:27
Primio vakcinu, sve ok. Nikakvih problema.
Isto kao sto sam primio i sve vakcine do sada. I primit cu svaku drugu.
Ne zato jer sam povodljivi pripadnik krda, nego zato sto cu radije vjerovati ljudima koji se 10 i kusur godina skoluju, batale zivot. Sve posvete nauci.
Cinjenica je da su vakcine spasile covjecanstvo. Pa tako i taj neki balo sto objavi antivax klip je ziv zahvaljujuci vakcinama i lijekovima. Inace bi jos kugu vukli i umirali od prehlade.
I sto jedan stand up komicar rece, cizitam "Ok zele da vas pobiju. Pa zar ne bi prvo onda trebali pobiti ove hisptere i pobunjenike. Jer s nama povodljivim ce svakako lako izaci na kraj? Sta raditi poslije kad pobijrs nas povodljive i ostane ti hrpa pobunjenika?"
A ja pitam. Kako to kad se razbolite, nije vam problem uzeti i gutati lijekove. Nije ti se problem nakaciti na infuzije. A sad kad vam nude preventivni lijek, to je problem.
Ti si ogledni i to svjesno.
Ko priča o tome da će vakcine pobiti ljude ili napraviti zombije?
Prijatelju,
Nova tehnologija se uvodi preko noći. Za normala vakcinu treba cenera godina, a ovo je napravljeno za heftu dana...
Da li je loše ne znam, da li je dobro ne znam, ali neću da budem čita na kome će vršiti eksperiment.
Kod mene brat i snaha primili prije nekoliko dana u Metkovicu.. Bez ikakvih reakcija.. Kao da je nisu ni primili.. Inace cuo sam da dosta nase raje trazi J&J iskljucivo iz razloga sto ne treba revakcinacija.. Osim tog benefita, ta vakcina je priznata svugdje.. Ali eto kazu da je dosta manje ucinkovita protiv delte od ovih ostalih vakcina i da ce vakcinisanim tom vakcinom vjerovatno brzo biti poreban booster..
ucenik1234 wrote: ↑28/07/2021 16:57
Neko iskustvo sa J&J vakcinom?
Prijateljica primila prije 3-4 sedmice. Blaga glavobolja par dana, kaže da nije morala uzeti analgetik, i jedan dan da se osjećala 'nako. Ništa konkretno, nego jednostavno ne na svojih 100%.
Mama juče revakcinisana Sputnikom, bez reakcije, jutros kaže samo da osjeti da joj je topla nadlaktica gdje je bocnuta, ništa više.
Posto je ovo tema o iskustvima, iko da mu je izrastao rep? Treca sisa? Neki pokusni kunic da prijavi nesto za veterinara i drustvo ispod stola? Anyhing?
Dead Man Walking wrote: ↑29/07/2021 08:46
Posto je ovo tema o iskustvima, iko da mu je izrastao rep? Treca sisa? Neki pokusni kunic da prijavi nesto za veterinara i drustvo ispod stola? Anyhing?
Kad već pitaš, bude pomalo miokarditisa i perikarditisa, poneko umre od zgrušavanja, mada ništa od toga nije bilo navedeno kao nuspojava kada su vakcine dobile "emergency approval".
Sve u svemu statistički je odlično, osim za one koji se nađu u crnoj statistici.
Nadajmo se da će tako i ostati i da se neće pojaviti eventualne dugoročne nuspojave nakon godinu-dvije, tri.
Ko priča o tome da će vakcine pobiti ljude ili napraviti zombije?
Prijatelju,
Nova tehnologija se uvodi preko noći. Za normala vakcinu treba cenera godina, a ovo je napravljeno za heftu dana...
Da li je loše ne znam, da li je dobro ne znam, ali neću da budem čita na kome će vršiti eksperiment.
Odakle ti ta nebuloza da su vakcine napravljenje za heftu. Imas internet pa se informisi nemoj nama siriti gluposti i lazi.
"But perhaps most remarkably, BioNTech co-founder Ugur Sahin designed the vaccine in just a few hours in mid-January, according to The Journal, a podcast from Gimlet and The Wall Street Journal.
A BioNTech spokesperson confirmed to Business Insider that Sahin — who founded the company with his wife, Özlem Türeci — made a "rough design over one weekend."
Moderna's vaccine also took just two days to design, as Business Insider previously reported."
Dead Man Walking wrote: ↑29/07/2021 08:46
Kad već pitaš, bude pomalo miokarditisa i perikarditisa, poneko umre od zgrušavanja, mada ništa od toga nije bilo navedeno kao nuspojava kada su vakcine dobile "emergency approval".
Sve u svemu statistički je odlično, osim za one koji se nađu u crnoj statistici.
Nadajmo se da će tako i ostati i da se neće pojaviti eventualne dugoročne nuspojave nakon godinu-dvije, tri.
Poznajes li nekoga u BiH ko je umro od posljedica vakcinacije?
Naslovnica wrote: ↑29/07/2021 09:38
Ne poznajem, zašto pitaš?
To kao nešto relevantno za statistiku?
Ne poznajem, zašto pitaš?
To kao nešto relevantno za statistiku?
Pa ovdje se prica o iskustvima, personalnim ili od nekoga koga poznajemo. Ja znam puno ljudi koji su umrli od covida, a takodjer nikoga ko je imao ozbiljnije nus pojave od vakcinacije. Sad je to poprilicno relevantan broj ljudi koji su se vakcinisali. Kada saberes pros i cons, stvari su poprilicno jasne.