Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vsvp wrote: ↑24/07/2021 01:21
Zna li neko može li se otići na dan na kupanje u Hrvatsku, naravno sa paštetama, bez potvrde o rezervaciji i samo sa antigenskim testom? Hvala
Nama nisu tražili potvrdu o rezervaciji iako smo imali rezervisano, ali to je bilo prije nekih 12 dana. Dva putnika vakcinisana a jedan samo antigen test imao.
Za paštetu ne znam, možda bi podravkina prošla
Zna li neko može li se otići na dan na kupanje u Hrvatsku, naravno sa paštetama, bez potvrde o rezervaciji i samo sa antigenskim testom? Hvala
Zanima me mogu li uraditi antigenski test na granici koji ja posjedujem tzv kućni BAT test koji se nalazi na listi odobrenih za EU. Da ne plaćam ovim našim klinikama?
Kakvo je stanje s EU sa vakcinisanima? Posto nemamo digitalni certifikat, da li je dovoljno donijeti potvrdu koju smo dobili nakon vakcinisanja? Pitam opcenito za EU, ne samo za Hrvatsku?
Posto je ocigledno da nasi debili nece to jos uraditi, a i kad naprave za svaki kanton, nece bit priznata u EU
deogest wrote: ↑25/07/2021 00:18
Kakvo je stanje s EU sa vakcinisanima? Posto nemamo digitalni certifikat, da li je dovoljno donijeti potvrdu koju smo dobili nakon vakcinisanja? Pitam opcenito za EU, ne samo za Hrvatsku?
Posto je ocigledno da nasi debili nece to jos uraditi, a i kad naprave za svaki kanton, nece bit priznata u EU
Ovisi o cijepivu
Pa Pfizer. Nisam siguran da je priznata bas potvrda koju dobijes nakon vakcinacije kad nemas digitalno zavedeno nigdje? Ne znam za Hrvatsku, ali mislim u EU da ti i dalje treba test jer su nasi nesposobni debili.
U Hrvatsku možeš ući samo s potvrdom o cijepljenju, za dalje već nisam siguran, a ne znam ni možeš li na veća okupljanja dhe se zahtijeva covid putovnica
JohnnyS wrote: ↑25/07/2021 00:26
U Hrvatsku možeš ući samo s potvrdom o cijepljenju, za dalje već nisam siguran, a ne znam ni možeš li na veća okupljanja dhe se zahtijeva covid putovnica
Sta je onda sa Srbijom i onima koji su tamo cijepljeni? Kakav apsurd bgte, pa ljudi uveli stranicu samo za kanton Sarajevo, a ni to nije priznato u EU, koji ce ti qurac onda. Apsurdistan na kvadrat.
Pa Pfizer. Nisam siguran da je priznata bas potvrda koju dobijes nakon vakcinacije kad nemas digitalno zavedeno nigdje? Ne znam za Hrvatsku, ali mislim u EU da ti i dalje treba test jer su nasi nesposobni debili.
Ima li barcode na potvrdi?
Ako ima, mogu sve pročitati, ali ionako čini mi se piše da potvrda mora biti na engleskom ili nekom od glavnih jezika.
Last edited by Edin H. on 25/07/2021 00:53, edited 1 time in total.
Ima li bar code na potvrdi?
Ako ima, mogu sve pročitati, ali ionako čini mi se piše da potvrda mora biti na engleskom ili nekom od glavnih jezika.
Ma gdje ce ti bit ba bar code od ovih sto su vakcinisani po Livnu, Kupresu, Vitezu i takvim manjim mjestima. Zato me i interesuje.
U srijedu stigli na Bijacu oko cetiri, pola pet ujutro , reno pokazati potvrdu rezervaciji, kaze mi njihov granicar: ti mislis da cu ti ja to citati ovako rano ujutro?
Antigenski testovi odradjeni, ako koga interesuje, sada su 20 KM i samo picite.
U srijedu stigli na Bijacu oko cetiri, pola pet ujutro , reno pokazati potvrdu rezervaciji, kaze mi njihov granicar: ti mislis da cu ti ja to citati ovako rano ujutro?
Antigenski testovi odradjeni, ako koga interesuje, sada su 20 KM i samo picite.
Potvrda iz prve ruke. Niko ne gleda ni testove ni rezervaciju. Samo štembilj u pasoš i piči.
prije deset dana spicilli do peljesca ko flak, nista nisu trazili osim pasosa. sve 4 kontrole bez problema
jucer se vracali, skoro dva sata krckanja na mjestima gdje nasi kontrolisu hrvati samo pustaju
eyesburn wrote: ↑26/07/2021 15:14
treba li ispunjavati "enter croatia" prije puta?
Mi ispunili a na graničnom nam rekli da nisu uvezani u taj sistem
Možda nemaju na svakom iste uslove.Tako da očito nije obavezno.
Dali smo potvrde o vakcinaciji i antigen test za nevakcinisane.
eyesburn wrote: ↑26/07/2021 15:14
treba li ispunjavati "enter croatia" prije puta?
ok, hvala.
ako neko još ima informacija da podjeli u vezi ovoga?
ok, hvala.
ako neko još ima informacija da podjeli u vezi ovoga?
Ne treba, to ti je inače kao da "brže prođeš granicu", tj. tako piše prilikom ispunjavanja online formulara. Jutros ssm sve imao, nije htio ni pogledati, samo pasoši i doviđenja.
Filter wrote: ↑26/07/2021 16:27
prije deset dana spicilli do peljesca ko flak, nista nisu trazili osim pasosa. sve 4 kontrole bez problema... hrvati samo pustaju
A kontrola namirnica? Gepek, prtljag... meso, i sl?
prije deset dana spicilli do peljesca ko flak, nista nisu trazili osim pasosa. sve 4 kontrole bez problema... hrvati samo pustaju
Još jedan od mitova, ako imaš turističke namjere prolazis ko flak.
ma nista, nisu ni pogledali onaj papir enter croatia, testove, vakcinacije, samo pasoska kontrola.
5-6 auta bilo ispred mene, nase table, vidi se da su na ljetovanje krenuli, isto tako ih pregledali... vozi misko
mada, uvijek imas opciju da te mogu pretrkeljati jbga, tombola
Još jedan od mitova, ako imaš turističke namjere prolazis ko flak.
pa sad, ako ti sta znaci za razbijanje mita, mene su rovili... na jbnm cepikucama
supruga, kcerka i ja, nije moglo biti vidljivije da idemo na odmor, pa mi raskupuso brizljivo slozen gepek. prisjelo i meni i njemu