Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lavic wrote: ↑24/07/2021 09:25
Kod mene litar ulja za mjenjac 43 KM, a stane skromnih 8 litara…
Koje je to "auto" jbt onaj caterpillar
Ne pricamo o sluzbenim
To je normala kolicina. Meni u mjenjac od mercedesa stane ukupno oko 8 litara, od toga pola u wandler/wangler. Kad se ispira mjenjac i stavlja full novo ulje mjenja se svih 8 litara, Kad se normalno vozi, redovno odrzava i mijenja, svakih 60k km, uglavnom se mijenja pola, ne ispire se citav mjenjac bez potrebe.
Koje je to "auto" jbt onaj caterpillar
Ne pricamo o sluzbenim
To je normala kolicina. Meni u mjenjac od mercedesa stane ukupno oko 8 litara, od toga pola u wandler/wangler. Kad se ispira mjenjac i stavlja full novo ulje mjenja se svih 8 litara, Kad se normalno vozi, redovno odrzava i mijenja, svakih 60k km, uglavnom se mijenja pola, ne ispire se citav mjenjac bez potrebe.
ne znam iskreno al mi je to nekako puno mada kad razmislis nije mjenjac tako mali i pitaj boga kakvih sve kanala ima kuda sve ulje prolazi itd
To je automatik, a ovo rucni. I naravno da je pljacka 40km za litar. Al ko voli, moze i 100. https://prnt.sc/1f76l39
I naravno da ces rucni u 99% slucajeva moci sam zamijenit, a automatik bez par alata neces.. Nije bila prica uopste o automatiku.
Ima li neko iskustva sa ovim? Tzv diesel purge...
Mene interesuje da li treba mjenjat ulje i filtere poslije ovoga? Neko kaze treba, neko ne, kome vjerovat ? Da li isprlja unutrasnjost motora od naslaga dizni i cega vec jos?
Aditiv, ako se sipa u rezervoar moze a i ne mora se zamijeniti filter goriva. Ako ipak ide u motor, odnosno ulje, potrebno je zamijeniti ulje i filter ulja. S tim da se prije sipanja izvuce ona kolicina koja se sipa, a po preporuci proizvodjaca se koristi koliko je propisano.
Mene interesuje da li treba mjenjat ulje i filtere poslije ovoga? Neko kaze treba, neko ne, kome vjerovat ? Da li isprlja unutrasnjost motora od naslaga dizni i cega vec jos?
Odlican proizvod, ali za najbolju ucinkovitost treba prespojiti tako da radi na 100% cleaneru. Cisti dizne na dizel motoru.
Odlican proizvod, ali za najbolju ucinkovitost treba prespojiti tako da radi na 100% cleaneru. Cisti dizne na dizel motoru.
Da da cuo sam takodjer to da je najbolji proizvod, ali da li treba mjenjati ulje poslije toga? Imam jos 3 - 4000 km do zamjene tj nije jos vrijeme
polo 2002. 1.4 mpi, pali se epc lampica i udje u safe mod ili se ugasi. nije uvijek, uglavnom nakon duze voznje u nizem stepenu prenosa
kad se opet upali, sve ok.
odometar radi non stop i kad je kljuc izvucen, nesto mi nije logicno da je uvijek aktivan displej
ima li neko neku pametnu?
ps. auto je od mame, pa nemam bas neku pouzdanu istoriju belaja
Pozz , alfa romeo 159 1.9 8v bruji oko desnog tocka preko 60 km/h. Nije povezano sa obrtajima. Na rupama nista ne hlupa. Lijevi lexaj i rame i desno i lijevo zamjenjeno. Gume spozada stavljene naprijed. Novi diskovi. Lezaj nema lufta kad ga okrenem uprazno. Gume nove , zimske. Al nije tipicno brujanje zimskih guma. Help
Neki dan mi je majstor zamjenio kompresor klime i novi remen stavio, pa valjda bi primjetio? Al opet kaze da je do toga mozda bi povecavo zvuk sa br obrtaja ?
mirza2811 wrote: ↑27/07/2021 19:33
Neki dan mi je majstor zamjenio kompresor klime i novi remen stavio, pa valjda bi primjetio? Al opet kaze da je do toga mozda bi povecavo zvuk sa br obrtaja ?
poveca na nekoj brzini, a onda opet nestane na visoj brzini, vozio tako duze vrijeme jer mehanicari nisu htjeli da se potrude(trap bio uredan), pukne mikroremen i znak akumulatora se pojavio, remenica alternatora bila problem
mirza2811 wrote: ↑27/07/2021 19:11
Pozz , alfa romeo 159 1.9 8v bruji oko desnog tocka preko 60 km/h. Nije povezano sa obrtajima. Na rupama nista ne hlupa. Lijevi lexaj i rame i desno i lijevo zamjenjeno. Gume spozada stavljene naprijed. Novi diskovi. Lezaj nema lufta kad ga okrenem uprazno. Gume nove , zimske. Al nije tipicno brujanje zimskih guma. Help
identican simptom kod fObije 1.9
ispostavilo se da jedna dupljak ratkapa "zijeva" i vibracijom pri toj brzini proizvodi brujanje...jedna dodatna vezica rijesila problem...
Prije par h nasuo aditiv za servo neki iz motorexa. I zvuk se drasticno smanjio. Dal je moguce da sam sipo pogresno ulje za servo pa je krenulo zujat? Ako jest koje bi mogo nasut umjesto tutele, jer bas ne moze se nac nigdje...