Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post Reply
belfy

#401 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by belfy »

Novi_Nick wrote: 21/07/2021 19:21 "belfy" Ispravka, umjesto Hoce da kaze treba da stoji Hocu da kazem :oops:
znaci trebalo je da stoji ovako:
Novi_Nick wrote: 21/07/2021 18:40 Hocu da kazem da su sve republike bivse SFRJ kao sto su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i AP Kosovo propale samostalno bez Srbije, Hrvatske i Slovenije. Jer Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i AP Kosovo i AP Vojvodina su bile srpskohrvatskoslovenske kolonije u Kraljevini Srba Hrvata i Slovenaca!
onda te moram pitati zasto mislis da su sve republike bivse SFRJ kao sto su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i AP Kosovo propale samostalno bez Srbije, Hrvatske i Slovenije?

vidis da ti ne ide. bolje prestani. narod pametno rece: nije majka Muju karala sto je kockao, nego sto se vadio...
Novi_Nick

#402 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Novi_Nick »

heavyBrick wrote: 21/07/2021 19:27
Satrap_Darije wrote: 21/07/2021 19:24 Koliko ja vidim stvari, prvi uvjet za to je ODLAZAK visokog predstavnika, jer on je ovdje da osigura provedbu Dejtonskog sporazuma, i sebe namiri, i napiše bestseller da bi mu djeca mogla imati po dva Mercedesa.

Ali dobro, neka ga. Nemam ništa protiv toga da bogata djeca njemačkih političara budu još bogatija.
ne može otići dok se ne promijeni sistem. to je kao da spuštaš auto sa dizalice a nisi namontirao novi točak.

i to što uzima velike pare nije moj ili tvoj problem, jer ga ne plaćamo mi.
Kako nije nas problem, znas koliko je kostao nas I Bosnu i Hercegovinu ekonomski za 12 g. njegovog nerada i ne sprovodjenja Dejtonskog sporazuma. Koliko smo milijardi eura izgubili za 12 g. zbog raznih blokada Deytonskog sporazuma, parlamenta. Dobili smo opstu ekonomsku i svaku drugu nesigurnost u drzavi BiH i za stanovnike i za Investitore, zbog cega su mnogi Investitori pobjegli u druge sigurnije drzave. Stanovnistvo zbog svega toga bjezi iz BiH u druge drzave Evrope, pustio je Korupciju u BiH na sve strane i po svim mjestima. Pustio je otvoreno setanje cetnickih falangi po Bosni i Hercegovini, Coviceve i Dodikove blokade parlamenta i drzave, slavljenje ratnih zlocinaca itd. I ti kazes da VP gosp Inzko nije stanovnistvo i drzavu Bosnu i Hercegovinu nista kostao?
Satrap_Darije

#403 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Satrap_Darije »

belfy wrote: 21/07/2021 19:42
Satrap_Darije wrote: 21/07/2021 19:18

Znam što znači skraćenica.

Kvazi-republike ih nazivam jer same za sebe su beznačajne u odnosu na ono što su bile kao dio zajedničke države južnih Slavena.
Tito je rekao da niti jedna od naših republika ne bi bila ništa da nismo svi zajedno.

Da, dobro si me razumio. Eto imamo Hrvatsku, slobodnu nakon tisućljetnih težnji. I ????

Država je beznačajna, narod izumire, mladi odlaze, ideja Hrvatske ne postoji, nitko ne pjeva Ustani Bane niti ide u crkvu iako smo se borili da bi mogli raditi upravo to.

Jugoslavija kakva god da je bila je imala i ambicije i kakvu-takvu industriju i broj ljudi se povećavao, ne smanjivao.

Hrvata je u Jugoslavenskoj tamnici bilo skoro 5 milijuna.
Sada ih je u slobodnoj Rvatskoj nešto više od 3,5 milijuna. U BiH ih je mislim oko 350-400 tisuća, u Srbiji beznačajan broj.

Riješili se jugoslavenske tame da bi što ? Pocrkali na slobodi ?

Što su Slovenci dobili a da prije nisu imali?

Što su Srbi dobili? Ostali i bez južnog komada teritorije.

O Makedoncima da ne govorim. Već ih se pola iselilo, još im Bugari i Grci diktiraju uvjete o tome kako će im se zvati država i jezik, a Albanci ih ucjenjuju blokadama ako ne prihvate njihove zahtjeve.

To se Jugoslaviji nije dešavalo.
znaci samo Jugonostalgija. i sam sam bio Jugonostalgicar, ali u neko doba shvatis da je to proslost i da se se sjecas samo zbog sretne mladosti. danas mladi provode mladost na drugi nacin i sumnjam da ce ikada vise taj tok ici u pravcu bilo kakvog ujedinjenja u takvu vrstu zajednice. Slovenija i Hrvatska su vec u EU, Makedonija i CG na koji korak blize nego ostali, a siguran sam da vise niko takvu zajednicu i ne bi zelio. ja prvi. i za sve to postoje razlozi.

i za kraj, uzaludno je plakati za proljevenim mlijekom. sada imamo karte takve kakve su nam podijeljene i treba sa njima odigrati sto bolje.
U redu.

Ali zapamti, situacija će ovdje biti samo gora.

Samo ovdje u Rijeci ima preko 5000 staraca koji sami žive u kućama i stanovima, kada umru nitko ne zna dok se smrad ne proširi i onda dođu službe i odnesu truplo u mrtvačnicu.

Svaki drugi oglas za posao u Njemačkoj je ili građevina ili mjenjanje pelena.

Naši mladi se brinu za njihove stare. Za naše više nema tko brinuti.

Ja mislim da BiH neće nikada ući u EU.
A ako uđe, to će biti egzodus kakav ovdje u novijoj povijesti nije viđen.

Dakle dva egzodusa, jedan veći od drugoga, u manje od 50 godina teritorij poput BiH ne može podnijeti.

I tu vam neće pomoći ni visoki predstavnik, ni izbor Komšića, ni Bakirovo ulizivanje Erdoganu, ni rezolucije UN-a, ni Žbanićevi fimovi.... ništa.

Može jedino pomoći Bilal Bosnić sa svoje četiri žene i 16-ero djece i još par desetaka tisuća takvih Bosnića sa svojim ženama.

Doći će vrijeme kada će alternative ovome što imamo biti nužnost, tj. ako ljudi ne odustanu potpuno od ideje da se ovdje može postojati i biti nekakav faktor.

A onda je bolje da alternativa bude nešto što nije Bilal i žene mu.
studiorum_tuzlaensis

#404 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by studiorum_tuzlaensis »

Naravno da BiH neće u EU.

Tako da egzodusa neće biti, a Bosnića i djeće će insallah biti i više. ;) U svom, na svom sa VP ili ne.
Sociolog

#405 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Sociolog »

Andjelko Akrap vrhunski demograf, mozda i najbolji na Balkanu u emisiji Otvoreno 2020 jan./feb.prije korone, pokazuje svoju publikaciju iz 2006 gdje govori da ce cim Hrvatska udje u Eu iseliti najmanje 300.000, sto se u konacnici i desilo ako nije i vise.

Kod nas bi u roku 5 godina kad prodju one zabrane, iselilo brat brat izmedju 70 i 80% populacije mladje od 40 godina svih etnija..najmanje.

Sarajevo se puni, tačno..ostalo se sve živo prazni.

2007 u Varešu bilo 6 razreda maturanata i svaki imao 30+ učenika srednjih škola..sad prvačići 2015 godišta nema ih ni 30..
Eto samo 1 razred sa svim selima.
Satrap_Darije

#406 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Satrap_Darije »

Sociolog wrote: 21/07/2021 21:31 Andjelko Akrap vrhunski demograf, mozda i najbolji na Balkanu u emisiji Otvoreno 2020 jan./feb.prije korone, pokazuje svoju publikaciju iz 2006 gdje govori da ce cim Hrvatska udje u Eu iseliti najmanje 300.000, sto se u konacnici i desilo ako nije i vise.

Kod nas bi u roku 5 godina kad prodju one zabrane, iselilo brat brat izmedju 70 i 80% populacije mladje od 40 godina svih etnija..najmanje.

Sarajevo se puni, tačno..ostalo se sve živo prazni.

2007 u Varešu bilo 6 razreda maturanata i svaki imao 30+ učenika srednjih škola..sad prvačići 2015 godišta nema ih ni 30..
Eto samo 1 razred sa svim selima.
To i kažem.

A da uđete u EU, Sarajevo bi se počelo praznit, samo ga više ne bi imao tko puniti.

Ali još bi dodao nešto što mislim da je bitno.
Mladi ljudi u dobroj mjeri nisu više mentalno ovdje. U mislima.

Pri tome mislim da im je bitnije tko će dobiti izbore u Njemačkoj nego ovdje, jer bi im to moglo utjecati na mogućnost zapošljavanja i života tamo.

I čak mislim da ih dosta priželjkuje da se ovdje neko sranje desi da mogu tražiti azil i sl.

Pa jebote, jel se sjećaš onog "bosanskog proljeća", dakle onih protesta u Sarajevu. Bio je i neki vođa tih protesta, nakon što su završili tražio azil, mislim u Austriji. Ne znam kako se zove ali znam da je to napravio.

Dakle, čovjek organizirao masovne proteste, pljačku i palež samo da bi pobjegao odavdje :lol:

Ne treba ti više od toga.
Last edited by Satrap_Darije on 21/07/2021 22:37, edited 1 time in total.
Novak20

#407 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Novak20 »

Migranti ?
Sociolog

#408 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Sociolog »

Novak20 wrote: 21/07/2021 22:32 Migranti ?
Cini se da je Samuel Huntigton bio upravu.
Kako vrijeme odmice sve vise ovdje postaje " Hot Spot".

Za Bajram klanjali pored mene neki migranti iz Chada.
Valjda i dole ima nekih pucnjava po nekoj prici.

Sve vise vidjam tamopute migrante.
Ne cak s vrha Afrike nego subsaharske.

Na Ilidzi ima solidan broj Somalijaca.svi preko 190cm.nezgodni kad ih sretneš u putu.
Raja kazu da su pripadnici neke krscanske falange koja bjezi.
Ko ce znati da li je istina ili ne.

Oni su mi najnezgodniji a ovi Indici, Pakistanci..ostali narodi iz Azije su machiji kasalj.

Nezgodni su samo Alzirci i Somalijci.
Licno, ovi su mi svi propaliteti i besposlicari, klosari 98% osim ovih Somalijaca koji se krecu u grupama, obrazivi visoko drzenje..vidi se da imaju neke naobrazbe i obuke i da nisu za potcijenti.
Jos kad krene sad novi val iz Afganistana i kad Erdogan se posvadja s Eu pa pusti koju decimalu.ko prije 3 godine kad se posvadjao pustio oko 100.000 i odmah su mu iz Eu.Komsije doletjeli i popustili u njegovom zahtijevu.

Cini se da zivot iz 2015 vise se nikad nece ponoviti, ima ih na svakom cosku...mogu misliti kako je tek ljudima iz Krajine.
Sanjarko

#409 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Sanjarko »

To se da sredit samo nema niko m*da. A iseljavanje teze i da nisu hostapleri na vlasti pa i VP-nici.
Novak20

#410 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Novak20 »

Sociolog wrote: 21/07/2021 22:59

Na Ilidzi ima solidan broj Somalijaca.svi preko 190cm.nezgodni kad ih sretneš u putu.

Oni su mi najnezgodniji a ovi Indici, Pakistanci..ostali narodi iz Azije su machiji kasalj.

Licno, ovi su mi svi propaliteti i besposlicari, klosari 98% osim ovih Somalijaca koji se krecu u grupama, obrazivi visoko drzenje..vidi se da imaju neke naobrazbe i obuke i da nisu za potcijenti.
Jos kad krene sad novi val iz Afganistana i kad Erdogan se posvadja s Eu pa pusti koju decimalu.ko prije 3 godine kad se posvadjao pustio oko 100.000 i odmah su mu iz Eu.Komsije doletjeli i popustili u njegovom zahtijevu.

Cini se da zivot iz 2015 vise se nikad nece ponoviti, ima ih na svakom cosku...mogu misliti kako je tek ljudima iz Krajine.
Htjedoh reći da naše političare ne zanima tko će im biti podanici.

Kada raspute lijepe i pametne autohtone stanovnike BiH mogu ih zamijeniti Pakistanci, Rusi, Iračani i Sirijci svih konfesija. Samo neka troše i plate nešto poreza.
Satrap_Darije

#411 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Satrap_Darije »

U Somaliji?
Čisto sumnjam. Mislim da tamo kršćana nema tj. ima ih oko 500-injak. Možda ni toliko.

Možda iz Etiopije ili Eritreje.
U Etiopiji je nekakav sukob u Tigraj provniciji.
Login77777

#412 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Login77777 »

Satrap_Darije wrote: 22/07/2021 10:10

U Somaliji?
Čisto sumnjam. Mislim da tamo kršćana nema tj. ima ih oko 500-injak. Možda ni toliko.

Možda iz Etiopije ili Eritreje.
U Etiopiji je nekakav sukob u Tigraj provniciji.
Ovi iz eritreje idu u Svicarsku, tu im je najlakse za ostati. Sumnjam da ih ima u BiH nesto kad imaju mogucnost za bolje uslove.
Sociolog

#413 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Sociolog »

Moguce da su iz Etiopije ili Eriterje

Valjda ce neko napisayi ovdje s Ilidze da kaze jesam li ili nisam upravu.

Da ih je nezgodno vidjeti vala jest, tacno vidis da nisu klosari probisvijeti ko oni sa Magreba.

Jednostavno vidis im po hodu ocima,pogledu da imaju dosta zivotnog iskustva.
Satrap_Darije

#414 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Satrap_Darije »

Sociolog wrote: 22/07/2021 10:55 Moguce da su iz Etiopije ili Eriterje

Valjda ce neko napisayi ovdje s Ilidze da kaze jesam li ili nisam upravu.

Da ih je nezgodno vidjeti vala jest, tacno vidis da nisu klosari probisvijeti ko oni sa Magreba.

Jednostavno vidis im po hodu ocima,pogledu da imaju dosta zivotnog iskustva.
Ne mislim toliko na državu, nego ovo "kršćanske falange".
U Somaliji znam da nema kršćana dovoljno da osnuju udruženje, a kamoli vojsku.

Ako su iz Somalije, nisu kršćani. Ako su kršćani nisu iz Somalije.

Slično izgledaju.

Somalijci.

Image

Etiopljani.

Image

Nisu baš tamne pigmentacije kao oni iz Čada i Malija.

Biti će zanimljivo pratiti koga novi visoki predstavnik više preferira.

Morao sam zamijeniti sliku. Ono što sam prije stavio nisu bili Etiopljani nego dva američka crnca uhićena u etiopskom restoranu u Americi zbog nemoralnog ponašanja. (spolno su općili jedan sa drugim).
sinuhe

#415 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by sinuhe »

U Savjetu bezbjednosti Rusija i Kina protiv imenovanja Schmidta i 13 suzdrzanih. Ne znaju vise sta da rade sa BiH.
Sto bi Paddy Ashdown rekao:"Potpisujem smjene po bonnskim ovlastima a ruka mi se trese". :D
jagugu

#416 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by jagugu »

Inzko nametnuo zakon kojim se kažnjava negiranje genocida!

Milenkov buraz

#417 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Milenkov buraz »

Uvali ga Inzko u zadnjoj minuti produžetaka. :mrgreen:

Sada bez zajebancije, ili će RS prihvatiti standarde i nastaviti svoje bitisanje u okviru BiH ili će se desiti scenarij pokušaja nasilnog odvajanja RS-a a posljedice mogu biti dvojake. Osamostaljenje ili nestanak. Iskreno mislim da velikostpska politika mirnim putem ovo neće nikada prihvatiti.
Last edited by Milenkov buraz on 23/07/2021 11:17, edited 1 time in total.
jagugu

#418 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by jagugu »

jagugu wrote: 23/07/2021 11:09 Inzko nametnuo zakon kojim se kažnjava negiranje genocida!

Evo i saopštenje OHR-a!

problemnatravunu

#419 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by problemnatravunu »

Hajd fino, još samo ostaje da se zakon počne provoditi prema svima, počev od onog krezubog čete-ustaše - balije, pa do dodika,čovketa i sličnih im debelokožaca i nazovi funkcionira i javnih persona
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#420 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by pici »

incko priprema teren smitu... izgleda da ce biti svega... ocito mjesanje sad dva ocita bloka rusije i kine s jedne i amerike i eu sa druge strane... ja se kladim na jace...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#421 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by sime_cipol »

Tko dodijeli priznanje, nagradu, spomenicu, bilo kakav podsjetnik ili bilo kakvu privilegiju ili slično osobi osuđenoj pravomoćnom presudom za genocid, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin, ili imenuje javni objekt kao što je ulica, trg, park, most, institucija, ustanova, općina ili grad, naselje i naseljeno mjesto, ili slično, ili registrira naziv po ili prema osobi osuđenoj pravomoćnom presudom za genocid, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin, ili bilo na koji način veliča osobu osuđenu pravomoćnom presudom za genocid, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin, kaznit će se kaznom zatvora od najmanje tri godine."
Nivelacija

#422 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Nivelacija »

Nadam se da je SIPA spremna za hapsenja genocidasa.
Novak20

#423 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Novak20 »

Pozdravljam nametanje ove dopune Zakona o krivičnom postupku.

:thumbup:
Satrap_Darije

#424 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Satrap_Darije »

sime_cipol wrote: 23/07/2021 11:29
Tko dodijeli priznanje, nagradu, spomenicu, bilo kakav podsjetnik ili bilo kakvu privilegiju ili slično osobi osuđenoj pravomoćnom presudom za genocid, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin, ili imenuje javni objekt kao što je ulica, trg, park, most, institucija, ustanova, općina ili grad, naselje i naseljeno mjesto, ili slično, ili registrira naziv po ili prema osobi osuđenoj pravomoćnom presudom za genocid, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin, ili bilo na koji način veliča osobu osuđenu pravomoćnom presudom za genocid, zločin protiv čovječnosti ili ratni zločin, kaznit će se kaznom zatvora od najmanje tri godine."
Sad će preimenovati ulice u Ulice Slobodana Miloševića. On nije osuđen na ništa. :lol:
Benjo34

#425 Re: Visoki predstavnik u BiH - vrhovni tumač Daytonskog sporazuma

Post by Benjo34 »

Valja uhapsit po miliona srba
Post Reply